.Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ
10:45  Προσέλευση Τιμητικών Τμημάτων
11:00  Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα
ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ

11:20  Επιμνημόσυνη δέηση
11:30  Κατάθεση στεφάνων
11:40  Αποχώρηση Τιμητικών Τμημάτων
11:50  Έναρξη παρέλασης

.Στις 8 Απριλίου τελειώνουν τα λεφτά της Ελλάδoς... Σε εκτενές άρθρο του με αναφορές στα όσα έχουν συμβεί...

*Σε εκτενές άρθρο του με αναφορές στα όσα έχουν συμβεί από την μίνι σύνοδο κορυφής και έπειτα, το eurointelligence αναλύει τις επόμενες κινήσεις Ελλάδας και δανειστών, ενώ αναφέρει πως πολλοί ΥΠΟΙΚ της Ευρώπης προτιμούν το Grexit από μια χώρα που δεν σέβεται τους κανόνες της Ε.Ε.* 

«Η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine είχε το πιο σημαντικό θέμα. Σύμφωνα με την κοινή αξιολόγηση από την τρόικα (ΔΝΤ, Ε.Ε. και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), η Ελλάδα θα έχει επαρκή ρευστότητα μέχρι τις 8 Απριλίου, δηλαδή για δύο ακόμη εβδομάδες», αναφέρει στην αρχή του το δημοσίευμα γ... περισσότερα »

.Ολα όσα δήλωσαν Τσίπρας-Μέρκελ για τις γερμανικές αποζημιώσεις: Χαμηλοί τόνοι και αποστάσεις

Κεντρικό ρόλο είχε, τελικά, το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Αλέξη Τσίπρα και της Ανγκελα Μέρκελ.

 Ο Ελληνας πρωθυπουργός, αφού, αρχικά ζήτησε τη συνδρομή της Γερμανίας στο ζήτημα της Siemens, στη συνέχεια, μίλησε εκτενώς για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. 

Ο πρωθυπουργός, με εμφανή διάθεση να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, μίλησε για «ηθικό και όχι υλικό ζήτημα», ενώ, σημείωσε ότι αφορά και τον γερμανικό λαό. Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός δήλωσε: · Να επιλύσουμε διαφορές ... περισσότερα »

.Τα γερμανικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Αλ.Τσίπρα στο Βερολίνο

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο και η συνάντησή του απόψε στις 17:00 (τοπική ώρα) με την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ απασχολεί σήμερα το σύνολο του γερμανικού Τύπου. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η *BILD* κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο γραμμένο στα γερμανικά και στα ελληνικά, με τον τίτλο «Καλωσήρθατε στη Γερμανία, κ. Τσίπρα» και υπότιτλο «Ακριβή μου Ελλάδα: 50 λόγοι για τους οποίους μας είναι αγαπητοί οι Έλληνες». 

Η *«Frankfurter Allgemeine Zeitung»* δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Αν καταστραφεί το ευρώ, καταστρέφεται και η Ευρώπη» και τονίζει ότι η καγκελάριος έχει αποφασίσ...περισσότερα »

.Α. Μέρκελ: Έχουμε τη διάθεση να συνεργαστούμε σε πνεύμα εμπιστοσύνης

Την επιθυμία της να συνεχίσει τη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση σε πνεύμα εμπιστοσύνης, εξέφρασε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε κοινές δηλώσεις της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Βερολίνο.

Σημείο εκκίνησης αποτελεί η δήλωση της 20ής Φεβρουαρίου, δήλωσε η Καγκελάριος Μέρκελ μετά τη συνάντηση, και τόνισε την ανάγκη να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη χρήση της επιμήκυνσης του προγράμματος. Είναι σημαντικό, τόνισε, να υπάρχουν τα οικονομικά στοιχεία και να δούμε ποιες μεταρρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν είναι η Γερμανία που αποφασίζει, αλλά η Ευρωζώνη.

«Επιθυμούμε η Ελλάδα να είναι ισχυρή οικονομικά, να έχει ανάπτυξη, να ξεπεράσει την ανεργία ιδιαίτερα των νέων, να υπάρξουν οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, λειτουργική διοίκηση κλπ» δήλωσε η καγκελάριος και, αναφερόμενη στις διμερείς σχέσεις, σημείωσε ότι θα συζητηθεί το πώς η Ελλάδα θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία Αθήνας-Βερολίνου στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης αλλά και της Task Force.

"Και οι δυο έχουμε τη διάθεση να συνεργαστούμε σε κλίμα εμπιστοσύνης, να είμαστε σε θέση να απευθύνουμε δύσκολες ερωτήσεις, αλλά σε πνεύμα συνεργασίας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε κοινές προκλήσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το οικοδόμημα ειρήνης που είναι η Ευρώπη αποτελεί τεράστια επιτυχία και θα πρέπει να συνεχιστεί από την επόμενη γενιά. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε», δήλωσε η κα Μέρκελ.

.Άνοδος 2,97% στο Χρηματιστήριο στο απόηχο των δηλώσεων Κερέ

Με υψηλά κέρδη έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στον απόηχο των δηλώσεων του Μπενουά Κερέ, αξιωματούχου της ΕΚΤ, περί επικείμενων αλλαγών του ελληνικού προγράμματος ώστε να αντανακλά τις νέες προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Άγγ. Μέρκελ.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 766,51 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 2,97%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 767,39 μονάδες (+3,09%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 132,27 εκατ. ευρώ.

.Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Αλ. Τσίπρα για την επιστολή προς την Άγγ. Μέρκελ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ασκεί το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή το δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς, που αποκαλύπτει επιστολή του κ. Τσίπρα στην Άγγελα Μέρκελ, στις 15 Μαρτίου, 

όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι αν η Ελλάδα δεν ενισχυθεί βραχυχρόνια χρηματοδοτικά, θα βρεθεί ενώπιον του διλήμματος να επιλέξει μεταξύ της καταβολής μισθών και συντάξεων και της αποπληρωμής των δόσεων στο ΔΝΤ.

 Αφού εύχεται καλή επιτυχία στον κ. Τσίπρα, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Βερολίνο, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι από το δημοσίευμα προκύπτει ό... περισσότερα »

.Επανέρχεται από σήμερα ο «αστυνομικός της γειτονιάς»

Ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς», που εδώ και χρόνια αποτελούσε στόχο των υπουργών Δημόσιας Τάξης, αλλά ποτέ δεν κατέστη δυνατόν να εδραιωθεί, επανέρχεται από σήμερα με εντολή Ι. Πανούση, ο οποίος δήλωσε ότι «αυτή τη φορά, έρχεται για να μείνει». 

Ο αστυνομικός της γειτονιάς ήταν μια από τις πρώτες εξαγγελίες του  κ. Πανούση, όταν ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου, ως αναπληρωτής υπουργός και όπως τονίζεται αποτελεί τον κορμό του μοντέλου κοινοτικής αστυνόμευσης 

και τη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και αστυνομίας και εντάσσεται στην φιλοσοφία της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου, που περιλαμβάνει δράσεις προληπτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα, καθώς και προστασία και εξυπηρέτηση του πολίτη στις γειτονιές.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε 22 γειτονιές, σε τέσσερις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Καλλιθέα, στο Χαλάνδρι, στην Τούμπα- Τριανδρία και στον Εύοσμο. Οι αστυνομικοί της γειτονιάς θα περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και θα επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.