.«Πλήγμα» για τον Μ. Ρέντσι τα αποτελέσματα των χθεσινών περιφερειακών εκλογών

Ως πλήγμα για τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ερμηνεύεται το διαφαινόμενο αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών οι οποίες διεξήχθησαν χθες, καθώς οι επιδόσεις του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD), του οποίου ηγείται, μοιάζουν να είναι κατώτερες του αναμενομένου, ενώ αυξάνονται τα ποσοστά του ακροδεξιού, ξενοφοβικού κόμματος Λέγκα του Βορρά και του αντισυστημικού Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S). 

Οι εκλογές, στις οποίες είχαν δικαίωμα συμμετοχής 22 εκατ. Ιταλοί, θεωρείτο η μεγαλύτερη δοκιμασία για τον Ρέντσι μετά τις ευρωεκλογές της περασμένης χρονιάς, όταν το PD είχε...περισσότερα »

.Λαγός της Μέρκελ ο Λαφαζάνης;... Τι θα κάνει ο Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα

Είναι απορίας άξιο πως οι λαλίστατοι κατά τ’ άλλα συνεργάτες του Τσίπρα δεν έχουν ακόμη βγει να απαντήσουν στη δήλωση του Σαμαρά για εθνική συνεννόηση. 

Θυμίζουμε ότι σε παρόμοια δήλωση στις αρχές Απριλίου η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της αρχικά που είχε χαρακτηρίσει «όνειρα εαρινής νυχτός» και στη συνέχεια από τον ίδιο τον Τσίπρα στη βουλή είχε αρνηθεί οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο, ειδικά κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ. 

Μάλιστα τότε ο Τσίπρας είχε απευθυνθεί στο Σαμαρά και είχε πει χαρακτηριστικά: «Ποιος σας το ζήτησε κ. Σαμαρά;» Απεναντίας τις τελευταίες ώρες το Μαξίμου κωφ...περισσότερα »

.Τι περιέχει το προσχέδιο συμφωνίας με τους δανειστές που γράφουν στο Μαξίμου

*Προσχέδιο συμφωνίας με τους δανειστές ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας ποντάροντας παράλληλα σε παρέμβαση της Άγκελα Μέρκελ για πολιτική λύση τα επόμενα 24ωρα.* Η μαραθώνια συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης που είχε ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου διήρκησε περίπου οκτώμισι ώρες και δεν έγιναν δηλώσεις. 

Λίγο μετά τις επτά είχε αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ προ ολίγου αποχώρησαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σε ότ... περισσότερα »

.Ο Ντράγκι με το όπλο στον κρόταφο της Αθήνας

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της ΕΚΤ θα βρεθεί και πάλι η Ελλάδα αυτή την εβδομάδα με τον επικεφαλής, Μάριο Ντράγκι, να αναμένεται να τηρήσει σκληρή γραμμή απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση» όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων το οποίο αναδημοσιεύει το Business Insider.* 

Δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της μέσα στο Σαββατοκύριακο, τα μάτια όλων είναι στραμμένα στη συνάντηση της ΕΚΤ και την ομιλία του Μάριο Ντράγκι σχετικά με την αποτελεσματικότητα του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ στην Ελλάδα και ... περισσότερα »

.O Τσίπρας σκέφτεται εκλογές για να “καθαρίσει” εσωκομματικούς του αντιπάλους

*Προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία μέσα στο Σεπτέμβριο προβλέπει ο σχεδιασμός του Αλέξη Τσίπρα χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο ενός αιφνιδιασμού μέσα στο καλοκαίρι*. 

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει μέσα απ’ τις εκλογές να ξεκαθαρίσει οριστικά το πολιτικό τοπίο *και να απαλλαγεί από κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ* τους οποίους θεωρεί βαρίδια γιατί όπως ισχυρίζονται στενοί συνεργάτες του λειτουργούν ως *επαγγελματίες προβοκάτορες.* 

Πρόκειται για μια κίνηση που θα διαμορφώσει ένα νέο πολιτικό τοπίο. *Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι ο λόγος που ο πρωθυπουργός θα προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, ε...περισσότερα »

.Liberation: Ο Βαρουφάκης «τραυματίστηκε» από την υπόθεση Παναρίτη

Αντιμέτωπη με την αντιδημοφιλία της στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελενα Παναρίτη, η πρώην προστατευόμενη του Γιάνη Βαρουφάκη, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση της στο ΔΝΤ, γράφει η Liberation. «Μόλις την είχαν διορίσει και έφυγε. Η Ελενα Παναρίτη έμεινε μόνο 48 ώρες εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. 

Τη Δευτέρα, 1 Ιουνίου, πριν ακόμη προλάβει να φτιάξει τις βαλίτσες της για την Ουάσινγκτον, αυτή η οικονομολόγος που έγινε σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη, αποκηρύχτηκε. Ακόμη κι αν η ίδια δήλωσε ότι δεν κάνει δεκτή τη θέση στο ΔΝΤ, η παραίτηση προέκυψε μετά το μέτωπο που ύψωσαν 40 περίπου β... περισσότερα »

.Αρθρο Τσίπρα στη Le Monde: Ρίχνει την ευθύνη σε εταίρους και Θεσμούς

Με ένα σκληρό άρθρο, το οποίο φέρει τον τίτλο «Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι» ο πρωθυπουργός τοποθετείται για τη διαπραγμάτευση στην γαλλική Le Monde. Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι το ζήτημα της Ελλάδας δεν αφορά μόνο τη χώρα, αλλά είναι το επίκεντρο της σύγκρουσης δύο εκ διαμέτρου αντίθετων στρατηγικών για το μέλλον της ΕΕ. 

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι θέλει να πει «την αλήθεια στους ευρωπαϊκούς λαούς για τη διαπραγμάτευση» τονίζοντας ότι δεν είναι ευθύνη της Ελλάδας η καθυστέρηση, αλλά φταίει η αδιαλλαξία των θεσμών. «Κάποιοι θέλουν να αποδεχτούμε να διορίζονται οι υπουργοί και οι πρωθυπο... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.