. «Ξανακοιτάει» η κυβέρνηση το θέμα των γερμανικών μάρκων Κατοχής


«Ξανακοιτάει» η κυβέρνηση το θέμα των γερμανικών μάρκων κατοχής που είναι αποθηκευμένα στα υπόγεια της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα άλλαξε η σύνθεση - ο πρόεδρος - της επιτροπής που έχει ήδη από τον Απρίλιο επιφορτιστεί με το έργο της υποβολή πρότασης για τη διατήρηση ή μη των Γερμανικών μάρκων Κατοχής. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 14.334.000 χαρτονομίσματα γερμανικών μάρκων Κατοχής που εκδόθηκαν μεταξύ Μαΐου 1941 και Αυγούστου 1941, στους πρώτους δηλαδή μήνες της γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα.

Τα 14.334.000 χαρτονομίσματα διαφόρων αξιών βρίσκονται σε 57 σάκους, που καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στο θησαυροφυλάκιο του Ιδρύματος Εκτυπώσεων Τραπεζογραμματίων και Αξιών της Τραπέζης της Ελλάδος. 

Έπειτα από 71 χρόνια από την απόσυρση των γερμανικών μάρκων Κατοχής, η Διεύθυνση Εργασιών Δημοσίου της Τραπέζης της Ελλάδος ζήτησε από τη Διεύθυνση Κίνησης Κεφαλαίων, 
Εγγυήσεων Δανείων και Αξιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τη σύσταση επιτροπής σχετικά με τον έλεγχο και την υποβολή πρότασης για τη διατήρηση ή μη των χαρτονομισμάτων αυτών, με σκοπό να αδειάσει το θησαυροφυλάκιό της.

Ουσιαστικά, το έργο της εξαμελούς επιτροπής που αποτελείται από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, εργαζομένους στο Διπλωματικό και Ιστορικό Αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών και διευθυντικά στελέχη του Ιστορικού Αρχείου της Τραπέζης της Ελλάδος είναι η υποβολή εισήγησης 

για το αν συντρέχει λόγος για την περαιτέρω φύλαξη των 14.334.000 γερμανικών μάρκων Κατοχής, την τυχόν διάθεσή τους για άλλους σκοπούς ή την καταστροφή τους, καθώς όπως σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους «η αξία τους σήμερα είναι μόνο ιστορική».

.Περικοπές δαπανών 7,5 δισ. ευρώ το 2013 προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο


Περικοπές δαπανών 10,5 δισ. ευρώ και έσοδα από φόρους 3 δισ. ευρώ προβλέπει το σχέδιο εξοικονομήσεως 13,5 δισ. ευρώ που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας στον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Δ. Χατζησωκράτη σε συνάντηση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με κύκλους της Δημοκρατικής Αριστεράς το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει πως το 2013 θα εφαρμοστούν περικοπές δαπανών ύψους 7,5 δισ. ευρώ και θα υπάρξουν κάποιες μετρημένες παρεμβάσεις στο σκέλος των εσόδων, καθώς το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος θα πέσει στο 2014.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους το σχέδιο της Κυβέρνησης προβλέπει :

-Ένταξη σε καθεστώς ήπιας προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους.

-Θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων

- Καταβολή του ΕΚΑΣ μετά το 64ο έτος.

-Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη.

-Περικοπές στο άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ.

-Κατάργηση των δώρων στους μισθούς του Δημοσίου.

-Κατάργηση των δώρων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

-Μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά οι παρεμβάσεις στη φορολογία πρέπει να αποκρυσταλλωθούν περαιτέρω και να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από τα κόμματα που μετέχουν στην Κυβέρνηση.

.'' ΤΡΙΖΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ '' ΛΕΕΙ ΤΟ REUTERS...


'' Οι δανειστές της Ελλάδας βρίσκονται σε διαμάχη για το πως θα λυθεί η κρίση χρέους της χώρας '', σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Reuters... 

Επικαλούμενο αξιωματούχους από την Ελλάδα και την Τρόικα το πρακτορείο αναφέρει ότι '' οι εντάσεις τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί, καθώς οι ηγέτες της Ε.Ε θέλουν να δώσουν περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα, ενώ το ΔΝΤ πιέζει για μία αναδιάρθρωση των χρεών της Αθήνας ''.

'' Το πρόβλημα δεν είναι μεταξύ του ΔΝΤ και της Αθήνας, είναι μεταξύ του ΔΝΤ και της Ε.Ε '', φαίνεται να είπε Έλληνας αξιωματούχος στο πρακτορείο, διατηρώντας την ανωνυμία του. Την άποψη αυτή επιβεβαίωσαν και πηγές από τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες δυσανασχετούν, σύμφωνα με το πρακτορείο, με την πρόταση του ΔΝΤ να υποστούν ζημιές δεκάδων δις ευρώ στα ελληνικά ομόλογα και δάνεια που κατέχουν. 
Πολύ περισσότερο τη στιγμή που βρίσκονται αντιμέτωποι με αντιδράσεις στην εκλογική τους βάση, εξαιτίας των μέτρων στήριξης για την Ισπανία και την Ιταλία.

'' Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να δει τι θα γίνει με την Ισπανία και την Ιταλία, ίσως ακόμα και μετά τις γερμανικές εκλογές το 2013 '', δήλωσε στο πρακτορείο Έλληνας αξιωματούχος.
'' Το ΔΝΤ ζητά από την Ευρώπη να βρει άμεσα ολοκληρωμένη λύση στα προβλήματα της '', πρόσθεσε.

.ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ...


Ολοκληρώθηκε η δίωρη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα και του Ευάγγελου Βενιζέλου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους
Ο υπουργός Οικονομικών, φάνηκε αισιόδοξος ότι ... 
αύριο θα κλείσει το πακέτο των μέτρων. Ωστόσο, ερωτηθείς, δεν αποκάλυψε, εάν τα μέτρα του 2013 θα αντιστοιχούν σε 7,5 δις ευρώ.

Επίσης δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση για το αν θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός στη Βουλή πριν ή μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 8 Οκτωβρίου.

'' Είναι λεπτή η ισορροπία στη διαπραγμάτευση και πρέπει πρώτα να υπάρξει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών '', τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας.

.Στο Ανάπτυξης αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ


Για την πορεία υλοποίησης μεγάλων έργων ενημερώθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Στη συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλογιάννη, συμμετείχαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ οι εισηγητές της ΚΟ της παράταξης για θέματα δημοσίων έργων, μεταφορών και δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης και για θέματα ανάπτυξης, Θάνος Μωραΐτης, καθώς και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χάρης Γκόκας και οι Γιάννης Μαγκριώτης και Γιάννης Οικονομίδης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η αντιπροσωπεία του Κινήματος τόνισε προς τον υπουργό την ανάγκη να επιταχυνθούν οι προσπάθειες ώστε να επιλυθούν όλα τα διαχειριστικά προβλήματα που καθυστερούν την εξέλιξη των μεγάλων έργων.
Ειδικότερα, ο κ. Σηφουνάκης και ο κ. Μωραΐτης τόνισαν ότι «η άμεση επανεκκίνηση των έργων που έχουν "παγώσει" και η επιτάχυνση των έργων που είτε υλοποιούνται είτε είναι υπό δημοπράτηση μπορεί να αποτελέσουν καταλύτη για την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ώστε να μπει και πάλι η οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης». 
Επιπλέον, σημείωσαν ότι η απεμπλοκή και υλοποίηση μεγάλων έργων (οδικοί άξονες, λιμάνια, αεροδρόμια κ.λπ.) θα βελτιώσουν ριζικά τις υποδομές της χώρας, δημιουργώντας νέους δυναμικούς πόλους τοπικής ανάπτυξης στην περιφέρεια.
Ειδικότερα για τα Έργα Παραχώρησης των τεσσάρων οδικών αξόνων, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι οι προηγούμενες ηγεσίες του πρώην ΥΠΟΜΕΔΙ είχαν επιτύχει, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, να προχωρήσουν τον Ιούνιο του 2011 στη σύναψη Πλαισίου Συναντίληψης με τους Παραχωρησιούχους, θέτοντας τις βάσεις για την απεμπλοκή των έργων των οδικών αξόνων.
Ακόμη, συζητήθηκαν μια σειρά από θεσμικά ζητήματα, όπως το σύστημα ανάθεσης δημοσίων έργων και μελετών, για το οποίο είχε καταρτισθεί σχετικό νομοσχέδιο που βρίσκεται στο υπουργείο και, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να προχωρήσει.

.Mείωση εξάρτησης από εισαγόμενα καύσιμα


Η αξιολόγηση του ορυκτού πλούτου και του δυναμικού υδρογονανθράκων, με στόχο τη μελλοντική εξόρυξη και αξιοποίησή τους, αποτελεί εθνική προτεραιότητα ειδικά αυτήν τη στιγμή.
Αυτό επισήμανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Α. Παπαγεωργίου, κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη των εργασιών του βαλκανικού συνεδρίου για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα.
"Σχεδιάζουμε τη σταδιακή μείωση της εξάρτησης από τα εισαγόμενα καύσιμα, ιδιαίτερα στη σημερινή ρευστή οικονομική συγκυρία", τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου. 
Και πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα, λόγω του γεγονότος ότι εισάγει το σύνολο των αναγκών της σε πετρέλαιο και του ενεργειακού της ισοζυγίου που εξαρτάται σε ποσοστό άνω του 50% από αυτό, υφίσταται δυστυχώς με άμεσο τρόπο αυτή την περίοδο, τις επιπτώσεις από την έλλειψη σταθερότητας".
Ο υφυπουργός επανέλαβε τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα, σε βάθος 15ετίας, θα μπορούσε να καλύπτει από εγχώριες πηγές υδρογονανθράκων το 30% των αναγκών της χώρας, ή με άλλα λόγια, θα μπορούμε να αντικαταστήσουμε το 30% των δέκα με δώδεκα δισεκατομμυρίων ευρώ που δαπανούμε για εισαγωγές πετρελαιοειδών κάθε χρόνο, με ελληνικούς υδρογονάνθρακες.
Ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε, ότι η Ελλάδα επιδιώκει ενεργό συμμετοχή στα σχεδιαζόμενα έργα για τη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε από νέες πηγές, όπως αυτήν της περιοχής της Κασπίας, είτε και από νέες διαδρομές αερίου.
"Για την εκπλήρωση του στρατηγικού της ρόλου και τη διακίνηση φυσικού αερίου είτε σε αέρια, είτε σε υγροποιημένη μορφή (LNG), η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει υφιστάμενες υποδομές, αλλά και νέες που βρίσκονται ήδη υπό σχεδιασμό. 
Ιδιαίτερα μάλιστα μετά την ανακάλυψη σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην γειτονική Κύπρο και το Ισραήλ, η πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη για εμάς", τόνισε ο υφυπουργός.
Τέλος, αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, είπε, ότι τόσο στην περίπτωση του Ομίλου ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ όσο και στα ΕΛΠΕ θα προκριθεί η πρόταση εκείνη, που θα εξυπηρετεί στο μέγιστο βαθμό τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό και το δημόσιο συμφέρον.

.Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ


Δεκάδες πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές, πρώην υπουργοί και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Από τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία για κάποιο πολιτικό.
 
Εν τω μεταξύ, στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου περνάει ο φάκελος της δικογραφίας για την υπόθεση στην οποία επιχειρηματίας ενέπλεξε τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη. 

Η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται στο ΣΔΟΕ από το 2010, καθώς όλα ξεκίνησαν από την αντιδικία μεταξύ επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ, εντοπίζεται φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων από πολύ γνωστό επιχειρηματία. Μάλιστα την Δευτέρα θα κληθούν να καταθέσουν κατ' αντιπαράσταση οι εμπλεκόμενοι ιδιώτες. 

Τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες ο Βαγγέλης Μειμαράκης, ζητώντας να βγουν όλα στο φως, ενώ θα αναφέρει πως δεν γίνεται ο βαλλόμενος να μην έχει στα χέρια του τη δικογραφία.

Η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Γκούντρουν και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του, πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Γιάννης Σμπώκος, περιλαμβάνονται στα πέντε πρόσωπα που πλέον είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του «μαύρου πολιτικού χρήματος». 

Επίσης κατηγορούμενοι είναι οι Γιώργος Κωνσταντάτος και Φώτης Αρβανίτης ,που εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ακινήτων και Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου στον οποίο φαίνεται να τοποθετήθηκαν χρήματα του πρώην υπουργού.

.Διαδηλώσεις κατά των μέτρων


Χιλιάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έδωσαν απάντηση στα επώδυνα νέα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ που αναμένεται να εξαγγείλει η κυβέρνηση. Στην Στην Αθήνα οι πορείες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμιων σωματείων, ΠΑΜΕ και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς είχαν προορισμό το Σύνταγμα. Στο Εργατικό Κέντρο η διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη. 
Κατά την διάρκεια της πορείας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ προς το Σύνταγμα σημειώθηκαν επεισόδια στο Σύνταγμα και στην Ερμού με μολότοφ και εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.
Φωτιά  εκδηλώθηκε στον Εθνικό Κήπο, που σβήστηκε αμέσως από την πυροσβεστική.
Κυκλοφοριακό χάος δημιουργήθηκε, καθώς το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε κλειστό από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν στήσει στο προαύλιο της Βουλής σιδερένιο φράκτη.
Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές, από τις οποίες τουλάχιστον 20 μετατράπηκαν σε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, μετά την ένταση και τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο Σύνταγμα.
Aστυνομικοί με πολιτικά ή και ένστολοι προχώρησαν από τις 11 η ώρα το πρωί, σε προληπτικές προσαγωγές από τις περιοχές της Δάφνης και του Ζωγράφου, ενώ ελέγχονται πολίτες με σακίδια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μεταφέρουν πέτρες, ξύλα, μολότοφ και άλλα αντικείμενα. Οι προσαχθέντες οδηγούνται στην Κρατική Ασφάλεια για την εξακρίβωση των στοιχείων τους.
Επικεφαλής της πορείας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ είναι εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας.
Νωρίτερα, οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία προς την πλ. Συντάγματος.
«Οι προβλέψεις των Μνημονίων απέτυχαν παταγωδώς, τα αποτελέσματά τους είναι τραγικά για την πραγματική οικονομία και εγκληματικά για την κοινωνία» τονίζει σε μήνυμά του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης.
Όπως επισημαίνει, «οι μειώσεις μισθών και συντάξεων στραγγαλίζουν την αγορά βάζοντας λουκέτο σε περισσότερες από 480.000 επιχειρήσεις, συνθλίβουν την κοινωνική συνοχή εκτινάσσοντας την ανεργία σε επίπεδα παγκόσμιου αρνητικού ρεκόρ, ενώ επιτείνουν την ύφεση η οποία «τρέχει» με ρυθμούς χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο».
Στη συγκέντρωση του Πεδίου του Άρεως παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν μπορεί η Ελλάδα να μετατραπεί σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο».
Από την Ομόνοια στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε ότι «για να υπάρχουν αποτελέσματα στους αγώνες χρειάζεται ένα καινούριο ξεκίνημα στη συσπείρωση δυνάμεων, στα ριζοσπαστικά αιτήματα, στις ανεβασμένες μορφές πάλης». 
«Ο λαός πρέπει να πιστέψει ότι μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ, μια Ελλάδα όπου ο λαός κάνει κουμάντο μπορεί να εξασφαλίσει την κοινωνική ευημερία και να αποτρέψει τα χειρότερα. 
Αν δεν το πιστέψει αυτό ο λαός τότε το πάνω χέρι θα το έχουν τα κόμματα εξουσίας, οι πλουτοκράτες και οι διάφοροι διαχειριστές που τον κοροϊδεύουν ασύστολα», πρόσθεσε.
Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα, όπως στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο και το Ηράκλειο.

.Να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις διαφθοράς και μαύρου χρήματος, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


«Επιβάλλεται άμεσα να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις που έχουν έρθει στη  δημοσιότητα και αφορούν υποθέσεις διαφθοράς και μαύρου χρήματος» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «η  προσπάθεια αποκάλυψης και διαλεύκανσης τέτοιων υποθέσεων, είτε  αφορούν πολιτικά πρόσωπα είτε μη πολιτικά, πρέπει να είναι διαρκής  και όχι αποσπασματική».

Επίσης, τονίζει ότι «είμαστε αντίθετοι σε μια επιλεκτική διαχείριση  ονομάτων, ότι υπάρχει πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα, όπως άλλωστε απαιτεί σύσσωμη η ελληνική κοινωνία. 
Όλων όσοι τα ονόματα τους έχουν εμπλακεί σε αυτήν την υπόθεση οφείλουν να διευκολύνουν στη διερεύνησή της». 

.Δικαστικό έλεγχο ζητά ο Ν. Χατζηνικολάου, απαντώντας στον Ευ. Μεϊμαράκη


Ο πλήρης δικαστικός έλεγχος είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει σε δήλωσή του ο εκδότης της Realnews Νίκος Χατζηνικολάου σε απάντηση των όσων ανέφερε νωρίτερα ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και ύβρεις εναντίον μου, διαπράττοντας πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ολίσθημα, για το οποίο θα μπορούσα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη. 

Δεν θα το πράξω. Θα συνεχίσω απερίσπαστος τη δημοσιογραφική έρευνα. Δεν πτοούμαι» αναφέρει ο κ. Χατζηνικολάου και συνεχίζει: 

«Οφείλω όμως να επισημάνω ότι από τον πολύπειρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ιδίως τώρα που φέρει και τον τίτλο του Προέδρου της Βουλής, θα ανέμενα ψύχραιμη και θεσμική αντίδραση. Το μέγα σκάνδαλο, άλλωστε, είναι η συγκάλυψη επί 1,5 και πλέον έτος της καταγγελίας που έφερε στο φως η Real news

Και σε αυτό το σκάνδαλο η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: πλήρης δικαστικός έλεγχος, με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιρειών. Αυτός είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής σε όσους δικαίως ή αδίκως τον κατήγγειλαν και όχι οι ύβρεις και οι απειλές εναντίον μου».

.Για την ελληνική οικονομία συζήτησαν Δ. Αβραμόπουλος - Χ. Κλίντον


H υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κάλεσε την Ουκρανία και τη Γεωργία να διοργανώσουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και συζήτησε για την κρίση στην ευρωζώνη σε διάφορες συναντήσεις που είχε με ευρωπαίους ηγέτες.
Στο ετήσιο υπερατλαντικό δείπνο που παρατίθεται στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε συναντήσεις χθες, Τρίτη, με αρκετούς Ευρωπαίους ομολόγους της.

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτρη Αβραμόπουλο η συνομιλία "επικεντρώθηκε στην ελληνική οικονομία". 

Η Κλίντον "εξέφρασε την κατανόηση των ΗΠΑ και την αναγνώριση των μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού, ο οποίος προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για τη διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη", είπε Αμερικανός αξιωματούχος.

"Έχουμε δηλώσει πολύ σαφώς ότι μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η επιτυχία της ευρωπαϊκής οικονομίας και της ευρωζώνης. 

Οι πρόσφατες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις στην Ισπανία και την Ιταλία "μας έστειλαν σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή αντιμετώπιση στην Ευρώπη της διαχείρισης του προβλήματος", υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.