.Έξι στους 10 πολίτες εκτιμούν ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις

Έξι στους 10 πολίτες εκτιμούν ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις ενώ σχεδόν το ίδιο ποσοστό καταναλωτών εκτιμά ότι ακόμη και εάν αλλάξει ο τρόπος διάθεσης βασικών ειδών διατροφής, τούτο δεν θα οδηγήσει σε ουσιαστική μεταβολή της τιμής τους.
Αυτά είναι βασικά συμπεράσματα του Οικονομικού Βαρόμετρου, της ποσοτικής έρευνας που πραγματοποιεί κατ' εντολή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας η εταιρεία ALCO.
 Το πρώτο από τα τρία ερωτήματα που κατά περίπτωση θέτει το ΕΒΕΑ σε κάθε Οικονομικό Βαρόμετρο, αναφέρεται στην εκτίμηση των πολιτών για τη μείωση των τιμών των προϊόντων -γάλα, ψωμί, φάρμακα- εάν αλλάξει ο τρόπος διάθεσής τους. 

Σχεδόν 6 στους 10 (58%) θεωρούν ότι οι τιμές των προϊόντων δε θα μειωθούν μετά και την αλλαγή στον τρόπο διάθεσης τους, ενώ το 16% των συμμετεχόντων είναι αβέβαιοι για το αποτέλεσμα. Μόλις το 26% θεωρεί ότι οι τιμές των προϊόντων για τα οποία θα αλλάξει ο τρόπος διάθεσής τους, θα μειωθούν.

.Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Την ανάγκη «να εμπεδωθούν κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις ανάλογα με το φύλο στους επαγγελματικούς χώρους, στην κοινωνική ζωή, στο οικογενειακό περιβάλλον» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο οποίος επισημαίνει ότι «παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί οι γυναίκες εξακολουθούν να πέφτουν θύματα πρωτοφανούς βίας, αδικίας και εκμετάλλευσης. 
Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων». 

«Τιμάμε τους αγώνες της γυναίκας για ισότητα στα ατομικά και στα κοινωνικά δικαιώματα» τονίζει ο κ. Παπούλιας και εύχεται «του χρόνου τέτοια μέρα, εκτός από μηνύματα σεβασμού στα δικαιώματα των γυναικών, να έχουμε να αναφερθούμε και σε συγκεκριμένες κατακτήσεις».

.«Κόκκινες γραμμές» σε εργασιακά, απολύσεις για το 2015 και γάλα

Με τρεις «κόκκινες γραμμές» διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους επικεφαλής της τρόικας. Όπως αποκάλυψε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση δεν δέχεται να νομοθετήσει:
- Για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα
- Για απολύσεις στο Δημόσιο το 2015
- Για να αλλάξει η πρόταση της ελληνικής πλευράς για το γάλα.

Ο συγκεκριμένος κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι πολιτική απόφαση να μην νομοθετήσουμε» υποχωρώντας στις απαιτήσεις της τρόικας. Πάντως, άφησε να εννοηθεί ότι εάν χρειαστεί μια υποχώρηση από τα τρία αυτά ζητήματα, αυτή θα αφορά στο θέμα του γάλακτος.

Από τις έως σήμερα διαπραγματεύσεις κατέστη απολύτως σαφές ότι δεν υπήρξε καμία πρόοδος στο θέμα των τραπεζών, που παραμένουν το μεγαλύτερο «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελούν οι απαιτήσεις της τρόικας για αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς.

Το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η ελληνική συμβιβαστική πρόταση για τις τράπεζες παραμένει στο τραπέζι και πως «ελπίζουμε να μην φτάσουμε στο Eurogroup» και σε πολιτική λύση για αυτό το θέμα. Προσθέτοντας, ότι είναι πιθανόν να υπάρξουν επιπρόσθετες συζητήσεις την Κυριακή στις Βρυξέλλες (στο περιθώριο της προετοιμασίας του Eurogroup της Δευτέρας) με αξιωματούχους του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, κατά πολύ υψηλότερα ιστάμενους των κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ. 

.«Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για έξοδο στις αγορές»

«Όταν τα επιτόκια κατεβαίνουν κάτω από το 6,9%, τότε έχουμε έτοιμες τις προϋποθέσεις και υπάρχουν οι δυνατότητες για να βγούμε στις αγορές. Θα το αποφασίσουμε εξετάζοντας την εξέλιξη των πραγμάτων. Σε κάθε περίπτωση θα είναι μία δικαίωση της πολιτικής μας» έλεγε ανώτατη κυβερνητική πηγή στο Δουβλίνο μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου του ΕΛΚ.

Η ίδια πηγή πρόσθετε ότι «είναι εξαιρετικά θετική η αντίδραση των αγορών στην εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών. 
Οι αγορές αντιπαρέρχονται τις διαρροές περί μεγάλου ποσού που θα χρειαστεί στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αυτό αντικατοπτρίζεται στη μείωση των σπρέντς. 
Όταν έχεις το δίδυμο των ελλειμμάτων να γίνεται πλεόνασμα, υπάρχει ένα θαύμα που δεν το ανέμεναν αυτοί που ασχολούνταν σε βάθος με την ελληνική οικονομία».

Το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Άγγελα Μέρκελ και μίλησε μαζί της για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Υπάρχουν γόνιμες συναντήσεις των μελών της τρόικας με τους υπουργούς που χειρίζονται τα ζητήματα, έλεγε συνεργάτης του και σημείωνε ότι η διαπραγμάτευση προχωρά καλά. 

Παρόλα αυτά, το κυβερνητικό επιτελείο λέει ότι είναι δύσκολο, η διαπραγμάτευση να κλείσει έως την Δευτέρα, θα έχει όμως κλείσει έως την 1η Απριλίου, που θα γίνει το άτυπο Eurogroup. Ενδεχομένως, η απόφαση για την εκταμίευση των δόσεων να ληφθεί με τηλεδιάσκεψη των υπουργών.

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση γενικότερα από τον απολογισμό του διήμερου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος, στο Δουβλίνο.

.Το θέμα των «58» προκαλεί τριγμές στο ΠΑΣΟΚ

Σε κλίμα ελεγχόμενης έντασης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεδρίασε για να συζητήσει για την αυριανή Πανελλήνια Συνδιάσκεψη και τις περιφερειακές εκλογές. 
Η συνεδρίαση διακόπηκε μετά την τοποθέτηση της Τόνιας Αντωνίου, η οποία ζήτησε το λόγο τη στιγμή που ο κ. Βενιζέλος ήταν έτοιμος να κηρύξει τη λήξη της συνεδρίασης και αφού είχε προηγηθεί η ενημέρωση από τον πρόεδρο του κινήματος για τα προαναφερθέντα θέματα. 
Η κ. Αντωνίου επέκρινε την «ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη» για τη στάση της σε σχέση με τους «58» και τις περιφερειακές εκλο... περισσότερα »

.Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βρούτση-τρόικας

 
Με σύγκλιση απόψεων, αλλά χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Βρούτση με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.

Εξερχόμενο της συνάντησης στέλεχος του υπουργείου Εργασίας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το θέμα των ομαδικών απολύσεων και το ζήτημα των εργοδοτικών εισφορών είναι σε καλό δρόμο. Όπως ανέφερε το κείμενο που συγγράφεται από κυβέρνηση και τρόικα υιοθετεί για τα θέματα αυτά τις ελληνικές θέσεις.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ επιδιώκουν η μείωση του μη μισθολογικού κόστους να γίνει αποκλειστικά μέσω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% και να μην υπάρξει μείωση της συμμετοχής των εργαζομένων.

Ακόμη, αποσαφήνισε πως διατηρούν επιφυλάξεις και ενστάσεις για το εάν θα πρέπει να νομοθετηθεί η άρση του βέτο του υπουργού Εργασίας για τις ομαδικές απολύσεις.

.Ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατ. και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Μ. Καρχιμάκη

Με χρηματική εγγύηση 1 εκατομμυρίου ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτων πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση αγορά αναφορά υπαλλήλου της ΕΥΠ προς τον διοικητή της υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός φέρεται να λάμβανε από υπαλλήλους της ΕΥΠ αντίγραφα των απόρρητων συντασσόμενων κάθε μήνα «αναφορών κατάστασης ασφαλείας - εκτίμησης απειλής», των ημερήσιων δελτίων ενημέρωσης και λοιπών εγγράφων που απευθύνονταν προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Άμυνας. 

Επίσης φέρεται ότι έπεισε άγνωστο υπάλληλο του ΥΠΕΘΑ να του παραδώσει αντίγραφα εγγράφων με πληροφορίες και ειδήσεις που αφορούσαν την ασφάλεια και την αμυντική ικανότητα της χώρας που έπρεπε να παραμείνουν απόρρητα.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι ως βουλευτής προάσπιζε πάντα το εθνικό συμφέρον, εξέφρασε την πικρία του για την άσκηση δίωξης σε βάρος του ενώ υποστήριξε πως έλαβε τα έγγραφα με ανώνυμο φάκελο.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.