.Δήμος Ζωγράφου - Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού


.Spiegel: Η τρόικα θα ζητήσει επιπλέον περικοπές


Στα 14 δισ. ευρώ ανεβάζει η τρόικα το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας στη διετία 2013-2014, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ισόποσες περικοπές, αναφέρει το Spiegel, τη στιγμή που δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη οι περικοπές 11,5 δισ. ευρώ. 

Το γερμανικό περιοδικό, επικαλούμενο εσωτερική έκθεση της τρόικα, σημειώνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε πρόσθετες περικοπές 2,5 δισ. την επόμενη διετία πλέον των 11,5 δισ. για να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% έως τα τέλη του 2014, σύμφωνα με τους στόχους του μνημονίου. 

Η αύξηση του δημοσιονομικού κενού οφείλεται σε καθυστερήσεις στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων και στην ύφεση που εμφανίζεται πολύ χειρότερη των εκτιμήσεων. 

Σύμφωνα με το Spiegel, οι εκπρόσωποι της τρόικα έγραψαν την εν λόγω αναφορά μετά το τελευταίο τους ταξίδι στην Αθήνα και θα καθορίσουν το ακριβές ποσό που απαιτείται στην επόμενη επίσκεψή τους στις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Η τρόικα, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, ασκεί κριτική και στην κυβέρνηση Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι δεν έχει αποσαφηνίσει τις περικοπές 11,5 δισ. ευρώ και ότι το 30% των μέτρων δεν έχει καλυφθεί. 

.Συνέλαβαν σπείρα «ποντικών»


Στην σύλληψη 15μελούς σπείρας αλλοδαπών που είχε διαπράξει 239 διαρρήξεις σε αποθήκες πολυκατοικιών και καταστημάτων προχώρησε η ΕΛΑΣ,ενώ αναζητούνται 19 συνεργοί τους.. 

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση ενεργώντας σε κάθε περίπτωση από κοινού, αλλά με διαφορετική σύνθεση και διέπρατταν κλοπές κατ’ εξακολούθηση με την ίδια μέθοδο.

Συγκεκριμένα, μέλη της οργάνωσης εισέβαλαν σε αποθήκες κυρίως βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές. 
Oι «ποντικοί» άρπαζαν ακόμη τα ρούχα και τα παπούτσια που υπήρχαν μέσα στις αποθήκες. Στη συνέχεια, αφού κρατούσαν μέρος των κλοπιμαίων για προσωπική χρήση, μεταπωλούσαν τα υπόλοιπα και προωθούσαν μέρος των χρημάτων σε άτομα στο εξωτερικό.

Συνολικά συνελήφθησαν 15 αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας από 38 έως 17 ετών, ενώ αναζητούνται 19 συνεργοί τους.Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 238 περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και μία στη Μεσσηνία.

Μετά από έρευνες, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, στις κατοικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες και φυσίγγια, μαχαίρια, διάφορα εργαλεία για διαρρήξεις, 
το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ, διαταγές αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό, μικροποσότητα κάνναβης, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, πλήθος κοσμημάτων και διάφορα άλλα είδη οικιακής χρήσης.

."Πολύ μικρή η πρόοδος στην Ελλάδα"


«H Ελλάδα κρατά τη μοίρα της στα χέρια της. Πρέπει να βρει έναν τρόπο να εκπληρώσει τις απαιτήσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, ως αντάλλαγμα στο ολοκληρωμένο διεθνές πακέτο στήριξης. Καμία χώρα δεν μπορεί να διώξει άλλη χώρα της ΕΕ από την ευρωζώνη» δηλώνει στη Real News ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος  κόμμματος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών- CDU, Μίκαελ Φουκς. 

Σημειώνει πως η Γερμανία είναι έτοιμη για αλληλεγγύη και βοήθεια, αλλά οι αμοιβαίες συμφωνίες, προειδοποιεί ότι πρέπει να τηρούνται με σαφή τρόπο από όλες τις πλευρές. Τονίζει ότι έχει γίνει πρόοδος στην Ελλάδα, όμως υπογραμμίζει ότι είναι πολύ μικρή.

.Εξαρθρώθηκε πολυμελής ομάδα διαρρηκτών


Εξαρθρώθηκε στις 16 και 17 Αυγούστου, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε αποθήκες πολυκατοικιών, διαμερίσματα και καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και τη Μεσσηνία.

Συνελήφθησαν 15 αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας από 17 έως 38 ετών και αναζητούνται 19 συνεργοί τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, ενεργώντας σε κάθε περίπτωση από κοινού και με διαφορετική σύνθεση ομάδας κάθε φορά και διέπρατταν κλοπές κατ' εξακολούθηση με την ίδια μέθοδο δράσης.

 Ειδικότερα, μέλη της οργάνωσης εισέρχονταν σε αποθήκες πολυκατοικιών, διαμερίσματα και καταστήματα, κυρίως βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης και υπόδησης και διάφορα άλλα αντικείμενα. 

Στη συνέχεια, αφού κρατούσαν μέρος των κλοπιμαίων για προσωπική χρήση, πωλούσαν τα υπόλοιπα και προωθούσαν μέρος των χρημάτων σε άτομα στο εξωτερικό. 

.Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Συρία


Η πόλη Αζάζ, στη βόρεια Συρία, έγινε και πάλι στόχος αεροπορικού βομβαρδισμού από τις δυνάμεις του καθεστώτος σήμερα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από τον νέο βομβαρδισμό που σημειώθηκε τρεις ημέρες μετά την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε 40 ανθρώπους στην πόλη αυτή, στα σύνορα με την Τουρκία.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, βομβαρδίστηκαν επίσης συνοικίες στο Χαλέπι ενώ μάχες διεξάγονται σε άλλες περιοχές. 

Στην πόλη Χομς, όπου οι αντάρτες εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες, βομβαρδίστηκε ο τομέας της Χαλντίγιε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πολίτης και να τραυματιστούν άλλοι επτά, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά.
 
Στον νότο, στην επαρχία Ντεράα, οι δυνάμεις του καθεστώτος σφυροκοπούν την πόλη Χιράκ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.