.Χωρίς πάθος, χωρίς γέλιο, χωρίς έμπνευση


Είναι μεγάλο κρίμα, που σε αυτή τη χώρα οι νέοι άνθρωποι προτιμούν να απέχουν. Από όλα. Κάτι κόντρα στη λογική ενδεχομένως μια και όλα όσα συμβαίνουν, όλα όσα συμφωνούνται, πρωτίστως εκείνους αφορούν. Εκείνους και το μέλλον τους, το οποίο είναι αλήθεια ότι δεν διαγράφεται διόλου ρόδινο. Πώς απαντούν; Όσοι δεν επιλέγουν ή όσοι δεν μπορούν να φύγουν, με την απάθεια. 
Απλώς απέχουν. Δεν ενημερώνονται, δεν ψηφίζουν, δεν ενδιαφέρονται, δεν συμμετέχουν στα κοινά. Και είναι πραγματικά κρίμα για τη χώρα που ήδη αντιμετωπίζει έντονο δημογραφικό πρόβλημα γήρανσης να εμφανίζεται "γερασμένη" ακόμα και η νεολαία της. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να τους προβληματίσει όλους. Εκφράζουν το πλέον δυναμικό και θεωρητικά παραγωγικό – αν μπορούσε να ενταχθεί στην παραγωγή– κομμάτι αυτής της χώρας όλα όσα λέγονται, όλα όσα σχεδιάζονται; Αυτό είναι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους. 
Η αδρανοποίηση των νέων ανθρώπων, είναι ίσως το πλέον επικίνδυνο καμπανάκι κινδύνου για μία κοινωνία. Μία κοινωνία που μέσα της έχει ήδη εγγράψει μία ήττα, μία εθνική καταστροφή. Γιατί τι άλλο από εθνική καταστροφή είναι όλα όσα βιώνει ο τόπος τα τελευταία έξι χρόνια. Δυστυχώς, η απάθεια της νεολαίας, η αδιαφορία της κοινωνίας είναι νερό στον μύλο της εξουσίας. Δείτε τι συμβαίνει σήμερα. Φαντάζεστε να προσπαθούσε να τα επιβάλει μία άλλη κυβέρνηση; Θέλετε να συζητήσουμε για το τι θα συνέβαινε και πώς θα σειόταν ολόκληρη η χώρα από τις αντιδράσεις;
Αλίμονο στους νέους… όχι δεν εννοώ την γνωστή ελληνική ταινία με τον αξέχαστο Χορν. Αν και εδώ που τα λέμε, η φτώχεια έχασε και στην ταινία…  Αλίμονο ακόμη περισσότερο στη χώρα που το αίμα των νέων της δεν βράζει. Που δεν έχουν πάθος. Πάντως, εκτός από την απάθεια, η χώρα έχει υποστεί και ένα άλλο μεγάλο "ευνουχισμό". Έχει χάσει το χιούμορ της. Μην το παίρνετε ανάλαφρα. Μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα δεν υπάρχει χιούμορ. Γιατί το χιούμορ δείχνει συνήθως και εξυπνάδα, σπιρτάδα. Ακόμη και το ελαφρώς κακόγουστο. Και η εξουσία που στηρίζει την επιβίωσή της στην ισοπέδωση μιας κοινωνίας σαφώς και δεν επιθυμεί το χιούμορ. Άλλωστε χωρίς χιούμορ δεν υπάρχει ούτε σάτιρα. Θυμάστε τι γινόταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ή Νέας Δημοκρατίας ή και επί συγκυβέρνησης των δύο; Τώρα βλέπετε πουθενά καμία πολιτική σάτιρα; 
Στη χώρα της κατάθλιψης δεν υπάρχει χιούμορ. Και πολύ χειρότερα, δεν επιθυμεί και κανείς να υπάρχει. Όσοι δεν βυθίζονται στη μιζέρια τους, είναι με το… ζωνάρι λυμένο για καβγά. Σκυθρωποί και θυμωμένοι είναι οι περισσότεροι. Δικαίως, αλλά… Ακόμα και τα τρολαρίσματα γίνονται άγαρμπα, προσβλητικά, επιθετικά. Καμία τσαχπινιά. Με αποτέλεσμα, όλοι να διακατέχονται από μία υπερβάλλουσα σοβαροφάνεια, η οποία όταν είναι και προσποιητή καταντά και γελοία. 
Και σε αυτόν τον εγκλωβισμό έχουν διολισθήσει ακόμα και οι καλλιτέχνες. Από τότε άλλωστε που ενεπλάκησαν σωρηδόν με την πολιτική έγιναν και εκείνοι ξύλινοι. Αυτολογοκρίνονται. Καμία έμπνευση, καμία πρόκληση. Πεζοί, ξύλινοι, διαχειριστικοί. Και εν τέλει… βαρετοί. Όπως δυστυχώς βαρετός είναι για τους περισσότερους σήμερα και ο πολιτικός λόγος. Άκεφος.
Αλήθεια, αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε ποτέ σε αυτή τη χώρα, σε αυτές τις συνθήκες, να υπάρξει για παράδειγμα μία... Μαντόνα. Ακραίο παράδειγμα, ε; Ίσως. Να βγει όμως κάποιος βρε αδερφέ με δυνατότητα να έχει δημόσια φωνή που ακούγεται και αναπαράγεται και να τρελάνει το σύστημα. Εδώ αυτοί μας τρελαίνουν κάθε μέρα. Πουλάνε τρέλα με την οκά... Γνωρίζετε φαντάζομαι τι είπε η Μαντόνα για τον Τραμπ. Το τερμάτισε... Αλλά αυτό που ήθελε το πέτυχε. Πολύ καλύτερα ίσως από τους επικοινωνιακούς συμβούλους της Χίλαρι. Απαξίωσε τον Τραμπ σε μέγιστο βαθμό. Μπορεί να το τερμάτισε, αλλά στο κοινό που απευθυνόταν, "έγραψε"...
Εντάξει, ας μην φτάσουμε στα άκρα της Μαντόνα, άλλωστε η Αμερική είναι μία χώρα... μαγική και διαφορετική. Αλλά τίποτε βρε αδερφέ; Να μην κουνιέται φύλλο; Εντάξει, το γνωρίζουμε ότι στην αριστερά δεν ευδοκιμεί το χιούμορ. Οι υπόλοιποι όμως;


.Αδιανόητο να συμμαχείς με τον εχθρό!


Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει η χώρα είναι η κακώς εννοούμενη χρήση του πατριωτισμού. Γεμίσαμε με πατριώτες οι περισσότεροι εκ των οποίων όχι μόνο δεν είναι τέτοιοι αλλά είναι από αυτούς που πουλάνε την πατρίδα τους για μια θεσούλα στη Βουλή ή για ορισμένα αργύρια που συνήθως είναι πολλά.

Πατριώτες υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, όπως και απάτριδες. Γιατί πατριώτης μπορεί να αυτοαποκαλείται κάποιος επειδή λέει ότι αγαπάει την Ελλάδα και την ίδια στιγμή να είναι λαμόγιο, να κλέβει το Δημόσιο, να είναι αρχιδιαπλεκόμενος και να παίζει βρόμικα παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Ένας Αμερικανός περιβαλλοντολόγος είχε πει κάποτε: «Ένας πατριώτης πρέπει να είναι πάντα έτοιμος να υπερασπιστεί την πατρίδα του εναντίον της κυβέρνησής της». Και πόσο δίκιο έχει. Διότι γεμίσαμε τα τελευταία χρόνια με γιαλαντζί πατριώτες οι οποίοι όταν είναι να πάνε κόντρα στην κυβέρνηση που κάνει κακό στην Ελλάδα κρύβονται ή συμβιβάζονται.

Τα γράφουμε αυτά διότι ακούστηκαν πολλά για τον Πολύδωρα ή για άλλους δεξιούς ή αριστερούς. Πόσο πατριώτες είναι, πόσο αδικούνται από την πολιτική, την κοινωνία ή την κριτική κάποιων που θέλουν να κάνουν κακό, όπως υποστηρίζουν αυτοί οι «πατριώτες».

Ας υποθέσουμε ότι ο Βύρων είναι καλός πατριώτης, καλός και τίμιος δεξιός που σέβεται τους θεσμούς και τους νόμους αν και κάνει κάπου – κάπου καμιά λαθροχειρία, όπως με τον διορισμό της κόρης του. Πόσο πατριώτης, όμως, είσαι όταν σου σφυρά ένας από τους χειρότερους Έλληνες, ο Αλέξης Τσίπρας και εσύ τρέχεις να του παράσχεις… δεξιό άλλοθι; Ο πρωθυπουργός αυτό που κάνει με τους δεξιούς που μαζεύει είναι απλά να δικαιολογεί τις δικές τους ανεπάρκειες και ανικανότητες και τίποτε παραπάνω. Κολυμβήθρα του Σιλωάμ είναι όλες οι συμμαχίες του και οι δεξιές διευρύνσεις του.
Ομοίως και με τον Καμμένο. Πόσο καλός δεξιός είναι δηλαδή ο ακομβίωτος στρατηγός που έχει γίνει το «σκυλάκι» του Τσίπρα και υπογράφει ό,τι του δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι είδους πατριωτισμός είναι αυτός και πόσο… δεξιός είναι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και οι λοιποί ψεκασμένοι όταν γίνονται στήριγμα της πιο εξευτελισμένης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ; Που προδίδει κάθε μέρα την Ελλάδα; Που την καταστρέφει και την οδηγεί σε νέες εθνικές τραγωδίες; Κι όλα αυτά με σφραγίδα και υπογραφή ενός δεξιού… πατριώτη;

Λένε ότι είναι πατριώτης όποιος ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ δύο και τρεις φορές γιατί μίσησε τη ΝΔ του Σαμαρά ή του Μεϊμαράκη. Πόσο μίσος και πόση αηδία να αισθανθείς για ένα κόμμα άραγε ώστε να φτάσεις στο σημείο να ψηφίσεις και να στηρίξεις τους προδότες τους Έθνους; Τον Τσίπρα, τον Φίλη, τον Μπαλτά ή την Γεροβασίλη; Τι είδους πατριωτισμός είναι αυτός να γίνεσαι η ορντινάτσα των Συριζαίων και να τους κάνεις τεμενάδες ή να τους εξυμνείς με την πρώτη ευκαιρία;

Εντάξει, ο Πρ. Παυλόπουλος καλά έκανε και δέχθηκε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ποιος θα αρνιόταν το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα; Αλλά είναι πατριωτισμός εκ μέρους του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος είναι και κορυφαίος συνταγματολόγος, να βλέπει την κατάλυση του Συντάγματος και να σιωπά; Θυμάστε ότι δέχθηκε τον Παππά την επόμενη ημέρα του διαγωνισμού για τις άδειες όταν όλος ο κόσμος έλεγε ότι πρόκειται για μια παράνομη διαδικασία; Τι έκανε ο Πρόεδρος; Είπε κάτι γι’ αυτό ή για τόσα άλλα που έχει κάνει η κυβέρνηση κατά της πατρίδας;
Να μας συγχωρήσουν οι καραμανλικοί για τα όσα γράφουμε. Ασφαλώς δεν είναι όλοι ίδιοι και ασφαλώς δεν πρέπει να παίρνει η μπάλα τους πραγματικούς πατριώτες αυτής της πτέρυγας της ΝΔ. Όπως και σε άλλους δεξιούς χώρους υπάρχουν άθλιοι και απάτριδες, έτσι και στο κόμμα των νοικοκυραίων θα βρεις πολλούς τέτοιους.
 
Όμως, είναι αδιανόητο να συμμαχείς με τον εχθρό και να το διαλαλείς κιόλας. Π.χ. τι ήταν αυτό που είπε ο στενός συνεργάτης του Καραμανλή ο κ. Αντώναρος: «Η προσπάθεια απαξίωσης ενός έντιμου ανθρώπου με μεγάλη πολιτική πείρα και βαθειά μόρφωση τον αδικεί καταφανέστατα. Πρόκειται για ένα πατριώτη με την πραγματική έννοια του όρου που δεν δίστασε ποτέ να πει τη γνώμη του». Μα αυτό είναι το ζήτημα; Ο Αντώναρος δεν είδε τον «Μπουσίντο» όταν εξυμνούσε την Χρυσή Αυγή ή όταν έκανε κόμμα με τον άλλο γίγαντα της πολιτικής και «υπερπατριώτη» της τζάμπα μαγκιάς τον Νίκο Νικολόπουλο;
Άραγε ο κ. Αντώναρος θεωρεί πατριωτικό να πηγαίνει ένας «δεξιός» στο Μαξίμου και να λέει ότι βρήκε ταύτιση απόψεων με τον Τσίπρα; Σε τι να ταυτιστείς με τον πρωθυπουργό της καταστροφής; Τι να πεις με έναν άνθρωπο που ακόμη δακρύζει γιατί έκανε καταλήψεις στα σχολεία, γιατί οι μπαχαλάκηδες καίνε ακόμη την Αθήνα ή γιατί έχει αποδεδειγμένα απαξιώσει την Εκκλησία και την Ορθοδοξία;

Ας τελειώνουμε με την παραμύθα των πατριωτών. Ο καθένας που αγαπάει πραγματικά την πατρίδα του ξέρει καλά τι σημαίνει η έννοια αυτή για τον Έλληνα, ειδικά στις κρίσιμες στιγμές που περνάμε.
Όποιος βγήκε στη… λαϊκή και πουλάει πατριωτισμό με το τσουβάλι για να κάνει καριέρα και να βγάλει λεφτά φαίνεται από την άνοδο που έχει στη ζωή του και την καριέρα του. Γιατί δυστυχώς οι γιαλαντζί πατριώτες επιβιώνουν στην Ψωροκώσταινα η οποία όμως κινδυνεύει πλέον να καταστραφεί από δαύτους.

Ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες και ποιοι οι ξεπουλημένοι δεν είναι δύσκολο να το διακρίνει κανείς. Όχι, όμως, να μας κοροϊδεύουν και στα μούτρα μας.

 

.Κωλόχαρτα... Βενεζουέλας


Δεν μπορεί, αυτοί που μας κυβερνούν είτε είναι παντελώς ηλίθιοι είτε μας τρολάρουν. Δεν εξηγούνται όλα όσα κάνουν και όλα όσα λένε. Η αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου για τον δικηγόρο των off shore που βρίσκεται και στα Panama Papers είναι γνωστή. Μπαινόβγαινε στο Μαξίμου για να προτείνει όπως ο ίδιος λέει επενδύσεις.

Σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος αποκάλυψε ότι ο Αρτέμιος Αρτεμίου πήγε μαζί με τον Νίκο Παππά και ταξίδι στη Βενεζουέλα του Μαδούρο. Και τι πιστεύετε ότι απάντησε ο υπουργός Επικρατείας; Διαβάστε για να καταλάβετε σε ποια χώρα ζούμε.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει εντυπώσεις. Όντως έγινε αυτό ταξίδι, συνοδεία και άλλων ατόμων, καθώς υπήρχε μια διερεύνηση αν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να επισκεφθεί τη χώρα. Και εξετάστηκε η αγορά προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό.

Κανείς καταλαβαίνει ότι δεν είναι τυχαία αυτή η στοχοποίηση αυτή τη στιγμή. Είναι αποτυχημένη προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας. Όποιος αφήνει τέτοια υπονοούμενα, καλά θα κάνει να σκεφτεί γιατί οι βουλευτές της ΝΔ έτρεχαν πανικόβλητοι όταν πέρασε η διάταξη για μη εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες εξωτερικού» ανέφερε ο κ. Παππάς.

Δηλαδή ο κ. Παππάς ομολογεί ότι πήγε με τον εν λόγω δικηγόρο για να διερευνηθεί αν η Ελλάδα μπορεί να αγοράσει προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας. Ποια σούπερ μάρκετ; Αυτά που δεν έχουν όχι μόνο γάλα αλλά ούτε και χαρτί τουαλέτας και θα αγόραζε η κυβέρνηση του Τσίπρα και του Παππά από τον Μαδούρο;

Αν δεν ήταν τόσο εξωφρενικό θα έλεγε κανείς ότι είναι γελοίο και μας κάνει να τους βλέπουμε και να γελάμε μαζί τους. Όμως, είναι πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα. Ο Παππάς, με εντολή του Τσίπρα ήθελε να κάνει την Ελλάδα... Βενεζουέλα. Έλεος. Τι θα αγόραζε ο Παππάς από τα άδεια σούπερ μάρκετ; Τα... ράφια;

Που έχουν καταντήσει την Ελλάδα. Να κάνουμε διμερείς επαφές με τον Μαδούρο και μετά το πετρέλαιο που θα μας έδινε ο Τσάβες να αγοράζαμε και κωλόχαρτα Βενεζουέλας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.