.Ο Καζάκος προσέφυγε εναντίον της μείωσης δημοτικών τελών

Ο πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος λίγο πριν τη δύση του 2013 ίσως συνειδητοποιήσει ότι δύει και η πάλαι ποτέ παντοδυναμία του και πάψει να συμπεριφέρεται σαν να είναι ακόμη “δήμαρχος” και ότι μπορεί ακόμη να διοικεί το Δήμο κατά τα δικά του πρότυπα και να αντιπολιτεύεται τη σημερινή Διοίκηση με προσφυγές, ανακοπές και ότι άλλο ένδικο μέσο σκεφθεί να χρησιμοποιήσει, σαν “νομικός” που είναι, για τις αποφάσεις που παίρνει το Δημοτικό Συμβούλιο,μετά από πρόταση του σημερινού Δημάρχου Κώστα Καλλίρη σαν “γιατρός” που είναι, όπως ειρωνικά τον αποκάλεσε στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικο... περισσότερα »

.Και τώρα τι κάνουμε;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ *
Οι διαπιστώσεις* έπειτα από περίπου τέσσερα χρόνια «μνημονιακών» πολιτικών είναι περίπου κοινές σε όλους τους έγκυρους αναλυτές. Αποφύγαμε μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, με ένα υψηλό τίμημα ύφεσης -μεγαλύτερο απ' όσο χρειαζόταν και μπορούσαν να αντέξουν η οικονομία και η κοινωνία- χωρίς δίχτυ ασφαλείας, χωρίς υποστήριξη της ανάπτυξης και χωρίς άρση των αβεβαιοτήτων για το μέλλον της χώρας. *Δεν υπάρχει αμφιβολία* ότι η εξάλειψη του πρωτογενούς δημοσιονομικού ελλείμματος και η εξισορρόπηση του εξωτερικού ισοζυγίου πληρωμών είναι μία σημαντική και θε... περισσότερα »

.Ανοιγμα Ερντογάν στους στρατιωτικούς

"Είμαστε ευνοϊκά διακείμενοι όσον αφορά μια επανεξέταση", δήλωσε στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προτού αναχωρήσει για μια περιοδεία στην Ασία.

Ερωτηθείς για το τι σκέπτεται να κάνει η κυβέρνησή του, ο Ερντογάν παρέμεινε ασαφής όσον αφορά τους δικαστικούς όρους μιας νέας διαδικασίας, υπογράμμισε ωστόσο ότι "γίνονται εργασίες" στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

"Θα πρέπει πρώτ' απ΄όλα να εγκαθιδρύσουμε μια δικαστική βάση για μια νέα δίκη", είπε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα έχει την υποστήριξη της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο για να το κάνει.

Ο πρόεδρος της σημαντικής Ένωσης Δικηγόρων (TBB), Μετίν Φεϊζίογλου, συναντήθηκε στη διάρκεια του σαββατοκύριακου με τον αρχηγό του κράτους Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό, στους οποίους υπέβαλε σειρά νομικών προτάσεων προς όφελος των καταδικασθέντων στρατιωτικών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την κατάθεση αγωγής από το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για επανεξέταση των δύο πολύκροτων δικών, οι οποίες σήμαναν τον εγκλεισμό το 2012 και το 2013 στη φυλακή πολλών εκατοντάδων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων, με την αιτιολογία ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον τους ήταν χαλκευμένα.

Η προσφυγή αυτή του στρατού στη δικαιοσύνη έγινε την ώρα που η κυβέρνηση παλεύει να αντιμετωπίσει εδώ και δύο εβδομάδες το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε, το οποίο αποκάλυψε τον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ των υποστηρικτών του Ερντογάν και της αδελφότητας του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος ασκεί μεγάλη επιρροή στην τουρκική αστυνομία και στο δικαστικό σώμα.

Η πρωτοβουλία του τουρκικού στρατού παρουσιάστηκε από τους τούρκους σχολιαστές ως μια έμπρακτη συμμαχία με την κυβέρνηση του Ερντογάν κατά του κινήματος του Γκιουλέν, το οποίο θεωρείται ως η πηγή αυτών των δικών.

Οι δίκες αυτές έχουν επιτρέψει στον Ερντογάν να μειώσει την πολιτική επιρροή του στρατού, που τάσσεται υπέρ του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, έχει κάνει τρία πραξικοπήματα από το 1960 και υποχρέωσε σε παραίτηση μια κυβέρνηση ισλαμικής έμπνευσης.

.Οι τροϊκανοί βομβαρδίζουν με τελεσίγραφα την κυβέρνηση

H επιστροφή της τρόικας, όποτε και να συμβεί, θα είναι η τέταρτη χωρίς να έχει σημειωθεί πρόοδος στα ανοικτά ζητήματα. Η βασική αυτή λεπτομέρεια δείχνει ότι οι διαφορές είναι σοβαρές, αλλά το πλέον σημαντικό είναι ότι οι δύο πλευρές επιμένουν σκληρά στις θέσεις τους.

Η ελληνική πλευρά έχει διαρρεύσει ότι «έκλεισε» η επιστροφή του Πολ Τόμσεν και των υπολοίπων επικεφαλής της τρόικας στις 16 Ιανουαρίου, μία πληροφορία που δεν επιβεβαιώνει το ΔΝΤ. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιστροφή της τρόικας, όποτε και να συμβεί, θα είναι η τέταρτη χωρίς να έχει σημειωθεί πρόοδος στα ανοικτά ζητήμ... περισσότερα »

.Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, για τη συνέντευξή του στο ''Βήμα της Κυριακής'' στην οποία προβλέπει ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης μετά τα έξι χρόνια ύφεσης. «Ο κ. Στουρνάρας δεν χάνει ευκαιρία στο να επιβεβαιώνει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, όταν ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γκρεμίζει το σκηνικό τεχνητής αισιοδοξίας", σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για «δήθεν ανάκαμψη» και «μνημονιακή πολιτική που εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό και γέμισε την Ελλάδα ανέργους» κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων,
Νότης Μαριάς.
«Εμπόδια στον αντιλαϊκό κατήφορο μπορεί να βάλει μόνο μια Λαϊκή Συμμαχία, με ισχυρό ΚΚΕ, και με στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ και το λαό στην εξουσία», επισημαίνει με ανακοίνωσή του το κόμμα.

.«Χ» σε Βέροια και Νέα Σμύρνη, νίκησε ο Πανθρακικός

 Ισόπαλος 2-2 ολοκληρώθηκε ο αγώνας της Βέροιας ανάμεσα στη γηπεδούχο ομάδα και τον Πλατανιά, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 18ης ημέρας στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Για τη «βασίλισσα του βορρά» σκόραραν οι Μπεν (22΄) και Μπάρμπας (76΄), ενώ για το συγκρότημα των Χανίων οι Κάταϊ (44΄) και Τόρες (66΄). Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τη συνάντηση με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Αμαραντίδη στο 81΄.

 Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον ΟΦΗ, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) στη Νέα Σμύρνη.

 Με γκολ του «μόνιμου»
 σκόρερ του (Ιγκόρ), στο 75ο λεπτό, ο Πανθρακικός νίκησε 1-0 το Λεβαδειακό στην Κομοτηνή, και βελτίωσε τη βαθμολογική θέση του, κάνοντας επιτυχή εκκίνηση στη Σούπερ Λίγκα για το 2014.

.Τουλάχιστον 14 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη από την έκρηξη δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων και την επίθεση με εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί στον δρόμο, ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Η πιο πολύνεκρη από τις επιθέσεις σημειώθηκε στην κυρίως σιιτική συνοικία Σαμπ της βόρειας Βαγδάτης όπου εξερράγησαν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν 25.

.«Η Ελλάδα δεν αποτελεί καμία επιβάρυνση για τους ευρωπαίους πολίτες»

Συνέντευξη στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος για την έως τώρα πορεία του ελληνικού προγράμματος, τις απαιτήσεις των δανειστών και τις επικείμενες ευρωεκλογές. Ερώτηση: Κύριε Υπουργέ, η Γερμανία απαιτεί από την Ελλάδα εδώ και χρόνια να μειώσει τις δαπάνες και τις συντάξεις, να αναμορφώσει το κοινωνικό σύστημα [ασφάλισης/παροχών] και να αυξήσει τις δαπάνες μόνο για την εκπαίδευση και την έρευνα. Στο Βερολίνο έχει προκύψει τώρα ένας κυβερνητικός συνασπισμός που δεν επ... περισσότερα »

.Φόβοι για μια νέα 17Ν

«Ήταν το πρώτο χτύπημα μιας νέας ένοπλης οργάνωσης που θέλει να εμφανιστεί ως συνέχεια της "17 Νοέμβρη" και θα χτυπά διπλωμάτες, πολιτικούς στόχους και αστυνομικούς. Η νέα οργάνωση, που περιμέναμε την εμφάνισή της ώρα με την ώρα, έχει ήδη γιάφκες και οικήματα ασφαλείας. Θα χρησιμοποιεί σαν σφραγίδες τα δύο Καλάσνικοφ με τα οποία γάζωσε την πρεσβευτική κατοικία, έχει μεγάλο οπλοστάσιο με ρουκέτες και είναι ήδη έτοιμη για σύνθετες και πιθανόν αιματηρές ενέργειες. Τα περισσότερα από τα επτά-δέκα μέλη αυτής της ένοπλης ομάδας, με κεντρικό πρόσωπο πιθανόν τον 42χρονο Νίκο Μαζιώτη, τα έ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.