.Πρόκληση για το ΚΚΕ η γαλλογερμανική συμφωνία για την ανεργία των νέων

«Πρόκληση» για τα εκατομμύρια των ανέργων και ιδιαίτερα των νέων χαρακτήρισε το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του «τα κροκοδείλια δάκρυα των ηγετών της ΕΕ», σχολιάζοντας τη συμφωνία Γαλλίας και Γερμανίας για την ανεργία των νέων.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι τα προγράμματα της ΕΕ όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά «ανοίγουν νέους επικίνδυνους δρόμους για το παραπέρα τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων» 

δίνοντας ταυτόχρονα «τη δυνατότητα στους μεγαλοεπιχειρηματίες να απολύουν εργαζομένους με σχετικά καλύτερα εργασιακά δικαιώματα και να τους αντικαθιστούν με άλλους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα, με μισθούς πείνας και άθλιες εργασιακές σχέσεις». 

Το ΚΚΕ τονίζει πως τα προγράμματα μαθητείας καταδικάζουν τους νέους εργαζόμενους σε μόνιμη εργασιακή ανασφάλεια και μετανάστευση, ενώ υπηρετούν τους στόχους της θωράκισης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

«Γι' αυτό προσφέρουν επίσης ζεστό χρήμα σε επιχειρηματικούς ομίλους, μέσω επιδοτήσεων και απαλλαγών από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές» προσθέτει το ΚΚΕ. 

«Η ΕΕ, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους προσπαθούν με διάφορα μέτρα να ανακυκλώνουν την ανεργία και τη φτώχεια, γιατί φοβούνται το ενδεχόμενο η όξυνση των λαϊκών προβλημάτων να οδηγήσει σε συνειδητοποίηση των αιτιών της κρίσης, σε δυνάμωμα της ταξικής πάλης που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την πολιτική και την εξουσία τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος. 

Το ΚΚΕ σημειώνει επίσης ότι η όποια καπιταλιστική ανάκαμψη θα στηριχθεί στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων και ιδιαίτερα των νέων, και προσθέτει ότι οι συζητήσεις εντός της ΕΕ για χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής δεν συνιστούν «φιλολαϊκή στροφή», καθώς «οι όποιες αλλαγές στο σημερινό μείγμα διαχείρισης αφορούν το πώς θα υπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα των μονοπωλίων και δε θα ανακόψουν την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων.

.Μεσαιωνικό χειρόγραφο βρέθηκε τυχαία σε βιβλιοθήκη

Στα αρχεία της βιβλιοθήκης τους πανεπιστημίου της Μπολόνια βρέθηκε κατά τύχη ένα μεσαιωνικό χειρόγραφο της Τορά, που πιστεύεται ότι είναι το παλαιότερο του είδους του που σώζεται μέχρι σήμερα.

Ο μεσαιωνικός πάπυρος, μήκους 36 μέτρων και πλάτους 64 εκατοστών, περιέχει την Πεντάτευχο, δηλαδή τα πέντε πρώτα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης. Βρέθηκε από τον καθηγητή Μάουρο Περάνι, ο οποίος καταλογογραφούσε μια συλλογή εβραϊκών χειρογράφων.

Κάποιος βιβλιοθηκάριος το 1889 είχε λανθασμένα θεωρήσει ότι το χειρόγραφο ήταν του 17ου αιώνα. Η χρονολόγησή του με τη μέθοδο του άνθρακα όμως έδειξε ότι ανάγεται στην περίοδο 1155-1255.

Σε ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο αναφέρει ότι δεν γνωρίζει πώς περιήλθε στην κατοχή του το έργο αυτό.
Το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια διεκδικεί τον τίτλο του παλαιότερου δυτικού πανεπιστημίου αφού πιστεύεται ότι ιδρύθηκε το 1088.

.Νίκησε και ελπίζει ο Αστέρας

Ζωντανός στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, που οδηγεί στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, έμεινε ο Αστέρας Τρίπολης. 

Οι Αρκάδες νίκησαν 2-1 εντός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα και πλησίασαν στους δύο βαθμούς τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ, μία αγωνιστική πριν το τέλος. 

Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Κάφα (6΄), Τσαμπούρης (16΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Κοροβέσης με πέναλτι στο 23΄.

.ICAP: Σε κίνδυνο 9 στις 10 βιομηχανίες της χώρας

Στη ζώνη υψηλού πιστωτικού κινδύνου κατατάσσει πλέον το 87,1% των βιομηχανικών επιχειρήσεων της χώρας, από 64,7% έναν χρόνο πριν, η εταιρεία οικονομικών ερευνών ICAP, η οποία έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή - Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) ως οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (CRA) . Πολλές επιχειρήσεις του τομέα θεωρείται ότι βρίσκονται ήδη σε πορεία πτώχευσης.

Η ICAP έχει προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του βιομηχανικού τομέα από τις αρχές του 2013, λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες της επιδείνωσης των συνθηκών στον τομέα.

Στη νέα αξιολόγηση ελήφθησαν υπόψη 7.320 βιομηχανικές ή και βιοτεχνικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και εταιρικής μορφής.

.ΟΟΣΑ: Σε ύφεση η ελληνική οικονομία και το 2014

Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση και το 2014, για έβδομο κατά σειρά έτος, εκτιμά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που υπολογίζει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 4,8% εφέτος και κατά 1,2% το επόμενο έτος. 

Όπως επισημαίνεται στην εξαμηνιαία έκθεση του διεθνούς οργανισμού για την πορεία των οικονομιών των κρατών μελών του, τάσεις ανάκαμψης της οικονομίας θα παρατηρηθούν στη διάρκεια του 2014, κυρίως χάρις στις βελτιούμενες εξαγωγές.

Ωστόσο, όπως εκτιμά ο Οργανισμός θα υπάρξουν επιπλοκές στη δυνατότητα της Αθήνας να επιστρέψει στις αγορές, καθώς η βαθύτερη ύφεση μπορεί να αναγκάσει την ευρωζώνη και το ΔΝΤ σε έκτακτο δανεισμό. 

Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό γενικής κυβέρνησης για την Ελλάδα, ο ΟΟΣΑ βλέπει έλλειμμα 4,1% το 2013 και μείωσή του στο 3,5% το 2014, ενώ για την ανεργία αναμένεται περαιτέρω αύξηση στο 28,4% το 2014 από 27,8% το 2013.

Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ είναι δυσμενέστερες από εκείνες της Κομισιόν, που βλέπει ανάπτυξη 0,6% το 2014. 

.Οι Ρώσοι εκτόξευσαν με επιτυχία το διαστημόπλοιο «Σογιούζ-ΤΜΑ-09Μ»

Ακριβώς στις 23.31 ώρα Ελλάδας (00.31 ώρα Μόσχας), όπως και ήταν προγραμματισμένο, έγινε με επιτυχία η εκτόξευση του διαστημοπλοίου «Σογιούζ-ΤΜΑ-09Μ» από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ).

Διοικητής του διαστημοπλοίου ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλος), ο οποίος πραγματοποιεί στα 54 χρόνια του την τέταρτη πτήση του στο Διάστημα, 

έχοντας αυτή τη φορά μεταξύ άλλων και την ευθύνη να «μεταφέρει» με ασφάλεια στον ΔΔΣ τους νεώτερούς του αστροναύτες, την Αμερικανίδα Κάρεν Νάιμπεργκ από τη ΝΑΣΑ και τον Ιταλό Λούκα Παρμιτάνο, που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά το πλήρωμα του εκσυγχρονισμένου Σογιούζ θα φτάσει στο ΔΔΣ δια της «συντομευμένης» τροχιάς, κατά την οποία η πτήση διαρκεί περί τις 5 ώρες, ενώ στο παρελθόν η πτήση αυτή διαρκούσε ως και 48 ώρες.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.