.Στουρνάρας: Η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε νέα φάση

Για νέα φάση στην ελληνική οικονομία έκανε λόγο ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στο 12ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη» και τόνισε πως η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται σταδιακά. Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε «Ο τουρισμός και η αναψυχή είναι οικονομική δραστηριότητα με υψηλή εισοδηματική ελαστικότητα και με συνεχή ανάπτυξη παγκοσμίως. 

Στην Ελλάδα αποτελεί έναν από τους παραδοσιακούς τομείς εξειδίκευσης, με ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα, μια ιδιαίτερα σημαντική πηγή εσόδων διαχρονικά, καθώς και ένα δυναμικό πόλο προσέλκυσης διεθνών επενδύσεων. Ο τουρισμός απο... περισσότερα »

.Γ. Καμίνης: Απομάκρυνση υπαλλήλων του ληξιαρχείου

Άμεσο έλεγχο στο τμήμα γεννήσεων της διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης του δήμου Αθηναίων διέταξε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μετά το συμβάν με τη φερόμενη ως πολύτεκνη οικογένεια Ρομά στα Φάρσαλα. Άμεσα απομακρύνθηκαν η διευθύντρια του τμήματος, η αρμόδια προϊσταμένη και οι δυο υπάλληλοι που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη ληξιαρχική πράξη γέννησης, προκειμένου να διασφαλισθεί η αξιοπιστία της ερευνητικής διαδικασίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης,  από τον πρώτο έλεγχο προέκυψε ότι το 2011 είχαν γίνει 50 ετεροχρονισμένες δηλώσεις που αυξήθηκαν σε 200 το 2012 και σε 400 το 2013. Κάθε δήλωση αφορούσε περισσότερα από ένα παιδί.

Κύριο χαρακτηριστικό έχει υπάρξει η δήλωση αγνώστου πατρός και η έλλειψη αστυνομικών ταυτοτήτων στις φερόμενες ως μητέρες. Οι περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν σαν τόπο κατοικίας την 4η δημοτική κοινότητα (Γκάζι, Μεταξουργείο) και πολλές είναι δημότες άλλων δήμων της χώρας με καταυλισμούς Ρομά.

Ο κ. Καμίνης έχει ζητήσει να γίνει πλήρης και σε βάθος έλεγχος σε συνεργασία με το Σώμα Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ τόνισε ότι για τη διαλεύκανση του ζητήματος είναι απαραίτητη η συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με το υπουργείο Εσωτερικών και τους Εισαγγελείς. 

Με επιστολή του στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας  ζητά να υπάρξει από τους δημάρχους έλεγχος στα Ληξιαρχεία και τα Δημοτολόγια όλης της χώρας, ενώ επισημαίνει την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, καθώς το σύστημα -όπως τόνισε- «είναι πολύ ελαστικό». 

.Ε. Λέτα: «Εθνικός εφιάλτης» η ανεργία των νέων

Στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων στάθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα μιλώντας σήμερα σε μια ημερίδα της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria.

«Η ανεργία των νέων είναι ο εθνικός μας εφιάλτης διότι τα ποσοστά παραπέμπουν σε μια χώρα που δεν έχει μέλλον» σημείωσε ο κεντροαριστερός Λέτα και πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην λεγόμενη «ψηφιακή ατζέντα» διότι «το μέλλον των επιχειρήσεων εξαρτάται από την ψηφιακή τεχνολογία, το διεθνές βεληνεκές τους και την δυνατότητα να παράγουν καινοτομία».

«Το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μπορεί να συμβάλει είτε να υπάρξει ουσιαστική στροφή, ή να ενταφιαστούν καίριας σημασίας ζητήματα» σημείωσε ακόμη ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ωστόσο η κυβέρνηση του Λέτα επικρίνεται έντονα από τα ιταλικά συνδικάτα μετά την παρουσίαση του προϋπολογισμού της για το 2014. Αφού ανακοίνωσαν επίσημα τα σχέδιά τους να κηρύξουν τετράωρη στάση εργασίας μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργανώσεων Cgil, Cisl και Uil κάλεσαν τη βουλή να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό -που όπως αποκαλύπτεται προβλέπει τελικά περικοπές και στον τομέα της δημόσιας υγείας.

«Ο προϋπολογισμός πρέπει να έχει ως κύριο αντικείμενο και επιδίωξη την αύξηση της απασχόλησης», επισήμανε η Σουζάνα Καμούσο, γραμματέας του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Τζόρτζιο Σκουίντσι υπογράμμισε ότι «ο προϋπολογισμός του ιταλικού δημοσίου για το 2014 θα έπρεπε να έχει καταρτιστεί με περισσότερο θάρρος, αρχίζοντας από την μείωση του κόστους εργασίας για να μπορέσει να δοθεί πραγματική ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη».

.Αλληλεγγύη στο ζήτημα της μετανάστευσης, ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος

Την επίδειξη «έμπρακτης και άμεσης αλληλεγγύης» στο ζήτημα της μετανάστευσης στη Μεσόγειο, ζήτησε από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο.

 Ο Ευ. Βενιζέλος έθεσε στο Συμβούλιο το θέμα των μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο, μετά τα τραγικά γεγονότα της Λαμπεντούζα και της Σικελίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για «ένα εξαιρετικά επιτακτικό ζήτημα».

 Ο αντιπρόεδρος κάλεσε την ΕΕ να επιδείξει έμπρακτα και άμεσα την αλληλεγγύη της, στο πλαίσιο της αρχής της δίκαιης κατανομής των βαρών, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να εφαρμοσθεί ένα ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό σχέδιο, με απόλυτο σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών 

και σημείωσε ότι η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της ιδιαίτερα εκτεταμένης ακτογραμμής της, υφίσταται διαρκή και δυσανάλογη πίεση και αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση που αντιμετωπίζουν χώρες, όπως η Ιταλία και η Μάλτα.  

.Σε εξέλιξη η επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί, αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά, στις περιοχές του Ζεφυρίου και των Αχαρνών. 

Εν τω μεταξύ, στον ανακριτή Λάρισας οδηγούνται το μεσημέρι, προκειμένου να απολογηθούν, οι δυο αθίγγανοι οι οποίοι παρουσιαζόταν ως «γονείς» της μικρής Μαρίας, ο εντοπισμός της οποίας σε οικισμό ΡΟΜΑ στα Φάρσαλα από την Αστυνομία, έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον και συγκίνηση.

Η απολογία των δυο, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς, τις προηγούμενες μέρες κατά την προανακριτική διαδικασία, σύμφωνα με την Αστυνομία, περιέπεσαν σε σωρεία αντιφάσεων και προέβαλαν διάφορα σενάρια, στην προσπάθειά τους να απαντήσουν στους αστυνομικούς κάτω από ποιές συνθήκες βρέθηκε στα χέρια τους το κοριτσάκι.

Πάντως, η συνήγορός τους δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης, ότι η μικρή υιοθετήθηκε επειδή η μητέρα της, η οποία είναι από το εξωτερικό, δεν είχε τη δυνατότητα να τη μεγαλώσει.Σε βάρος του ζευγαριού σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, κατ΄ εξακολούθηση. 

Η προσαγωγή του ζεύγους των αθιγγάνων στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση με το ανήλικο κοριτσάκι, που συγκεντρώνει τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Εξάλλου, εντός της ημέρας η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα, με άδεια του εισαγγελέα, τις φωτογραφίες των δυο αθιγγάνων.

.Εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για την έξοδο από το μνημόνιο

Οι βασικοί άξονες για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, μετά τη λήξη του Μνημονίου, το επόμενο καλοκαίρι, απασχόλησαν την ημερίδα της ΔΗΜΑΡ για την οικονομική κρίση που πραγματοποιήθηκε στη Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, την οποία παρακολούθησαν ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, ο επικεφαλής της Συμφωνίας για μια Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρώην υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης, ο Χάρης Καστανίδης, το στέλεχος της Αριστεράς, Αιμίλιος Ζαχαρέας, βουλευτές, στελέχη και φίλοι της ΔΗΜΑΡ, 

οι ομιλητές άσκησαν έντονη κριτική στις πολιτικές αυστηρής λιτότητας που επιβάλλει το Μνημόνιο και στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, επεσήμαναν τις ευθύνες των ευρωπαίων εταίρων για την αντιμετώπιση της κρίσης ενώ ανέδειξαν τις προτεραιότητες ενόψει της νέας δύσκολης διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη με τους πιστωτές.

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, τόνισε ότι «χρειάζεται αλλαγές πολιτικών και σχέδιο γι αυτές κι αυτή είναι η επιτομή της πρότασης της ΔΗΜΑΡ. Είναι αντίθετη με τις ασκούμενες πολιτικές ή τις πολιτικές μονομερούς καταγγελίας» και πρόσθεσε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ζητώντας από την κυβέρνηση να καταστήσει σαφές στη τρόικα ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα και να διεκδικήσει την ουσιαστική μείωση του χρέους. 

Την κάλεσε να αλλάξει πολιτική ενισχύοντας το δίκτυο κοινωνικής προστασίας και επιτάχυνσης της ανάπτυξης.

Ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης πρότεινε η Ελλάδα να προχωρήσει σε μια διμερή διαπραγμάτευση με την Ε.Ε, αποκλείοντας το ΔΝΤ και διατύπωσε πρόταση επτά σημείων για την ανάκαμψη και ανασυγκρότηση της χώρας.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια, ο οποίος μίλησε για την υπεράσπιση της εργασίας με μείωση των φορολογικών βαρών στους χαμηλόμισθους, την παραγωγή νέου πλούτου μέσω διεθνούς βοήθειας και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής καθώς και την καθιέρωση δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών.

Το στέλεχος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Κώστας Αναγνωστόπουλος, ανέφερε ότι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα θα πρέπει να είναι εξωστρεφές και ανταγωνιστικό με μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση και τη Δικαιοσύνη.

Ο Σωτήρης Βαλντέν, στέλεχος της Αριστεράς και εμπειρογνώμονας της Κομισιόν, αναφέρθηκε στα πολιτικά προαπαιτούμενα για έξοδο από την κρίση σημειώνοντας την ανάγκη άρνησης του Μνημονίου, αντίθεση στην δεξιά πολιτική και διάλογο με το ΣΥΡΙΖΑ .

Ομιλητής ήταν ακόμη ο καθηγητής, Γιάννης Τσαμουργέλης που αναφέρθηκε στο ρόλο των τραπεζών και των επιχειρήσεων για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.