.Διήμερο Παραδοσιακών Χορών, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 και ώρα 21:00, στο Πάρκο Γουδή

Διήμερο Παραδοσιακών Χορών οργανώνει το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 και ώρα 21:00, στο Πάρκο Γουδή (όπισθεν γηπέδου ποδοσφαίρου), με ελεύθερη είσοδο.
Τα τμήματα του Εργαστηρίου Παραδοσιακών Χορών θα παρουσιάσουν χορευτικά από κάθε γωνιά της Ελλάδος.
Το Σάββατο 15 Ιουνίου θα παρουσιασθούν χοροί από την Κρήτη έως τη Θράκη, με την σύμπραξη του «Θιάσου Σκιών Ηλία Καρελά», σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Κόκκινη κλωστή δεμένη, στις σκιές μας τυλιγμένη, δωσ’ της κλώτσο να γυρίσει, Καραγκιόζης να λαλήσει…».
Την Κυριακή 16 Ιουνίου θα παρουσιασθούν χοροί από την Ελλάδα καθώς και από περιοχές εκτός Ελλάδος, που άνθισε ο Ελληνισμός. Από τα Μέγαρα, τη Νάξο, την Κοζάνη, τη Θράκη, τη Ρόδο και την Ικαρία έως την Καππαδοκία και την Ανατολική Ρωμυλία. 
Η εκδήλωση της Κυριακής έχει τίτλο «Αραδιαστείτε στου χουρό, να ακούσετε τραγούδια…» και δίνει το έναυσμα για ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι που δε γνωρίζει χρόνο και σύνορα.

,Το Μαξίμου πετά τώρα το «μπαλάκι» στον Φώτη Κουβέλη

«Ας άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και ας ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες». 

Αυτό απαντούν κύκλοι του Μαξίμου, μετά το αδιέξοδο που προέκυψε στη συνάντηση που είχε ο Φώτης Κουβέλης με τον υπουργό Επικρατείας και σύμβουλο του πρωθυπουργού, Δημήτρη Σταμάτη. 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επανέλαβε το αίτημα του κόμματός του για άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ.

Ήδη πάντως το γύρο των πολιτικών και δημοσιογραφικών γραφείων κάνουν σενάρια εκλογών, αλλά και σενάριο που θέλει ο πρόεδρος της δημοκρατίας να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων 


προκειμένου να ξεκινήσει ο κύκλος των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης από την υπάρχουσα Βουλή - σενάριο που ταυτίζεται με τα περί αλλαγής πρωθυπουργού από τη ΔΗΜΑΡ

.Spiegel: “Η δήθεν σπατάλη της ΕΡΤ αποδίδει καλύτερα από το γερμανικό μοντέλο”

Το άρθρο του δημοσιογράφου Φλόριαν Ντίκμαν με τίτλο “Γιατί δεν κάνουν το ARD και το ZDF για πρότυπα”, παραθέτει στοιχεία για γερμανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, που αποδεικνύουν ότι τα γερμανικά κρατικά ΜΜΕ έχουν πολύ πιο «φουσκωμένους» προϋπολογισμούς...

Τα στοιχεία που παραθέτονται στο δημοσίευμα, αναφέρουν πως το συνολικό κόστος των δύο κρατικών σταθμών της Γερμανίας ARD και ZDF αγγίζει τα 8,7 δισ. ευρώ τον χρόνο, ποσό που αντιστοιχεί στα 109 ευρώ ανά κάτοικο, όταν στην Ελλάδα αντίστοιχα το ποσό κυμαίνεται στα 26 ευρώ. 

Ακόμη και αν συνυπολογιστεί ότι το μέσο εισόδημα στην Ελλάδα είναι περίπου το μισό σε σχέση με τη Γερμανία, κοστίζουν τα δημόσια γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης τα διπλάσια σε σχέση με τα ελληνικά, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα συγκρίνει την ΕΡΤ με τη Βαυαρική Ραδιοφωνία (Bayerischer Rundfunk) επειδή όπως αναφέρουν τα Νέα, υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους καθώς η Βαυαρία έχει 12,4 εκατ. κατοίκους και η Ελλάδα 11,3 εκατ., ενώ το Bayerischer Rundfunk ενσωματώνει ραδιόφωνο και τηλεόραση. 

Ενδεικτικό για το μέγεθος της διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στην γερμανική και την ελληνική δημόσια ραδιοτηλεόραση, είναι το γεγονός πως οι ανάγκες της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας θα αγγίξουν τα 1.045 εκατομμύρια ευρώ, τρεισήμισι φορές παραπάνω από τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ, σύμφωνα με το Spiegel.

Στη συνέχεια, το άρθρο αντικρούει και την θεωρία περί υπεράριθμου προσωπικού στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως στη Βαυαρική Ραδιοφωνία απασχολούνται 3.350 μόνιμοι υπάλληλοι και γύρω στους 1.500 ελεύθερους συνεργάτες, δηλαδή σύνολον σχεδόν 5.000 έναντι 2.600 που αριθμεί το προσωπικό του ελληνικού φορέα.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως το ZDF το οποίο η κυβέρνηση έχει αναφέρει ως πρότυπο για την νέα ΕΡΤ τονίζοντας πως η ΕΡΤ κοστίζει 26 ευρώ στον κάθε πολίτη, όταν το γερμανικό δίκτυο που απασχολεί 8.000 άτομα σε μόνιμο και έκτακτο προσωπικό, αναλογεί στα 25 ευρώ ανά πολίτη με μια όμως σημαντική διαφορά: Το ZDF έχει μόνο τηλεοπτικό κανάλι και όχι ραδιόφωνο, 

.Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα

Σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας στις 6 όπως ανακοίνωσε με μήνυμά του στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Αντρέας Παπαδόπουλος.

Προφανής σκοπός της σύσκεψης είναι να γεφυρωθεί το χάσμα που έχει δημιουργηθεί στην τρικομματική από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ, απόφαση που δε βρίσκει σύμφωνους του δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Μέχρι τότε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τους ζήτησε να συζητήσουν και να καταλήξουν μαζί στο νομοσχέδιο για το νέο σχήμα της ΕΡΤ.

."Να γίνει άμεσα η συζήτηση για την ΕΡΤ"

Να συζητηθεί άμεσα η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που οδήγησε στο κλείσιμο την ΕΡΤ, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Π. Λαφαζάνης, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το προεδρείο «αν είναι δυνατόν, αύριο κιόλας, να θέσει σε συζήτηση την πρόταση νόμου του κόμματός του για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου». 

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, ωστόσο, ενημέρωσε ότι με βάση τον Κανονισμό προϋπόθεση για να εισαχθεί η πρόταση νόμου σε συζήτηση είναι να έχει εκδοθεί η έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 

Ο κ. Λαφαζάνης επέμεινε, ωστόσο, ότι το Γενικό Λογιστήριο δεν χρειάζεται να εξαντλήσει το περιθώριο των 15 ημερών και μπορεί να επισπεύσει για την έκδοση της έκθεσής του.

Μέχρι στιγμής, από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν καταθέσει κοινή πρόταση νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προχώρησαν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή.

«Είτε το θέλουμε, είτε όχι, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας. Πρόβλημα Δημοκρατίας» είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας για το θέμα της ΕΡΤ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.