.O ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Τι μπορεί να συμβεί όταν τα παλιά παιχνίδια ζωντανεύουν και κάνουν  τη δική τους επανάσταση και το φεγγάρι εγκαταλείπει τον ουρανό, ψάχνοντας μια ζεστή, μικρή αγκαλιά; Τις απαντήσεις θα τις βρείτε στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη»(Αλ. Παναγούλη 17, Ζωγράφου),  πρωϊνά του  Σαββάτου, στις 11:00.
Εκεί,  τα παραμύθια ζωντανεύουν και οι συγγραφείς συναντούν τους μικρούς αναγνώστες τους, με τη βοήθεια δυο ηθοποιών, ενός φλάουτου και πολλών …διαδραστικών παιχνιδιών.
Οι  ηθοποιοί Εύα Καμινάρη και Κοραλία Τσόγκα θα αφηγηθούν, θα δραματοποιήσουν, θα αυτοσχεδιάσουν, ενώ, ο μουσικός Νικόλας Φραγκοπανάγος, με το φλάουτό του θα δημιουργήσει μουσικές ατμόσφαιρες και όλοι μαζί θα συμπαρασύρουν τα παιδιά να τραγουδήσουν αγαπημένα, γνωστά και άγνωστα τραγούδια.
Σάββατο 23 Νοεμβρίου: «Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών,  του Χρήστου Μπουλώτη», εκδόσεις Καλέντης.
(για παιδιά δημοτικού)

 Σάββατο 30 ΝοεμβρίουΜια ζεστή μικρή αγκαλιά της Μάνιας Καπλάνογλου»,εκδόσεις Πατάκη.
(για παιδιά 4 έως 8 ετών)


Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, κάντε εγκαίρως την κράτησή σας, στα τηλέφωνα 210:7713802/7788916 (ώρες γραφείου).

.Αδιαφορούν για τις συνέπειες;

Αυτά που ζητούν με επιμονή οι τροϊκανοί από την Αθήνα (αθροιστικά) δεν είναι ούτε λίγα ούτε εύκολα. Δεν είναι... ψιλοπράγματα (όπως άφηνε αρχικά να εννοηθεί η κυβέρνηση) στην κατάσταση που βρίσκεται ήδη η χώρα και οι αντοχές της.
Εξ ου και η δυστοκία... Και οι τροϊκανοί τα θέλουν όλα «εδώ και τώρα» για να συζητήσουν στο επόμενο διάστημα την «επανατοποθέτηση» του ελληνικού προβλήματος (χρέος, κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών κ.λπ.). Δεν ξεχνούν τίποτα! Μέχρι που θυμήθηκαν και τα 244 εκατ. περικοπών σε μισθούς και συντάξεις στρατιωτικών, που η κυβέρνηση θεωρούσε ότι είχαν καλυφθεί... 

Φόρος ακινήτων, πλειστηριασμοί, αμυντική βιομηχανία και ασφαλιστικό συνθέτουν, μαζί με το δημοσιονομικό κενό, τις αποκρατικοποιήσεις και τις λοιπές διαρθρωτικές αλλαγές, ένα παζλ εξαιρετικά δύσκολο. Ιδίως, όταν επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι να επιλυθεί χωρίς «νέα μέτρα» επιβαρυντικά για τους πολίτες και την οικονομία.

Δεν αρκεί για τους δανειστές μας η σοβαρή δημοσιονομική πρόοδος που έχει γίνει, ούτε το πρωτογενές πλεόνασμα. Διατηρούν επιφυλάξεις για τη διατηρησιμότητά τους. Και πολύ περισσότερο φαίνεται ότι διατηρούν επιφυλάξεις για την αξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού της χώρας. 

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι δεν «ιδρώνει τ' αυτί τους» -τουλάχιστον έτσι δείχνουν- για το ενδεχόμενο μιας επικείμενης πολιτικής αστάθειας, σημάδια της οποίας υπάρχουν άφθονα στον πολιτικό ορίζοντα. Είναι προφανές, επίσης, ότι οι τροϊκανοί δεν βιάζονται. Εμάς έχουν αρχίσει να «μας τρώνε τα φίδια» παρά την αρχική «άνεση χρόνου» που εμφανιζόταν να έχει η κυβέρνηση...

«Τεστάρουν», χωρίς αναστολές, τις αντοχές της κυβέρνησης και χωρίς διάθεση διευκολύνσεων επιμένουν στην πλήρη εφαρμογή του προγράμματος. Προφανώς, ένας συμβιβασμός, κάποια στιγμή, με δική μας κυρίως υποχώρηση, θα γίνει. 

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι συμπεριφέρονται σαν να τους αφήνουν παγερά αδιάφορους οι πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες της άκαμπτης στάσης τους. Δεν ξέρω τι τύπου «σχέδιο» είναι αυτό, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι «σπέρνουν ανέμους» χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι θα «θερίσουν θύελλες». Εκτός κι αν το επιδιώκουν...

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

.Ευ. Βενιζέλος: Ενιαία στάση στα κρίσιμα θέματα

Αρραγές μέτωπο θέλει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος και αυτό θα ζητήσει από τα μέλη της, στη συνεδρίαση που συγκάλεσε για την Τετάρτη στις δύο μετά το μεσημέρι, ύστερα από την παρότρυνση Τσίπρα στους βουλευτές να πάψουν να στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει από τους βουλευτές του Κινήματος να καταδικάσουν παρόμοιες τακτικές και να τηρήσουν ενιαία στάση στα κρίσιμα θέματα που αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, με κορυφαίο τον προϋπολογισμό του 2014.

.Στην Αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τα όπλα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανατέθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης των όπλων και πυρομαχικών, που βρέθηκαν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

 Υπενθυμίζεται ότι το πολεμικό υλικό βρήκε ένας αλλοδαπός, το περασμένο Σάββατο, μέσα σε ένα πλαστικό βαρέλι, επιμελώς θαμμένο σε δασική έκταση και ειδοποίησε την Αστυνομία.

 Μέσα στο βαρέλι υπήρχαν τέσσερα πολεμικά τυφέκια καλάσνικοφ, 10 χειροβομβίδες και 752 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

 Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από τη βαλλιστική έρευνα που έγινε στα τέσσερα καλάσνικοφ, προέκυψε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια.

Ωστόσο, την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, επειδή ο τρόπος που φυλάσσονταν ο οπλισμός, δείχνει ότι τον διατηρούσαν κάποιοι που ήθελαν να τον χρησιμοποιήσουν, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για άτομα από τον χώρο του αντάρτικου πόλης.

.Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γλαύκο Κληρίδη

Με τιμητικές βολές από άνδρες των Δυνάμεων Καταδρομών και τη φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς να παιανίζει τον εθνικό ύμνο, η κυπριακή γη δέχτηκε στα σπλάχνα της τον πρώην Πρόεδρο (1993-2003) της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο οποίος για σχεδόν 60 χρόνια υπηρέτησε την πατρίδα του. 

Ο Γλαύκος Κληρίδης, ο πολιτικός της ορθολογικής σκέψης και του ρεαλισμού και σεμνός άνθρωπος, αναπαύεται δίπλα στη σύντροφο της ζωής του, Λίλα, στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία. 

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν, ανάμεσα σε άλλους, στο κοιμητήριο τον Γλαύκο Κληρίδη ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, η η κόρη τού εκλιπόντος Καίτη Κληρίδη, ο στενός φίλος και συνεργάτης του Παντελής Κούρος, ο προσωπικός του γιατρός Ιωσήφ Κάσιος, ο οποίος βρισκόταν δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή. 

.Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στο Καϊμακτσαλάν

 Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνιση τους στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας-Καϊμακτσαλάν στο νομό Πέλλας «καλωσορίζοντας» με τον τρόπο αυτό τον φετινό χειμώνα. Τις τελευταίες ώρες ξεκίνησε αραιή χιονόπτωση στην κορυφή του βουνού με τη θερμοκρασία να πέφτει, σε υψόμετρο 2.090 μέτρων, στους -0,5 βαθμούς Κελσίου.

Οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα χειμερινή σεζόν, ευελπιστώντας πως οι καιρικές συνθήκες θα είναι με το μέρος τους, τα όρη θα ντυθούν σύντομα στα «λευκά» και η οικονομική κρίση δεν θα σταθεί τροχοπέδη στην προσέλκυση τουριστών.

Με ετήσιες εκπτωτικές κάρτες, δελεαστικές τιμές, τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης σε κινητήρες και συρματόσχοινα για την ασφάλεια των αναβατών, αλλά και επισκευές στα κτίρια που θα φιλοξενήσουν τους επισκέπτες, θα προσπαθήσουν να κρατήσουν «ζωντανό» το ενδιαφέρον των φίλων του σκι και του σνόουμπορτ.

.Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2014, μειωμένος κατά 4,61%

Να ανοίξει σήμερα, Τρίτη συζήτηση για το θέμα της βουλευτικής αποζημίωσης εφόσον ομοφωνήσει η Ολομέλεια, κάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι πρέπει επίσης να εξετασθεί πώς θα συντονιστεί με τη συζήτηση που πρέπει να ανοίξουν όλα τα κόμματα και για την αναθεώρηση του Συντάγματος για το πολιτικό χρήμα. 

Από του βήματος της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού δαπανών της Βουλής για το 2014, αφού ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως επιθυμεί τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, απηύθυνε προτροπή στους βουλευτές που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση και αρνούνται τα εργαλεία που παρέχει η Βουλή για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, να ζητήσουν να μην τους παρέχονται.

Ο εισηγητής της ΝΔ για τον προϋπολογισμό της Βουλής, Μάξιμος Σενετάκης, ανέφερε ότι το 2014 ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 141.898 εκατ. ευρώ, έναντι των 221.919.100 ευρώ πιστώσεις το 2009. Μάλιστα, σημείωσε ότι το 2014 ο προϋπολογισμός είναι μειωμένος κατά 4,61% σε σχέση με το 2013. 

.«Κυβέρνηση και τρόικα παραμένουν επί ποδός πολέμου»

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας και τη διαφορά ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που μας χωρίζουν μέχρι τη συμφωνία σχολιάζει η αυστριακή εφημερίδα «Die Presse».

«Η κυβέρνηση και η τρόικα παραμένουν επί ποδός πολέμου. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει να αποδεχθεί περαιτέρω περικοπές, οι δανειστές όμως επιμένουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω δημοσίευμα. 

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η Die Presse σχολιάζει πως «το χάσμα μεταξύ των χωρών της κρίσης στην ευρωζώνη διευρύνθηκε εμφανώς τις προηγούμενες εβδομάδες». Και προσθέτει: «Ενώ η Ιρλανδία και η Ισπανία λένε ήδη σε λίγους μήνες αντίο στη μη δημοφιλή τρόικα, πάνω από την Ελλάδα εξακολουθεί να πλανάται η σκοτεινή απειλή της κρατικής χρεοκοπίας. 

Με την επίσκεψη των οικονομικών ελεγκτών στην Αθήνα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού για το ερχόμενο έτος. (…) Ως εκ τούτου επικρατεί ασυμφωνία σχετικά με το εύρος των μέτρων λιτότητας που θα κληθεί να εφαρμόσει η Ελλάδα». 

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι «το δεύτερο πακέτο διάσωσης ολοκληρώνεται στο τέλος του ερχόμενου έτους. Ο χρόνιος ασθενής θα χρειαστεί, ωστόσο, βοήθεια και το 2015-16. Ένα νέο πακέτο βοήθειας φαίνεται ως εκ τούτου αναπόφευκτο - ακόμη κι αν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θέλουν επισήμως να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις του χρόνου»

.«Θέλω να είμαι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές»

Την πρόθεσή του να κατέβει εκ νέου υποψήφιος με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές «αρκεί να θέλει κι αυτός, γιατί αυτό είναι σαν το τανγκό και θέλει δύο» εξέφρασε ο Πέτρος Τατσόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στον ΣΚΑΙ, λίγες ώρες μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς για το θέμα της διαμάχης του με τον Βασίλη Μουλόπουλο ο κ. Τατσόπουλος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «με γενναιότητα με κάλυψε απόλυτα για το θέμα» σημειώνοντας ότι αυτό που τον ενόχλησε περισσότεροι δεν ήταν οι «γραφικοί» χαρακτηρισμοί «βιζιτού» και «γελωτοποιός» αλλά ο χαρακτηρισμός του ως υπερασπιστής της Χρυσής Αυγής. «Η κόκκινη γραμμή μου είναι ότι εγώ που έχω κάνει τόσο αγ

ώνα κατά της Χρυσής Αυγής, δεν μπορώ να δεχθώ ότι είμαι υπερασπιστής της και όταν, μάλιστα, αυτή η άποψη προέρχεται από τον πρόεδρο του ΔΣ της Αυγής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τατσόπουλος.

Και συνέχισε: «άλλο πράγμα η μάχη με τους αντιπάλους να είναι σκληρή και είναι τελείως διαφορετικό όποιος παίρνει διαφορετική άποψη από τη ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλεται ως μειοδότης».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι «υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν ζαχαριδιακές αντιλήψεις, θέλουν να λύσουν ζητήματα με πρακτικές του '60».

Όπως είπε, δε, ο ίδιος απευθύνεται σε ένα κοινό που είναι ευρύτερο από το στενά κομματικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό, πρόσθεσε, «εάν είμαι ένας ενοχλητικός τύπος ή υπονομεύω το κόμμα "ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα". Εγώ απευθύνομαι σε ευρύτερο κοινό και γι αυτό δεν παραιτούμαι».

Επέμεινε, τέλος, στην τελείως αρνητική θέση του για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ξεκαθαρίζοντας ότι αν την επόμενη ημέρα των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργαστεί με του ΑΝΕΛ, ο ίδιος θα αποχωρήσει γιατί, όπως είπε, «δεν θέλω να έχω σχέση με λαϊκιστές».

.Τσίπρας: Να λειτουργείτε ως κυβέρνηση

Την προτροπή προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να «λειτουργούν ως κυβέρνηση», δηλαδή να αναπτύσσουν πλήρη και συστηματική δράση σε όλα τα πεδία της πολιτικής, με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα, απηύθυνε ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση καταρρέει και ότι είναι πιθανό οι πολιτικές εξελίξεις να είναι ραγδαίες.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και άφησε να εννοηθεί ότι αυτή η εικόνα προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση.

Ένα μέρος της έντονης συζήτησης στην κοινοβουλευτική ομάδα, αφιερώθηκε στις θέσεις που ανέπτυξε το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, κυρίως για την πολιτική συμμαχιών, δεχθείς σχετική κριτική, ενώ και ο ίδιος απάντησε, επικρίνοντας σχόλια κομματικών στελεχών που έγιναν εις βάρος του. 

Ο Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας τόνισε ότι υπήρξαν απαράδεκτα σχόλια στο διαδίκτυο κατά του κ. Τατσόπουλου και ζήτησε περισσότερη αλληλεγγύη, προσοχή στον τρόπο έκφρασης όλων των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας και των στελεχών του κόμματος, τονίζοντας ότι η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σημαντική, όπως και η ενότητα γιατί 
«βρισκόμαστε σε πόλεμο», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Ο βουλευτής Π. Τατσόπουλος διευκρίνισε με τη σειρά του τις θέσεις του σχετικά με την πολιτική συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ και τις προϋποθέσεις που ο ίδιος υπογράμμισε για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ή το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις. Εν κατακλείδι , πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν, ότι μετά τη συζήτηση στην ΚΟ το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν. 

Ο κ. Τσίπρας στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για σύγχυση στο κυβερνητικό στρατόπεδο, σημειώνοντας ότι «από τη μια μας ευχαριστούσαν για την πρόταση μομφής και από την άλλη μας επιτίθενται περί δήθεν πρόσκλησης σε αποστασία». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε ιστορικά γεγονότα για να υπογραμμίσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής από το κοινοβούλιο , ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση να προκαλέσει ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε την αναφορά του στη διαμάχη περί αποστασίας, υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν αυτός που ανέτρεψε κυβέρνηση του κόμματός του το 1993.

Σε εκτενή αναφορά - ανάλυσή του για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα σε ΜΜΕ, τραπεζικό σύστημα και γενικότερα σε υποστηρικτές του Μνημονίου, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πιο σταλινικό μπλοκ από το μνημονιακό» και ανέπτυξε τρόπους αντιμετώπισής του το επόμενο διάστημα. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι οι ονομαστικές ψηφοφορίες, η διαδικασία και η ψήφιση του προϋπολογισμού, το θέμα των πλειστηριασμών και τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι μεγάλοι σκόπελοι που είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να τους περάσει. 

Κλείνοντας την εκτενή αναφορά του στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αυτή βρίσκεται σε αδιέξοδο, ότι έχει τεράστια προβλήματα συνοχής, ενώ επανέλαβε ότι η πρωτοβουλία για εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων ανήκει αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ και θα την εκδηλώσει όταν το κόμμα θεωρήσει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.

Η κοινοβουλευτική ομάδα συζήτησε επίσης την έναρξη μιας καμπάνιας προς τον ελληνικό λαό ενόψει των μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση και του προϋπολογισμού, ενώ κομματικές πηγές σημείωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει την ενίσχυση και της ιδεολογικής αντιπαράθεσης το επόμενο διάστημα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.