.Αποχωρούν οι «58» από την «Ελιά»

 Αιφνίδιες εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς οι «58» αποχωρούν από την προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου, τουλάχιστον μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.
Έγκυρες πληροφορίες από τους «58» αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη μέσω διαβούλευσης μεταξύ των στελεχών της «κίνησης» και θα επικυρωθεί σε συνεδρίαση που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, την πρόθεση των «58» γνωστοποίησε ο Γιάννης Βούλγαρης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, σε τηλεφωνική τους συνομιλία.

.Πανελλήνια Έρευνα Υγείας «πόρτα-πόρτα», ξεκινάει στις 15 Μαρτίου

Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν υπάρχουν επιδημιολογικές μελέτες αντιπροσωπευτικές του πληθυσμού, που να δίνουν έγκυρα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας των πολιτών. Τούτο το κενό φιλοδοξεί να καλύψει η Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (ΕΜΕΝΟ), συμβάλλοντας έτσι στον σχεδιασμό μιας εθνικής στρατηγικής για την Υγεία.

Η ΕΜΕΝΟ ξεκινάει στις 15 Μαρτίου και η έρευνα θα διεξαχθεί «πόρτα-πόρτα». Οργανώνεται από την Ιατρική Σχολή Αθηνών σε συνεργασία με όλες τις ιατρικές σχολές της Ελλάδας και το Πάντειο Πανεπιστήμιο και θα εστιάσει κυρίως σε αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί η Hprolipsis, η πρώτη Εθνική Επιδημιολογική Μελέτη των λοιμωδών νοσημάτων ηπατίτιδας Β (HBV), ηπατίτιδας C (HCV) και της HIV λοίμωξης (ο ιός που προκαλεί το AIDS). Στη δεύτερη μελέτη θα συμμετάσχουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις «Γιατροί του Κόσμου» και «PRAKSIS».

Η Γιώτα Τουλούμη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, παρουσίασε τα βασικά σημεία των δυο μελετών, που θα διεξαχθούν σε τυχαίο δείγμα 6.000 ατόμων άνω των 18 ετών. «Το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι να ανοίξουν τις πόρτες και να μας εμπιστευτούν. 

Οι πληροφορίες, όπως και τα αποτελέσματα, προστατεύονται από το ιατρικό απόρρητο και είναι αυστηρά προσωπικά» επισήμανε η κ. Τουλούμη. 
Η διαδικασία, εξήγησε, ακολουθεί τρία απλά βήματα: συνέντευξη και απάντηση ερωτηματολογίου, καταγραφή σωματομετρικών παραμέτρων, αιμοληψία και εξέταση δειγμάτων αίματος.
Τα άτομα που θα συμμετάσχουν, θα έχουν μόνο οφέλη, είπε και διευκρίνισε: Θα κάνουν έναν πλήρη και ασφαλή έλεγχο της ατομικής τους υγείας, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

.Σειρά φοροελαφρύνσεων ανακοίνωσε για το 2015 ο Ραχόι

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις από το 2015 για τους ασθενέστερους οικονομικά, στο πλαίσιο μιας φορολογικής μεταρρύθμισης που θα μειώσει τους φόρους για «12 εκατομμύρια φορολογούμενους». 

«Οι εργαζόμενοι που έχουν εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ ετησίως δεν θα πληρώνουν φόρους για το εισόδημα αυτό», είπε ο Ραχόι στην ετήσια ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους.

Επιπλέον, «θα ενισχυθούν οι φοροελαφρύνσεις για τις οικογένειες» καθώς θα αυξηθεί σημαντικά το ποσό που απαλλάσσεται από την καταβολή φόρου για το κάθε παιδί. Ένα παρόμοιο μέτρο θα ληφθεί και για τους κηδεμόνες των ανθρώπων με αναπηρία που ζουν μαζί τους. 

Τα μέτρα αυτά θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση που θα ισχύσει από το 2015 και η οποία εξετάζεται ακόμη από μια επιτροπή ειδικών.

.Άρση της απαγόρευσης δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων για τις εκλογές, αναγγέλλει ο Ι. Μιχελάκης

Αίρεται η απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές. Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο υπουργός Εσωτερικών, I. Μιχελάκης, τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών και θα φέρει ρύθμιση με την οποία θα άρει την απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων που ίσχυε 15 ημέρες πριν από τις εκλογές.

Ο υπουργός Εσωτερικών τάχθηκε κατά μιας ενδεχόμενης στήριξης της ΝΔ στον Γιάννη Σγουρό για την περιφέρεια Αττικής: «Θα περιμένω τι θα αποφασίσει το κόμμα. Θεωρώ ότι η επιλογή Σγουρού είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί. Δεν έχει πετύχει στο έργο του. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης».

.Η τουρκική αντιπολίτευση ζητεί την παραίτηση του Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σήμερα στο κέντρο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει την τουρκική ηγεσία έπειτα από την δημοσίευση της καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας που τον εμπλέκει άμεσα, η αυθεντικότητα της οποίας δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ ο ίδιος καταγγέλλει ότι είναι κατασκευασμένη. 

Η τουρκική αντιπολίτευση κάλεσε τον Ερντογάν να εγκαταλείψει την εξουσία. «Η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί αμέσως, έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση», δήλωσε ο Χαλούκ Κοτς, αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Ερντογάν, από την πλευρά του, δήλωσε κατά την διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) πως οι υποκλοπές οι οποίες φέρονται ότι έγιναν στις τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις αποτελούν μια «προδοτική» επίθεση «μίσους» ενάντια στο αξίωμά του και ενάντια στην Δημοκρατία της Τουρκίας και προειδοποίησε ότι αυτοί που τις διέπραξαν θα τιμωρηθούν αυστηρά. 

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τις καταγραφές οι οποίες έχουν δοθεί στην δημοσιότητα ένα «ξεδιάντροπο μοντάζ», ενώ τόνισε ότι μπορεί να δώσει απαντήσεις σε κάθε κατηγορία εις βάρος του.

.Παντ. Καψής: Η ΝΕΡΙΤ θα εκπέμψει πιλοτικά μέσα στον Μάρτιο

«Μέσα στο Μάρτιο θα αρχίσει να γίνεται, πιλοτικά, η εκπομπή του προγράμματος της ΝΕΡΙΤ και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων και για τους δημοσιογράφους και το καλλιτεχνικό προσωπικό και για τους διοικητικούς και τεχνικούς» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα ο υφυπουργός Παντελής Καψής.

 Πρόσθεσε ακόμη πως «η 27η Απριλίου είναι η τελευταία ημερομηνία, με βάση και τη συμφωνία με την EBU, κατά την οποία θα πρέπει να εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ».

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, είπε πως «έχουν δοθεί 30 εκατ. ευρώ, που είναι πάνω από το μισό του ύψους των αποζημιώσεων που πρέπει να δοθούν, αλλά εκκρεμεί η απόφαση του ΥΠΟΙΚ με βάση το Ενιαίο Μισθολόγιο για τον ακριβή υπολογισμό. 

Αυτό είναι ζήτημα απόφασης του ΥΠΟΙΚ. Στην τηλεόραση, έχουν κάνει όλους τους υπολογισμούς. Δεν έχει υπάρξει καθυστέρηση και μέχρι στιγμής πληρώνονται κανονικά».

.Η κυβέρνηση Ρέντσι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη γερουσία

Η κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής γερουσίας με 169 «ναι», και 139 «όχι».  Η πλειοψηφία στην οποία θα μπορεί να βασισθεί, πάντως, η νέα ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού, είναι σχετικά περιορισμένη: το κατώτατο απαιτούμενο όριο για την έγκριση των νόμων είναι εκατόν εξήντα ενός ψήφων, αλλά η κυβέρνηση Λέττα, μετά την αποχώρηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την πλειοψηφία, τον περασμένο Νοέμβριο, συνέχισε να χαίρει της υποστήριξης εκατόν εβδομήντα τριών γερουσιαστών.

Σήμερα το βράδυ αναμένεται και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την ιταλική βουλή.  Κατά τη δευτερολογία του, απευθυνόμενος προς τους γερουσιαστές, ο Ματτέο Ρέντσι τόνισε ότι «θέλει να περάσει από τα λόγια στα έργα», και ότι «στην φάση αυτή η Ιταλία χρειάζεται θάρρος και όνειρα»

.Ποιες είναι οι νέες υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΕΠ

Τις νέες υπηρεσίες που θα προσφέρουν τα ΚΕΠ, «με μία επίσκεψη, μία αίτηση και στη στιγμή», παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, με την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ παρέστη και ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Σταύρος Μπένος, μετά από πρόσκληση της ηγεσίας του υπουργείου. 

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «τα ΚΕΠ ενισχύονται και παρέχουν μια σειρά από υπηρεσίες online, με μία αίτηση, στη στιγμή». Συγκεκριμένα οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν από τα ΚΕΠ, απλά και άμεσα: - Φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ - Ασφαλιστική ενημερότητα ... περισσότερα »

.Συμφωνία ΔΕΠΑ-Gazprom για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου

Συμφωνία για μείωση της τιμής προμήθειας φυσικού αερίου από τη ρωσική Gazprom κατά 15% ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το ΥΠΕΚΑ.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ η νέα τιμή θα ισχύσει αναδρομικά από 1ης Ιουλίου 2013.

Η νέα σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί ως τα μέσα Μαρτίου, όπως ανέφεραν πηγές του ΥΠΕΚΑ, σε συνέχεια της ανακοίνωσης για την επίτευξη συμφωνίας των δύο πλευρών. Θα προηγηθεί έγκριση της συμφωνίας από το Διοικητικό Συμβούλιο και τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα δουν τις μειώσεις τιμολογίων στους λογαριασμούς του Απριλίου. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι εκπτώσεις θα μετακυλιστούν στο ακέραιο προς τους πελάτες των Εταιριών Παροχής Αερίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, δηλαδή οικιακούς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.