..Η χώρα αργοπεθαίνει...

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 

*Η «σιδηρά κυρία» *της Γερμανίας κινδυνεύει. Και εμείς έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε. Το κύμα των προσφύγων στη Γερμανία έχει ρίξει τη δημοτικότητα της καγκελαρίου για πρώτη φορά από την εκλογή της. 

Ο κυβερνητικός εταίρος από το αδελφό κόμμα της Βαυαρίας εκφράζει ανοικτά διαφωνίες για τους χειρισμούς της. Και ήδη οι σχολιαστές μιλάνε γι' αυτό που μέχρι πριν από λίγους μήνες φαινόταν αδιανόητο: τη μετά Μέρκελ εποχή. Ακόμα αντέχει. Αν ανατραπεί, όμως, θα είναι μια πολύ άσχημη εξέλιξη για την Ελλάδα. *Οι λόγοι *είναι κυρίως πολιτικοί. Η Γερμανία έχει αντέξει καλύτερα ...περισσότερα »

.Εν αναμονή νέου ηγέτη

ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ 

Ο​​ι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία θα αναδείξουν πρόεδρο του κόμματος. Οχι ηγέτη της κεντροδεξιάς. Ούτε διάδοχο του κ. Αλέξη Τσίπρα στο πρωθυπουργικό αξίωμα. Διότι αν και η διαδικασία εκλογής είναι ανοικτή στον «κάθε περαστικό», 

ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να έχει πρωτίστως την αποδοχή της μεγίστης δυνατόν πλειοψηφίας των μελών και παραδοσιακών ψηφοφόρων της συντηρητικής παρατάξεως. Αλλως ο κίνδυνος της διασπάσεως είναι μεγάλος. 

Ο ηγέτης που θα αναδειχθεί από την κάλπη θα πρέπει να προσδιορίσει τη νέα φυσιογνωμία της Ν.Δ., προσαρμόζοντας ένα γηρασμένο... περισσότερα »

.Πολιτική αναλγησία: Η κατάρα

*Γιάννης Μάρκοβιτς * 

Αναλγησία είναι η απουσία αίσθησης του πόνου, ενόσω ο άνθρωπος διατηρεί τις αισθήσεις του. Είναι η απονιά, η έλλειψη συμπόνιας, η επίδειξη σκληρότητας. 

Η απανθρωπιά είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανάλγητου. Δεν αντιλαμβάνεται τον άλλον, ούτε μπορεί να κατανοήσει τις ανάγκες του, αλλά εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Η δική του ασπλαχνία, ο εκβαρβαρισμός του είναι κριτήρια αντιμετώπισης των ανθρώπων. 

Ο ανάλγητος αντιμετωπίζει τους άλλους ως υπανθρώπους, ως όντα χωρίς δικαιώματα και υπόσταση, τους θεωρεί κατώτερούς του. Είναι μισάνθρωπος και υπερφίαλος. Αλλά αυτό...περισσότερα »

.Νέο σοκ: Φόρος 33% σε καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται

Στο μικροσκόπιο της εφορίας θα μπαίνουν όλες οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογούμενων που υπόκεινται σε έλεγχο Πόθεν Έσχες*. Παράλληλα θα πρέπει να υποβάλλονται από τους ελεγχόμενους όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην περίπτωση που επικαλούνται τόκους καταθέσεων προηγούμενων ετών, ή πώληση εισηγμένων μετοχών. 

Αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων, από εγκύκλιο του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Ιωάννη Μπάκα στην οποία περιλαμβάνονται αναλυτικές οδηγίες για το πότε θα θεωρείται αδικαιολόγητη η προσαύξηση περιουσίας ενός φορολογούμενου κατά τον έλεγχο του Πόθεν... περισσότερα »

.Μαξίμου: Δεν θα κλείσουμε την διαπραγμάτευση άρον-άρον

Στις υποστηρικτικές δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μισελ Σαπεν βλέπει η Ελληνική Κυβέρνηση μια σταδιακή μεταστροφή των διαθέσεων που επικρατούν στο Eurogroup, και οδηγείται στο συμπέρασμα ότι η Αθήνα δεν είναι πια μόνη, ανεξάρτητα από το αν χρειαστούν 2 -3 ημέρες ακόμη μέχρι να οδηγηθούμε σε συμφωνία. 

«Είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι διαφορετικό από την κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη γραμμή» τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Οπως εκτιμούν, αυτό που ουσιαστικά λέει ο Μισέλ Σαπέν (μία ημέρα μετά τη συνομιλία Τσίπρα-Ολάντ) είναι ότι δεν πρέπει να απαιτούνται από την Ελλάδα πράγματα πο... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.