.Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου

Σήμερα προσφέραμε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου τρόφιμα μακράς διάρκειας για μια βδομάδα σε 110 οικογένειες και συνολικά 283 ατομα, απο συνολικά 244 οικογένειες και συνολικά 529 ατομα που είναι ενταγμένοι. Επιπροσθέτως στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αποστολης και του Δημου Ζωγραφου προσφέρουμε τρόφιμα σε αλλες 103 οικογένειες και συνολικά 250!

.Προς συμφωνία για μεγάλο συνασπισμό στη Γερμανία

Οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συμφώνησαν σήμερα να ξεκινήσουν επίσημες διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά την ολοκλήρωση του τρίτου γύρου των διερευνητικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κομμάτων.

Ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «η ομάδα των διαπραγματευτών του SPD αποφάσισε ομόφωνα να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού».

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε μια κοινή βάση με το CDU/CSU ώστε να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με επιτυχή κατάληξη» πρόσθεσε ο Γκάμπριελ.

Τόσο ο Γκάμπριελ όσο και ο αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι πιθανόν να ξεκινήσουν την Τετάρτη.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο γενικός γραμματέας του CDU Χέρμαν Γκρέε.

.Ο μολυσμένος αέρας που αναπνέουμε, χαρακτηρίζεται πλέον καρκινογόνος

Ο αέρας που αναπνέουμε είναι μολυσμένος από ουσίες που προκαλούν καρκίνο και πρέπει πλέον να χαρακτηρισθεί καρκινογόγος για τους ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τον καρκίνο.

Η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) επικαλέσθηκε δεδομένα τα οποία δείχνουν ότι, το 2010, 223.000 θάνατοι σε όλο τον κόσμο από καρκίνο του πνεύμονα ήταν αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, και πρόσθεσε ότι υπάρχουν επίσης πειστικά στοιχεία πως η εν λόγω ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

Η ρύπανση της ατμόσφαιρας, που προκαλείται κυρίως από τις μεταφορές, την παραγωγή ενέργειας, τις βιομηχανικές ή αγροτικές εκπομπές και την οικιακή θέρμανση και μαγειρική, είναι ήδη γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης ενός ευρέως φάσματος ασθενειών που περιλαμβάνει αναπνευστικές και καρδιακές νόσους.

Η έρευνα δείχνει ότι τα τελευταία χρόνια τα επίπεδα της έκθεσης έχουν αυξηθεί σημαντικά σε ορισμένα μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα σε χώρες με μεγάλους πληθυσμούς που εκβιομηχανίζονται με γρήγορους ρυθμούς, όπως η Κίνα.

..Το πρόβλημα της φτώχειας στην Αθήνα

Το δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, υπό την ομπρέλα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), που στόχο έχει να ανακόψει το αυξανόμενο κύμα φτωχοποίησης στην πρωτεύουσα και την αύξηση του αριθμού των κατοίκων της Αθήνας που προστρέχουν στις υπηρεσίες του ΚΥΑΔΑ παρουσίασαν την Τετάρτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και η διοίκηση του ΚΥΑΔΑ, ενόψει της σημερινής Διεθνούς Ημέρας κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού. 
Η ποσοτική και ποιοτική ανάλυση, που έγινε από τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες υγείας του ΚΥΑΔΑ, αναδεικνύει τα στρώματα της κ... περισσότερα »

.ΚΚΕ: Η ελληνική πλουτοκρατία έχει ανάγκη τα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Ο λαός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εναποθέσει τη ζωή και τις ελπίδες του στην έκβαση των όποιων διαπραγματεύσεων μέσα στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΔΝΤ, όπως του ζητούν η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονοδρόμου», επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του σχετικά με τις συζητήσεις για την κάλυψη του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού.

Το ΚΚΕ αναφέρει πως η συζήτηση, αυτή καθώς και οι προτεινόμενες λύσεις, αποτυπώνουν την αντιπαράθεση «ποιας καπιταλιστικής χώρας, ποιου τμήματος κεφαλαίου, ποιου ιμπεριαλιστικού κέντρου τα κεφάλαια θα απαξιωθούν ή θα κουρευτούν περισσότερο, αφού η απαξίωση είναι προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και την καπιταλιστική ανάπτυξη, που θα γίνει σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων».

«Η αντιπαράθεση αυτή είναι ξένη προς τα λαϊκά συμφέροντα γιατί, όποια λύση ή συμβιβασμός επιλεγεί, οι εργαζόμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι με νέα αντιλαϊκά μέτρα που ζητούν τόσο η ΕΕ όσο και το ΔΝΤ και προωθεί η κυβέρνηση, γιατί τα έχει ανάγκη η ελληνική πλουτοκρατία» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

.Ο «πολιτικός αναμορφωτής» και τα πράγματα που «δύσκολα τα καταργεί κανείς»

Ολόκληρο το ποίημα του στίχου «είν’ επικίνδυνον πράγμα η βία» και πώς σχετίζεται με την «Ελληνική αποικία» του σήμεραΑλλά ένα μεγαλύτερο απόσπασμα από το ποίημα «Εν μεγάλη Eλληνική αποικία, 200 π.X.» είναι πιο διαφωτιστικό: «*Ίσως δεν έφθασεν ακόμη ο καιρός. Να μη βιαζόμεθα• είν’ επικίνδυνον πράγμα η βία*» 

Σε κάθε περίπτωση δόθηκε η ευκαιρία να ανατρέξουμε για άλλη μία φορά στο συγκεκριμένο ποίημα για να δούμε πόσες κοινές αναφορές έχει αυτή η «μεγάλη Ελληνική αποικία» του 200 π.Χ, (για την οποία ο Καβάφης έγραψε την περίοδο 1897-1933) με την Ελλάδα του σήμερα. Οι επικλήσεις στο...περισσότερα »

.Αμετακίνητη η κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση της αμυντικής βιομηχανίας

Αμετακίνητη δηλώνει η κυβέρνηση στη θέση της ότι συζητεί μόνον τη διάσπαση του στρατιωτικού από το πολιτικό σκέλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), με την ταυτόχρονη διάσωση του πρώτου σκέλους, και επ' ουδενί δέχεται την άποψη της τρόικας για ρευστοποίηση της εταιρείας. Παράλληλα, η τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας, αναβλήθηκε εκ νέου, το πιθανότερο για την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, με αντικείμενο το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας. 

«Δεν υπάρχει για εμάς άλλο σενάριο», επισήμανε χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο στέλεχος, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να βρεθεί λύση το ταχύτερο δυνατόν- παρότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα- καθώς αφ' ενός το ζήτημα συνδέεται με τη δόση του 1 δισ. ευρώ, ενώ αφ' ετέρου δεν πρέπει να ματαιωθούν οι παραγγελίες». 

Εν προκειμένω, σταθερή θέση της ελληνικής πλευράς είναι να ολοκληρωθούν πρώτα οι ανεκτέλεστες παραγγελίες στα ΕΑΣ, ύψους 250 εκατ. ευρώ συνολικά από Μαρόκο και ΗΠΑ, και στη συνέχεια να ακολουθήσει η σταδιακή σμίκρυνση και αναδιοργάνωση της επιχείρησης.

Παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανέφεραν, επίσης, ότι το σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΛΒΟ συζητείται σε υπηρεσιακό επίπεδο. Στην τρόικα έχει ήδη προταθεί να ακολουθηθεί το ίδιο «μοντέλο» με τα ΕΑΣ, ήτοι να διαχωριστεί το πολιτικό από το στρατιωτικό σκέλος και να μετατραπεί το εργοστάσιο σε στρατιωτική μονάδα παραγωγής

..''ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ''...

«Έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας τόσο για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και του συνόλου της ελληνικής πολιτικής τάξης αλλά και του πολιτικού σώματος... της Ελλάδας να εφαρμόσουν τη σοφία των προγόνων τους και να αναγνωρίσουν ότι η ισχυρή δημοκρατία είναι η μόνη όδος ενάντια στην απειλή του πολιτικού εξτρεμισμού».

Αυτό αναφέρεται σε άρθρο της Huffington Post, με τίτλο«Crackdown or Breakdown: Greek Democracy and Its Discontents» ( σσ. «Καταστολή ή Πλήγμα: η Ελληνική Δημοκρατία και οι δυσφορίες που προκαλεί») και το οποίο υπογράφουν δύο Έλληνες καθηγητές ξένων πανεπιστημίων. Η Ελισ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.