.Η γλώσσα του ιμάμη

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 

Το «Σάββατο» είναι ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα του Αγγλου Ιαν Μακ Γιούαν. Καλογραμμένο όπως όλα του, καλοστημένο, αν και μέτριο για τα δικά μου γούστα που δεν ενδιαφέρομαι για τους θετικούς ήρωες της λογοτεχνίας. 

Και ο νευροχειρουργός πρωταγωνιστής του αποδεικνύεται τόσο άξιος, ώστε όταν το διάβασα σκέφτηκα ότι ακόμη και η Αγγλία του Μπλερ μπορούσε να παράγει εκλεπτυσμένες εκδοχές σοσιαλιστικού ρεαλισμού. Το θυμήθηκα σήμερα, διότι περιγράφει εκείνο το περίφημο Σάββατο της 15ης Φεβρουαρίου του 2003, όταν έγιναν σε καμιά εξακοσαριά πόλεις ανά τον κόσμο... περισσότερα »

.Άνθρακες ο θησαυρός του ταξιδιού του Τσίπρα στην Τουρκία

Άνθρακες ο θησαυρός του ταξιδιού του Αλ. Τσίπρα στην Τουρκία. Ίσως το μόνο που θα θυμάται είναι το κασκόλ της Τουρκίας που φόρεσε και ο ποδοσφαιρικός αγώνας που έληξε ισόπαλος μη τυχόν και δυσαρεστηθεί κανείς. Όχι ότι ήταν στημένο αλλά βόλεψε σε διπλωματικό επίπεδο να μη φάμε καμιά πεντάρα τώρα που καταρρέει το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Η Εθνική μπορεί να άντεξε στην άμυνα, αλλά ο Τσίπρας... σουρωτήρι. Όχι ότι έχασε τίποτε, αλλά δεν κέρδισε κιόλας από την «αλεπού» της διπλωματίας. Σιγά μην τον άφηναν να παίξει «μπαλίτσα» ο Αλέξης στο γήπεδο του Νταβούτογλου και του Ερντογάν. Τον άκουσαν, ... περισσότερα »

.ΓΣΕΒΕΕ: Καθαρά εισπρακτικό μέτρο η επιβολή ειδικού φόρου στο κρασί

*Ανάπτυξη της παραοικονομίας και συνθήκες ολιγοπώλησης της αγοράς προβλέπει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ότι θα δημιουργηθούν από την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.* 

Η ΓΣΕΒΕΕ απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, διαμαρτυρόμενη για τη πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλλει Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στον οίνο. Συγκεκριμένα στην επιστολή σημειώνονται τα εξής: «Αυτό το καθαρά εισπρακτικό μέτρο, όπως άλλωστε υπονοείται και από της αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου, εάν εφαρμοστεί θα πλήξει έναν από τους πλέον ... περισσότερα »

.Μειώσεις συντάξεων 5% έως 20% μέσω επανυπολογισμού

Μειώσεις στις συντάξεις που κυμαίνονται από 5% ως 20% δείχνουν τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας για τον επανυπολογισμό των αποδοχών που λαμβάνουν σήμερα 2,6 εκατ. συνταξιούχοι, ύστερα και από το «βέτο» που έθεσε χθες η πλευρά των δανειστών να εφαρμοστούν χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης στον επανυπολογισμό των συντάξεων ώστε η μέση σύνταξη σε μισθό 1.450 ευρώ να πέφτει κάτω από 800 ευρώ.

 Η ξαφνική ανατροπή, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, αναθεωρεί τις αρχικές επιδιώξεις του υπουργείου και της κυβέρνησης καθώς οι περικοπές θα είναι υψηλότερες από αυτές πο... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.