.Έναρξη Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο Ζωγράφου


Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου ξεκινησε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης στο Δήμο Ζωγράφου. Φέτος, θα καλύψει τις ανάγκες και για τις τρεις τάξεις Λυκείου με πλήρες πρόγραμμα. 
Για άλλη μια φορά εξαιρετικοί καθηγητές προσφέρουν εθελοντικά τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους οικονομικά αδύναμους μαθητές της πόλης μας.
Καλή αρχή!

.Σκοντάφτει" ο Βενιζέλος στο όχι του Κουβέλη για να δουν τη Μέρκελ


Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωθυπουργικό γραφείο υπήρξε τηλεφώνημα στον κ. Κουβέλη όπου μεταξύ άλλων ρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εάν θα ήθελε να συμμετάσχει στο δείπνο με την κα Μέρκελ. 

Ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε να μετάσχει, λέγοντας στον πρωθυπουργό πως η χώρα έχει πρωθυπουργό και τον εξουσιοδότησε να αναφέρει στη γερμανίδα καγκελάριο και τις δικές του θέσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Βενιζέλος που θέλει να μετάσχει και μάλιστα το ζήτησε δημοσίως σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, 
τηλεφώνησε στον κ. Κουβέλη προκειμένου να τον μεταπείσει. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατόν και έτσι ο κ. Βενιζέλος είναι άγνωστο τελικά εάν θα μετέχει.

Από την πλευρά του το Μαξίμου είναι προβληματισμένο, καθώς μετά την άρνηση του κ. Κουβέλη θεωρεί πως δεν μπορεί να συμμετέχει στο δείπνο και ο κ. Βενιζέλος. 

.ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ Ο ΣΜΠΩΚΟΣ...


ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Προφυλακιστέος κρίθηκε πριν από λίγο οΓιάννης Σμπώκος. Μια απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα που ήταν αναμενόμενη, καθώς τα στοιχεία που είχε ο ανακριτής Μαλλής δεν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διαφωνία του ανακριτή με τον... εισαγγελέα. 

Ο Γιάννης Σμπώκος θα οδηγηθεί μάλλον αύριο στις φυλακές του Κορυδαλλού, εκτός και αν κριθεί ότι θα πρέπει να πάει σε άλλες φυλακές για να μην... συναντήσει τον παλιόφιλό του Άκη...

.Απαγορεύονται αύριο οι συναθροίσεις στο κέντρο της Αθήνας!!!


Απαγορεύεται, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας από τις 9 το πρωί της Τρίτης ως τις 10 το βράδυ της ίδιας μέρας, λόγω της επίσκεψης της Μέρκελ στην Αθήνα. 

Η απαγόρευση, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, θα ισχύσει για λόγους «δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσα»

.Συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου βρέθηκε νεκρός στην Ινδονησία!


Ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας Drumillan Βλάσσιος Καμπούρογλου, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση με τις μίζες του Άκη Τσοχατζόπουλου βρέθηκε σήμερα νεκρός στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα. 

Το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει το θάνατό του. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση. 

.«Αντιμέτωπη με εχθρική υποδοχή θα βρεθεί η Μέρκελ»


Με μία «εχθρική υποδοχή» θα βρεθεί αντιμέτωπη η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά την επίσκεψή τηςαύριο στην Αθήνα, όπως σημειώνει το Reuters. 

Σε ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου αναφέρεται ότι ήδη, έχουν διοργανωθεί πολλές πορείες διαμαρτυρίας και αντιδράσεις από κοινωνικούς φορείς, πολιτικές παρατάξεις και τον απλό κόσμο ενώ υπάρχει εχθρική στάση, 
η οποία πηγάζει από τις συνεχείς «επιπλήξεις και τιμωρίες» της Μέρκελ προς την Ελλάδα –από την αρχή της κρίσης και μέχρι σήμερα.

Από την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τη δεξιά παράταξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπάρχουν υποσχέσεις για δυναμική συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις κατά της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα 

και, κυρίως, κατά της πίεσης που έχει ασκήσει στη χώρα τα τρία τελευταία χρόνια, γεγονός που έχει οδηγήσει την Ελλάδα και τον κόσμο της στα όρια της εξαθλίωσης.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, καθώς κατά την επτάωρη διαμονή της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην πρωτεύουσα θα αναπτυχθούν περίπου 7.000 αστυνομικοί.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στο Σύνταγμα θα περιλαμβάνουν, εκτός από την παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ, την τοποθέτηση του μεταλλικού φράχτη, ενώ θα μπουν και κάγκελα στο πλακόστρωτο που οδηγεί στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

.Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με Βρούτση για εργασιακά


«Το επίπεδο ρύθμισης και προστασίας των εργασιακών σχέσεων, δεν μπορεί να είναι διαφορετικό από το ευρωπαϊκό», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και επισημαίνεται ως προς τούτο ότι η Ελλάδα δεν είναι μέλος μόνο της Ευρωζώνης, 
αλλά είναι πρωτίστως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και «άρα στην Ελλάδα ισχύει πλήρως το κοινοτικό κεκτημένο».

Επιπλέον, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι η νομοθετική ρύθμιση ως προς τον κατώτατο μισθό ήδη έχει γίνει και τονίζεται ότι αυτό που τώρα έχει σημασία, τόσο για το θέμα αυτό, 
όσο και γενικότερα για τις εργασιακές σχέσεις, είναι η ευθύνη και η πρωτοβουλία των κοινωνικών εταίρων στο πλαίσιο της συλλογικής τους αυτονομίας.

.Πρώην και νυν στην Επιτροπή


Την κλήση προς ακρόαση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, των πρώην υπουργών Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ε. Βενιζέλου, Φ. Σαχινίδη, αλλά και του νυν υπουργού, Γ. Στουρνάρα, αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής για την «λίστα Λαγκάρντ». 

Εν τω μεταξύ, την πρόθεσή του να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σχετικά με όσα γνωρίζει για τη «λίστα Λαγκάρντ», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με επιστολή που έστειλε σήμερα στον πρόεδρο της Επιτροπής Αναστάσιο Νεράντζη.

Δεν περιμένουμε κάτι οριστικό από το σημερινό Eurogroup αλλά πρέπει να επιδιώξουμε μια καθαρή δήλωση ότι είμαστε μέσα στη διαδικασία και το πρόγραμμα εκταμίευσης της δόσης, δήλωσε στη ΝΕΤ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.  

.Συλλαλητήριο σε εξέλιξη


Κλειστοί είναι αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, λόγου του συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις νέες περικοπές. 
Κλειστοί παραμένουν και οι σταθμοί του Μετρό, Σύνταγμα και Ευαγγελισμός. Στο Σύνταγμα θα πορευτεί και το ΠΑΜΕ που ξεκίνησε πριν από λίγο πορεία από την Ομόνοια. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει για αύριο παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 ως τις 15.00.
Τα σωματεία σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν «τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».
Με εντολή της Αστυνομίας έχουν κλείσει από τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας και μέχρι νεοτέρας οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό, καθώς και οι σταθμοί του τραμ Σύνταγμα και Ζάππειο.
Κλειστές αυτή την ώρα Σταδίου, Αμαλίας από Ξενοφώντος και Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη, λόγω του συλλαλητηρίου ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα.
Στα Προπύλαια, πραγματοποιείται συλλαλητήριο από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

.Αλ. Τσίπρας: Η υποδοχή της κ. Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή και ειρηνική


«Η υποδοχή της κ. Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή» δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έθεσε σειρά ερωτημάτων σχετικά με την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας και τις συνομιλίες που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

 Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι μιας και θα έρθει αύριο η κ. Μέρκελ, καλό θα ήταν να τη ρωτήσει ο πρωθυπουργός - γιατί θα συζητήσουν, απ' ότι φαντάζομαι, για τα νέα βάρη δισεκατομμυρίων στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους- αν η γερμανική εταιρεία Hochtief προτίθεται να δώσει στο ελληνικό δημόσιο τα πάνω από 600 εκατομμύρια που χρωστάει από τον ΦΠΑ που δεν αποδίδει. 

Επίσης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ρωτήσει την κ. Μέρκελ αν πρόκειται κάποια στιγμή να δώσει στη δημοσιότητα την απολογία του Μιχάλη Χριστοφοράκου στο γερμανικό δικαστήριο, για να δούμε ποιοι ακριβώς ήταν αυτοί που χρηματίστηκαν από τη γερμανική εταιρεία. 

Να δώσει στη δημοσιότητα όλες αυτές τις συζητήσεις που γίνονται σε κλειστά γραφεία, αλλά δεν τις μαθαίνει ποτέ ο ελληνικός λαός, είπε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ελληνικός λαός αύριο, με ειρηνικό αλλά μαζικό τρόπο, θα δώσει απάντηση. Διότι, πρόσθεσε, αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας είναι πρωτοφανές και είναι εγκληματικό. 

Δηλαδή, σε ένα πρόγραμμα που και οι ίδιοι οι εμπνευστές του παραδέχονται ότι είναι αδιέξοδο, επιμένουν στην εφαρμογή του, σε μία εφαρμογή που θα μας οδηγήσει στην κοινωνική διάλυση.

.Ευκαιρία να αναδειχτεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας, η επίσκεψη Μέρκελ, λέει η ΔΗΜΑΡ


«Η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα αποτελεί ευκαιρία για την κυβέρνηση να αναδείξει και να προωθήσει την πολιτική λύση του προβλήματος της χώρας». 

Αυτό αναφέρει σε λιτή ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή την αυριανή επίσκεψη της κας Ά. Μέρκελ στην Αθήνα.

.Επίθεση με βόμβα μολότοφ εναντίον του τραμ στο ΣΕΦ στο Ν. Φάληρο


Επίθεση με αυτοσχέδιο μηχανισμό, πραγματοποίησαν το πρωί τρία άτομα στο τραμ, στον σταθμό αφετηρίας του ΣΕΦ στο Νέο Φάληρο. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, αφού έσπασαν με λοστό το τζάμι σε ένα από τα δύο βαγόνια, έβγαλαν έξω από αυτό μια ηλικιωμένη που είχε ήδη επιβιβαστεί και στη συνέχεια αφού τοποθέτησαν σακούλα αποτελούμενη από πέντε γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό, έβαλαν φωτιά και τράπηκαν σε φυγή.

Ακολούθησε μικρή έκρηξη και πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές και στα δύο βαγόνια. Η φωτιά σβήστηκε από δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.