.Τεράστια φοροδιαφυγή δείχνουν οι δηλώσεις των δύο τελευταίων ετών


Εισοδήματα πείνας δήλωσαν πέρυσι στην Εφορία ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες, ένας στους τρεις εμπόρους και βιομηχάνους και επτά στους δέκα αγρότες και εισοδηματίες. 

Στις φορολογικές τους δηλώσεις, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Τα Νέα», αποτύπωσαν εισοδήματα χαμηλότερα των 5.000 ευρώ και αξιοποιώντας τις αδυναμίες του ελεγκτικού μηχανισμού απέφυγαν να πληρώσουν φόρους που τους αναλογούν, μεταφέροντας τα βάρη σε αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να κρύψουν τα εισοδήματά τους, στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. 

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών έδινε ακόμη μία μάχη με τη φοροδιαφυγή στα πρότυπα των τελευταίων δεκαετιών. Οι περιπτώσεις καραμπινάτης φοροδιαφυγής που αποκαλύπτονται από την επεξεργασία των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος δεν σταματούν στο περίπου 1,5 εκατ. φορολογούμενων που δηλώνουν εισόδημα χαμηλότερο των 5.000 ευρώ και δεν είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα μισθωτοί.

Οι περισσότεροι πλούσιοι με ετήσιο εισόδημα άνω των 500.000 ευρώ εντοπίζονται στους κόλπους των μισθωτών και συνταξιούχων, καθώς υπάρχουν 95 μισθωτοί με ετήσιο εισόδημα λίγο χαμηλότερο από 1 εκατ. ευρώ. Στην ίδια εισοδηματική κατηγορία εντάσσονται 36 αγρότες και εισοδηματίες, 48 ελεύθεροι επαγγελματίες και 47 έμποροι και βιομήχανοι.

Όλα τα προαναφερόμενα στοιχεία βασίζονται στα στατιστικά δεδομένα τα οποία προκύπτουν από τις 5,7 εκατ. δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υπέβαλαν πέρυσι 8,8 εκατ. φορολογούμενοι και επεξεργάστηκε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μισθωτοί και συνταξιούχοι δηλώνουν επτά στα δέκα ευρώ εισοδήματος που υποδέχεται η Εφορία και πληρώνουν το 55% των συνολικών φόρων, αφήνοντας σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να μοιραστούν το υπόλοιπο 45% των φορολογικών επιβαρύνσεων. 

Πέρυσι, τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων αυξήθηκαν από τα 81,2 δισ. ευρώ το 2010 στα 81,8 δισ. ευρώ αλλά ο φόρος που καταβλήθηκε μειώθηκε από τα 7 δισ. ευρώ στα 5,7. 

Τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών αυξήθηκαν κατά περίπου 2,5 δισ. ευρώ (από 19,4 σε 21,9 δισ. ευρώ).

Έως 5.000 ευρώ δηλώνουν 1.160.145 αγρότες και εισοδηματίες σε σύνολο 1.646.684 φορολογουμένων αυτής της κατηγορίας. 
Πρακτικά επτά στους δέκα ζουν, σύμφωνα με όσα δηλώνουν στην Εφορία, κάτω από το όριο της φτώχειας.

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες (180.396 σε σύνολο 355.982 φορολογουμένων) αλλά και ένας στους τρεις εμπόρους και βιομηχάνους (216.406 σε σύνολο 625.246 φορολογούμενων).

Στο κλιμάκιο εισοδήματος έως 12.000 ευρώ, το αφορολόγητο όριο που ίσχυε κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2010 τα οποία αποτυπώθηκαν στις δηλώσεις του 2011, συνωστίζεται η συντριπτική πλειονότητα των φορολογούμενων που δεν είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Οκτώ στους δέκα (σε σύνολο 2,6 εκατ. φορολογούμενων, 2,1 αγρότες και εισοδηματίες, εμπόρους και βιοτέχνες και ελεύθερους δήλωσαν πέρυσι εισόδημα έως 12.000 ευρώ. 

Οι εύποροι φορολογούμενοι, όπως προκύπτει από τα δεδομένα της Εφορίας, είναι ελάχιστοι. Μόλις 36 αγρότες και εισοδηματίες, 47 έμποροι και βιομήχανοι, 48 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν εισόδημα άνω των 500.000 ευρώ. 
Στην παγίδα των τεκμηρίων πιάστηκαν πέρυσι 1.359.276 φορολογούμενοι, οι οποίοι δήλωσαν εισοδήματα 3,4 δισ. ευρώ, αλλά τελικά φορολογήθηκαν για εισόδημα 12 δισ. ευρώ. 

Από το σύνολο των 5.681.066 φορολογουμένων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι 2.782.188 (ή το 49%) δήλωσε εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Πάνω από 100.000 ευρώ εισόδημα δήλωσαν 38.549 φορολογούμενοι, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι εισόδημα μεγαλύτερο των 500.000 ευρώ δήλωσαν 287 φορολογούμενοι και πάνω από 900.000 ευρώ μόλις 51 φορολογούμενοι.

Όπως φαίνεται, 451.067 εισοδηματίες δήλωσαν εισόδημα 353,9 εκατ. ευρώ, αλλά τα τεκμήρια αποκάλυψαν εισοδήματα 2,165 δισ. ευρώ και τελικά φορολογήθηκαν για 2,5 δισ. ευρώ.

.Ντόμινο εξελίξεων με πολλές αποχωρήσεις στελεχών του κόμματος του Π. Καμμένου


Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο πολιτικό σκηνικό λόγω των πάμπολλων παραιτήσεων στους Ανεξάρτητους Έλληνες. 

Όσο κι αν ο Πάνος Καμμένος διαμηνύει ότι «δεν διαλυόμαστε» και ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπορούν να προχωρήσουν και χωρίς εμένα ακόμη κι αν με βρουν σε χαντάκι», οι αλλεπάλληλες αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών του κόμματος δείχνουν άλλα…

Τον… χορό των παραιτήσεων έκανε το στέλεχος του κόμματος Γιάννης Μανώλης που κατηγόρησε ανοιχτά τον Πάνο Καμμένο για το non paper που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον αποκάλεσε «λαγό» και τόνισε μιλώντας στα Μέσα ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι κόμμα» και ότι λειτουργούσαν πάντοτε βάσει των προτιμήσεων του κ. Καμμένου, ο οποίος τον αποκάλεσε «αποστάτη». 

Ακολούθησαν πολλές παραιτήσεις για τις οποίες νωρίτερα οι φήμες… έβραζαν. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης ανήγγειλε την αποχώρησή του. Σημείωσε πάντως ότι δεν διαθέτει στοιχεία για το non paper αλλά σήμερα στο twitter του έστειλε το μήνυμα ότι ο Πάνος Καμμένος δεν έχει φίλους. 

Πάντως, ο πρόεδρος των Αν. Ελλήνων είχε απαντήσει στην παραίτηση του Χρ. Ζώη: «Είναι αλήθεια ότι η πορεία που έχουμε επιλέξει είναι ο δύσκολος και επικίνδυνος για το καθεστώς δρόμος. Εμείς συνεχίζουμε». 

Την παραίτησή του από το κόμμα ανακοίνωσε την Τρίτη και ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και νυν γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, Δημήτρης Σταμάτης και υποστήριξε μεταξύ άλλων στην δήλωσή του: «Θα συνεχίσω τον αγώνα μου κατά των πολιτικών της αλαζονείας και της περιστασιακής μεταμόρφωσης των πολιτικών όπως κάθε φορά τους εξυπηρετεί».

Εκτός όμως από στελέχη του κόμματος, υπήρξαν και δύο αποχωρήσεις βουλευτών. Ο βουλευτής, Κώστας Μαρκόπουλος, στέλνοντας επιστολή στους συναδέλφους του έκανε λόγο για μονοπρόσωπο κόμμα που ίδρυσε ο Καμμένος και αναφέρθηκε στο παρασκήνιο των εκλογών, εξηγώντας τι οδήγησε στην πτώση των ποσοστών τους.

«Αιτία ήταν μια τεράστια πολιτική και επικοινωνιακή χαλάρωση. Η δήλωση για σύμπνοια με το ΣΥΡΙΖΑ, και το non paper», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή παραίτησής του.

Επεισοδιακή ήταν και η παραίτηση του βουλευτή, Γιάννη Κουράκου, ο οποίος έκανε λόγο για ανάμειξη του Γιώργου Βουλγαράκη στο κόμμα, με τον δεύτερο να αντιδρά αλλά να ξεκαθαρίζει ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη των ΑΝΕΛ. Πάντως, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε: «Δεν έχουμε ούτε χρηματοδότες ούτε αφεντικά, στην αποστασία απαντούμε με ανένδοτο».

Από το κόμμα αποχώρησε και ο γραμματέας, Μιχάλης Γιαννάκης και στην επιστολή του ανέφερε ότι: «στο κόμμα δυστυχώς επικράτησε ο παρορμητισμός και η προχειρότητα».
Οι παραιτήσεις όμως δεν έλειψαν ούτε σήμερα. Ο δικηγόρος και μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης και (άτυπο) μέλος του Τομέα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής των ΑΝΕΛ, Βασίλειος Καμηλαράκης, έφυγε με αιχμές. 

Στην επιστολή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Αναγκάζομαι να αποχωρήσω για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και συσσωρευμένης απογοήτευσης για την παρουσία του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το κίνημα, όπως εξελίχθηκε, δεν είναι αυτό που οραματιστήκαμε». 

Την παραίτησή του ανακοίνωσε πριν από λίγο και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Γραμματέας Οργανωτικού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Λύτρας, αναφέροντας: «Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και όλα τα στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε όλη την επικράτεια. Διεξήγαμε έναν ιερό αγώνα για την πατρίδα μας. Δυστυχώς ο αγώνας μας λερώθηκε».

Αποχώρησε και ο πρόεδρος της νεολαίας, Χαράλαμπος Αποσκίτης καθώς και η υποψήφια στο νομό Μαγνησίας, Μπέττυ Γιάννα. Η υποψήφια Μαρία Πολύζου είχε παραιτηθεί εδώ και καιρό. 

Πάντως, το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετρά (για την ώρα) 18 βουλευτές από 20 που είχε στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση του καλοκαιριού. Ωστόσο, έχει πολλές απώλειες στελεχών. Ο κ. Κάμμενος πάντως υποστηρίζει σε δηλώσεις του ότι «δεν διαλυόμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας».

.Προφυλακιστέος ο Λ. Λαυρεντιάδης


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ο Λ. Λαυρεντιάδης απολογήθηκε ενώπιον της 2ης Ειδικής Ανακρίτριας, από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου εισήχθη χθες μετά τη σύλληψή του, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η PROTON BANKσε εταιρείες συμφερόντων του.
   
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λ. Λαυρεντιάδης, απολογούμενος στην ανακρίτρια, επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει και στους οικονομικούς Εισαγγελείς να αποδεσμευτούν τραπεζικοί λογαριασμοί του με 160 εκατ. ευρώ προκειμένου να επιστρέψει χρήματα στην PROTON BANK.

   Ο Λ. Λαυρεντιάδης αρνείται τις σοβαρότατες κατηγορίες που του αποδίδονται και για τον λόγο αυτό επέλεξε να μην λάβει  προθεσμία και να απολογηθεί στο νοσοκομείο χωρίς καν να έχει ενημερωθεί για το πλήρες περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του. 

Ο επιχειρηματίας επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και καθώς δεν εντοπίστηκε παθολογικό πρόβλημα μεταφέρθηκε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Δαφνί.

.Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Γενικής Τράπεζας από την Πειραιώς


Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η εξαγορά του συνολικού ποσοστού συμμετοχής τής Soci?t? G?n?rale (99,08%) στη Γενική Τράπεζα, από την Τράπεζα Πειραιώς, μετά τη λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων, με τη συνολική επένδυση της Soci?t? G?n?rale να διαμορφώνεται, κατόπιν προσαρμογών, στο ποσό των 460 εκατ. ευρώ, έναντι του ποσού των 444 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί στις 19 Οκτωβρίου 2012.

Με την προσθήκη της Γενικής Τράπεζας, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς αποκτά μία πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη και αυτοχρηματοδοτούμενη τράπεζα, βελτιώνοντας περαιτέρω τη χρηματοοικονομική και στρατηγική του θέση.

.Αντ. Σαμαράς: Τα πράγματα δείχνουν καλά για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη


«Σήμερα ήταν ημέρα αλληλεγγύης για την Ευρώπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς εξερχόμενος από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στις Βρυξέλλες.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση για εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα, ο Α. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι «τα πράγματα δείχνουν καλά», τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ευρωζώνη. «Σας έχω πει ότι μία επιτυχής έκβαση για την Ελλάδα είναι επιτυχία και για την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς. 

Εξάλλου, την ικανοποίησή τους για τις θετικές αποφάσεις που ελήφθησαν χθες στο Eurogroup εξέφρασαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, τόσο ο πρόεδρος της ΕΕ, Χ. Βαν Ρομπάι, όσο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Μπαρόζο. "Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν» , δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζ. Μπαρόζο.

.Σε επίσχεση εργασίας από Δευτέρα οι κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ


Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρούν από τις 17 Δεκεμβρίου οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί κλινικών και εργαστηρίων.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «Μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ, καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις- παρακλινικές- εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2011». 
Οι γιατροί εξηγούν ότι το σύνολο οφειλών του ΕΟΠΥΥ είναι πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

.Η Μόσχα δηλώνει ότι δεν έχει μεταβάλει τη θέση της για τη Συρία


H Ρωσία δεν μετέβαλε ούτε και θα μεταβάλει την πολιτική της για τη Συρία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών παίρνοντας αποστάσεις από τον απεσταλμένο του Κρεμλίνου για τη Μέση Ανατολή Μιχαήλ Μπογκντάνοφ ο οποίος δήλωσε χθες ότι το συριακό καθεστώς "χάνει όλο και περισσότερο" τον έλεγχο της χώρας και ότι δεν αποκλείει νίκη των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.
"Η ρωσική θέση για τη Συρία είναι και θα παραμείνει αμετάβλητη", τόνισε ο Αλεξάντρ Λουκάτσεβιτς.

Για τα χθεσινά σχόλια του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ εξέφρασε ικανοποίηση η Ουάσινγκτον, όπου η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ είπε ότι η Ρωσία "τελικά αφυπνίστηκε και βλέπει την πραγματικότητα".

Ωστόσο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Μπογκντάνοφ επανέλαβε μόνο τη θέση της χώρας για τη Συρία. Η Μόσχα θέλει να επιτευχθεί μια συμφωνία στη βάση της συμφωνίας που υπήρχε σε μια διεθνή σύνοδο στη Γενεύη νωρίτερα φέτος, η οποία θέτει τις αρχές για μια πολιτική 
μετάβαση της εξουσίας στη Συρία.
"Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι (ο Μπαγκντάνοφ) δεν έχει κάνει καμία δήλωση ούτε έχει δώσει συνέντευξη Τύπου τις τελευταίες ημέρες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκάτσεβιτς.

Πρόσθεσε ότι ο Μπογκντάνοφ μίλησε χθες για το θέμα αυτό σε μια συνεδρίαση της υπηρεσίας Δημοσίων Υποθέσεων της Ρωσίας αλλά "επανέλαβε εκ νέου τη ρωσική θέση για την απουσία εναλλακτικής λύσης για μια πολιτική λύση στη Συρία".

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν οι δηλώσεις αυτές του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστός για τις βαρύγδουπες δηλώσεις του, παραμένουν ασαφείς. Δεν είναι σαφές κυρίως αν ο διπλωμάτης γνώριζε ότι οι δηλώσεις του καταγράφονταν από τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Παράλληλα σήμερα ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ για τη Συρία δήλωσε ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ δεν έχει πολλές πιθανότητες να μπορεί να παραμείνει στην εξουσία.

.Πρόγραμμα για την οδοντιατρική φροντίδα, σε 950 σχολεία της χώρας


Πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας σε 950 σχολεία της χώρας, ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, δήμους και άλλους φορείς. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 800 ολοήμερες και 150 δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα και αφορά περίπου 30.000 μαθητές και μαθήτριες της β' δημοτικού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται μάθημα αγωγής στοματικής υγείας, ενταγμένο στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων και επίσκεψη οδοντιάτρων στα σχολεία για την ενημέρωση των μαθητών και τον έλεγχο της στοματικής τους υγείας, καθώς και ενημέρωση των γονέων τους για τη φθορίωση. Το πρόγραμμα έχει καλύψει, έως τώρα, 100 σχολεία και 3.000 μαθητές και βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα αφορά ακόμα στην επιμόρφωση ιδιωτών και νοσοκομειακών οδοντιάτρων και γιατρών πάνω στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου της στοματικής κοιλότητας, την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού πάνω στο θέμα, καθώς και τη διενέργεια επιδημιολογικής μελέτης για τη στοματική υγεία του γενικού πληθυσμού.

Έχει ήδη συγκροτηθεί η επιστημονική ομάδα και προγραμματίζεται η έναρξή του τον Ιανουάριο του 2013.

.Ανδρέας Λοβέρδος: Μέσα στο 2013 το νέο κόμμα


«Δεν έχω πρόθεση να ρίξω την κυβέρνηση και να την ωθήσω σε εκλογές», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει κατά την ψηφοφορία του φορολογικού νομοσχεδίου. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η αναλγησία των τελευταίων 20-30 ετών έφερε την ανάγκη να έρθουν αυτά τα φορολογικά μέτρα.

Ο κ. Λοβέρδος πάντως, ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του σε κυβερνήσεις έχει τελειώσει, ενώ προανήγγειλε πως σκοπεύει να προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος μέσα στο 2013. 

Όπως είπε, στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι δεν εμφανίζει ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αλλά είναι ένα όχημα που μεταφέρει αγανακτισμένους πολίτες.

.Τονωτική ένεση 49,1 δισ. ευρώ ενέκρινε το Eurogroup


Το Eurogroup ενέκρινε την Πέμπτη την καταβολή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, λέγοντας ότι βασικός στόχος είναι ο περιορισμός του χρέους έναντι του ΑΕΠ στο επίπεδο του 124%, το 2020. Σε αυτή τη βάση οι χώρες του Eurogroup επέτρεψαν  στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) να εκταμιεύσει ένα συνολικό ποσό 49,1 δισ.ευρώ.
Η εκταμίευση θα γίνει σε διάφορες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων ύψους 34,3 δισ.ευρώ θα χορηγηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. 

Είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί η προσπάθεια δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας , σχολιάζοντας την απόφαση της Ευρωομάδας (Eurogroup).

Μέσα στον Ιανουάριο,  χωρίς να διευκρινίζεται η ακριβής ημερομηνία, πρόκειται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να αποφασίσει την εκταμίευση του ποσού που του αναλογεί. 

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, αναφέρθηκε σε όσα τόνισε νωρίτερα η Κριστίν Λαγκάρντ με γραπτή δήλωσή της. Η επικεφαλής του ΔΝΤ συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup 
μέσω τηλεδιάσκεψης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι το ΔΣ του ΔΝΤ θα συνεδριάσει τον Ιανουάριο για την εκταμίευση της δόσης και ότι δεν θα χρειαστεί επιθεώρηση όσον αφορά τους τελευταίους μήνες.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ότι "οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες", ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε ότι η απόφαση του Eurogroup είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, επισημαίνοντας τη σημασία της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.