.Βενιζέλος: Αναπτυξιακή προϋπόθεση το φορολογικό


Υπέρ του φορολογικού νομοσχεδίου ως προϋπόθεση για μία αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια της συζήτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως το νομοσχέδιο «δεν είναι το εθνικό φορολογικό σύστημα, ούτε οι ελεύθερες επιλογές μας σε σχέση με τον τρόπο φορολόγησης. Καθ' οδόν προς το συνέδριο, θα έχουμε ολοκληρώσει τον φορολογικό διάλογο και τη ριζοσπαστική μας πρόταση».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπενθύμισε σειρά προτάσεων που κατέθεσε το κόμμα του, «με τις οποίες καταφέραμε με μεγάλη προσπάθεια να υπάρξουν βελτιώσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο» όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Δυστυχώς στις δηλώσεις του 2012, μόνον 11.000 φορολογούμενοι δηλώνουν εισοδήματα άνω των 150.000. Υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα όταν αγωνίζεσαι σε 2,5 χρόνια να πετύχεις, ταυτόχρονα, δημοσιονομική προσαρμογή, πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας και διαρθρωτικές αλλαγές. Οι στόχοι αντιφάσκουν μεταξύ τους» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Και πρόσθεσε ότι στο άμεσο μέλλον, η Ελλάδα θα πρέπει να εστιάσει στη διαμόρφωση μιας φορολογικής πραγματικότητας, σε ένα νέο αναπτυξιακό περιβάλλον, που θα βασίζεται στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

«Αν δεν κινηθούμε ριζοσπαστικά, έστω μετά το 2014, αν δεν φέρουμε επιχειρήσεις στην Ελλάδα να καταστήσουν τη χώρα μας φορολογική τους έδρα και ει δυνατόν, πραγματική, αν δεν δώσουμε κίνητρα για να δηλωθούν μεγάλα εισοδήματα, δεν θα πετύχουμε τίποτα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Θα αντισταθούμε στη λογική της μιζέριας. Η χώρα κάνει τη στροφή, στέκεται στα πόδια της, θα τραβήξει μπροστά σε πείσμα όλων εκείνων που έχουν επενδύσει στην καταστροφή. Θα κερδίσουμε τη μάχη αυτή», κατέληξε.

.Διαμαντόπουλος: Στηρίζω το πρόγραμμα και τις ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Διαμαντόπουλος σε δήλωσή του διευκρινίζει ότι στηρίζει το πρόγραμμα και τις ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς και τους μαζικούς και ειρηνικούς αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. 

Προσθέτει επίσης ότι αυτοπροσδιορίζεται από αυτή την ιδιότητά του και μόνο και καταλήγει ότι «για μένα απολύτως συμβατές με αυτή την ιδιότητα είναι οι αξιακές αναφορές μου στην άμεση δημοκρατία και στους κοινωνικούς χώρους» 

Σημειώνεται ότι ο κ. Διαμαντόπουλος σε προηγούμενη τοποθετήσή του είχε αναφέρει ότι ανήκει στον χώρο των αναρχικών

.Γιούνκερ: Δριμύτατη κριτική στους Έλληνες, που φυγαδεύουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό


Δριμύτατη κριτική προς τους εκατομμυριούχους Έλληνες, που φυγαδεύουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, εξαπέλυσε, σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 Συγκεκριμένα, ο κ. Γιούνκερ, αφού επισήμανε ότι στην Ελλάδα τα μέτρα επιβαρύνουν περισσότερο τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα δήλωσε τα εξής: «Ενθαρρύνω, με όλη μου τη δύναμη, τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης να εμποδίσει τη φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό.

 Προς το Λονδίνο και προς τη Φρανκφούρτη, τη στιγμή που οι Γερμανοί συμπεριφέρονται σα να μην υπάρχει τέτοιο ζήτημα, προς το Άμστερνταμ και το Λουξεμβούργο, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να συνεργαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να ξεσκεπάσει αυτή τη μη πατριωτική στάση ορισμένων εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων Ελλήνων. 

Δεν είμαστε εδώ για να εκμεταλλευτούμε τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται σε ορισμένα κράτη μέλη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

.Είκοσι δράσεις για τη μείωση της ανεργίας των νέων


Είκοσι δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας περιλαμβάνει το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων» που παρουσιάστηκε στο υπουργείο Εργασίας, από τον υπουργό Εργασίας,Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό Εργασίας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. 

Στο πλαίσιο των νέων προτεινόμενων δράσεων θα διατεθούν 608.326.537 ευρώ με 349.499 ωφελούμενους. 

Ειδικότερα από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» θα υλοποιηθούν δράσεις προϋπολογισμού 389.680.000 ευρώ με 62.874 ωφελούμενους, από το ΕΠ «Εκπαίδευση Δια Βίου Μάθηση» θα υλοποιηθούν δράσεις προϋπολογισμού 138.646.537 ευρώ με 283.525 ωφελούμενους, από το Εθνικό Αποθεματικό 

Απροβλέπτων θα υλοποιηθούν δράσεις προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ με 1.500 ωφελούμενους και από το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα» θα υλοποιηθούν δράσεις προϋπολογισμού 60.000.000 ευρώ με 1.600 ωφελούμενους. 

.Fitch: «Πιθανή η έξοδος της Ευρωζώνης από την κρίση το 2013»


Το 2013 μπορεί να είναι ένα καθοριστικό έτος για την έξοδο της Ευρωζώνης από τα προβλήματα δημόσιου χρέους, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch σε έκθεσή του με τίτλο: «Κρίση χρέους της Ευρωζώνης: Το 2013 μπορεί να είναι έτος καμπής».

Το κλειδί για την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης να βρίσκεται στα χέρια των κυβερνήσεων, σημειώνει ο Fitch, προσθέτοντας ότι «το εκλογικό ημερολόγιο (σ.σ.: για το 2013) παραμένει ένας βασικός παράγοντας για την εκτίμηση της μελλοντικής πορείας των πολιτικών καθώς και για την πρόοδο στην αντιμετώπιση της κρίσης».

Ο οίκος αναφέρει ότι «οι κύριες εκλογές το 2012 στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ολλανδία οδήγησαν σε κυβερνήσεις οι οποίες είχαν μία συνολικά εποικοδομητική άποψη όσον αφορά τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης», και προσθέτει: 

«Η βασική μας υπόθεση είναι ότι και οι εκλογές που θεωρούμε πιο σημαντικές το 2013 --στην Ιταλία το Φεβρουάριο και στη Γερμανία και την Αυστρία το Φθινόπωρο-- θα οδηγήσουν αντίστοιχα στη συνέχιση της τρέχουσας πολιτικής».

.ΙΟΒΕ: Επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς από τέλος 2013 ή αρχές 2014


Μια ευνοϊκότερη εικόνα των βραχυχρόνιων προοπτικών τις ελληνικής οικονομίας και την εκτίμηση ότι οι τριμηνιαίοι ρυθμοί μεταβολής του ΑΕΠ θα εισέλθουν σε θετική περιοχή από το τέλος του 2013 ή τις αρχές του 2014, διατυπώνει το ΙΟΒΕ στην τέταρτη έκθεσή του για το 2012, στο πλαίσιο των περιοδικών επισκοπήσεων της πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, δεδομένου ότι το 2013 θα υπάρξει μεταφερόμενη ύφεση από το 2012 της τάξεως του 3% περίπου, ο ρυθμός συρρίκνωσης της οικονομίας για ολόκληρο το 2013 σε σχέση με το 2012, εκτιμάται στα επίπεδα περίπου του 4,5%. 

Κατά πάσα πιθανότητα, στα δύο πρώτα τρίμηνα η ύφεση θα παραμείνει σχετικά υψηλή, υψηλότερη του 4,5%, ενώ στη συνέχεια η συρρίκνωση αναμένεται να κινηθεί χαμηλότερα από αυτό το μέσο επίπεδο.

Ακολούθως, ο πληθωρισμός προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί το τρέχον έτος στην περιοχή του 1%, παρουσιάζοντας σημαντική αποκλιμάκωση σε σχέση με το 2012.

Η εκτίμηση για την ανεργία, στο σύνολο του 2012, αναθεωρείται ελαφρά επί το δυσμενέστερο, στο 24,5%, 6,8 εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το 2011 (17,7%). Η παραμονή της ελληνικής οικονομίας σε ύφεση και το 2013 θα πλήξει αναπόφευκτα και την απασχόληση.

.Νέο USB stick χωράει 1 terabyte!


Ένα USB stick αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων χωρητικότητας ενός terabyte, παρουσίασε η εταιρεία Kingston.
Το νέο «στικάκι» USB (Universal Serial Bus) -στα ελληνικά Ενιαίος Σειριακός Δίαυλος 0150- θα έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.000 gigabytes δεδομένων.
 Η ονομασία του νέου USB stick είναι DataTraveler HyperX Predator 3.0. 

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγοράτο πρώτο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, θα κυκλοφορήσει και μια δεύτερη εκδοχή ικανή να «χωρέσει» 512 gigabytes.

Και τα δύο USB sticks θα έχουν τη δυνατότητα να «διαβάσουν» δεδομένα με ταχύτητα 240 ΜΒ το δευτερόλεπτο, ενώ θα μπορούν να «γράφουν» δεδομένα με ταχύτητα 160 ΜΒ το δευτερόλεπτο.

«Η μεγάλη χωρητικότητα και η ταχύτητα του USB 3.0 επιτρέπει στους χρήστες να εξοικονομούν χρόνο κατά τη μεταφορά δεδομένων, όπως ταινίες υψηλής ανάλυσης», ανέφερε ο Άντριου Γιούινγκ, διευθύντης του τομέα αποθήκευσης δεδομένων της Kingston.

Ωστόσο, οι αυξημένες δυνατότητες αποθήκευσης κοστίζουν σχετικά ακριβά. Ενδεικτικά, το USB stick των 512 gigabytes θα έχει τιμή πάνω από 1.300 δολάρια, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Kingston.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.