.Προβληματισμός στο Μαξίμου για τυχόν διαρροές στην ψηφοφορία


Βαραίνει το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τη γενικευμένη επίθεση του Α. Τσίπρα αλλά και τις προτάσεις για την προνακριτική, καθώς θα κριθούν δύο πρώην υπουργοί και δυο πρώην πρωθυπουργοί, άσχετα αν θα στηθούν 4 κάλπες, μία για κάθε πρόσωπο, ή αν θα στηθούν τρεις κάλπες, μία για κάθε πρόταση κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλιμάκωσε την επίθεση του και από τον κ. Βενιζέλο έφθασε να επιτίθεται προσωπικά στον κ. Σαμαρά επιχειρώντας να ταυτίσει την πρωθυπουργία του με όρκο σιωπής και συγκάλυψης των υπευθύνων. 

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι στόχος του κ. Τσίπρα είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ενώ στενοί του συνεργάτες δηλώνουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ενδιαφέρεται να προκαλέσει χάος και να υπονομεύσει την θετική πορεία της οικονομίας». 

Ο πρωθυπουργός «ενδιαφέρεται να λάμψει η αλήθεια και να έχει αποτελέσματα και η μάχη για τη φοροδιαφυγή που τελικά θα ωφελήσει τους πολίτες’ σημειώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε κάθε περίπτωση ανησυχούν αν με τη πολυδιάσπαση της κάλπης προκύψουν σημαντικές διαρροές που θα απειλήσουν τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης. 

Η διαβεβαίωση που δίνουν σε πολλούς βουλευτές είναι πως μέχρι τώρα τα στοιχεία δείχνουν μόνον ότι στην υπόθεση εμπλέκεται ο κ. Παπακωνσταντίνου. 

«Αν υπάρξουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο κ. Βενιζέλος έχει εμπλοκή δεν θα φορτωθούμε... το παλτό και θα ζητήσουμε έρευνα» λένε επιτελείς της ΝΔ αλλά και της ΔΗΜΑΡ όχι μόνον για να καθησυχάσουν τους βουλευτές και για να προστατέψουν τη συνοχή της κυβέρνησης. 

Σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις ορισμένα κορυφαία στελέχη εξηγούν ότι στην περίπτωση που προκύψουν στοιχεία για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δε θα μπορεί να σταθεί ούτε ο ίδιος στο εσωτερικό του κόμματός του και η ενδεδειγμένη λύση θα είναι να διερευνηθεί. 

Όμως αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι δεν έχει καμία εμπλοκή και η μόνη του παράλειψη είναι ότι δεν ήλεγξε εάν ο κ. Διώτης διερεύνησε το θέμα επαρκώς ή ότι πήρε μαζί του το στικάκι. Όμως από την άλλη δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει όπως λένε ότι ένας εμπειρότατος δικαστικός με τόσες περγαμηνές και επιτυχίες που απέρριψε οποιαδήποτε έρευνα επικαλούμενος ότι η λίστα είναι παράνομη και μη αξιοποιήσιμη. 

Εκτιμούν ότι σύντομα η πραγματογνωμοσύνη, πιθανότατα πριν από την Τετάρτη ή Πέμπτη που θα στηθούν κάλπες στη Βουλή, θα δώσει τα πρώτα στοιχεία για την ημερομηνία «παραγωγής του usb» που θα δείχνει σε πρώτη φάση ότι η επεξεργασία έγινε επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου και άρα θα αποδυναμώνει οποιαδήποτε άλλα επιχειρήματα εναντίον του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ. 

.Πολιτική κόντρα και για τις καταλήψεις


Στα ύψη η αντιπαράθεση μεταξύ των κυβερνητικών κομμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επέμβαση της αστυνομίας στην Βίλα Αμαλία και σε κτήριο της Πατησίων 61 και τη σύλληψη συνολικά 100 ατόμων. 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει και συμμετέχει είτε με στελέχη της νεολαίας του, είτε με συγγενικά πρόσωπα βουλευτών του, σε παράνομες πράξεις πολιτικών του συντρόφων, τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της ΝΔ. Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. 
«Μετά το Σίμο Γκέμπελς Κεδίκογλου ήρθε η σειρά της ακροδεξιάς δράκας της ΝΔ του κ. Σαμαρά να κλιμακώσει το ρεσιτάλ εμφυλιοπολεμικής χυδαιολογίας και ασφαλίτικης προπαγάνδας ψεμάτων και διαρροών».
Οδυνηρή έκπληξη συνιστά για τη ΔΗΜΑΡ το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με μια μόνο φράση αποδοκιμάζει, αλλά δεν καταδικάζει την κατάληψη των γραφείων του κόμματος, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Αναφερόμενος στην κατάληψη της βίλας Αμαλία, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι δεν τον αφορά το αστυνομικό σκέλος, και προανήγγειλε ότι η βίλα Αμαλία θα επαναλειτουργήσει ως σχολείο.  

.Κατατέθηκε η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για προανακριτική


Κατατέθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής προς διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και των πρώην υπουργών Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου.

Την πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αφορά τα αδικήματα της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή. 

Η πρόταση θα συζητηθεί την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.
Σε δηλώσεις του, ο Πάνος Καμμένος τόνισε μεταξύ άλλων ότι το κόμμα του θα κάνει τα πάντα «προκειμένου να τιμωρηθούν εκείνοι οι οποίοι με πράξεις και παραλείψεις παρανόμησαν εις βάρος του ελληνικού λαού, εκείνοι οι οποίοι οδήγησαν στα χέρια και στα νύχια της τρόικας τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικογένεια, εκείνοι που εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό».
 

.Ψηφίζονται την ερχόμενη Δευτέρα 7 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου


Με την διαδικασία του κατεπείγοντος θα ψηφιστούν την ερχόμενη Δευτέρα, 7 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, μετά από συνεννόηση που είχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Όπως διευκρινίστηκε από το γραφείο Τύπου του προέδρου της Βουλής, οι 7 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έχουν πάρει ΦΕΚ θα πρέπει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου να έχουν ψηφιστεί καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει η χώρα προκειμένου να πάρει την επόμενη δόση.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Αντώνης Μπέζας προκειμένου να βρεθεί λύση, καθώς από αύριο ξεκινάει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και για συνεδρίαση της Επιτροπής το ερχόμενο Σάββατο, και το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί η συζήτηση για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου την Παρασκευή, αμέσως μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και τη Δευτέρα να κυρωθούν σε μία συνεδρίαση από την Ολομέλεια της Βουλής.

.Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της σταθερότητας


Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με βαριές εκφράσεις, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ (Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου), αφιερώνοντας περίπου τον μισό χρόνο της ομιλίας του στην κριτική του προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες, στους οποίους χρειάζεται να κινηθεί η χώρα, αρχής γενομένης από το 2013, το οποίο χαρακτήρισε ως έτος της στροφής, του πρωτογενούς πλεονάσματος, της ανάσχεσης της ύφεσης, της αναστήλωσης της εμπιστοσύνης, της πραγματικής οικονομίας, των ιδιωτικοποιήσεων, των νέων ξένων επενδύσεων και της ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος προς όφελος των νοικοκυριών και της επιχειρηματικότητας. 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «κάποιοι θέλουν να καθηλώσουν τη χώρα στη μιζέρια τους, καλλιεργούν ενσυνείδητα για μικροκομματικούς λόγους τον διχασμό, την πόλωση και την οξύτητα» και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από την ίδια τη φύση του επένδυσε στο θάνατο της χώρας» σημειώνοντας ότι «ωστόσο έχασε δύο φορές».

.Δένδιας: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχτεί καταλήψεις


«Δεν έχουμε διάθεση για σύγκρουση, αλλά δεν θα υπαναχωρήσουμε στις θέσεις μας» τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, σε δημοσιογράφους, με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στη βίλα Αμαλία και τη ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας ότι η ιδέα των καταλήψεων δεν είναι ανεκτή από την κυβέρνηση.
     
Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε ως πιο σοβαρή την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, ως κοινοβουλευτικού κόμματος και δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον κ. Κουβέλη, ο οποίος, όμως, του είπε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των καταληψιών.
   
Στο μεταξύ, επτά άτομα προσήγαγαν οι άνδρες της αστυνομίας, από το κτίριο του ΝΑΤ, στη γωνία των οδών Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά, που τελούσε υπό κατάληψη από τις 19/3/2009.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από την Αστυνομία, στο κτίριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μπουκάλια, κράνη, τροχοί, τρυπάνια και άλλα αντικείμενα.

Εξάλλου, ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι προσαχθέντες από την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ, ενώ για την επανακατάληψη της βίλας Αμαλία κρατούνται 101 άτομα. 

.Π. Καμμένος και Αλ. Τσίπρας συνομίλησαν για την Προανακριτική


Για τις επαφές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του προέδρου του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, σχετικά με την πρότασή τους για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη "λίστα Λαγκάρντ" μίλησε το πρωί ο Βασίλης Καπερνάρος.

«Με τον κ. Τσίπρα συνομίλησε (σσ ο κ. Καμμένος) τρεις φορές. Ξεκινήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα είπαμε, αλλά μας αρνήθηκαν. Γι' αυτό, στείλαμε σε όλους τους βουλευτές και περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι να δούμε ποιοι θα συμφωνήσουν εγγράφως» ανέφερε βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σημειώνοντας ότι ο ίδιος είχε ταχθεί υπέρ της επιμονής του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Β. Καρπενάρος είπε πως δεν μπορεί να εξηγήσει αυτήν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, «που όχι εμμονή και επιμονή, αλλά ούτε αναφορά στον κ. Παπανδρέου» περιλαμβάνει και προσέθεσε: «Γι' αυτό ο Πάνος Καμμένος προσωπικά πήρε τηλέφωνο τον κ. Τσίπρα. 

Θέλαμε να πούμε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι βγαίνει από τα πραγματικά περιστατικά. Να αναζητήσετε τη σκοπιμότητα και τη φιλαλήθεια».

.«Οι επενδυτές θα επιστρέψουν το 2013 στην Ελλάδα»


Επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές νωρίτερα από ό,τι αναμένουν πολλοί παρατηρητές, προβλέπει ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), Τσάρλς Νταλάρα, θέτοντας, ωστόσο γι αυτό, ως προϋποθέσεις την «περαιτέρω ισχυροποίηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και την εκδήλωση της απαραίτητης αλληλεγγύης εκ μέρους της ευρωζώνης και του ΔΝΤ».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Νταλάρα διατυπώνει την εκτίμηση ότι οι επενδυτές θα επιστρέψουν στην Ελλάδα εντός του 2013 και μάλιστα «όχι μόνον για χρηματοοικονομικές επενδύσεις, αλλά και για επενδύσεις στην πραγματική οικονομία». 
Για τον λόγο αυτόν πρέπει, όπως λέει, να επιτευχθεί άμεσα πρόοδος στις ιδιωτικοποιήσεις. 

Για δε τη φορολογική μεταρρύθμιση, σημειώνει ότι «είναι ζωτικής σημασίας για την προσέλκυση επενδύσεων», όπως και «η πιστή εφαρμογή των δημοσιονομικών δεσμεύσεων».

Ο γενικός διευθυντής του IIF, του οποίου η θητεία λήγει την 1η Φεβρουαρίου, ύστερα από παραμονή 20 χρόνων στο τιμόνι του οργανισμού, σημειώνει ακόμη πως αξιολογεί ως «μέγα λάθος» την απόφαση που έλαβαν Μέρκελ και Σαρκοζί τον Οκτώβριο του 2010 στη Ντοβίλ για την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην ελληνική διάσωση, γεγονός που «οδήγησε σε τεράστιες πιέσεις τις αγορές κρατικού χρέους».

Τέλος, ο κ. Νταλάρα δηλώνει πως διαπιστώνει «αλλαγή κουλτούρας των Ελλήνων πολιτικών».

.Με επέμβαση της αστυνομίας έληξε η κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ


Με επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, έληξε η κατάληψη στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, από περίπου 50 αντιεξουσιαστές.

Ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, επικοινώνησε με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της αστυνομίας και ζήτησε η οποιαδήποτε επιχειρηση να γίνει με όσο το δυνατόν λιγότερο δυναμικό τρόπο.

Όπως αναφέρουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πράγματι οι αστυνομικές δυνάμεις έβγαλαν, χωρίς ένταση, έξω από τα γραφεία τους καταληψίες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομικής επέμβασης στη "Βίλα Αμαλία" και κατά της πολιτικής του μνημονίου, ενώ ανήρτησαν και πανό.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.