.Εικοσιτετράωρη απεργία της ΓΣΕΕ την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού

Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας και τη διοργάνωση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας, την ημέρα της ψήφισης του προϋπολογισμού, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η ολομέλεια της Διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία εκτιμά, ότι με το νέο σχέδιο προϋπολογισμού, που κατέθεσε η κυβέρνηση, οξύνονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, και καλεί τις οργανώσεις μέλη της ΓΣΕΕ, να λάβουν ανάλογες αποφάσεις, με στόχο τη μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

.Ψήφο ειλικρίνειας, ευθύνης και σταθερότητας καλείται να δώσει η Βουλή»

Για επικίνδυνη ανευθυνότητα, ασάφεια και ομιχλώδεις και καιροσκοπικές εξαγγελίες, που δημιουργούν -όπως είπε- μεγάλη αστάθεια, επικίνδυνη για τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, 

κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση την οποία χαρακτήρισε «Ψήφο ειλικρίνειας, ευθύνης και σταθερότητας απέναντι στην ανευθυνότητα» «Επί της ουσίας αύριο οι βουλευτές θα κληθούν να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία εξόδου της χώρας από το μνημόνι... περισσότερα »

.Π. Λαφαζάνης: Θα έπρεπε να ήταν αίτημα εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης

Μόνο μια λύση και διέξοδος για το χρέος «βλέπει» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης «να διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του. Και αυτό δεν είναι αριστερή απαίτηση μόνον. Θα έπρεπε να ήταν αίτημα εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης». 

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή: «Λέτε πως το χρέος είναι ένα θέμα που θα πρέπει να στηρίξουμε όλοι. Βεβαίως. Όμως η χώρα δεν έχει μόνο χρέος, αλλά και της χρωστάνε. Το γνωρίζετε αυτό; Είναι λάθος που λέμε πως υπάρχει κατοχικό δάνειο; Δεν είναι οφειλή της Γερμανίας και νόμιμη απαίτηση της χώρας, ...περισσότερα »

.Μανιάτης: Οι αξιώσεις της αντιπολίτευσης για εκλογές συνιστούν ύβρη για τη Δημοκρατία

Ο υπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, στην συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τοποθετήθηκε με μια ομιλία επιθετική, κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκαλώντας μια εξαιρετικά φορτισμένη απόκριση από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Βούτση. 

Ο κος Μανιάτης χρέωσε στο ΣΥΡΙΖΑ «αμηχανία να αρθρώσει προγραμματικό λόγο» και θεώρησε πως οι αξιώσεις της αντιπολίτευσης για προσφυγή στις κάλπες, συνιστούν «ύβρη για τη Δημοκρατία». «Από πού προκύπτει ότι επειδή παρεμβλήθηκε μια ευρωεκλογική αναμέτρηση, η Βουλή είναι μη νομιμο... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.