.Επιστροφή στη λογική

*Αργησε* αλλά το κατάλαβε επιτέλους η κυβέρνηση ότι η φυλάκιση επιβάλλεται ως μέτρο σωφρονισμού μόνο στις περιπτώσεις που έχει διαπραχθεί ποινικά κολάσιμο αδίκημα. Και η οικονομική αδυναμία να ανταποκριθεί κάποιος στις φορολογικές ή άλλες υποχρεώσεις του έναντι του Δημοσίου -και μάλιστα σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή- κάθε άλλο παρά κολάσιμο αδίκημα μπορεί να θεωρείται. *Η απόφαση,* κατά συνέπεια, της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κατάργηση των ποινικών διώξεων και των φυλακίσεων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και αδυνατούν διαπιστωμένα να τις εξοφλήσουν μάλλον ως επιστρο...περισσότερα »

.Μεταρρυθμίσεις, χρηματοδοτικό κενό και η μετά μνημόνιο εποχή στο επίκεντρο της τρόικας

Η έγκαιρη εφαρμογή του «μεγάλου πακέτου» μεταρρυθμίσεων, το χρηματοδοτικό κενό για το 2015 και η μετά το μνημόνιο εποχή της ελληνικής οικονομίας είναι τα τρία ζητήματα που απασχολούν τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες. Συγκεκριμένα, πηγές των Βρυξελλών ανέφεραν σήμερα ότι η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα διεξαχθεί σε τουλάχιστον δύο φάσεις. 

Στην πρώτη φάση που θα αρχίσει Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 8 Οκτωβρίου, θα εξεταστεί λεπτομερώς η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2014, με έμφαση στην πορεία των δαπανών, καθώς και το σχέδιο του προϋπολογ...περισσότερα »

.ΕΛΣΤΑΤ: Συνεχίζεται η «κατρακύλα» των μισθών στην Ελλάδα

Συνεχίστηκε και το β΄ τρίμηνο εφέτος η μείωση των μισθών στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να κατέχει το «προνόμιο» να είναι ένα από τα τρία κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης των «28», στα οποία οι μισθοί μειώθηκαν τόσο το α΄ όσο και το β΄ τρίμηνο του 2014.

Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα, οι μισθοί (χωρίς εποχική διόρθωση και χωρίς διόρθωση εργάσιμων ημερών) «κατρακυλούν» τα τέσσερα τελευταία χρόνια (κατά 5,05% σε μέσα επίπεδα το 2011, κατά 7,4% το 2012, κατά 6,55% το 2013 και κατά 1,35% το α΄ εξάμηνο εφέτος).


Παράλληλα, με διόρθωση στις εργάσιμες ημέρες και χωρίς εποχική διόρθωση, οι μισθοί στην Ελλάδα ακολουθούν τελείως αντίθετη πορεία από τα τεκταινόμενα στην Ε.Ε. των «28». 

Το β΄ τρίμηνο 2013 μειώθηκαν στη χώρα μας 7,5% και αυξήθηκαν 1,2% κατά μέσο όρο στην Ε.Ε., το γ΄ τρίμηνο 2013 μειώθηκαν 2,2% στην Ελλάδα και αυξήθηκαν 1% στην Ε.Ε., το δ΄ τρίμηνο 2013 μειώθηκαν 2,9% στην Ελλάδα και αυξήθηκαν 1,4% στην Ε.Ε., το α΄ τρίμηνο 2014 μειώθηκαν 3,6% στην Ελλάδα και αυξήθηκαν 1,4% στην Ε.Ε., ενώ το β΄ τρίμηνο εφέτος μειώθηκαν 1,2% στη χώρα μας και αυξήθηκαν 1,2% στους «28».

.«Υπερβολικά σπάνιο» να λυγίσει το νέο iPhone 6 λέει η Apple

H Apple παραδέχτηκε ότι υπάρχει πιθανότητα το νέο «έξυπνο» κινητό της iPhone 6 Plus να λυγίσει, όμως τόνισε ότι αυτό μπορεί να συμβεί «υπερβολικά σπάνια», σε συνθήκες κανονικής χρήσης. Είχαν προηγηθεί αναφορές χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα και φόρουμ, που παραπονιούνταν ότι το νέο μοντέλο, το οποίο ήδη έχει πωλήσεις ρεκόρ (πάνω από 10 εκατ. σε μόλις τρεις ημέρες), εμφάνιζε εξωτερική παραμόρφωση, μετά από μεταφορά της συσκευής στην τσέπη του παντελονιού. Η αμερικανική εταιρεία ανέφερε ότι η ίδια δέχτηκε τέτοιες αναφορές από εννέα πελάτες της που είχαν αγοράσει το iPhone Plus (το μεγαλύτερο από τα δύο νέα μοντέλα).

Η Apple, σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», επεσήμανε ότι το εξωτερικό περίβλημα του νέου smartphone της έχει κατασκευαστεί από ανοδιωμένο αλουμίνιο, που έχει υποστεί βαφή για πρόσθετη ενίσχυση. Επίσης, ανέφερε ότι η συσκευή διαθέτει μέρη από ανοξείδωτο ατσάλι και τιτάνιο, καθώς και «το πιο δυνατό γυαλί στην βιομηχανία smartphones», που προσθέτουν έξτρα αντοχή στις περιοχές εκείνες που είναι πιθανό να καταπονηθούν περισσότερο.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.