.Στο 25,5% υποχώρησε η ανεργία

Στο 25,5% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το γ΄ τρίμηνο εφέτος, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.229.370. Παρά τον περιορισμό του ποσοστού της ανεργίας, που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, τα δομικά προβλήματα παραμένουν και απαιτούν ριζικές λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων (αυτοί που αναζητούν μάταια εργασία για 12 μήνες και πάνω) εκτινάχθηκε στο 75,4% του συνόλου των ανέργων. Ενώ, το 75,1% των ανέργων είναι διατεθειμένο να δουλέψει ακόμη και με μερική απασχόληση και, ουσιαστικά, με «φιλοδώρημα» αντί για κανονικό μισθό. 

Παράλληλα, ένας στους δύο νέους έως 24 ετών είναι άνεργος, παρά τα πεντάμηνα προγράμματα απασχόλησης, και ειδικά στις νέες γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας φτάνει στο 56,6%. Πολύ υψηλή, στο 39,7% είναι ανεργία και στην πλέον παραγωγική ηλικία των 25- 29 ετών.

Ειδικότερα, το γ΄ τρίμηνο εφέτος, το ποσοστό ανεργίας ήταν 25,5%, έναντι 26,6% του β΄ τριμήνου εφέτος και 27,2% του αντίστοιχου τριμήνου του 2013. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.229.370 άτομα και μειώθηκε κατά 4% σε σχέση ?ε το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 6,9% σε σχέση ?ε το γ΄ τρίμηνο του 2013.

.Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας, λόγω γιορτών

Επιστρέφονται από αύριο με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές έως και σήμερα.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογήν του άρθρου 103 του ΚΟΚ «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν έως και σήμερα.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

.Βενιζέλος: Περιθώρια για πιο ώριμες σκέψεις στον τρίτο γύρο

Παρά το «άγονο» αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια στον τρίτο γύρο για πιο «ώριμες» σκέψεις από τους βουλευτές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Απέρριψε σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού και έθεσε εμφατικά την πρότασή του για συμμετοχή των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, της αντιπολίτευσης, στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν «κυριολεκτικά άγονος», «άγονος για τους δημοκρατικούς θεσμούς, για την πολιτική και οικονομική σταθε... περισσότερα »

.«Αν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα»

Την εκτίμηση ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί στην κυβέρνηση, πρόκειται να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα, αλλά θα επιχειρήσει να αλλάξει κάποιους όρους, εξέφρασε σε δηλώσεις του, οι οποίες φιλοξενούνται σε ρεπορτάζ του ιταλικού δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Uno, o προέδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι «στην Ελλάδα υπάρχει ενάμιση εκατομμύριο ανέργων κι ο μισός πληθυσμός κινδυνεύει από φτώχεια». «Η Ευρώπη δεν μπορεί να το αγνοήσει», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Rai Uno, από τις ζυμώσεις των επόμενων ημερών θα μπορούσε να προκύψει μια νέα υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, εκείνη του Φώτη Κουβέλη.

Το ιταλικό δημόσιο κανάλι κάνει, τέλος, αναφορά στις «συνεχείς απεργίες της τελευταίας περιόδου», θεωρώντας ότι πρόκειται για «ένδειξη της κοινωνικής δυσαρέσκειας».

.Εκπληκτική Skoda Ξάνθη, τραγικός Παναθηναϊκός

Τις ελπίδες του Παναθηναϊκού να πλησιάσει σε απόσταση βολής την κορυφή έπνιξε η Ξάνθη! Εκμεταλλευόμενοι τεράστια αμυντικά κενά των «πράσινων», οι εκπληκτικοί ακρίτες τους ανάγκασαν σε βαριά ήττα (4-2). Σε ανώμαλη προσγείωση ανάγκασε η SKODA Ξάνθη τον Παναθηναϊκό. 

Η εξαιρετική ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πέτυχε επιβλητική νίκη επί των «πράσινων» (4-2) και τους στέρησε την ευκαιρία ν' αξιοποιήσουν την γκέλα του ΠΑΟΚ και να πλησιάσουν την κορυφή της βαθμολογίας. Τα τεράστια κενά του «τριφυλλιού» στην άμυνα τιμωρήθηκαν σκληρά από τους Γούτα (3’), Βασιλακάκη (16’), Σολτάνι (52’) και Κ...περισσότερα »

.Bloomberg: Διαγραφή ελληνικού χρέους με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις

Οι πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να προχωρήσουν τώρα σε διαγραφή χρέους της με αντάλλαγμα την υλοποίηση βαθιών μεταρρυθμίσεων, καθώς καμία κυβέρνηση στη χώρα δεν θα μπορεί να διαχειριστεί μεγαλύτερη λιτότητα το επόμενο έτος, αναφέρει άρθρο γνώμης του πρακτορείου Bloomberg. 

Το δημοσίευμα, με τίτλο: «Το ελληνικό δράμα της ΕΕ χρειάζεται μία τελευταία πράξη», κρίνει, με βάση το αποτέλεσμα της χθεσινής πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μπορεί να μη λάβει την εντολή που θέλει για να διατηρήσει τα δη... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.