.Αναβρασμός στην ΕΡΤ για νέες προσλήψεις με υψηλούς μισθούς


Χαμός επικρατεί στην ΕΡΤ ανάμεσα στους εργαζομένους που βλέπουν τα εισοδήματά τους και τις παροχές τους να συρρικνώνονται,  την ίδια ώρα που οι προσλήψεις «υμετέρων» και μάλιστα με αμοιβές πλουσιοπάροχες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.
Στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν ότι είναι απαράδεκτο τα έσοδα της ΕΡΤ από το ανταποδοτικό να διοχετεύονται σε τρύπες του δημόσιου τομέα και την ίδια στιγμή να γίνεται πάρτι προσλήψεων στελεχών, δημοσιογράφων και συμβούλων παντός τύπου με κριτήριο όχι την αξία, αλλά την κομματική διαπλοκή.
Αιχμή του δόρατος για τις οργισμένες αντιδράσεις των εργαζομένων, όπως διαβάζουμε στο "Βήμα",  αποτελεί η πρόσληψη της δημοσιογράφου κυρίας Ανθής Σαλαγκούδη, η οποία προσελήφθη ως παρουσιάστρια εκπομπής με αμοιβές 3.500 ευρώ μικτά τον μήνα και η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί πουθενά, ενώ αμείβεται κανονικά.
Μάλιστα στην περίπτωση της κυρίας Σαλαγκούδη, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δεν παρουσιάζει καμία εκπομπή, αλλά ότι οι «πρόβες» που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν αποδίδουν.
Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αυτή τη στιγμή απασχολούνται συνεργεία και στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης προκειμένου να γίνουν «δοκιμαστικά» 
με την κυρία Σαλαγκούδη, η οποία όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, αποδεικνύεται ότι «δεν τα λέει». Να θυμίσουμε ότι η κυρία Σαλαγκούδη είναι κόρη του πρώην υφυπουργού της Ν.Δ. κ. Γ. Σαλαγκούδη. 
Οι υπεύθυνοι προγράμματος μετά τα αποτυχημένα δοκιμαστικά αναζητούν τώρα άλλη γυναίκα δημοσιογράφο για να ενταχθεί στην πρωινή ενημερωτική ζώνη.  

.Κυρία για...Όσκαρ - Γλίτωσε η Μπάρτσα - "Σφαλιάρες" σε Λιλ και Μπράγκα


Ο Όσκαρ πέτυχε το γκολ της χρονιάς, η Τσέλσι προηγήθηκε με 2-0, όμως η Γιουβέντους κατάφερε να φύγει με τον βαθμό από το "σπίτι" των πρωταθλητών Ευρώπης. Νίκη με ανατροπή για την Μπαρτσελόνα. Εντός έδρας ήττες σοκ για Λιλ και Μπράγκα.

Δεν ανέδειξε νικητή το μεγάλο ματς της Τετάρτης για την 1η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Τσέλσι και την Γιουβέντους. 
Οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε ένα καταπληκτικό γκολ του Όσκαρ, όμως η "μεγάλη κυρία" που επέστρεψε μετά από 3 χρόνια στην διοργάνωση κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας χάρη στα τέρματα των Βιντάλ και Κουαλιαρέλα.

Στο Μόναχο, η Μπάγερν δεν χρειάστηκε να φορτσάρει για να επιβληθεί με 2-1 της Βαλένθια, ενώ η Μπαρτσελόνα αν και βρέθηκε να χάνει με 1-2 από την Σπαρτάκ Μόσχας στο Καμπ Νου κατάφερε να φτάσει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη με δύο γκολ του Μέσι.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 1-0 της Γαλατασαράι, ενώ η Λιλ και η Μπράγκα ηττήθηκαν εντός έδρας από Μπάτε Μπορίσοφ και Κλουζ αντίστοιχα.

.«Κούρεμα» έως 83% στο εφάπαξ


«Κούρεμα» έως 83% στο εφάπαξ, καθώς και αναδρομική επιστροφή μέρους των χρημάτων, μέσω καθιέρωσης μηνιαίας εισφοράς από 1% έως 3%, που πήραν οι συνταξιούχοι 22 ταμείων πρόνοιας, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας. 

Στη διάταξη ορίζεται ότι στους ασφαλισμένους έως τις 31/12/92, για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ, θα υπάρξει μείωση ανάλογα με το Ταμείο.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, όσοι βγήκαν στη σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου του 1995 και μετά και πήραν αυξημένο εφάπαξ βοήθημα θα πληρώσουν μηνιαία εισφορά 1%-3%.

Μείωση του εφάπαξ που μπορεί να φτάνει ακόμα και το 83% προβλέπεται για συνολικά 22 ταμεία πρόνοιας. 

Οι μειώσεις στα εφάπαξ θα επηρεάσουν και όσους αποχώρησαν το 2010 αλλά ακόμα δεν έχουν πάρει το βοήθημα. 

. Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-Κεδίκογλου για την συνέντευξη Τσίπρα


Λακωνική αλλά σκληρή ήταν η απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος σχολίασε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα της Αργεντινής PAGINA.

«Τελικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι αδιάβαστος ή προβοκάτορας;», αναφέρει η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος του Σύριζα «μπορεί και να ονειρεύεται και να επιδιώκει να μετατρέψει την Ελλάδα σε μία τεράστια παραγκούπολη».

«Την ώρα που η χώρα δίνει σκληρή μάχη για να παραμείνει στην ευρωζώνη και στο ευρώ, ο κ. Τσίπρας θέλει να την καταστρέψει, μακαρίζοντας τη χρεοκοπία της Αργεντινής», σημείωσε επίσης ο κ. Κεδίκογλου. 

Ο πρόεδρος του Σύριζα φτάνει στο σημείο «να χαρακτηρίσει το ευρώ φυλακή για τους Ευρωπαίους», σημείωσε ο κυβερνητικός ενώ ανέφερε πως «μπορεί και να ονειρεύεται και να επιδιώκει, να μετατρέψει την Ελλάδα σε μία τεράστια παραγκούπολη, με λαθρομετανάστες, εξαθλίωση και εγκληματικότητα».

«Ευτυχώς για την Πατρίδα και δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, οι Έλληνες πολίτες δεν είναι τυχοδιώκτες», κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.

.ΠΑΣΟΚ: Βρείτε ισοδύναμα 2 δισ.


Σκληρή κριτική στους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου ασκεί το ΠΑΣΟΚ, την παραμονή της κρίσιμης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, καλεί τον πρωθυπουργό, «να υποδείξει στους υπουργούς του, τρόπους εξοικονόμησης πόρων από τον τομέα ευθύνης τους, αλλά και να εξευρεθούν έστω και την ύστατη ώρα, ισοδύναμα ύψους 2 δις ευρώ από τα 18 δις που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο κ. Σαμαράς». 
Μάλιστα η Ιπποκράτους κατηγορεί ευθέως τη ΝΔ ότι έδωσε ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες. Νωρίτερα, ο κύριος Βενιζέλος, συναντήθηκε με μέλη του Συντονιστικού Οργάνου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα. 
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε για την πρόταση του κόμματος που προβλέπει αναλογιστικές μελέτες και αύξηση των εισφορών όπου απαιτείται αντί οριζόντιων περικοπών στα εφ΄ άπαξ. 
«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει όλοι να δείχνουν υπευθυνότητα και να προσέχουν την κάθε τους λέξη», σχολίασε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, απαντώντας στην Φώφη Γεννηματά. 

.Αναζητούνται μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ


Δύο δισ. ευρώ αναζητούνται, προκειμένου να κλείσει το επώδυνο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, ενώ ολοκληρώθηκε και η αποψινή -τρίωρης διάρκειας- συνάντηση της τρόικας με τον Υπουργό Οικονομικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στα 9,5 από τα 11,5 δισ. που φέρονται να έχουν οριστικοποιηθεί δεν περιλαμβάνονται μέτρα για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να υπάρχει σύγκλιση απόψεων και να έχουν «κλειδώσει» οι περικοπές σε άμυνα, υγεία και ΟΤΑ.

 Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζουν ότι δεν καταλαβαίνουν την γκρίνια και τις διαρροές και ότι τα μέτρα έχουν δοθεί αναλυτικά στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή της αποζημίωσης σε περιπτώσεις απόλυσης, φέρεται να συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα, η οποία ζητά περαιτέρω περικοπή κατά 50% του ποσού της αποζημίωσης.
Η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δέχεται τον περιορισμό της αποζημίωσης, αλλά εμφανίζεται θετική στη μείωση του χρόνου ανάπαυσης στις 11 ώρες και θεωρεί δεδομένο την ουσιαστική συμμετοχή του κράτους στη συμμετοχή του κατωτάτου μισθού.
Δυο νέα σενάρια έρχονται στο προσκήνιο για το ασφαλιστικό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα αντιμετωπίζει θετικά περικοπές ακόμη και σε κατώτατες συντάξεις, 
αλλά και το ενδεχόμενο μικρής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες που θα προκαλέσει η μείωση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες των εργοδοτικών εισφορών.
Νωρίτερα, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας δηλώσεις της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά που κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έδωσε ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες, απάντησε ότι "σε αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει όλοι να δείξουν υπευθυνότητα".
Σε αυτό το κλίμα, αύριο στη μια μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία ενδέχεται να επαναληφθεί την Κυριακή.

.Αντ. Μανιτάκης: Δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων


Τους τρόπους μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονται απολύσεις, ανέλυσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας στην Ένωση Βελγικών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. 

Ως επίτιμος ομιλητής της εκδήλωσης, ο κ. Μανιτάκης ανέπτυξε το μοντέλο εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης, διαλύοντας συγχρόνως την έντονη φημολογία περί απολύσεων από το Δημόσιο.

Προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, διευκρίνισε, θα ακολουθηθεί πιστά ο κανόνας μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, 

ενώ σε εφαρμογή θα τεθεί και η πρόταση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για συνταξιοδοτική ωρίμανση, δηλ. πρόωρη εθελούσια συνταξιοδότηση με εξαγορά τριών πλασματικών χρόνων.

Όπως είπε, το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκτιμά ότι μόνο φέτος οι αποχωρήσεις από το δημόσιο θα φθάσουν τις 40.000. Με την αξιοποίηση της πρότασης του υπουργείου για πρόωρη εθελούσια συνταξιοδότηση, άλλοι 35.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα αποχωρήσουν σταδιακά. 

Οπότε, όχι μόνο θα επιτευχθεί ο στόχος για 150.000 λιγότερους υπαλλήλους μέχρι το 2015, αλλά -όπως εκτίμησε - θα υπερκαλυφθεί υπερβαίνοντας κατά πολύ τις 200.000 αποχωρήσεις.

.ΚΚΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων για να μείνει η χώρα στην ΕΕ


«Ο λαός μάτωσε και ματώνει από τα άγρια μέτρα, έδωσε και δίνει αγώνες για να τα αποκρούσει και η ηγεσία τού ΣΥΡΙΖΑ θέλει οι εργαζόμενοι να τα ξεχάσουν και να τα υποτάξουν όλα στην ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση, απ' όπου θα συνεχίσει αυτός τη σφαγή των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων για να μείνει η χώρα στην ΕΕ και να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας».

Τα ανωτέρω αναφέρονται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την ομιλία του Α. Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

.Μεθυσμένοι οι Ρώσοι πιλότοι τη στιγμή της μοιραίας συντριβής


Δύο Ρώσοι βετεράνοι πιλότοι ήταν μεθυσμένοι όταν το αεροσκάφος τους συνετρίβη νωρίτερα αυτό το μήνα σε δασώδη περιοχή στη ρωσική Άπω Ανατολή, ένα αεροπορικό δυστύχημα που προκάλεσε το θάνατο των 10 εκ των 14 επιβαινόντων, μετέδωσε σήμερα ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχους που διεξάγουν έρευνες για τα αίτιά του. 

Στους πιλότους Βιατσεσβάλ Σπακ και Βλαντίμιρ Νταντσένκο βρέθηκε το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα τους να είναι αρκετά υψηλό ώστε να κριθούν ακατάλληλοι να πετάξουν στις 12 Σεπτεμβρίου, 
όταν το ελικοφόρο αεροσκάφος τους τύπου Αντόνοφ-28 κατέπεσε σε δάσος και συνετρίβη στην απομακρυσμένη χερσόνησο Καμτσάτκα, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα L!fenews. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι και οι δύο πιλότοι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ μετά τις αιματολογικές εξετάσεις σε εναπομείναντα μέρη των πτωμάτων τους. 

.Bloomberg: Πώληση κτιρίων στο εξωτερικό και αξιοποίηση του Τατοΐου στα σχέδια


Η Ελλάδα σχεδιάζει την πώληση ακινήτων που στεγάζουν διπλωματικά γραφεία σε πόλεις από το Λονδίνο έως το Βελιγράδι, στο πλαίσιο της προσπάθειας δημοσιονομικής προσαρμογής που καταβάλει, αναφέρει δημοσίευμα στην διαδικτυακή έκδοση του "Bloomberg Businessweek" το οποίο επικαλείται πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, δίχως ωστόσο να τις κατονομάσει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στον κατάλογο των υπό πώληση ακινήτων συμπεριλαμβάνεται η προξενική κατοικία στο Λονδίνο, η οποία βρίσκεται στην δεύτερη πλέον ακριβή περιοχή του Λονδίνου, 

καθώς και κτιρία γραφείων στις Βρυξέλες και το Βελιγράδι. Επιπρόσθετα, δρομολογείται είτε η πώληση, είτε η μακροπρόθεσμη χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) της πρώην βασιλικής κατοικίας στο Τατόι.

.Η ανεργία των νέων στο τραπέζι Βρούτση - Ράιχενμπαχ


Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πακέτο των μέτρων. Συνάντηση με τον Χόρστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα , είχε στο υπουργείο Εργασίας, ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, με βασικό θέμα την ανεργία των νέων. 

«Η αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και η δομή των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται, αποτελούν μια νέα αρχή για την Ελλάδα», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση  ο κ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος μετέφερε στον υπουργό Εργασίας την αλλαγή του κλίματος που επικρατεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα.

Δεσμεύτηκε  δε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την μεταφορά πόρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο, που θα αξιοποιηθούν για την ανάσχεση της ανεργίας -κυρίως των νέων, στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι, για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται ένα νέο πρόγραμμα 80 χιλιάδων ωφελουμένων, στοχευμένων και όχι οριζοντίων παρεμβάσεων, σε τομείς όπως ο αγροτικός και ο ξενοδοχειακός. 

Επίσης, επανέλαβε ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η καταβολή των συντάξεων και προανήγγειλε ότι το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επεξεργάζεται την αναδιοργάνωση του συστήματος καταβολής των επιδομάτων.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα, στο υπουργείο Οικονομικών, θα γίνει η νέα συνάντηση του υπουργού ΟικονομικώνΓιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας.
Στόχος της κυβέρνησης είναι τα νέα μέτρα να κατατεθούν στη Βουλή στις 24- 25 Σεπτεμβρίου και να ψηφιστούν οι εφαρμοστικοί νόμοι το αργότερο μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, μία μέρα πριν το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.

Aύριο, θα υπάρξει, στη μια το μεσημέρι,  νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν στην κυβέρνηση, στην οποία θα εξεταστούν οι τελευταίες «συγκλίσεις» κυβέρνησης και ξένων τεχνοκρατών.

.Εκατοντάδες απολύει η Siemens στις ΗΠΑ


Η σημαντική πτώση των παραγγελιών και οι φόροι ανάγκασαν τη Siemens να περικόψει 615 θέσεις εργασίας στα εργοστάσια αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ, αναφέρει η εταιρεία την Τρίτη.

Οι περικοπές φτάνουν περίπου το ένα τρίτο του συνολικού εργατικού δυναμικού της Siemens στα εργοστάσια αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ.

«Η βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σημαντική μείωση νέων παραγγελιών σε αυτή την ατυχή συγκυρία, συνεπώς μειώνεται και η απασχόληση σε αυτό το τμήμα του βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας», 
σημειώνει η Siemens στο μήνυμα της προς τους μισθωτούς, που μεταδόθηκε μέσω των οικονομικών ειδήσεων του Bloomberg.

Περίπου τα δύο τρίτα των απολύσεων θα είναι από το Μάντισον, στην Αϊόβα το οποίο η Siemens εγκατέστησε το 2006, και έγινε πρωτοσέλιδο όταν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επισκέφτηκε το εργοστάσιο το 2010. 
Οι απολύσεις είναι ένα πλήγμα στην ώθηση της Siemens στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.