.Στην έκδοση νέου τριετούς ομολόγου προχωρά η Ελλάδα

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών η νέα έξοδος στις αγορές, ανέφεραν καλά πληροφορημένοι κύκλοι στο περιθώριο συνεδρίου του Economist που βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα πρόκειται για 3ετές ομόλογο, ύψους 2,5 - 3 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο αναμένεται να είναι στην περιοχή του 3%- 3,5%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση μετά από τη γνωστοποίηση στους αναδόχους, οι οποίοι, όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters, θα είναι οι: Bank of America, Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, City, JP Morgan, Morgan Stanley, Nomoura, HSBC, UBS και BNP Paribas.

«Καλός οιωνός» για τη νέα έκδοση ομολόγου, ήταν η μείωση του επιτοκίου των τρίμηνων εξάμηνων εντόκων γραμματίων που καταγράφηκε στη χθεσινή δημοπρασία (επιτόκιο 2,05% από 2,15% στις 10 Ιουνίου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, μετά από 4 χρόνια αποκλεισμού, ήταν τον Απρίλιο, με έκδοση 5ετούς ομολόγου και με επιτόκιο 4,7%.

.Βενιζέλος: «Ναι» στον διάλογο με τη ΔΗΜΑΡ για την κεντροαριστερά

Υπέρ της έναρξης διαλόγου με την Δημοκρατική Αριστερά και άλλους φορείς για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς τάσσεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην επιστολή-απάντηση που απέστειλε σήμερα στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. 

Χθες, ο Φώτης Κουβέλης έστειλε επιστολές στους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της κεντροαριστεράς, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που είχε προαναγγείλει πριν από τις διπλές εκλογές του Μαΐου για την ανασυγκρότηση του χώρου και τη διαμόρφωση μιας πρότασης για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Στην απαντητική του ε... περισσότερα »

.«Εμείς επιδιώκουμε τη συνολική και ριζοσπαστική μεταρρύθμιση»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist, παρουσίασε το σχέδιο του κόμματος για την ΔΕΗ και το σύνολο των δημοσίων επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «εμείς επιδιώκουμε τη συνολική και ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του οργανωτικού και λειτουργικού πλαισίου των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, υπογραμμίζοντας ότι η εκχώρηση της ΔΕΗ δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση της χώρας. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Σαμαρά «να αρθεί στο ύψος των περ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.