.«Η δημοκρατική παράταξη είναι εδώ και σηκώνει ψηλά τη σημαία του μέλλοντος του τόπου»

«Εις πείσμα όλων εκείνων που στοχεύουν μόνιμα το ΠΑΣΟΚ γιατί ξέρουν ότι είμαστε ο θεμελιώδης κρίκος της αλυσίδας, η δημοκρατική παράταξη είναι εδώ και σηκώνει ψηλά τη σημαία του μέλλοντος του τόπου. Αυτός είναι ο ουσιαστικός τρόπος να τιμήσουμε τον Ανδρέα Παπανδρέου». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στην εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη και τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, στο περιστύλιο του Ζαππείου.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όπως έχει αποφασιστεί στην ΚΠΕ, το κόμμα βαδίζει στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης χωρίς ψεύτικα διλήμματα περί ΠΑΣΟΚ και δημοκρατικής παράταξης, για να τονίσει ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος άφησε μία από τις αρκετές αιχμές προς τον Γιώργο Παπανδρέου, αναφέροντας ότι σε αυτά που άκουσε πρόσφατα για δήθεν οβιδιακές μεταμορφώσεις του ΠΑΣΟΚ, «δεν υπάρχει καμία μεταμόρφωση, υπάρχει μια πολιτική συμμαχιών που αναπτύξαμε».

Σχολιάζοντας το κλίμα αποδοκιμασίας που εισέπραξε τη Δευτέρα στα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου από μερίδα των παραβρισκόμενων, τόνισε ότι εκεί μίλησε για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά, όπως σημείωσε, δυστυχώς αυτά που είπε «χάθηκαν μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν καμία σχέση με Δημοκρατία, πολιτικό πολιτισμό, προοδευτικό ύφος, σε συμπεριφορές που προσβάλλουν την παράταξη».

Νωρίτερα, στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Κώστας Σημίτης τόνισε ότι η υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ είναι να λέει αλήθειες, να περιγράφει τις δεσμεύσεις και τους κινδύνους και όχι να τους ελαχιστοποιεί, γιατί αλλιώς θα συνεχίσει να έχει οπαδούς των υποσχέσεων και των ρουσφετιών. 

«Χρειάζεται να ακολουθήσουμε νέους δρόμους τώρα χωρίς δεσμεύσεις από το παρελθόν, χρειάζεται ελεύθερη συζήτηση χωρίς ιμάμηδες και διαγραφές, αντί για τους κλακαδόρους και τις πλάκες χρειάζεται αναζήτηση σε διάφορες κατευθύνσεις, σχέδια και ιδέες, ανοικτές διαδικασίες και όχι κλειστά δωμάτια» επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός. 

Επίσης, υπενθύμισε ότι στην περυσινή εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη είχε διαπιστωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες, για να προσθέσει ότι «αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς σήμερα, οφείλουμε να δεχθούμε ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο». 

.Στα 3,2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα επταμήνου

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,2 δισ. ευρώ ή 1,8% του ΑΕΠ, εμφανίζει ο προϋπολογισμός το επτάμηνο εφέτος, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,8 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα, επίσης, με τα οποία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις μειώθηκαν στο τέλος Ιουλίου στα 3,91 δισ. ευρώ, από 4,58 δισ. ευρώ τον Ιούνιο (σ.σ. για πρώτη φορά εντός του 2014, βρέθηκαν κάτω από το ύψος των 4 δισ. ευρώ). 

Συμπεριλαμβανομένων δε των επιστροφών φόρων, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου διαμορφώθηκαν τον Ιούλιο σε 4,655 δισ. ευρώ από 5,254 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, μειώθηκαν δηλαδή κατά 600 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, αυξήθηκαν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, που ανήλθαν τον Ιούλιο σε 742 εκατ. ευρώ, έναντι 666 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο και 453 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο εφέτος.

.Άμεση προτεραιότητα η ένταξη της Αμφίπολης στην κληρονομιά της UNESCO

Διαδικασία ένταξης της αρχαιολογικής περιοχής της Αμφίπολης στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Οι τελευταίες εξελίξεις στον λόφο Καστά καθιστούν άμεση προτεραιότητα την ένταξη της αρχαιολογικής περιοχής της Αμφίπολης στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.

Όπως είπε, «πεποίθηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι πως με τις ραγδαίες εξελίξεις στον Τύμβο Καστά, ο νομός μας μπορεί να ενταχθεί στα παγκόσμια μνημεία της Ανθρωπότητας, αφού γίνουν συντονισμένα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες». 

Σημείωσε, δε, πως ο ίδιος είχε έρθει σε επαφή πριν από έναν χρόνο με την υπεύθυνη της UNESCO στις Σέρρες Κατερίνα Εμμανουηλίδου, χωρίς ωστόσο να έχουν προβεί μέχρι σήμερα σε κάποιες ενέργειες.Πλέον, όπως ανέφερε η κ. Εμμανουηλίδου, επιτροπή επιστημόνων θα ετοιμάσει τον φάκελο της σχετικής πρότασης που θα υποβληθεί στην UNESCO, όπου και θα περιλαμβάνονται αναλυτικά όλα τα στοιχεία σχετικά με την Αμφίπολη. 

Την ίδια ώρα, οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά συνεχίζονται αδιάλειπτα, με την επικεφαλής αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη να δίνει προτεραιότητα στη θωράκιση των αρχαιολογικών ευρημάτων και την προστασία του μνημείου από τις καιρικές συνθήκες.

.«Εποικοδομητικές οι συνομιλίες» με την τρόικα στο Παρίσι

 Είναι ένας μαραθώνιος, έχουμε δρόμο, μιλήσαμε για τα νούμερα του προϋπολογισμού και τη δουλειά το καλοκαίρι και συνεχίζουμε, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετά την ολοκλήρωση την Τρίτη των συνομιλιών με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Σε ερώτηση αν οι εκπρόσωποι των δανειστών αποδέχθηκαν τα νούμερα του προϋπολογισμού που παρουσιάσθηκαν είπε «φυσικά τα αποδέχθηκαν και συνεχίζουμε» επαναλαμβάνοντας πως «έχουμε δρόμο». «Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις σήμερα και προσδοκούμε να συνεχίσουμε και αύριο με τον ίδιο τρόπο με τους υπουργούς» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Ντέκλαν Κοστέλο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.