.Μια εβδομάδα πριν το Πάσχα ...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Δελτίο Τύπου
Οι εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης μας, με ελεύθερη είσοδο.
Με πλήθος εκδηλώσεων, για παιδικό και ενήλικο κοινό, προετοιμάζεται η πόλη μας να γιορτάσει το Πάσχα. Το Ν.Π. του Δήμου μας οργανώνει εκδηλώσεις, γεμάτες με θέατρο, δρώμενα, βυζαντινή μουσική και κατασκευές.
Την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Απριλίου, στις 18:00, θα παρουσιασθεί στο Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ (Κρατερού & Λιβύης – Γράμμου 19 αντίστοιχα) του Δήμου Ζωγράφου, το αριστούργημα του Αλ. Πούσκιν, «Ο ψαράς και το ψάρι», σε δύο εκδηλώσεις για την τρίτη ηλικία.
Την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 20:30, ο Πρωτοψάλτης του Δήμου και Χοράρχης,  Γ. Καμαριάρης, θα ψάλλει Βυζαντινούς Ύμνους, συνοδεία κλιμακίου της χορωδίας «Αντιφωνικό Μέλος». Και στις 21:00, η «Σαλώμη» του Όσκαρ Ουάλντ θα χορέψει το χορό των πέπλων, ζητώντας ως αντάλλαγμα το κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή. 
Το δρώμενο που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της επιμορφώτριας του τμήματος Ρ. Μοσχοχωρίτη και σε μουσική του καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου μας, Αγγ. Μαρκιόρι έχει ετοιμάσει το τμήμα των μεσαίων του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ν.Π. του Δήμου μας.
Το Σάββατο 27 Απριλίου (Σάββατο του Λαζάρου) είναι αφιερωμένο στα παιδιά. Στην πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια), στις 11:00, η ομάδα «Αστροναύτες» θα παρουσιάσει τηθεατρική παράσταση, «Μαύρο ψαράκι», βασισμένη στο παραμύθι του Ιρανού παιδαγωγού και συγγραφέα, Σαμάντ Μπεχραγκί. Πρόκειται για την ιστορία του ψαριού, που ενέπνευσε τους δημιουργούς του «Νemo. 
Στις 12:00 «Τα κατσικάκια απεργούν»και αρνούνται να πάρουν το δρόμο για τη σούβλα. Το χιουμοριστικό δρώμενο του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ν.Π. του Δήμου μας είναι εμπνευσμένο από το κείμενο της Σ. Γαβριηλίδου και διασκευασμένο από την ομάδα των πρωτοετών, σε σκηνοθεσία Ρ. Μοσχοχωρίτη.
 Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή πασχαλινής λαμπάδας, με τη βοήθεια των μαθητών και της επιμορφώτριας του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, Αντ. Καλύβα.       
Καλό Πάσχα σε όλους!

.Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα αιμοδοσίας...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με φιλοσοφία που επικεντρώνεται στον άνθρωπο και με σύνθημα ζωής «Κάθε σταγόνα αίματος, είναι μια σταγόνα ζωής», ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό του «Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών» ολοκλήρωσε με επιτυχία και το καθιερωμένο πρόγραμμα αιμοδοσίας.

Η συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς συγκεντρώθηκαν πάνω από 60 φιάλες αίμα. Απέδειξαν ότι το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης ασφαλούς αίματος αποτελεί στάση ζωής, μιας και μια μονάδα αίματος σώζει την ζωή περισσοτέρων από ενός ασθενών.

Ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Καλλίρης, βρέθηκε στην πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια), κουβέντιασε με τους αιμοδότες και τους συνεχάρη για τον αλτρουισμό τους και το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο.

Εργαζόμενοι στο δήμο και κάτοικοι της πόλης συμμετείχαν ενεργά στην ημέρα Αιμοδοσίας- αντιλαμβανόμενοι ότι πρόκειται για μια πράξη υπευθυνότητας και πάνω από όλα αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο.

.Τα «παρασκήνια» της δίκης Τσοχατζόπουλου


Ο Φέροουν, το λυκόσκυλο της αστυνομίας έχει πιάσει δουλειά από το πρωί. Ελέγχει το Εφετείο για εκρηκτικά. Τα τηλεοπτικά συνεργία έχουν στηθεί στη Λουκάρεως και ένας κύριος με πιτζάμα βγαίνει στο μπαλκόνι του στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας και περιμένει. Όλοι περιμένουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Μετά τις 8:30 φτάνει η κλούβα. Πρώτος κατεβαίνει ο Άκης και μετά η σύζυγος του. 

Τα γιουχαϊσματά καταγράφονται από τις κάμερες. Κρύβουν τις χειροπέδες τους και όπως γράφουν τα Νέα μεσολαβεί μεγάλο κενό και το ζεύγος εμφανίζεται στην αίθουσα. Κανείς δεν φοράει «βραχιόλια.

Τα κοτσομπολιά στην αίθουσα αρχίζουν. 

Η Βασιλική Τσοχατζοπούλου, όπως επιθυμεί ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας να αποκαλείται μιας και αυτό γράφει η ταυτότητα της, φορά ένα απλό μαύρο κοστούμι και έχει περιορίσει το μακιγιάζ στο πρόσωπο. 

Φαίνεται έτσι ωχρή, καταβεβλημένη. Μετά τη διακοπή της δίκης οι χειροπέδες θα περαστούν στα χέρια του Άκης και της Βίκυς. 

Η σύζυγος του πρώην υπουργού θα αρνηθεί να παραστεί θέλοντας να αποφύγει την ταπείνωση...

.Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 123 νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου


Τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει τουλάχιστον 123 σορούς από τα ερείπια του οκταώροφου κτιρίου στην περιφέρεια της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, Ντάκα το οποίο κατέρρευσε σήμερα το πρωί, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Περισσότεροι από 700 είναι οι τραυματίες, ενώ πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια του κτιρίου, το οποίο στέγαζε κυρίως μονάδες παραγωγής ενδυμάτων, καταστήματα και γραφεία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μοχιουντίν Χαν Αλάμτζιρ δήλωσε ότι το κτίριο δεν είχε κατασκευαστεί σωστά και έδωσε εντολή για την διεξαγωγή έρευνας για το δυστύχημα. 

.Φ. Κουβέλης: Αδιέξοδη η πολιτική λιτότητας


Tην ανάγκη ενίσχυσης, στις επερχόμενες ευρωεκλογές, των προοδευτικών και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, αλλά και την ανάγκη αλλαγής των ευρωπαϊκών οικονομικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της κρίσης υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. 

"Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Σουλτς, ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας είναι όχι μόνο κοινωνικά άδικη, αλλά και οικονομικά αδιέξοδη. 

Οδηγεί σε οικονομική στασιμότητα και κοινωνική διάλυση. Ο ευρωσκεπτικισμός αυξάνεται και δημιουργούνται  μεγάλοι κίνδυνοι για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα" τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

.«Θα ήταν λάθος η αλλαγή πολιτικής εν μέσω κρίσης» λέει η Καγκελαρία


«Θα ήταν λάθος να αλλάξουμε πολιτική εν μέσω κρίσης», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην διαμάχη που πυροδότησε η δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ότι η ακολουθούμενη πολιτική, αν και κατά βάση σωστή, έχει για ορισμένες χώρες φθάσει στα όριά της.

«Πρέπει να συνεχίσουμε την εφαρμογή των πολιτικών μείωσης των ελλειμμάτων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο κ. Μπαρόζο και η γερμανική κυβέρνηση έχουν την ίδια άποψη. 

«Δεν υπάρχει διαφωνία», σημείωσε, για να προσθέσει ο   εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κοτχάους ότι δεν υπάρχει αντίφαση μεταξύ της γραμμής που ακολουθείται και των προτάσεων του Προέδρου της Κομισιόν.

.Η μεγάλη φυγή των επιστημόνων


Αιμορραγεί η χώρα από την «εξαγωγή εγκεφάλων» στο εξωτερικό.

O Γιάννης Άγγελος Τράντος είναι στο 5ο έτος, στην Ιατρική Αθηνων. Το μέλλον για τους περισσότερους συμφοιτητές μου, λέει, είναι ανεργία ή μετανάστευση. «Θέλω να μείνω Ελλάδα, γιατί δεν νομίζω ότι μετά τις σπουδές μας το όνειρό μας είναι να γίνουμε επιστημονικοί μετανάστες. Δυστυχώς, αυτό είναι το μελλον που μας προσφέρουν» λέει ο νεαρός φοιτητής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Όταν νοσοκομεία κλείνουν λόγω υποχρηματοδότησης, όταν άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι υποστελεχωμένα, όταν το μέλλον μας είναι στον αέρα και οι κρατούντες μάς ... διαγράφουν ως γενιά, τότε ένα κομμάτι της νέας γενιάς σκέφτεται, δυστυχώς, τη φυγή στο εξωτερικό».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γιώργος Λέντζας, φοιτητής στο τμήμα ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λέει ότι «η φυγή στο εξωτερικό είναι μονόδρομος». 

Δεκάδες χιλιάδες νέοι επιστήμονες και ειδικοί εγκαταλείπουν μαζικά τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα για να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Η κρίση, η ανεργία, ο φόβος για μια ζωή δίχως μέλλον, διώχνει από τη χωρα τα παιδιά της...

Περισσότεροι από 120.000 Έλληνες επιστήμονες και ειδικοί έχουν εγκαταλείψει την Ελλαδα, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λόης Λαμπριανίδης, καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποίησε μια μεγάλη έρευνα με δείγμα 2.800 Ελλήνων επιστημόνων, εργαζομένων στο εξωτερικό.

.«Οι περίοδοι κρίσεων είναι οι πιο δημιουργικές»


Είναι η ψυχή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, εμπνευστής των εκθέσεών του, όπως οι «Πριγκίπισσες της Μεσογείου στην αυγή της Ιστορίας», που έχει συζητηθεί περισσότερο από όλες. Όμως, ποιο συστατικό κάνει μια έκθεση επιτυχημένη, γιατί οι περίοδοι κρίσεων είναι οι πιο δημιουργικές και τι θετικό μπορεί να αποκομίσει κανείς από θεματολογίες, που σχετίζονται με τον θάνατο;

Για τα παραπάνω, αλλά και για πολλά ακόμα ζητήματα σχετικά με την αρχαιολογία, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νικόλαος Σταμπολίδης, επικεφαλής των αρχαιολογικών ερευνών σε μια από τις πιο εντυπωσιακές και ενδιαφέρουσες τοποθεσίες: στην αρχαία Ελεύθερνα Κρήτης.

«Οι "Πριγκίπισσες", όπως και όλες οι εκθέσεις που είναι παραγωγές του μουσείου, έχουν ένα πολύ ισχυρό θεμέλιο επιστημονικής τεκμηρίωσης, χωρίς το οποίο εμείς δεν λειτουργούμε».

Και μετά τις «Πριγκίπισσες» τι;

«Μετά ξαναπηγαίνουμε στην τριλογία που ξεκίνησε με την έκθεση Έρως: από τη Θεογονία του Ησιόδου στην ύστερη Αρχαιότητα. Θα συνεχιστεί με άλλα δύο πανανθρώπινα θέματα, την Υγεία και τον Θάνατο. 

Η "Ίασις", όπως θα λέγεται, θα έχει υπότιτλο "Υγεία, Ασθένεια, Θεραπεία στην αρχαιότητα από τον Όμηρο ως τον Γαληνό" και προγραμματίζεται για το 2014. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει στο Ίδρυμα Ωνάση στη Νέα Υόρκη, ενδεχομένως και εδώ, η έκθεση για το επέκεινα, δηλαδή τον θάνατο» αναφέρει.

.«Έξυπνο» πιρούνι μας βοηθά να αδυνατίσουμε!


Ένα «έξυπνο» πιρούνι μετράει την ταχύτητα με την οποία καταναλώνουμε τις τροφές και δονείται προκειμένου να μας ειδοποιήσει ότι πρέπει να μασάμε πιο αργά, προκειμένου να αδυνατίσουμε.

Το όνομά του είναι «HapiFork». Όσοι προσπαθούν να αδυνατίσουν καταφεύγοντας σε δίαιτες με χαμηλές θερμίδες είναι βέβαιο ότι θα το κρατήσουν στα χέρια τους.«Οτιδήποτε μπορούμε να μετρήσουμε, μπορούμε και να το βελτιώσουμε» τονίζει ο Φαμπρίς Μπουτέν, γενικός διευθυντής και ιδρυτής των τεχνολογικών εργαστηρίων Hapi, όπου «γεννήθηκε» το «έξυπνο» πιρούνι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, απαιτούνται περίπου 20 λεπτά προκειμένου να συνειδητοποιήσει κανείς ότι έχει χορτάσει. Τόσος είναι ο χρόνος που απαιτείται, ώστε να φτάσει το σχετικό μήνυμα από το στομάχι στον εγκέφαλο.

Άρα, όσοι τρώνε γρήγορα κινδυνεύουν να καταναλώσουν πολύ περισσότερη τροφή, από όση πραγματικά χρειάζονται. Παράλληλα, η επιστημονική ομάδα που ανακάλυψε το «HapiFork» ισχυρίζεται ότι μπορεί, εκτός από την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, να βοηθήσει στη μείωση των κρουσμάτων διαβήτη καθώς και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. 

Το νέο προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ, έως το τέλος του έτους. Το κόστος απόκτησής του θα είναι 99 δολάρια.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.