.«Αν η Χρυσή Αυγή είναι τα SS, τα πλήθη του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα SA»

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά με ένα άρθρο του, που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής». Ο πρώην αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Χρυσή Αυγή στο άρθρο που φέρει τον τίτλο «Ένα σύγχρονο κίνημα τραμβούκων». 

Συγκεκριμένα, ο Θ. Πάγκαλος αναφέρει: «Τα τελευταία τρία χρόνια συστηματικά διοργάνωσαν τραμπουκισμούς παλαιοκομμουνιστικά κομάντο του ΚΚΕ ή νεοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ 
με τη βοήθεια βέβαια σύσσωμου του αντιεξουσιαστικού χώρου και των αναρχικών, αλλά και με τη συμμετοχή νεοφασιστών της Χρυσής Αυγής ή ακροδεξιών οπαδών του Παναγιώτη Καμμένου. 

Αν ο κύριος Μιχαλολιάκος και οι μαυροφορεμένοι του είναι τα SS, τότε ο κύριος Τσίπρας και τα παρδαλά στίφη του είναι τα SA με όρους Βαϊμάρης». 

.Σε εξέλιξη το θρίλερ για τους ελέγχους στην περιουσιακή κατάσταση πολιτικών


Το πολύκροτο θρίλερ για τους ελέγχους που διενεργούνται από το ΣΔΟΕ στην περιουσιακή κατάσταση πολιτικών προσώπων επανήλθε στην επικαιρότητα με την έγγραφη απάντηση, που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός κ. Γιάννης Στουρνάρας, προκαλώντας οξύτατες αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών, οι οποίοι απαιτούν δημοσιοποίηση των ονομάτων για να μη θεωρούνται όλοι ύποπτοι.

Παρόλο που δεν είναι η πρώτη φορά που το ζήτημα του παράνομου πλουτισμού πολιτικών απασχολεί την κοινή γνώμη, οι ασαφείς δια­τυπώσεις που περιλαμβάνει η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Νίκου Τσούκαλη έδωσε αφορμές για νέες εικοτολογίες, χωρίς να διευκρινίζεται αν οι ελεγχόμενοι είναι στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής ή άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

«Είναι φυσικό το ΣΔΟΕ να ελέγχει, εκτός των άλλων, και πολιτικούς, στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν)», αναφέρεται στο έγγραφο του κ. Στουρνάρα. Σημειώνεται ακόμη ότι ο αριθμός των ελεγχόμενων προσώπων «δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου», ενώ αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη «32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων», τα οποία δεν κατονομάζονται. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, πρόπλασμα των ελέγχων του ΣΔΟΕ αποτελούν, κατά πληροφορίες, τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος για εκροές τραπεζικών καταθέσεων προς το εξωτερικό, που είχαν περιέλθει πριν από περίπου έναν χρόνο στην Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των νυν και πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Η διακομματική επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και τρεις ανώτατοι δικαστές, κατήρτισε λίστα με περίπου τριάντα ονόματα πολιτικών στελεχών (βουλευτών, αλλά και υπεύθυνων οικονομικών των κομμάτων), οι οποίοι, αφού ερευνήθηκαν από ορκωτούς λογιστές οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» που είχαν υποβάλει τα προηγούμενα χρόνια, κλήθηκαν κατόπιν να εξηγήσουν την προέλευση των χρημάτων που είχαν μεταφέρει στο εξωτερικό.

Οι περισσότεροι δικαιολόγησαν τις καταθέσεις και μόνον σε τέσσερις περιπτώσεις υπήρξε αποστολή της υπόθεσης στην Εισαγγελία. Εξ αυτών γνωστή έγινε η υπόθεση του συζύγου της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, ναυλομεσίτη κ. Ισίδωρου Κούβελου, ο οποίος φέρεται να μην είχε δηλώσει μεταφορά ενός εκατ. δολαρίων στο Λονδίνο, που επιμένει ότι ήταν στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς του.

Στη Δικαιοσύνη επίσης εστάλησαν υποθέσεις που αφορούσαν στον συνεργαζόμενο με το ΚΚΕ πρώην ευρωβουλευτή κ. Κώστα Δρούτσα, τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκο Βελόπουλο, καθώς και τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. κ. Σπήλιο Λιβανό (ο οποίος είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις στο εξωτερικό, αλλά δεν υπέβαλε ορθώς τη δήλωσή του).

Δικαιολογημένη θεωρήθηκε η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό αφού καλύπτονταν από το «πόθεν έσχες» και είχαν δηλωθεί, από τους κ. Γιάννη Ιωαννίδη, τις συζύγους των πρώην υπουργών Γιώργου Αλογοσκούφη, Θοδωρή Ρουσόπουλου όπως και του επανεκλεγέντος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες κ. Παναγιώτη Μελά, αλλά και την ενεργεία βουλευτή της Ν.Δ. κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου.

Με επίκληση την κάλυψη οικογενειακών αναγκών δικαιολόγησαν τις εκροές στο εξωτερικό οι κυρίες Μίνα Παπαθεοδώρου και Μερόπη Ορφανού, όπως και ο πρώην βουλευτής κ. Γιώργος Τρυφωνίδης και ο πρώην ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Μαυρομμάτης.

Επίσης επικαλέστηκαν την επιχειρηματική δραστηριότητα τους στο εξωτερικό ο σύζυγος της πρώην βουλευτού κυρίας Βίβιαν Μπουζάλη και η κ. Μαρί Δασκαλαντωνάκη, σύζυγος του πρώην υπουργού κ. Νίκου Σηφουνάκη.

Για κάλυψη δανείων, επίσης εξήγησαν ότι μετέφεραν χρήματα η ευρωβουλευτής κ. Συλβάνα Ράπτη, ο νυν βουλευτής και πρώην ευρωβουλευτής κ. Άκης Γεροντόπουλος, η πρώην βουλευτής κ. Ελίζα Βίζεμπεργκ, η κ. Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη και ο πρώην υπουργός κ. Απόστολος Κράτσας.

«Απηλλάγησαν» τέλος, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, γιατί κρίθηκε ότι δεν ήταν υπόχρεοι να τα δηλώσουν, η Έλενα Κουντουρά και οι πρώην βουλευτές κύριοι Δημήτρης Απεργιάς, Στέλιος Ματζαπετάκης και Νίκος Κορτσάρης.

.Μέσα στην εβδομάδα οι τελικές αποφάσεις


Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων από αύριο, εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων. Στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, εντός της εβδομάδας, αναμένονται οι τελικές αποφάσεις, για την οριστικοποίηση του νέου πακέτου μέτρων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επιθυμεί άμεση λήψη αποφάσεων καθώς ο χρόνος πιέζει, με συνεργάτες του να διαμηνύουν ότι είναι αποφασισμένος, εάν δεν επέλθει συμφωνία, να αναλάβει ακόμα και την ευθύνη της τελικής απόφασης.

.Σαράντα προσαγωγές απο τα επεισόδια με μουσουλμάνους στην Ομόνοια


 Σαράντα προσαγές έγιναν απο τις αστυνομικές δυνάμεις κατα τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην συγκέντρωση των μουσουλμάνων στην πλατεία Ομονοίας.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων, όπου και εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν στοιχεία για συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις, διαφορετικά θα αφεθούν ελεύθεροι.

.Προτιμούν το ίντερνετ … από το σεξ οι Γερμανοί


Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο περιοδικό ΝΕΟΝ σχεδόν ένας τους πέντε νεαρούς Γερμανούς θα προτιμούσε να μην κάνει σεξ για ένα χρόνο παρά να μην έχει Ίντερνετ

Το 18% των νέων ηλικίας 18-35 ετών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησε ότι το πάθος του για το Ίντερνετ είναι μεγαλύτερο από την επιθυμία του να αποκτήσει ερωτική σχέση.

«Το Ίντερνετ παίζει σημαντικό ρόλο για την πρώτη γενιά που μεγάλωσε με τον Ιστό, όμως υπάρχει ζωή και έξω από αυτόν», 
σημειώνει το περιοδικό υπογραμμίζοντας ότι σχεδόν έξι στους δέκα (ποσοστό 57%) θεωρούν σημαντικότερο για την ποιότητα της ζωής τους να έχουν μπαλκόνι στο σπίτι τους παρά γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την έρευνα επτά στους δέκα νέους παρακολουθούν τακτικά 10 ή λιγότερες ιστοσελίδες και μόνο 12% απάντησαν ότι παρακολουθούν περισσότερες από 25.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Forsa σε δείγμα 1.016 ατόμων που έχουν σύνδεση στο Ίντερνετ.

.Στο "μικροσκόπιο" της Εισαγγελίας Εφετών οι συνταξιούχοι που δεν απογράφηκαν


 Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες διαβίβασε στους διευθύνοντες τις κατά τόπους Εισαγγελίες Εφετών της χώρας την υπόθεση με την ύποπτη λίστα των 1.040 συνταξιούχων του ΟΓΑ, οι οποίοι δεν είχαν απογραφεί στις Τράπεζες από τις οποίες ελάμβαναν τις συντάξεις τους.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στο έγγραφό του προς τους συναδέλφους του αναφέρει ότι τους διαβιβάζει την κατάσταση (λίστα) του ΟΓΑ στην οποία αναφέρονται οι «ύποπτες» συνταξιοδοτήσεις, επειδή οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν να απογραφούν.
 
Ο Τέντες ζητά να ερευνηθούν τα στοιχεία που αναφέρονται στη λίστα και εφόσον διαπιστωθεί ότι οι δικαιούχοι συντάξεως είναι ανύπαρκτα πρόσωπα, να αναζητηθούν τόσο εκείνοι που χορήγησαν τη σύνταξη όσο και αυτοί που τις εισέπρατταν.
 
Επισημαίνει, ακόμη, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ότι σε περίπτωση που οι δικαιούχοι του Οργανισμού έχουν αποβιώσει, πρέπει να αναζητηθούν εκείνοι που υπέκρυπταν το θάνατο και συνέχισαν να εισπράττουν τις συντάξεις. Επίσης, ο Τέντες ζητάει οι σχετικές δικογραφίες να περαιωθούν το ταχύτερο δυνατό.
 
Υπενθυμίζεται, ότι πριν από ένα έτος περίπου η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει τα συμπληρωματικά αυτά στοιχεία (όπως είναι τόπος διαμονής, επεξηγήσεις, κ.τ.λ.), τα οποία όμως της διαβιβάστηκαν με καθυστέρηση.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.