.Προϋπόθεση για ανάπτυξη

Είναι* οπωσδήποτε φιλόδοξο το σχέδιο των φορολογικών ελαφρύνσεων που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση. Και θα αποτελέσει, αν τελικά πραγματοποιηθεί, την πρώτη ουσιαστικά απόδειξη ότι η έξοδος από την κρίση έχει αρχίσει. 

Διότι καλά και συμπαθητικά είναι όλα αυτά τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος ή ακόμη και τα περί επιστροφής στην ανάπτυξη, αλλά από τη στιγμή που δεν βελτιώνουν το εισόδημα ή δεν περιορίζουν την υπερφορολόγηση δεν έχουν την παραμικρή αξία για τους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες. 
Είναι προφανές* ότι η αποδοχή -και σε ποια έκταση- του κυβερνητικού σχεδίου θα επηρεάσει σ... περισσότερα »

.«Δεκάδες οι νεκροί της επίθεσης στην αυτοκινητοπομπή των προσφύγων»

Δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα όταν μια οχηματοπομπή που αποτελείτο από λεωφορεία με πρόσφυγες επλήγη από ρουκέτες στην πόλη Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της κυβέρνησης στο Κίεβο.

Οι ουκρανικές αρχές επέρριψαν την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες. Οι αντάρτες διέψευσαν ότι προέβησαν στην επίθεση.
«Οι αντάρτες περίμεναν την αυτοκινητοπομπή και την κατέστρεψαν εντελώς. Δεν έχουμε καταφέρει να καταμετρήσουμε τα θύματα. . . δεκάδες (άνθρωποι σκοτώθηκαν)» είπε ο Λισένκο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ωστόσο ο Αντρέι Πουργκίν, ένας από τους ηγέτες των ανταρτών, διέψευσε την κατηγορία της ουκρανικής κυβέρνησης και πρόσθεσε πως οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις επιτίθενται συχνά στη συγκεκριμένη περιοχή και με πυραύλους Γκραντ ρωσικής κατασκευής και με αεροσκάφη.

Ένας άλλος εκπρόσωπος των ανταρτών επίσης διέψευσε πως οι αυτονομιστές ευθύνονται για την επίθεση προκαλώντας το Κίεβο να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τον ισχυρισμό αυτό.

.ΥΠΕΞ: Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με κριτήρια δημαγωγικά

«Η Ελλάδα διαμορφώνει την εξωτερική της πολιτική - που είναι στρατηγικά σταθερή τις τελευταίες δεκαετίες - με κριτήριο τον σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας και την προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων, ιδίως στα μεγάλα ανοικτά θέματα που την απασχολούν. 

Με βάση τα κριτήρια αυτά τοποθετείται και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και όλων των άλλων διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει. Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με κριτήρια δημαγωγικά, επικοινωνιακά, αποσπασματικά ή συγκυριακά». 

Αυτά υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών, σε απάντηση δηλώσεων της υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Νάντιας Βαλαβάνη, που επέκρινε με δηλώσεις της τη θέση της Αθήνας στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.

Ως προς τις συνέπειες των ρωσικών αντιμέτρων για την ελληνική αγροτική παραγωγή, «η κυβέρνηση έχει, δια του Υπουργείου Εξωτερικών, ευθύς εξ αρχής τονίσει ότι θα υπάρξει κάλυψη σε κοινοτικό και συμπληρωματικά σε εθνικό επίπεδο, με τους ειδικότερους τρόπους που επεξεργάζονται τόσο τα αρμόδια όργανα της ΕΕ όσο και τα συναρμόδια υπουργεία».

.Απλήρωτοι μέχρι και 12 μήνες 850.000 εργαζόμενοι

Στοιχεία σοκ για την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με την έκθεση, η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών με τις μειώσεις που έχει υποστεί, βρίσκεται στα επίπεδα του 1980. 

Παράλληλα, καταγράφονται τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων, με το φαινόμενο να αφορά όλο και περισσότερους εργαζόμενους. 

Συγκεκριμένα, περίπου 850.000 εργαζόμενοι καθυστερούν να πάρουν το μισθό τους από 1 μήνα έως και 12 μήνες. Τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της αγοράς εργασίας, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί: - Οι... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.