.Κρήτες Ζωγράφου: Οφτό-αντικρυστό και μουσικοχορευτική πανδαισία

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κρητών Ζωγράφου “Νίκος Καζαντζάκης” οργανώνεται το Σάββατο 28 Ιουνίου (21.00) μια μεγάλη λαϊκή γιορτή, μια “μουσικοχορευτική πανδαισία”, στο “Πάρκο Γουδή” (τέρμα Γ.Παπανδρέου και Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Με κρητική μουσική από το συγκρότημα του Μάρκου Κωνσταντάκη, αλλά και με μουσικές και τραγούδια απ΄όλη την Ελλάδα-ηπειρώτικα, νησιώτικα,μωραΐτικα, ρουμελιώτικα-ο κόσμος θάχει την ευκαιρία να ξεδώσει, να διασκεδάσει για πολλές ώρες…

Η έκπληξη της βραδιάς, πάντως, θάναι το “οφτό-αντικρυστό”, που θα ψήσει επί τόπου ο Νίκος Μπλάζος, με καταγωγή από το ορεινό χωριό Αξός του Μυλοποτάμου. Ήδη οι Κρήτες του Ζωγράφου έχουν προμηθευτεί γι΄αυτό τον σκοπό 15 αρνιά…

Πέρα από το παραδοσιακό ψητό-οφτό αρνί, ο κόσμος θα μπορεί να δοκιμάσει κι άλλες γεύσεις και φυσικά θα υπάρχει άφθονο κρασί και τσικουδιά , καθώς και μπίρες κι αναψυκτικά.

.Μ. Δομάζος: Απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει με τον Κατσουράνη

Υπερήφανος ο Μίμης Δομάζος παρακολουθεί τους ποδοσφαιρικούς του «απογόνους» να διαπρέπουν σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία δέκα χρόνια, φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο «Στρατηγός» ήταν μέλος της πιο αδικημένης εθνικής στην Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Της ομάδας του '70 που έχασε στο «παρά πέντε» την πρόκριση για το Μουντιάλ του Μεξικού, παρότι το ρόστερ της ξεχείλιζε από ταλέντο. 

Πέρασαν 24 χρόνια για να εμφανιστεί η Ελλάδα σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και 44 για βρεθεί στους «16». Η πρώτη φάση στη Βραζιλία ολοκληρώθηκε, οι μισές ομάδες έχουν ήδη πάρει το δρόμο της επιστροφής και η χώρα μας κινείται στους ρυθμούς του κυριακάτικου ιστορικού αγώνα με την Κόστα Ρίκα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Δομάζος δεν έκρυψε την έκπληξη αλλά και την οργή του, όταν πληροφορήθηκε ότι υπάρχει στο Facebook σελίδα με δεκάδες χιλιάδες «ακολούθους»,
 η οποία καλεί τον Φερνάντο Σάντος να μην χρησιμοποιήσει τον αρχηγό Κώστα Κατσουράνη, στο ματς με της Κυριακής. «Απαράδεκτο. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Απαράδεκτο. Στην Ελλάδα όταν έρχονται τα άσχημα, όλοι είναι προπονητές. 

Θα πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι το ποδόσφαιρο έχει καλές και άσχημες στιγμές και πρέπει να τα περιμένεις όλα» είπε ο Δομάζος και σχετικά με το επεισόδιο Μανιάτη-Τζαβέλλα πριν από μία εβδομάδα ήταν κατηγορηματικός ότι ένα καθημερινό θέμα διογκώθηκε: «Δεν είναι τίποτα αυτά. Δεν επηρεάζουν μια ομάδα. Κι εγώ όταν έπαιζα, είχα παρεξηγηθεί πολλές φορές στην προπόνηση. Οταν μπαίνεις στο γήπεδο ξεχνάς τα πάντα».

«Η πρόκριση είναι από μονη της επιτυχία, άσχετα αν στα πρώτα δύο ματς δεν πήγαμε καλά»
 τόνισε ο «Στρατηγός» και αναφέρθηκε στη μεταμόρφωση της εθνικής στον καθοριστικό αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού: 

«Δεν πήγαμε να κλέψουμε το ματς, όπως συνέβαινε τις περισσότερες φορές, αλλά να κερδίσουμε. Αυτό φάνηκε από τις ευκαιρίες μας. Θα μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει άνετα, πολύ πριν από το πέναλτι». 

.Συγχαρητήρια από Ρομπάι και Μπαρόζο για την ελληνική Προεδρία

Τα εύσημα των Ευρωπαίων θεσμικών αξιωματούχων, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έλαβε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, για την ελληνική Προεδρία της ΕΕ και την Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η ελληνική προεδρία πήρε άριστα και κρίθηκε ως εξαιρετικά επιτυχημένη και με συγκεκριμένα αποτελέσματα, Ο κ. Ρομπάι συνεχάρη τον κ. Σαμαρά και υπογράμμισε πως η Ελλάδα έκανε σπουδαία δουλειά, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και την Ευρώπη.

Κατά την παρέμβασή του, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα βασικά επιτεύγματα της Προεδρίας, με άξονα τις προτεραιότητες που είχαν τεθεί και αφορούσαν την εμβάθυνση της ΟΝΕ, την ανάπτυξη και την απασχόληση, τη μετανάστευση και τις θαλάσσιες πολιτικές, που αποτελούσαν οριζόντια προτεραιότητα. 

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας ολοκληρώθηκαν 67 νομοθετικά κείμενα, πετυχαίνοντας πολιτική συναίνεση, σε επίπεδο Συμβουλίου, σε 15 νομοθετικά κείμενα, μεταξύ των οποίων αυτό για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

.Η Μόσχα προειδοποιεί για «σοβαρές συνέπειες» μετά τις συμφωνίες της ΕΕ με Ουκρανία, Γεωργία και Μολδαβία

O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα πάρει μέτρα για να προστατεύσει την οικονομία της, εφόσον αυτή επηρεασθεί αρνητικά από την υπογραφή συμφωνιών από την Ουκρανία, τη Γεωργία και τη Μολδαβία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Οι τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες υπέγραψαν σήμερα συμφωνίες που τις φέρνουν πιο κοντά στην ΕΕ.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν προειδοποίησε επίσης πως οι συμφωνίες οικονομικής σύνδεσης με την ΕΕ θα έχουν «σοβαρές συνέπειες». 

«Η σύναψη μιας τόσο σοβαρής συμφωνίας επαφίεται ασφαλώς στην κυριαρχία κάθε κράτους", δήλωσε ο Καράσιν, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. "Οι συνέπειες της συμφωνίας που υπογράφηκε από την Ουκρανία και τον Μόλδοβα θα είναι αναμφίβολα σοβαρές» πρόσθεσε. 

.«Καλή τύχη στην Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε πολύ» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μητέρα του μικρού Τζέι

«Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε σε οικογενειακές διακοπές. Γι αυτό αρνηθήκαμε αυτή τη φανταστική και γενναιόδωρη προσφορά για το ταξίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ανεβάσαμε και μια ανακοίνωση στο Facebook, με την οποία εξηγούμε τους λόγους, ενώ ο Τζέι έκανε ένα βίντεο με την ελπίδα ότι ο Σαμ (Σαμαράς) θα το δει. Καλή τύχη στην Ελλάδα. 

Είμαστε μαζί σας σε όλη τη διαδρομή. Σας ευχαριστούμε πολύ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μητέρα του μικρού Τζέι, Άννυ Μπίτι, για την απόφαση της οικογένειας να αρνηθεί την πρόσκληση της ΕΠΟ να πάει στη Βραζιλία. 

Όλα ξεκίνησαν ύστερα από την τεράστια δημοσιότητα που πήρε η σχέση αγάπης του 10χρονου Τζέι από τη Βόρεια Ιρλανδία με τον Έλληνα διεθνή Γιώργο Σαμαρά. 

Ο Τζέι, που πάσχει από σύνδρομο Ντάουν, είναι φανατικός θαυμαστής του ποδοσφαιριστή και τα βίντεο από τις συναντήσεις τους κάνουν τον γύρο του κόσμου, συγκινώντας τους πάντες.

 Έτσι, μεταξύ των άλλων, δημιουργήθηκε σελίδα στο Facebook, που ζητούσε από την ΕΠΟ να προσκαλέσει στη Βραζιλία τον Τζέι και την οικογένεια του, για να δουν από κοντά το παιχνίδι της εθνικής Ελλάδος και φυσικά τον Γιώργο Σαμαρά. 

Χαρακτηριστικό της δημοσιότητας που έχει πάρει το θέμα είναι το γεγονός πως, αν και ο στόχος της σελίδας «O JAY PAEI Mundial» ήταν να φτάσει τα 50.000 likes, αυτή έχει ήδη ξεπεράσει τα 83.000. 

.«Ξεχνούν ότι ο Τσίπρας είχε ταχθεί υπέρ… του Γιούνκερ»

«Προφανώς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ξεχνούν ότι δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε ταχθεί υπέρ... της υποψηφιότητας Γιούνκερ», σχολίασε, μεταξύ άλλων, την Παρασκευή η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στο σχόλιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη Σύνοδο Κορυφής. 

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και λαμβάνει τα συγχαρητήρια όλων των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι, παραμερίζοντας τις όποιες επιμέρους διαφωνίες τους, συμφώνησαν ότι η χώρα μας έφερε σε πέρας μια από τις πιο επιτυχημένες προεδρίες, ο... περισσότερα »

.Στις 7 Ιουλίου συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Οι επόμενες κινήσεις του ΠΑΣΟΚ, τόσο σε κομματικό όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο, εξετάστηκαν σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, με στενούς συνεργάτες του. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, να πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει την πορεία προς το συνέδριο ανασυγκρότησης και ανασύνταξης του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και την ομάδα επαφής για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Επιπλέον, το Σάββατο 12 Ιουλίου θα συνεδριάσει ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.