.Βίλα Ζωγράφου. Βαρύ κατηγορώ των καταληψιών

Σκληρό κείμενο εξέδωσε ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος της Βίλας Ζωγράφου απέναντι στις προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής αλλά φωτογραφίζοντας και το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου καθώς και το ΚΚΕ τονίζοντας ότι τα σχέδια για κατεδάφιση μέρους του περιβάλλοντος τοίχου του κτήματος της Βίλας Ζωγράφου ” αποτελεί επιθετική κίνηση και ως τέτοια θ’ απαντηθεί από όλο τον κόσμο που βιώνει την κατάληψη ως μέρος της καθημερινότητάς του και ως κομμάτι του αγώνα.” 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο Όταν ο (εν αναμονή) βασιλιάς ξεγυμνώθηκε… Στις 06/11/2014 ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο το...περισσότερα »

.Φ. Κουβέλης: Παράταση του μνημονίου σημαίνει παράταση των πολιτικών που εγκλώβισαν τη χώρα στην ύφεση

Με γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης προειδοποιεί για συνέχιση της ύφεσης, με τυχόν παράταση του Μνημονίου, και επικρίνει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

«Παράταση του Μνημονίου σημαίνει παράταση των πολιτικών που εγκλώβισαν τη χώρα στην ύφεση, απογείωσαν την ανεργία και τραυμάτισαν σοβαρά την κοινωνική συνοχή» αναφέρει ο κ. Κουβέλης και προσθέτει ότι «όσα διαδραματίσθηκαν στο Παρίσι και όσα κυοφορούνται στην Αθήνα αποδεικνύουν πόσο σχέση είχε με την πραγματικότητα η αφήγηση του "success story" και οι κυβερνητικές μεγαλοστομίες περί τέλους των μνημονίων».

.Γκ. Χαρδούβελης: Σκληρή και αδιάλλακτη η στάση της τρόικας

Σκληρή και αδιάλλακτη χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, τη στάση της τρόικας απέναντι στην ελληνική αντιπροσωπεία στις χθεσινές κρίσιμες και δραματικές διαπραγματεύσεις που είχαν οι δυο πλευρές στο Παρίσι.

Συνομιλώντας σε πηγαδάκι στη Βουλή με βουλευτές που τον περιστοίχισαν προκειμένου να μάθουν λεπτομέρειες ο κ. Χαρδούβελης, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λόγο για βαρύ κλίμα που συνάντησε η ελληνική πλευρά στη γαλλική πρωτεύουσα με το ΔΝΤ, όπως φέρεται να είπε, να είναι πιο αδιάλλακτο και να ασκεί ασφυκτικές πιέσεις σε ότι αφορά τα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση.

«Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές τον Μάρτιο. Μπορεί να έχουμε ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεών μας, όμως εκείνοι επιμένουν να γίνει και το 1% επιμένοντας ότι πρέπει να εφαρμοστούν σίγουρα μέτρα», φέρεται να είπε στους βουλευτές ο κ. Χαρδούβελης.

Εξάλλου, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πριν λίγο, αναφερόμενο σε δημοσιεύματα που αφορούν συζήτηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με βουλευτές στη Βουλή, ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σε ό,τι αφορά τη στάση των δανειστών ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε απλώς ότι το ΔΝΤ εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα.

.Δεν άντεξε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός

 Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στη Μόσχα της Ντιναμό, αλλά δεν άντεξε στο δεύτερο μέρος και η ρωσική ομάδα νίκησε 2-1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Μπεργκ στο 14΄ άνοιξε το σκορ, αλλά στο 55΄ και 61΄ ο Βενκέρ και ο Ιόνοφ ανέτρεψαν το σκηνικό.

.Παρίσι και Βερολίνο καλούνται να λάβουν μέτρα για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας

 Η Γαλλία, η οποία απειλείται από την «έλλειψη τόλμης» οφείλει να προωθήσει την ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας της, η Γερμανία θα όφειλε να επενδύσει περισσότερο και να υποδεχθεί περισσότερους μετανάστες: μια κοινή γαλλογερμανική έκθεση οικονομολόγων, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, καλεί τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να προχωρήσουν σε κινήσεις για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ.

Στους οικονομολόγους Ζαν Πιζανί-Φερί και Χένρικ Έντερλαϊν είχε ανατεθεί από τους υπουργούς Οικονομίας της Γαλλίας και της Γερμανίας να προτείνουν μέτρα για την αναζωογόνηση των μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης.

Στο έγγραφό τους, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα στο Παρίσι, οι δύο ειδικοί εκφράζουν την άποψη ότι η μεν Γαλλία έχει ανάγκη «επείγουσες και συγκεκριμένες» μεταρρυθμίσεις, ενώ η Γερμανία οφείλει να πάψει να «αναβάλει» την αντιμετώπιση των «σοβαρών προκλήσεων» με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη «μακροπρόθεσμα».

.Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Νέα δήμοσκόπηση είδε απόψε το φως της δημοσιότητας όπου καθαρό προβάδισμα 7,5 μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας αλλά και μάχη ανάμεσα στο Ποτάμι του Σταυρού Θεοδωράκη και τη Χρυσή Αύγη για τη τρίτη θέση, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Η έρευνα, που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, φανερώνει μια κοινωνία «διχασμένη» αναφορικά με την προεδρική εκλογή και απαισιόδοξη για το μέλλον της χώρας. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση συρρικνώνεται διαρκώς, τη στιγμή που η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.