.Οι «Encardia» την Παρασκευή στις 9 το βραδυ στο Αλέκα, δωρεάν για τους Ζωγραφιώτες

Με τους «Encardia» συνεχίζονται την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις του Δήμου στα πλαίσια των εορταστικoύ προγράμματος «Η πόλη γιορτάζει». Οι encardia, η ιδιότυπη και απόλυτα ελκυστική μουσική κολεκτίβα, που αποτελούν την εποχή αυτή ένα από τα πλέον προβεβλημένα και καταξιωμένα στη χώρα και διεθνώς Ελληνικά σχήματα της world μουσικής 

μας περιμένουν στον κινηματογραφο «Αλέκα» στις 9 το βραδύ της Παρασκευής με παραδοσιακές μελωδίες και Χριστουγεννιάτικες ιστορίες από τα Ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας. Με τον πειστικό τους τρόπο έκφρασης και απόδοσης της μουσικής, μας ταξ...περισσότερα »

.«Όλα εξαρτώνται από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος»

 Από την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος εξαρτώνται όλα τα επόμενα βήματα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και πρόσθεσε ότι το Eurogroup έχει δηλώσει διατεθειμένο, σε μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, να διαθέσει προληπτική πιστωτική γραμμή. 

«Αυτό όμως είναι ένα βήμα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει αυτόν τον δρόμο και οι μέχρι τώρα επιτυχίες είναι ενθαρρυντικές για όλους ώστε να συνεχίσουμε αυτόν τον δρόμο» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και έκανε λόγο για μεγάλα βήματα προόδου που πέτυχε η Ελλάδα. Τόνισε δε ότι ο δρόμος της αλληλεγγύης και των μεταρρυθμίσεων ήταν επώδυνος, αλλά ο σωστός.  

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας, εξηγώντας ότι η απόφαση για επιτάχυνση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ελήφθη προκειμένου να αποσαφηνιστεί η πολιτική κατάσταση και, σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης, η κυβέρνηση να μπορεί να εργαστεί απρόσκοπτη προκειμένου να επιτύχει την απογείωση της ελληνικής οικονομίας.

.Συνεχίζονται οι πιέσεις στη δευτερογενή αγορά ομολόγων

Συνεχίζεται και σήμερα η υποχώρηση των τιμών των ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να οδεύει προς το 9%.

Πιο αναλυτικά, πριν από λίγο το 10ετές ομόλογο διαπραγματευόταν με την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 8,6% και το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου να διευρύνεται στο 7,92%.

Αντιστοίχως, η απόδοση του 3ετούς ομολόγου έχει αγγίξει το 9,4% και του 5ετούς στο 8,5%. 

Σε σχέση με χθες οι αποδόσεις των ομολόγων καταγράφουν αύξηση από 1,17% για το 10ετες και έως 1,82% για το τριετές ομόλογο.

.Αποκυήματα φαντασίας τα περί ενσωμάτωσης στο ΣΥΡΙΖΑ

Στα σενάρια περί ενσωμάτωσης της ΔΗΜΑΡ στο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της εκτελεστικής γραμματείας του κόμματος, ο Φώτης Κουβέλης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αποτελούν αποκυήματα φαντασίας και πρόσθεσε ότι ενόψει των επικείμενων εκλογών  η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα από θέση οργανωτικής και πολιτικής αυτονομίας. 

.«Οι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ απέδωσαν αποτέλεσμα»

«Οι πρωτοβουλίες της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Ν. Ρωμανού, όπως αναπτύχθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής τροπολογίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης απέδωσαν αποτέλεσμα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε με αφορμή την πρωτοβουλία του κόμματος αναφορικά με την παρακολούθηση μαθημάτων από κρατούμενους και υπόδικους.

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «μετά από διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις που ακολούθησαν, κατέστη δυνατό με κριτήριο την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής και το δικαίωμα στη μόρφωση για όλους, να διαμορφωθεί μια αποδεκτή από το σύνολο της Εθνικής Αντιπροσωπείας ρύθμιση». 

Σημειώνει ακόμα ότι «η ρύθμιση αυτή δίνει τη δυνατότητα, υπερβαίνοντας τα σημερινά δικονομικά εμπόδια, σε κρατουμένους ή υποδίκους να λαμβάνουν άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση για παρακολούθηση των μαθημάτων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ στα οποία έχουν εισαχθεί».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.