.Τριβές εντός ΔΗΜΑΡ για τη στάση Κουβέλη

Έντονες εσωκομματικές τριβές προκαλεί στη ΔΗΜΑΡ η στάση του προέδρου της Φώτη Κουβέλη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ, κάτι που λίγο έλειψε να προκαλέσει ένα οριστικό δραματικό αδιέξοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ήδη δύο στελέχη της εκτελεστικής επιτροπής οι κ.κ. Γιάννης Αντωνίου και Σταύρος Λιβαδάς κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους διαφωνώντας πλήρως με την στρατηγική ρήξης.

Μάλιστα έκπληξη προκάλεσε το ξέσπασμα του βουλευτή κ. Γρηγόρη Ψαριανού, αμέσως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο οποίος ήταν ανήσυχος στους διαδρόμους του κόμματος.

Ο κ. Ψαριανός μιλώντας στο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη φέρεται να του είπε -μετά τη δήλωση του κ. Κουβελη- ότι δεν έχει κανένα λόγο να συμμετέχει αύριο στη νέα κοινή συνεδρίαση της ΚΟ της εκτελεστικής επιτροπής.

Ο κ. Ψαριανός εξέφρασε επίσης την απορία του γιατί μέχρι το απόγευμα υπήρχε στη ΔΗΜΑΡ ένα συναινετικό κλίμα και λίγο πριν τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών το κλίμα ανετράπη και επικράτησε η σκληρή γραμμή σύγκρουσης με τον κ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Κουβέλη, ο πρόσεδρος της ΔΗΜΑΡ μέχρι αργά το βράδυ είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με στελέχη του κόμματος των οποίων ζητούσε κατ' ιδίαν τις εισηγήσεις τους.

Πάντως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια ακριβώς είναι η στάση της ΔΗΜΑΡ και τι θα κάνει. Αν δηλαδή θα αποσύρει μόνο τους υπουργούς της και θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση ή αν θα είναι οριστική και ολική η αποχώρηση.

.Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Βραζιλία

Μια Βραζιλιάνα 54 ετών έχασε τη ζωή της στην Μπελέμ ντο Πάρα της Αμαζονίας όταν υπέστη έμφραγμα από την έκρηξη οπλοβομβίδας που περιείχε δακρυγόνο αέριο κοντά της, αυξάνοντας σε δύο τον αριθμό των νεκρών κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών που συνταράσσουν τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ανέφερε εκπρόσωπος της δημαρχίας της πόλης αυτής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η γυναίκα, δημοτική υπάλληλος του τομέα καθαριότητας, εργαζόταν σε έναν δρόμο μαζί με συναδέλφους της όταν στο σημείο έφθασε μια ομάδα διαδηλωτών κι εξερράγη μια βομβίδα που περιείχε δακρυγόνο. Η γυναίκα υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέληξε.

Χθες Πέμπτη ένας διαδηλωτής 18 ετών είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο στην πολιτεία Σάου Πάουλου.

.Πτώση 6,11% στο χρηματιστήριο

Δραματική υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, υπό το βάρος των πολιτικών εξελίξεων. 

Όπως επισημαίνουν χρηματιστηριακοί αναλυτές παρά το γεγονός ότι αποφεύγουμε τις πρόωρες εκλογές, η πολιτική σταθερότητα δεν θα είναι δεδομένο, κάτι που ανησυχεί την αγορά, ενώ αρνητικά επέδρασε και η επιδείνωση του κλίματος στην αγορά ομολόγων, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να φθάνει στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου.

O Γενικός Δείκτης Τιμών παραβίασε καθοδικά και τα επίπεδα των 850 μονάδων, κλείνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 8ης Απριλίου. Υποχώρησε στις 830,01 μονάδες σημειώνοντας μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 6,11%.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε μεγάλη πτώση 9,69%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί σε ποσοστό 8,58%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 68,97 εκατ. ευρώ.

.Η ΠΑΕ Ξάνθη ζητά επανεξέταση όλων των φακέλλων αδειοδότησης

Με αφορμή τον αποκλεισμό του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναθηναϊκού από την αρμόδια επιτροπή της UEFA, αναφορικά με την συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ΠΑΕ Ξάνθη, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, μέσω της οποίας ζητά την επανεξέταση όλων των φακέλλων για την αδειοδότηση των ομάδων, προτείνοντας εάν κάποιος σύλλογος δεν πληροί τις προϋποθέσεις της UEFA, να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής και στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

Ακόμη, οι διοικούντες τον σύλλογο της ακριτικής πόλης, καλούν τον κ Σαρρή να μην «πετάξει το μπαλάκι» στη Σούπερ Λίγκα και προσθέτουν ότι εφ΄όσον τιμωρηθεί η ομάδα για την συγκεκριμένη επιστολή, αναλαμβάνουν το κόστος της μη συμμετοχής της στο Γιουρόπα Λιγκ.

.Κανένας υπουργός δεν πρέπει να παραιτηθεί από την κυβέρνηση, δηλώνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου

«Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση» ανέφερε σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις το πρωί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Οικονόμου. 

Σημείωσε πως κανένας υπουργός δεν θα πρέπει να παραιτηθεί.

Ο Βασίλης Οικονόμου πρόσθεσε πως σέβεται τον Φώτη Κουβέλη και δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από το κόμμα.

.Τραγωδία η ανεργία, όχι μόνο οικονομική, αλλά κοινωνική και πολιτική, λέει ο Βλ. Πούτιν

Τραγωδία όχι μόνο οικονομική, αλλά κοινωνική και πολιτική, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας σε μια σειρά χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη κατάσταση» σε ομιλία του στο 17ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

«Μας προκαλούν ανησυχία τα μεγέθη της ανεργίας, περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι μεταξύ του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Σε μεμονωμένες χώρες της Ευρώπης η ανεργία ξεπερνά το 25%, πολύ βεβαρημένη είναι η κατάσταση στη Νότια Αφρική. 

Αλλά και μεταξύ των νέων η ανεργία είναι ένα ιδιαίτερο ζήτημα», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα η ανεργία των νέων ξεπερνά το 60%, στην Πορτογαλία και την Ιταλία το 40% και στην Ισπανία το 56%.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.