.Spiegel: Σκάνδαλο στην Αθήνα, επέλεξε τη σκληρή αντιπαράθεση

Για «σκάνδαλο στην Αθήνα» που επέλεξε τη «σκληρή αντιπαράθεση», κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε άρθρο του που αναφέρεται στη συνάντηση του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ και του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη η οποία κατέληξε σε μετωπική σύγκρουση.
Το περιοδικό σημειώνει ότι η φράση του Βαρουφάκη για την Τρόικα επέφερε μια αναταραχή μεταξύ της Ευρωομάδας και της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Σημειώνεται ακόμη ότι η Τρόικα δεν είναι δημοφιλής στον ελληνικό λαό και πως οι ενέργειες της στη χώρα, ως αντάλλαγμα για το πακέτο διάσωσης, έχουν απορριφθεί από πολλούς 'Έλληνες ως παρεμβατικές.
Το Spiegel αναφέρει τέλος την δήλωση Dijsselbloem που κάλεσε τους Έλληνες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και την άρνηση του για μια διάσκεψη για το χρέος, όταν είπε ότι μια τέτοια διάσκεψη υπάρχει και είναι το Γιούρογκρουπ.

.Αλ. Τσίπρας: Δεν θα ζήσουμε με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα

Η βούληση της κυβέρνησης αφορά ένα σχέδιο για αλλαγή πορείας, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών, επισήμανε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Ντάισελμπλουμ για την παρουσία του στην Αθήνα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα δώσει ένα μήνυμα διαπραγμάτευσης και καλής θέλησης για μια νέα αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι δεδομένη η δέσμευση της κυβέρνησης να μην εκτρ... περισσότερα »

.Αιχμηρό σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνάντηση Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ

«Κι ο λαός συνεχίζει να ματώνει» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.

«Ο λαός μας όλα τα προηγούμενα χρόνια μάτωσε, γιατί αυτό απαιτούσαν οι "μεταρρυθμίσεις", η "ανταγωνιστικότητα" του κεφαλαίου και οι "ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί",  με "πρωτογενές πλεόνασμα", που σήμερα επανέλαβε και ο νέος υπουργός οικονομικών. 

Κι ο λαός θα συνεχίζει να ματώνει, ανεξάρτητα αν η κυβέρνηση αυτά θα τα συζητήσει με τους επικεφαλής της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ ή με τους υπαλλήλους τους» τόνισε το Κομμουνιστικό Κόμμα.

.«Ο Τσίπρας μπορεί να χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο»

Αφιέρωμα στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα έκανε το αμερικανικό δίκτυο του CNBC, με την στάση της νέας Κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα και την Γερμανία και χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο «ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να καταλήξει να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο, όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη σθεναρή στάση των Γερμανών, οι οποίοι σε όλους τους τόνους ξεκαθαρίζουν πως δεν συζητούν το οποιοδήποτε κούρεμα του χρέους και απαιτούν η Ελλάδα να τηρήσει τις συμφωνίες της».

.«Αν η Αθήνα θέλει σύγκρουση θα χάσει»

«Δεν είμαι ο δάσκαλος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά μετά από δύο ώρες είχα την αίσθηση ότι το κατάλαβε. Αν το δέχεται δεν το ξέρω, αλλά του είπα ξεκάθαρα "αν θέλεις αυτήν την πορεία σύγκρουσης και την ακολουθήσεις, πιστεύω ότι θα χάσεις. 

Γι' αυτό είναι καλύτερα να ακολουθήσεις μια πορεία συμβιβασμού"» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησης που είχαν οι δύο αξιωματούχοι χθες στην Αθήνα. Μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τις συμφωνίες, ... περισσότερα »

.«Το κράτος έχει συνέχεια, η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση όχι»

«Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα τον πρόεδρο του Eurogroup, Ντάισελμπλουμ. Ήταν μία συνάντηση γνωριμίας, σε μία διαδικασία η οποία θα αποτελέσει τη βάση για μια αποτελεσματική συνεργασία, όπως απαιτεί το συμφέρον της Ελλάδας και της ευρωζώνης. 

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συζήτηση, στην οποία συζητήθηκαν οι διαδικασίες της ευρωζώνης με έμφαση στο ζήτημα που αφορά τη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης για μία Ελλάδα που μπορεί να αναπνέει μέσα σε μία Ευρώπη που αναπτύσσεται.

Από τη δική μου μεριά είπα στον Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκα εκτενώς στις προτεραιότητες και μεταρρυθμίσεις που θα κάνουμε και πρέπει να είναι βαθιές χωρίς φόβο και πάθος και οι οποίες θα αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας.  Η Ελλάδα και η κυβέρνηση προσφέρει εγγύηση στον ελληνικό λαό και στους εταίρους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και μικρό πλεόνασμα. 

Η Ελλάδα και η ευρωζώνη θα συνεχίσουν τις συζητήσεις και τους επόμενους μήνες για το πως θα πορευθούν. Το κράτος έχει συνέχεια, η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση όχι»,ανέφερε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Βαρουφάκης, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.