.Γ. Ντάισελμπλουμ: Επαφίεται στην Ελλάδα να ζητήσει παράταση του προγράμματος

Το αίτημα παράτασης του προγράμματος από την ελληνική πλευρά είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη λήξη των εργασιών του αποψινού Eurogroup. 

Όπως είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, οι συνομιλίες των τελευταίων ημερών μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών, τόσο σε τεχνικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο απέβησαν άκαρπες. 

«Σήμερα στο Eurgoroup συζητήσαμε πώς θα προχωρήσουμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι οι ελληνικές αρχές να υποβάλουν αίτημα παράτασης του προγράμματος» ανέφερε ο πρόεδρ... περισσότερα »

.Την Τετάρτη η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την Τετάρτη θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ημερήσια διάταξη, που υπογράφει η πρόεδρος του σώματος Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ολομέλεια της Βουλής καλείται σε ειδική συνεδρίαση για την 18η Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30΄ απογευματινή, «με μοναδικό αντικείμενο τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των Βουλευτών»

.Η Ελλάδα απέρριψε το σχέδιο ανακοίνωσης του Eurogroup

Σχέδιο ανακοίνωσης του Eurogroup, με το οποίο μεταξύ άλλων εμφανίζονταν «οι ελληνικές αρχές να εκφράζουν την πρόθεσή τους να ζητήσουν εξάμηνη τεχνική επέκταση του ισχύοντος προγράμματος ως ενδιάμεσο βήμα», απέρριψε η Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η ρύθμιση αυτή θα αποτελούσε χρονική γέφυρα για τις ελληνικές αρχές και το Eurogroup προκειμένου να εργαστούν επί διευθετήσεων που θα ακολουθούσαν. Συμφωνήσαμε, επίσης, ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο σε αυτή τη νέα διευθέτηση. 

Το Eurogroup εμφανίζεται με θετική διάθεση έναντι παρόμοιας αίτησης από τις ελληνικές αρχές».

Στο ίδιο κείμενο που απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά, υπογραμμίζεται ότι «οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, πρόθεσή μας είναι να κάνουμε χρήση της υπάρχουσας ευελιξίας στο πλαίσιο του ισχύοντος προγράμματος. 

Οι ελληνικές αρχές παρείχαν δέσμευση να απόσχουν από μονομερείς δράσεις και να εργαστούν σε στενό συντονισμό με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς εταίρους κυρίως στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, της μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας του χρηματοπιστωτικού τομέα και των συντάξεων».

Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την αίτηση επέκτασης του προγράμματος από την Ελλάδα, δήλωσε ο Επίτροπος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί. 

.Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά με Βενιζέλο- Θεοδωράκη

Στόχος ο «συντονισμός των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων»


Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είχε νωρίτερα τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για το συντονισμό των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως αναφέρουν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η επικοινωνία του κ. Σαμαρά με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.