.Η Ανακοινωση του ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποια ΔΕΝ αναφερεται ο Δημος Ζωγραφου να αντιμετωπιζει προβλημα με τα κονουπια.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία ΔΕΝ αναφέρεται ο Δήμος Ζωγράφου μεταξύ εκείνων των περιοχών που αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου , έρχεται ως απάντηση  στο σχετικό δημοσίευμα

.Οι επενδύσεις στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Οι επενδυτικές προοπτικές που δημιουργούνται στη χώρα μας θα βρεθούν στο τραπέζι του δείπνου που θα έχει στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με 20 ανώτατα στελέχη επενδυτικών ομίλων οι οποίοι διαθέτουν συνολικά επενδυτικά κεφάλαια 850 δισ. ευρώ. 

Αρκετές από τις εταιρείες που έχουν προσκληθεί είναι ήδη ενεργές επενδυτικά στην Ελλάδα, ενώ άλλες συζητούν την πιθανότητα να επενδύσουν στο άμεσο μέλλον. 
Γι' αυτό το λόγο, «παρών» θα είναι και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, προκειμένου να ενημερώσει για τον νέο επενδυτικό νομό.

Το σημερινό πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Σαμαρά στις ΗΠΑ ξεκίνησε με την επίσκεψη του στα γραφεία της «Washington Post», όπου συναντήθηκε με το δημοσιογραφικό επιτελείο της αμερικανικής εφημερίδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση στα γραφεία της εφημερίδας, έγινε σε βάθος κουβέντα και οι επιτελείς της «Washington Post» έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλες τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με δεκαπέντε σημαίνοντα πρόσωπα του think tank CSIS (Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών).

Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν την άποψη ότι αυτή η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ γίνεται σε μια ιδιαίτερα θετική για τη χώρα μας συγκυρία.

Παράλληλα, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας κάνουν λόγο για αναβάθμιση, από την πλευρά των ΗΠΑ, της επίσκεψης της Έλληνα πρωθυπουργού, με αφορμή τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι και τη σύνθεση της αμερικανικής αντιπροσωπείας κατά τη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο στο Λευκό Οίκο, την Πέμπτη, στις 22.00 ώρα Ελλάδος. 

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η αμερικανική αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιού, τον  επιτελάρχη του Λευκού Οίκου Ντένις Μακ Ντόναφ, τον  Γουίλιαμ Μπέρνς, δεύτερο στην ιεραρχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμιθ, τη σύμβουλο Ασφαλείας Σούζαν Ράις, τη σύμβουλο για θέματα διεθνούς οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρολι Άτκινσον και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, Κάρεν Ντόνφριντ και Μάικλ Σέσαμς.

.Διευθυντική επιτροπή για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Διευθυντική επιτροπή που θα πλαισιώσει τον ειδικό εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη (πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ) στον μεταβατικό φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όρισε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής.
Ειδικότερα, καθήκοντα Διευθυντή Ειδήσεων αναλαμβάνει ο Βασίλης Θωμόπουλος και Διευθυντή Τηλεόρασης (υπεύθυνος για το πρόγραμμα) ο Δημήτρης Σοφιανόπουλος. Τον τομέα των Τεχνικών Υπηρεσιών αναλαμβάνει ο Άρης Κοντιζάς και τον τομέα των Οικονομικών Υπηρεσιών ο Χρήστος Κουπελίδης. 

.«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να οδηγηθεί στην φυλακή»

Την πρόθεσή του να μην ζητήσει την φυλάκιση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου της Ρώμης, έκανε γνωστή ο αρχιεισαγγελέας του Μιλάνου Εντμόντο Μπρούτι ΛΙμπεράτι, με δηλώσεις του στο ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Λ΄Εσπρέσσο».

«Δεν πρόκειται για απόφαση που συνδέεται με το συγκεκριμένο άτομο, αλλά για μια γενικότερη αρχή, η οποία και εφαρμόζεται για όλους τους πολίτες», πρόσθεσε ο Μπρούτι Λιμπέράτι.

Τα κύρια στοιχεία στα οποία βασίζεται η λογική αυτή, είναι το ότι ο «μίστερ τιβί» έχει ξεπεράσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του και, παράλληλα, το μεγάλο, χρόνιο πρόβλημα υπερπληθυσμού που αντιμετωπίζουν οι ιταλικές φυλακές.

Η Ιταλία, άλλωστε, έχει καταδικασθεί επίσημα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λόγω του υπερπληθυσμού των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της. 

.Τα δελφίνια έχουν τις πιο μακροχρόνιες αναμνήσεις μετά τον άνθρωπο

Εσείς μπορεί να μην θυμάστε το όνομα κάποιου που συναντάτε στον δρόμο μετά από χρόνια, αλλά αν ήσασταν δελφίνι, μπορεί να το θυμόσασταν! Τα δελφίνια -και όχι οι ελέφαντες- θυμούνται για περισσότερο χρόνο από κάθε άλλο ζώο εκτός του ανθρώπου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι τα έξυπνα θαλάσσια θηλαστικά είναι σε θέση να θυμούνται το ένα το χαρακτηριστικό σφύριγμα του άλλου μετά από τουλάχιστον 20 χρόνια χωρισμού.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον βιολόγο Τζέισον Μπρουκ του πανεπιστημίου του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας της Βασιλικής Εταιρίας επιστημών της Βρετανίας "Proceedings of Royal Society B", σύμφωνα με το BBC, το "Science" και το "Nature", εκτιμούν ότι αυτές οι μακροχρόνιες αναμνήσεις σχηματίζονται επειδή τα δελφίνια έχουν εξελιχτεί να διαμορφώνουν πολύπλοκες και διαρκείς κοινωνικές σχέσεις.

Οι επιστήμονες, μετά και τη νέα ανακάλυψη, θεωρούν ότι τα δελφίνια έχουν νοημοσύνη συγκρίσιμη των ανθρώπων, των χιμπατζήδων και των ελεφάντων.

 Οι τελευταίοι έχουν επίσης αναμνήσεις που πλησιάζουν τα 20 χρόνια, όμως θυμούνται μόνο άλλα μέλη της οικογένειάς τους και όχι ξένους, αντίθετα με τα δελφίνια, των οποίων η μακρά μνήμη δεν περιορίζεται μόνο σε «συγγενείς» τους.

.H γρίπη των πτηνών μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο

Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν την πρώτη παγκοσμίως πολύ πιθανή περίπτωση μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο του νέου στελέχους του ιού της γρίπης των πτηνών Η7Ν9, που εμφανίστηκε στην Κίνα. Πρόκειται για μια 32χρονη γυναίκα που περιποιήθηκε τον άρρωστο από τον ιό πατέρα της, για να κολλήσει και η ίδια, με κατάληξη να πεθάνουν και οι δύο αργότερα. Έως τώρα υπήρχαν ενδείξεις πως οι άνθρωποι κολλάνε τον ιό μόνο όταν έλθουν σε άμεση επαφή με μολυσμένα πτηνά.
Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με το ΒΒC, ανέφεραν πως η ανακάλυψη του πρώτου κρούσματος μετάδοσης του ιού μεταξύ ανθρώπων δεν σημαίνει ότι ο ιός Η7Ν9 έχει κιόλας αναπτύξει την ικανότητα να μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί 133 περιστατικά μόλυνσης με τον ιό Η7Ν9 στην ανατολική Κίνα, από τα οποία τα 43 ήταν θανατηφόρα. Οι περισσότεροι ασθενείς είχαν επισκεφτεί υπαίθριες αγορές πουλερικών ή είχαν έλθει σε άμεση επαφή με μολυσμένα πτηνά μία ή δύο εβδομάδες προτού αρρωστήσουν.

.Συνελήφθη 60χρονος για απόπειρα εμπρησμού στη Βαρυμπόμπη

Ένας 60χρονος συνελήφθη στις 10 και μισή χθες το βράδυ, από περιπολικό της Ασφάλειας Αττικής που επιτηρούσε δασικές εκτάσεις, την ώρα που, σύμφωνα με την αστυνομία, ετοιμαζόταν να βάλει φωτιά σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη.
Ο 60χρονος εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος του 18ου χιλιομέτρου, ενώ ήταν έξω από ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.

Όταν οι αστυνομικοί τον πλησίασαν για να τον ελέγξουν, διαπίστωσαν ότι είχε μαζί του κλαδιά, ενώ μέσα στο όχημα βρέθηκαν ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και αναρτήρες. Ο 60χρονος κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις εμπρησμών.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.