.Οι νεκροθάφτες της δημοκρατίας…

Η πορεία των πολιτικών πραγμάτων στον τόπο μας είναι εμφανής και δεν χρειάζεται κανείς να έχει υπερφυσικές ιδιότητες για να μαντέψει προς τα που πάει το πράγμα: Η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία βαίνει προς ταχύτατο εκφυλισμό, αποτυγχάνοντας πλέον να επιτελέσει και τις πιο στοιχειώδεις λειτουργίες αντιπροσώπευσης, κρατικής λειτουργίας, προστασίας των πολιτών, εξασφάλισης ενός στοιχειώδους μέλλοντος για τη χώρα και τον λαό της. Μια ματιά στο επίπεδο, το ήθος και τις δυνατότητες του πολιτικού προσωπικού αρκεί να πείσει για του λόγου το αληθές: Αστείοι, γελοίοι, τυχάρπαστοι, τυχοδιώκτες και...περισσότερα »

.Είναι μακρύς ο μνημονιακός δρόμος…

Η τυπική πράξη του ξεπουλήματος του Ελληνικού ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για να μην ταλαιπωρηθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την ειρωνεία και την καζούρα των βουλευτών της υπόλοιπης μνημονιακής αντιπολίτευσης.
 (Προ)χτες, την ώρα που η «Κ» όδευε προς το τυπογραφείο, αναμενόταν να κατατεθεί στη Βουλή (πιθανόν με την κατεπείγουσα διαδικασία πάλι) το νομοσχέδιο με τα νέα προαπαιτούμενα, στα οποία θα κυριαρχεί η μεταφορά κάποιων ΔΕΚΟ στο νέο Υπερταμείο Ξεπουλήματος Κρατικής Περιουσίας.
Τις επόμενες μέρες, αναμένεται η πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Εγνατία Οδό και τους τρεις κάθετους άξονες…Και θα μάθουμε και τα ονόματα των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου του Υπερταμείου Ξεπουλήματος, που θα είναι της απόλυτης επιλογής των ιμπεριαλιστών δανειστών. Οχι μόνο ο πρόεδρος και ένα μέλος, αλλά και οι τρεις Ελληνες.
Αν η «Καλογριτσιάδα» είναι κάτι που δεν το επέλεξαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά τους προέκυψε ως μέγα πρόβλημα στη σύγκρουσή τους με το παλιό (και μη φιλικό προς τους ίδιους) μιντιακό κατεστημένο, κάτι άλλες κόντρες, όπως αυτή του Φίλη με τον Ιερώνυμο και το δεσποταριάτο, τους βολεύουν μια χαρά ως καπνός παραλλαγής

. Γι' αυτό μπορεί να τους δούμε ν' ανεβάζουν τους τόνους για ένα διάστημα. Στο τέλος, φυσικά, θα φτάσουν σ' ένα συμβιβασμό. Δεν είναι σε θέση ούτε τέτοιους αστικούς εκσυγχρονισμούς να κάνουν.
Και μετά, αφού κλείσει η πρώτη αξιολόγηση (η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ πρέπει να γίνει μέχρι το όριο της 31ης του Οκτώβρη, που έχει θέσει ο ESM, αλλιώς θ' απαιτηθεί νέα απόφαση του Eurogroup), θ' ανοίξουν οι διαδικασίες της δεύτερης αξιολόγησης, στην οποία κυρίαρχη θέση θα έχουν τα εργασιακά.

Οι πληροφορίες λένε πως οι τροϊκανοί είναι ανένδοτοι στην απαίτησή τους για ενσωμάτωση του 13ου και του 14ου μισθού (για κατάργηση πρόκειται), καθώς και για το νομικό καθεστώς κήρυξης απεργίας.  Ο Κατρούγκαλος, βέβαια, διακηρύσσει πως θα επανέλθει το προ Μνημονίων εργασιακό καθεστώς και ο Τσίπρας σιγοντάρει, με το επιχείρημα ότι έχουν σύμμαχο το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο! Υπάρχει, όμως, άφθονη πείρα πλέον, για να δώσουμε το βάρος που αρμόζει σε τέτοιες δηλώσεις. Το αντιασφαλιστικό έκτρωμα είναι πολύ νωπό, κι ακόμα δεν έχουμε δει απτές τις συνέπειές του στις νέες συντάξεις.
Ο δρόμος των Μνημονίων, ο δρόμος της κινεζοποίησης της εργατικής τάξης είναι μακρύς. Η αναπτυξιολογία, που βάζουν στην πρώτη γραμμή της προπαγάνδας τους οι συριζαίοι, προσπαθώντας να καλλιεργήσουν φρούδες ελπίδες, είναι σκέτη προπαγάνδα.


Η ισχνή ανάπτυξη του ελληνικού καπιταλισμού, που αναπόφευκτα θα έρθει μετά από τόσο χρόνια καταστροφικής ύφεσης, δε θα οδηγήσει σε καμιά βελτίωση της θέσης της συντριπτικής πλειοψηφίας του εργαζόμενου λαού. Είναι χαρακτηριστικό το ότι η αναλογία πλήρων θέσεων εργασίας προς «ευέλικτες» θέσεις εργασίας έχει ήδη γείρει υπέρ των δεύτερων. Το πεντακοσάρικο το μήνα θεωρείται πλέον… υψηλός μισθός.
Πρέπει να γίνει συνείδηση κάθε εργαζόμενου πως η κινεζοποίηση δε θα χαλαρώσει, αντίθετα, θα βαθύνει. Το κλειδί για την αντιστροφή της ροής των πραγμάτων βρίσκεται στην ταξική πάλη. Πουθενά αλλού.

.Η συνεπέστερη κυβέρνηση…

Π​​λανώνται όσοι κατηγορούν την πολυχρονεμένη μας αριστερά ότι άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα λέει τώρα. Προεκλογικά υποσχόταν ότι δεν θα μειώσει μισθούς και συντάξεις. Ο κ. Κατρούγκαλος λέει τώρα ότι δεν μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις. Πού βλέπετε την αντίφαση;

 Προεκλογικά έλεγε καμία ιδιωτικοποίηση. Και τώρα λέει ότι έγιναν ιδιωτικοποιήσεις μεν, αλλά πρόκειται για τακτικό ελιγμό, προσαρμογή στις «παραμέτρους» του καιρού, απαραίτητη στον δρόμο για τον σοσιαλισμό όπου, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις. Δεν άλλαξε τίποτε…

 Προεκλογικά υποσχόταν την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μπορεί να μην καταργήθηκε, οι ίδιοι όμως εξακολουθούν να θέλουν να τον καταργήσουν. Η συνέπεια είναι υποδειγματική. Υπόσχονταν ότι θα πολεμήσουν τη διαπλοκή. Και τώρα εξακολουθούν να λένε ότι καταπολεμούν τη διαπλοκή.
Είναι η μοναδική ίσως κυβέρνηση της οποίας η ρητορεία έχει τέτοια συνέχεια και συνέπεια.

Η ομήγυρις που κυβερνά τη χώρα, έχοντας σπουδάσει στο μεγάλο πανεπιστήμιο της ζωής και του φραπέ, με κάνα ουισκάκι για χαλάρωση, ξέρει πολύ καλά ότι στο καφενείο δεν έχει σημασία τι κάνεις. Σημασία έχει τι λες και τι πάθος βάζεις σε αυτά που λες. Αν παρακολουθούσες συζητήσεις κινηματογραφιστών στο Φίλιον προ εικοσαετίας, όταν το Κέντρο Κινηματογράφου είχε ακόμη περισσευούμενα για να μοιράσει, θα νόμιζες ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να γεννήσει δεκαπέντε Ταρκόφσκι, καμιά δεκαριά Φελίνι, δυο-τρεις Μπουνιουέλ και κάναν Κιούκορ για ξεκάρφωμα. Κι ας ήξερες πως όλοι αυτοί το μόνο που έχουν κάνει είναι ένα ταινιάκι μικρού μήκους όταν αποφοίτησαν από την περίφημη Σχολή Σταυράκου. Σημασία όμως δεν είχε το έργο. Σημασία είχαν οι πολιτικές τους απόψεις και οι ιδέες τους, ιδέες για σενάρια, μεγάλες ιδέες.

Σε τι διέφεραν από τον γνωστό τύπο που λέει «αν ήμουν για μια μέρα πρωθυπουργός, εγώ όλα αυτά θα τα είχα λύσει». Ευτυχώς γι’ αυτούς, δυστυχώς για τη χώρα, η επιθυμία των νυν κυβερνώντων έγινε πραγματικότητα. Μια μέρα ξύπνησαν και έγιναν πρωθυπουργοί, υπουργοί, παρατρεχάμενοι και διοικητές. Και συνέχισαν να κάνουν αυτό που ήξεραν τόσο καλά να κάνουν. Να διατυπώνουν απόψεις και να εκθέτουν ιδέες για σενάρια. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν τα σενάρια έγιναν ποτέ ταινία.

Τέχνη της επικοινωνίας; Ως γνωστόν, το πρώτο μέλημα της επικοινωνίας είναι να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κοινού. Και οι πρώην καφενόβιοι που έγιναν κυβέρνηση, επειδή έχουν θητεύσει στον ρόλο του κοινού, μπορούν να το εξυπηρετήσουν. Ξέρουν πολύ καλά, για παράδειγμα, ότι η συλλογική ψυχοσύνθεση του «Ελληνα λαού», όπως τον έλεγε ο πρίγκιψ Γεώργιος ο Μικρός, δεν αντέχει μεγάλες δόσεις πραγματικότητας. 

Προτιμά να του λέει κάποιος ότι η Ελλάδα είναι μια δυνατή χώρα της οποίας η βαριά βιομηχανία είναι ο πολιτισμός και την αδικούν επειδή τη ζηλεύουν, παρά να ακούει ότι η Ελλάδα είναι μια μικρή, αδύναμη και πτωχευμένη χώρα επειδή δεν μπορεί να παράγει ούτε πολιτισμό, ούτε ελιές, ούτε καν συνδετήρες. Θέλω να πω ότι την απόλυτη αναντιστοιχία ανάμεσα στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη ζωή μας και την ίδια μας τη ζωή, κοινώς ανάμεσα στη ρητορεία και την πραγματικότητα, δεν την εφηύρε η σημερινή αριστερά. Απλώς, λόγω παιδείας, λόγω έλλειψης παιδείας για την ακρίβεια, την πήρε κατά γράμμα. 

Διότι έτσι πίστευε πως είναι ο κόσμος. Το αποτέλεσμα είναι ότι μπόρεσε να την εφαρμόσει, ως γνήσιο τέκνο της ημετέρας παιδείας, χωρίς αναστολές, άρα με μεγαλύτερη πειστικότητα.
Πλανώνται όσοι κατηγορούν την πολυχρονεμένη μας αριστερά ότι δεν είναι πραγματική αριστερά. Αναρωτιούνται, ας πούμε, πώς είναι δυνατόν μια αριστερή κυβέρνηση, εδώ και ενάμιση χρόνο, να μην έχει κουνήσει το δαχτυλάκι της για τους ανέργους. Λάθος. Η αριστερά ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, και δυστυχώς οι άνεργοι δεν είναι εργαζόμενοι. Είναι θύματα του καπιταλισμού και της λιτότητας. Και η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να καταπολεμήσει τη λιτότητα. Αυξάνει τους φόρους. Σοβαρά όμως τώρα: αυτή είναι η αριστερά σήμερα και, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του ανδρώθηκαν στο θερμοκήπιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Κοινώς σε ένα περιβάλλον απολιθωμένης σκέψης και πολιτικής που αδιαφορεί για την πραγματικότητα. Πιστεύουν ακόμη ότι μπορούν να εκδικηθούν για την ήττα τους στον Εμφύλιο και δεν αναγνωρίζουν ούτε την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Θεωρούν ότι η Ιστορία είναι καταδικασμένη να οδηγηθεί στη σοσιαλιστική κοινωνία επειδή κάποτε το έγραψε ο Μαρξ. Οπως οι πρώτοι χριστιανοί πίστευαν ότι η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει όσο ακόμη οι ίδιοι ήσαν εν ζωή. Και ο Μαρξ και ο Ενγκελς έγραφαν ότι η επανάσταση θα ξεκινήσει από τη Βρετανία. Δεν έχει σημασία αν δεν έγινε. Σημασία έχει ότι το έγραψαν.

Οι ίδιοι έφυγαν από το ΚΚΕ, το οποίο τους αντιπολιτεύεται, τους εξόπλισε όμως με το λεξιλόγιο της ρητορικής του και τη νοοτροπία του. Σημασία δεν έχει η πραγματικότητα. Σημασία έχει η περιγραφή της, οι λέξεις, κυρίως όμως σημασία έχει η θέλησή σου. Πώς τη θέλεις την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει καλύτερη περίληψη του αριστερού βολονταρισμού από τη «σκληρή» διαπραγμάτευση και το δημοψήφισμα. Σημασία δεν έχει ούτε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης ούτε το «Οχι» στο δημοψήφισμα. Αυτά μπορεί να είναι αρνητικά. 

Είναι θετικό όμως ότι εμείς έτσι τα θέλουμε.

Με τούτα και με κείνα, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι η συνεπέστερη κυβέρνηση όλων των εποχών. Θα μου πείτε ότι και η παράνοια, κατά τους ψυχιάτρους, έχει εσωτερική συνέπεια. Αν πιστέψεις ότι ο διπλανός σου σού κάνει μάγια μπορείς να πιστέψεις ότι αυτός φταίει για το συνάχι σου. Μακριά από μένα τέτοιες σκέψεις.

.Στρίβειν διά των εκλογών…

Η κυβέρνηση πριν ακόμη εκπνεύσει ο Σεπτέμβρης φαίνεται πως περιέρχεται προ ολοσχερούς αδιεξόδου. Στο αδιέξοδο στην οικονομία προστίθεται και η ουσιαστική χρεοκοπία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες πριν καν εφαρμοστεί ο νόμος λόγω της μνημειώδους προχειρότητας, των εμφανών σκοπιμοτήτων φίμωσης του τύπου και της γελοιοποίησης του περίφημου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς σε σχέση με τη διαπλοκή των προηγούμενων και την εντιμότητα των δικών της στελεχών.

 Εδώ και αρκετούς μήνες η στήλη εκτιμά πως η απουσία εμπιστοσύνης του κόσμου της οικονομίας στην κυβέρνηση σε συνδυασμό με το σοκ που θα προκαλέσουν στην οικονομία οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιδρομές, θα εντείνουν τα σημάδια της ύφεσης και θα οδηγήσουν περί τα μέσα του Φθινοπώρου και το τέλος του χρόνου σε κοινωνικές εντάσεις και πολιτικές αναταράξεις...

 Η στήλη εκτιμούσε τότε πως η κυβέρνηση λόγω των κοινωνικών εντάσεων και του οικονομικού αδιεξόδου και της δημοσκοπικής της κατάρρευσης είναι πιθανό να επιλέξει το δρόμο των πρόωρων εκλογών προκειμένου να διασωθεί πολιτικά ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην περίπτωση αυτή, ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα με ένα 20% θα μπορούσαν  να ηγεμονεύσουν στον πολιτικό χώρο της κεντροαριστεράς και να επανέλθουν στην εξουσία ως ευρύτερο σχήμα με λιγότερες ιδεολογικές αγκυλώσεις και περισσότερα στελέχη με ικανότητα να διαχειριστούν κυβερνητικούς θώκους, εν αντιθέσει με την εικόνα "τσίρκου" που παρουσιάζουν σήμερα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν είχαν σαν κοινό παρανομαστή τη διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λόγω κατάρρευσης του δεύτερου.
Στη δημοσκόπηση της MRB π.χ. στη Realnews η διαφορά έφτασε το Σεπτέμβριο του ’16 στο 7,5% από 5,9% και 3,7% τον Ιούνη και το Φεβρουάριο αντίστοιχα. Ο ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο συγκεντρώνει 16,9% έναντι 20,2% τον Ιούνιο και 23,2% το Φεβρουάριο.
Στη δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον Ελεύθερο Τύπο η διαφορά ήταν 12,5% υπέρ της ΝΔ και της Marc για τον Alpha στο 9,5%.

Μια διαφορά από τη ΝΔ πριν το καλοκαίρι μεταξύ 4 - 7%, πριν τα πρωτοβρόχια του Οκτώβρη τείνει να λάβει διαστάσεις μεταξύ 7-12% και αυτό χωρίς η ΝΔ να εισπράττει ακόμη εμφανώς λόγω της απουσίας προοπτικής εκλογών στον ορίζοντα και ως εκ τούτου  πίεσης για απόφαση στο μέσο ψηφοφόρο.

Πριν από μερικούς μήνες το σενάριο των πρόωρων εκλογών δεν το πίστευε ούτε η Νέα Δημοκρατία που το συντηρούσε για να κρατά συσπειρωμένη την εκλογική της βάση.
Την Κυριακή που μας πέρασε δυο τουλάχιστον μεγάλης κυκλοφορίας κυριακάτικα φύλλα είχαν σαν πρώτο θέμα ή στην πρώτη σελίδα πληροφορίες για εισηγήσεις στον πρωθυπουργό για πρόωρες εκλογές.

Ενώ το μεγάλο αδιέξοδο της κυβέρνησης Τσίπρα είναι η διαλυόμενη οικονομία η κωμωδία των τηλεοπτικών αδειών, της Αττικής και η ανάληψη έργων από τους κουμπάρους εργολάβους έρχονται να εντείνουν το κλίμα κατάρρευσης.
Στην κυβέρνηση φαίνεται πως αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο και αυτός ενδεχομένως είναι ένας λόγος που επαναφέρουν στο τραπέζι το θέμα του χρέους περί δήθεν ρύθμισης τους επόμενους μήνες.

Πριν από τις γερμανικές εκλογές σε ένα χρόνο από σήμερα κανείς εχέφρων πολιτικός στην Ευρώπη δεν πρόκειται να ανοίξει το ζήτημα του χρέους.
Προφανώς στην κυβέρνηση αναζητούν σημεία τριβής προκειμένου να συσπειρώσουν την εκλογική τους βάση σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.
Αυτός είναι και ο λόγος που το καλοκαίρι στα καλά καθούμενα έθεσαν πάλι θέμα γερμανικών αποζημιώσεων.

Παρά τη θερινή αντεπίθεση η κατάσταση όπως την καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις στα τέλη του Σεπτέμβρη δεν επιβεβαιώνουν κάποιο θετικό σενάριο για την κυβέρνηση και αυτό φέρνει πιο κοντά την πιθανότητα πρόωρων εκλογών καθώς η οριακή πλειοψηφία δεν επιτρέπει το στοίχημα ενός σαρωτικού ανασχηματισμού.
Στρίβειν δια των πρόωρων εκλογών λοιπόν όπως έπραττε ο Παναγής από τα Μέγαρα δια του αρραβώνος...

Η προσπάθεια που έκανε το καλοκαίρι η κυβέρνηση να αντιστρέψει το σε βάρος της κλίμα του πρώτου απέτυχαν παταγωδώς. Εκτός της περιπτώσεως που θα γίνει κάποιος θαύμα, για κάθε μήνα που περνάει από τούδε και στο εξής τόσο μεγαλύτερες απώλειες θα εμφανίζει.

Οι επιλογές είναι μεταξύ του στρίβειν δια των εκλογών ή του γαντζώματος στην εξουσία με κάθε τρόπο ακόμη και αυταρχικό. Το κόστος για την περίπτωση που επιλέξει το δεύτερο θα είναι μεγαλύτερο και δεν θα είναι μόνο πολιτικό. Μόλις το καταλάβουν αυτό θα επιλέξουν πάραυτα τις πρόωρες εκλογές.

.Επάγγελμα… αριστερός

Υπάρχουν δύο ειδών αριστεροί. Εκείνοι που κάνουν την ιδιότητά τους επάγγελμα και ζουν μια χαρά στην Ελλάδα, τη μοναδική σοβιετικής εμπνεύσεως και λειτουργίας χώρας του πλανήτη.
Υπάρχουν και οι ιδεολόγοι αριστεροί που είτε βρίσκονται στο δρόμο προς τον σοσιαλισμό είτε έχουν φτάσει σ’ αυτόν και ζουν μια χωρά με τον Πατερούλη αγκαλιά.
Το πρώτο δεν είναι ντροπή, κανένα επάγγελμα δεν είναι αρκεί να βγάζει τα προς το ζην. Ούτε καν το αρχαιότερο, πόσω μάλλον αυτό του αριστερού που έχει και ένα στάτους στην ελληνική κοινωνία.
Το δεύτερο πάλι μπορεί να σε καταντήσει σαν τον Μπαλτά ή σαν τον Δρίτσα, αλλά κι αυτό δεν είναι ντροπή. Το πολύ πολύ να τρως σφαλιάρες και ήττες μέχρι να πληρωθεί η ιδέα του σοσιαλισμού και δη δημοκρατικού.
Υπάρχει βεβαίως και ένα τρίτο είδος που διαβιεί εν Ελλάδι. Είναι οι «νεογενίτσαροι». Οι πρώην Πασόκοι (και ορισμένοι δεξιοί βεβαίως αλλά στα κρυφά γιατί ντρέπονται) που δηλώνουν αίφνης αριστεροί. Όχι για τίποτε άλλο, αλλά για να μη χάσουν το γκουβέρνο που τους ήρθε ουρανοκατέβατο.
Πάρτε παράδειγμα τον Κουρουμπλή. Είναι αυτός που είχαν πει όταν δεν ψήφισε κάποιο μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ και αποχώρησε ότι… βλέπει καλύτερα απ’ όλους καίτοι τυφλός. Μόνο που από τότε «είδε» πολλά ακόμη μνημόνια και πολλά σκληρά μέτρα αλλά τώρα που έγινε υπουργός να χάσει τη θεσούλα;
Από την άλλη, να μην εκθειάσει και το αφεντικό; Παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με τον… Ελευθέριο Βενιζέλο, οπότε στον επερχόμενο ανασχηματισμό θα έχει ένα υπουργείο στο τσεπάκι, παρ’ ότι δεν έκανε τίποτε ούτε στο υγείας, ούτε στο εσωτερικών.
Κι άλλα πολλά παραδείγματα «νεογενίτσαρων». Η Τζάκρη που έχει ψηφίσει όλα τα μνημόνια από το 2010 και μετά, ο Κοτζιάς που έγινε υπουργός και θυμήθηκε ότι κάποτε ήταν ΚΚΕ, ο Μπόλαρης που μιλά για τον Τσίπρα και στάζει μέλι το στόμα του και άλλοι ακόμη. Ή ο Σπίρτζης που τον γνωρίσαμε ως κομματάρχη του ΠΑΣΟΚ και μας βγήκε ο Άρης Βελουχιώτης.
Όμως, το θέμα μας είναι ο αριστερός επαγγελματίας που έχει πέραση εδώ και χρόνια, αλλά όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μέχρι εδώ. Σε λίγο θα είναι είδος προς εξαφάνιση όπως οι Καρέτα – Καρέτα.
Θέλει ένα μείγμα από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να πάρεις το δίπλωμα της Ανωτάτης αριστερικής. Θέλει να είσαι δημόσιος υπάλληλος και συνδικαλιστής και να τα ξύνεις όλη μέρα.
Μπορεί να είσαι επίσης εισοδηματίας γιατί σου άφησε ο μπαμπάς μερικά εκατομμύρια να παίζεις κι εσύ το ’ριξες στο σορολόπ με τις Κνίτισσες από μικρός αλλά είδες το φως το αληθινό με τα ταγάρια του ΣΥΡΙΖΑ.
Χρειάζεται επίσης να είσαι εύκολος στο ψέμα και την παπάτζα. Αν το έχεις αυτό μέχρι και… πρωθυπουργός γίνεσαι.
Θέλει επίσης κότσια, βρόμικο μυαλό και σκοτεινό σκεπτικό προκειμένου να γίνεις μέχρι και… υπουργός Επικρατείας. Μαζεύεις και κανένα δύο πρωτοπαλίκαρα που βάζουν την υπογραφή τους για να γλιτώσει ο υπουργός τη φυλακή και είσαι μια χαρά.
Πρέπει να είσαι επίσης και κρυφολαμόγιο. Όχι σαν τα φανερά της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, αλλά να ξέρεις το κόλπο και να κάνεις δουλειές παρουσιάζοντάς τες με αριστερό πρόσημο.
Και τέλος πρέπει να είσαι καλός… συγκεντρωσιάρχης. Μαζεύεις κόσμο δηλαδή, ετερόκλητο πολλές φορές αρκεί να κάνει τη δουλειά του. Να δημιουργεί μπάχαλο, να βάζει και καμιά φωτίτσα, να ρίχνει και καμιά μολότοφ και όλα καλά, τα πάντα θα πάρουν το δρόμο τους.
Αν έχεις όλα τα παραπάνω έκανες καριέρα αριστερού κι άσε τους ιδεολόγους να αμπελοφιλοσοφούν. Εσύ θα έχεις κάνει τη δουλίτσα σου, τα ωραία σου λεφτουδάκια, θα έχεις κάνει τους τσαμπουκάδες που γούσταρες από μικρός όταν ήσουν ο καρπαζοεισπράκτορας του σχολείου και κάποια στιγμή θα συνταξιοδοτηθείς έχοντας την ταμπέλα του «τίμιου αριστερού» που δεν τον άφησε το σύστημα να μεγαλουργήσει.

Δεν είναι κι άσχημα για τους ηττημένους του Εμφυλίου. Δεν είναι καθόλου άσχημα και για τους θαμώνες των Εξαρχείων. Στην Ελλάδα άλλωστε τα βόδια ευδοκιμούν και ο σανός κυριαρχεί. Γιατί όχι και ο επαγγελματίας αριστερός;

.Φιλελεύθερες... αμαρτίες!

Η Νέα Δημοκρατία μοιάζει με τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη. Πηγαίνουν και... ανασταίνουν πεθαμένες ομάδες ή «παλτά» στην ποδοσφαιρική διάλεκτο.
Έτσι και η ΝΔ ουκ ολίγες φορές έχει αναστήσει πεθαμένους, τελειωμένους ή ανόητους πολιτικούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς αναλυτές, επικοινωνιολόγους – γλείφτες και διάφορα άλλα τρωκτικά της εξουσίας που δεν ξέρουν τι πάει να πει μεροκάματο.
Με τις γκάφες των ηγεσιών της διαχρονικά πάντα, δίνει λαβή σε διάφορους της παραπολιτικής και της παραδημοσιογραφίας να βγάζουν εκατομμύρια, να στήνουν sites με δήθεν φιλελέ χαρακτήρα, να πουλάνε εκδούλευση, ακόμη και στη νέα ηγεσία που υποτίθεται ότι πήρε μαθήματα από τα παθήματα του παρελθόντος.
Μπα, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Δεν πάει να τους τα λέμε εμείς, δεν πάει να ακούνε ότι θα ξανακάνουν τα λάθη που τους καταδίκασαν να βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα ή την πλάτη του Αλέξη. Εκεί, ξανά και ξανά τις ίδιες γκάφες με τους ίδιους ανθρώπους που το μόνο για το οποίο είναι χρήσιμοι είναι για... στόχο στην σκοποβολή της Άννας Κορακάκη που χρειάζεται οπωσδήποτε τενεκέδες ξεγάνωτους.
Αλλά τι τα λέμε όλα αυτά; Μήπως θα μας ακούσει κανείς; Έχουν πάθει αυτισμό στη Νέα Δημοκρατία και αφήνουν τους εαυτούς τους... φιλελεύθερους να κάνουν τις ίδιες γκάφες.
Μόλις δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που έχασε η ΝΔ την εξουσία. Θα θυμάστε ότι δεν ήταν μόνο η Μέρκελ που καταδίκασε τον Σαμαρά στις εκλογές. Ήταν και τα εγκληματικά λάθη που έγιναν από τους φανερούς και μυστικούς συμβούλους του πρώην πρωθυπουργού. Τουιτάκηδες και φεισμπουκάδες, «τρόλια» της Νέας Δημοκρατίας και τεμπελχανάδες της εύφορης κοιλάδας είχαν μαζευτεί στο Μαξίμου και πουλούσαν «προστασία» στον Σαμαρά. Μόλις έμπαινε βέβαια μέσα στο γραφείο κάθονταν «κλαρίνο» από το φόβο, αλλά από πίσω έκαναν τρελές μπίζνες.
Υπάρχουν αυτοί και ορισμένοι άλλοι που το παίζουν ξαφνικά κήρυκες του φιλελευθερισμού. Αμ δεν είναι έτσι το... liberal κύριοι. Θέλει κότσια, τιμιότητα και κυρίως να μην είσαι κωλοτούμπας. Μαθαίνουμε ότι τελευταία ο πρωινός καφές της Νέας Δημοκρατίας έχει διευρυνθεί. Παίρνουν μέρος οι νέοι που έβαλε ο Κυριάκος αλλά που δεν ξέρουν ακόμη την τύφλα τους, ο Κουμουτσάκος που ήταν μέχρι προχθές υπό διωγμό, ο «τρεχαλατζής» του προέδρου Μακάριος Λαζαρίδης και ο... Μαυρίδης του Liberal. Ο πρώην Capital που έκανε χρυσές δουλειές μαζί με τον Θ. Φιλιππόπουλο, δηλαδή με τον Βαρδινογιάννη ο οποίος πολέμησε όσο κανείς τη ΝΔ και στήριξε όσο κανείς τον Τσίπρα.
Πίσω από τον Μαυρίδη είναι βεβαίως ο... αιώνιος σύμβουλος στη ΝΔ, ο Μουρούτης που επανέκαμψε καθώς για κάποιο χρονικό διάστημα δεν του μίλαγε ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς του εξαιτίας των εγκληματικών λαθών που έκανε όταν ήταν στο Μαξίμου. Τρέχει στους δρόμους, παρακαλάει διαφημιστικές, μιλά με κορυφαίους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες για να ζητήσει διαφήμιση για το site το οποίο «τρώει» τόσα πολλά που σε λίγο θα το λένε ο axortagos.gr». Α, ήταν και στις πρώτες θέσεις στη ΔΕΘ όταν μιλούσε ο Κυριάκος. Βγήκαν και φωτογραφίες με τους νέους εκπροσώπους του... φιλελευθερισμού. Ελπίζουμε χωρίς την συναίνεση του Αντώνη Σαμαρά να τα κάνουν όλα αυτά. Γιατί αν ο Κυριάκος εμπιστεύεται τις συμβουλές τους και ταυτόχρονα ο πρώην πρωθυπουργός δεν του λέει ότι κάηκε από κάτι τέτοιους, τότε η ΝΔ θα έχει πρόβλημα.

Αν λοιπόν θέλει η ΝΔ όχι απλά να γίνει κυβέρνηση αλλά να μείνει για χρόνια και να βάλει τη χώρα σε σωστές ράγες οφείλει να δει τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν. Ομαδούλες, Κολωνακιώτικες, φλώρικες συμπεριφορές, ιδεολογικές παρλαπίπες που κάποιοι τις πουλάνε ακριβά δήθεν για να το παίξουν η ψυχή της παράταξης, πρέπει να απομονωθούν. Ψυχή της ΝΔ είναι ο κόσμος της κι όχι οι επαγγελματίες που βγάζουν τρελό χρήμα, τέτοιο που σου... πέφτουν τα μαλλιά.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.