.«Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους θα γίνει τον Απρίλιο του 2014»

Αισιόδοξα μηνύματα για την ελληνική οικονομία αλλά και νέο μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, μετέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

«Βλέπουμε τα πρώτα σημάδια ανατροπής του αρνητικού κλίματος. Ολόκληρη η ευρωζώνη κατανοεί πως η Ελλάδα βιώνει μια αρκετά δύσκολη περίοδο. Θα πρέπει να συγχαρούμε την ελληνική κυβέρνηση γιατί συνεχίζει να εργάζεται με επιμονή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Με προϋποθέσεις το πρωτογενές πλεόνασμα και την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει μέτρα για τον περιορισμό του δανειακού βάρους της χώρας, σημείωσε ο ολλανδός αξιωματούχος. «Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους θα γίνει τον Απρίλιο του 2014», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η Ελλάδα θα κινηθεί με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014, ενώ ερωτηθείς για τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που πρόκειται να γίνουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε, ωστόσο, ότι είναι «κρίσιμο να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», διαβεβαιώνοντας πως «η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.