.To... τερμάτισαν

Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η νέα... ταξική βλακεία της κυβέρνησης η οποία πλέον έχει ξεφύγει. Με αφορμή το τραγικό τροχαίο στη Θήβα ένας υφυπουργός ονόματι Μαυραγάνης, που είναι στο Μεταφορών, αποφάσισε να ανακοινώσει τις προθέσεις του υπουργείο για τις αλλαγές στα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Αλλά δεν ήταν μια σκέψη της στιγμής με αφορμή της φονική Πόρσε. Εδώ και καιρό το στριφογύριζε στο μυαλό του ο γίγαντας της πολιτικής, πρώην πασόκος υπουργός Σπίρτζης. Η κυβέρνηση λοιπόν σκέφτεται να υιοθετήσει την πρόταση για πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα. Όπως είπε ο Μαυραγάνης θα υπάρξουν δύο αλλαγές:
Η μία αφορά την αναλογικοποίηση των προστίμων σε σχέση με το εισόδημα, όπως ανέφερε ο κ.Μαυραγάνης. «Είναι προφανές ότι άνθρωποι άνεργοι ή με πολύ χαμηλό εισόδημα θα μπορούσαν να συνετιστούν με ένα πρόστιμο 20, 30, 50 ευρώ. Τα ίδια ακριβώς ποσά για κάποιον με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ είναι ασήμαντα ... Όλοι πρέπει να συνετίζονται από τα πρόστιμα, αυτός είναι ο σκοπός τους, αλλά και να λειτουργούν αποτρεπτικά».
Η δεύτερη αφορά την εισαγωγή, «εναλλακτικά ή υποχρεωτικά, ως ποινή, στις περιπτώσεις που προκαλούνται δυστυχήματα που έχουν ως συνέπεια και τραυματισμό, η υποχρεωτική συμμετοχή σε προγράμματα εξυπηρέτησης των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακώσεις σωματικές, βλάβες ή μόνιμες αναπηρίες, από τροχαία, των ατόμων που είχαν συμμετοχή σε αυτά».
«Να είναι μία μορφή κοινωνικής ποινής βαθιά ανθρωπιστική και συνειδησιακή που επαναφέρει τον άνθρωπο εκεί που πρέπει, να συνειδητοποιεί ότι αυτό το οποίο κάνει, να βλάπτει μία ανθρώπινη ζωή είτε με διαρκή είτε με προσωρινό χαρακτήρα, είναι εντελώς έξω από την ανθρώπινη φύση», συνέχισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών. «Έχουμε συμμετοχή και συνεργασία με όλες τις επιτροπές και τις αστικές μη κερδοσκοπικές δομές που δραστηριοποιούνται στην πρόληψη και την καταστολή των τροχαίων».
Για το δεύτερο δεν θα διαφωνήσουμε καθόλου. Αλλά το πρώτο; Ποιος εγκέφαλος της κυβέρνησης το σκέφτηκε; Να πληρώνει κανείς πρόστιμο ανάλογα με το ετήσιο ή μηνιαίο εισόδημά του;
Δηλαδή ένας οδηγός που βγάζει 10.000 ευρώ το χρόνο και παραβιάζει το STOP ή το κόκκινο ή που τρέχει με 200 χιλιόμετρα θα πληρώνει μικρό πρόστιμο. Ενώ ένας «πλούσιος», που βγάζει 100 χιλιάδες το χρόνο για την ίδια παράβαση θα πληρώνει πολλαπλάσια ποσά;
Εκπληκτική ιδέα. Αν μετά το STOP κάποιος χτυπήσει κι έναν άνθρωπο ή άλλο αυτοκίνητο αλλά είναι φτωχός να μην πληρώσει πολλά, να την γλιτώσει με λίγα. Αλλά αν έχει πολλά λεφτά να τον τσακίσουμε. Είναι αυτό ένα οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης να «δολοφονήσει» όλους τους φτωχούς που θα παραβιάζουν όλο τον ΚΟΚ γιατί θα καθαρίζουν με μικρά πρόστιμα;

Πράγματι, είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι «η βλακεία είναι αήττητη».

.Στην οικονομία τα έκαναν μπάχαλο... μένει να παραδώσουν και μερικά νησιά στους Τούρκους

Όταν ξεκίνησαν οι νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και ο υπουργός Άμυνας έκανε καθημερινά σόου, είχαμε γράψει ένα άρθρο που έλεγε ότι τα εθνικά θέματα δεν αντιμετωπίζονται με τζάμπα μαγκιές(όχι αυτές του Βαγγέλα) και επικοινωνιακά κόλπα.
Δεν είναι ζητήματα που λύνονται με όρους ψευτοπατριωτικής διάθεσης προκειμένου να φτιάξει ο πρωθυπουργός ή ο εκάστοτε υπουργός το προφίλ του ως μεγάλου πατριώτη και όλοι οι υπόλοιποι είναι ανθέλληνες.
Πριν από λίγες ημέρες, σε μια έξαρση «ιερής οργής» ο Πάνος Καμμένος απείλησε τους Τούρκους ότι αν πατήσουν το πόδι τους στα Ίμια δεν θα ξέρουν πως να φύγουν και άλλα τέτοια λιμανίσια.
Χθες, μια... διαρροή κορυφαίου στελέχους του Πενταγώνου (όλοι λένε ξεκάθαρα ότι είναι ο υπουργός) δήλωσε ότι αναμένεται «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο ή την Κύπρο στις αρχές καλοκαιριού, όταν η Total θα ξεκινήσει γεωτρήσεις.
Πρόκειται για μια δήλωση που καταρρίπτει όσα γράφαμε, ότι δηλαδή τα εθνικά θέματα χρειάζονται ψυχραιμία και σοβαρότητα. Πώς είναι δυνατόν ένας κορυφαίος υπουργός, ένας υπουργός Άμυνας ή ακόμη κι ένα κορυφαίο στέλεχος να κάνει τέτοιες δηλώσεις; Είναι αδιανόητο με τόση προχειρότητα να δημιουργείται μείζον θέμα, ακόμη κι αν η Λευκωσία έσπευσε να το διαψεύσει.
Πρώτον, υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο ή απλά πετάμε μια... ψεκασμένη θεωρία κι όποιον πάρει ο χάρος;
Δεύτερον, ακόμη κι αν είναι αλήθεια. Ακόμη κι αν οι μυστικές υπηρεσίες, οι ΟΥΚάδες, οι πράκτορες στην Τουρκία ή όποιος άλλος έδωσε την πληροφορία αυτή, είναι δυνατόν να την αποκαλύπτει κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης; Μπορεί να δρα παρορμητικά ένας υπουργός και να βγάζει στο φως top secret πληροφορίες; Αφενός προκαλεί μια αίσθηση ανασφάλειας κι αφετέρου προειδοποιεί τον αντίπαλο ο οποίος μπορεί να αλλάξει τη στρατηγική του.
Κι αν δηλαδή η Άγκυρα δεν κάνει θερμό επεισόδιο το καλοκαίρι αλλά νωρίτερα τότε που θα ρίξουμε τις ευθύνες; Στον Έλληνα υπουργό που την προειδοποίησε;
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Κάποιος πρέπει να τον «μαζέψει» και τον κ. Καμμένο αλλά και όσους «θερμοκέφαλους» νομίζουν ότι τα ελληνοτουρκικά είναι «κλέφτες κι αστυνόμοι» που έπαιζαν μικροί και πυροβολούσαν στο Αιγαίο.
Πρώτα – πρώτα απαιτείται σωστή διαχείριση της κατάστασης. Αν πέσουμε στην παγίδα που μας στήνουν οι Τούρκοι θα χάσουμε. Και η παγίδα είναι ένα πραγματικό θερμό επεισόδιο ώστε να αναγκαστεί η Ελλάδα να κάτσει στο τραπέζι ακόμη και για τα θέματα που είναι αδιαπραγμάτευτα. Να κάτσουμε στο τραπέζι από μειονεκτική θέση κι αυτοί να ζητούν νέα συνθήκη της Λωζάνης;

Δεύτερον, η ανευθυνότητα είναι ο χειρότερος σύμβουλος στις κρίσεις. Και στα χέρια ανεύθυνων που ενδιαφέρονται για την προσωπική τους προβολή, είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα δεινοπαθήσει. Κι αυτό το λέμε για το σύνολο της κυβέρνησης που όπου καταπιάστηκε έφερε την καταστροφή. Στην οικονομία τα έκανε μπάχαλο. Μένει να παραδώσει και μερικά νησιά στους Τούρκους επειδή δεν ξέρει τι της γίνεται.

.Η οικονομία βουλιάζει... κι ο Τσίπρας βλέπει ανάπτυξη

Την ίδια στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα από τα πιο βαρετά υπουργικά συμβούλια, μια από τις πιο βαρετές ομιλίες με υπουργούς που σχεδόν κοιμόνταν στις καρέκλες τους η ΕΛΣΤΑΤ έριχνε τη βόμβα. Αναθεωρούσε την ανάπτυξη της οικονομίας για τους τελευταίους μήνες του 2016 και μιλούσε ξεκάθαρα για βαθιά ύφεση 1,2%.
Την ώρα που ο πρωθυπουργός ανέλυσε το νέο... αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας που θα γίνει κάποια στιγμή, αφού προηγηθεί δημόσια διαβούλευση κι αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείψει τις ιδέες για λαχανόκηπους και προστασία των κορμοράνων, η σκληρή πραγματικότητα των αριθμών διέψευδε για ακόμη μια φορά τους ψεύτες.
Η χώρα βουλιάζει στην ύφεση εξαιτίας της δραματικής καθυστέρησης στην αξιολόγηση αλλά και των συνεχόμενων μέτρων που επιτείνουν την ύφεση.
Ο πρωθυπουργός σε μια από τις πιο κοινότυπες ομιλίες του, συρραφή ουσιαστικά άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στον τύπο, μίλησε για την επόμενη ημέρα της χώρας. Οι Καρανίκες που του γράφουν τις ομιλίες δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να βρουν κάτι για να πρωτοτυπήσουν. Ο Τσίπρας μίλαγε για την Ελλάδα που είναι ανάμεσα σε τρεις ηπείρους κι έχει μεγάλο πλεονέκτημα, μίλαγε για την φυγή των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, για τις εξαγωγές, τον τουρισμό και όλα όσα έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές. Έλεγε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χώρα, ότι είναι κοντά η έξοδος από την κρίση και τη λιτότητα και γενικώς ανέλυε όλες εκείνες τις μπαρούφες της αριστεράς που ουκ ολίγες φορές τις έχουμε ακούσει.
Είναι πλέον τόσο βαρετός κι αυτός και η κυβέρνησή του αλλά... δυστυχώς για τη χώρα τον διαψεύδουν οι αριθμοί. Και δυστυχώς χειροτερεύει η εικόνα της Ελλάδας και δυσκολεύει η διαπραγμάτευση.
Πώς να κάνουν παζάρια με την τρόικα όταν η ύφεση είναι τριπλάσια από αυτήν που περίμεναν; Πώς να στείλουν στο διάολο την Βελκουλέσκου όταν ούτε ο στόχος της ανάπτυξης 2,5% ή 2,7% για φέτος πρόκειται να βγει; Και θα είναι σίγουρα κάτω από 2% ίσως και στο 1,5%, όπως πρόσφατα προέβλεψαν αναλυτές.
Όλοι το λένε στην κυβέρνηση. Τελειώνετε γιατί διαλύεται η χώρα, η επιχειρηματικότητα είναι στην κόψη του ξυραφιού, οι επενδύσεις δεν θα έρθουν ποτέ. Ο Π. Λιαργκόβας, ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής το λέει ξεκάθαρα. Αν δεν κλείσει ως το Μάιο η αξιολόγηση ξεχάστε την έξοδο στις αγορές το 2018 και πάμε σε νέο μνημόνιο.
Κι ο Τσίπρας κάνει υπουργικά για να αλλάξει την ατζέντα και να συζητάμε για τα «μηνύματα» που έστειλε και τα οποία κανείς δεν ακούει ή αδιαφορεί παντελώς.

Είναι δράμα αυτό που ζει η χώρα. Μια ανίκανη κυβέρνηση κι ένας ψεκασμένος πρωθυπουργός ζουν στο δικό τους συννεφάκι όταν η οικονομία βουλιάζει. Τι άλλο δηλαδή πρέπει να γίνει για να σηκωθούν και να φύγουν προτού να είναι αργά;

.Παρηγοριά στον άρρωστο...

Επειδή τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης έπιασαν δουλειά από το πρωί και κελαηδάνε για την μεγάλη επιτυχία της να κλείσει συμφωνία, είναι η ώρα να πούμε κάποιες αλήθειες.
Να καταλάβει ο κόσμος ότι καμιά συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί, ότι ο λογαριασμός που θα πληρώσει θα είναι βαρύς και ότι την ευθύνη της καθυστέρησης την έχει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του.
Τα πράγματα είναι απλά. Συμφωνήθηκε ένα βήμα προς μια τεχνική συμφωνία ή SLA η οποία θα μπορούσε να κλείσει έως τις 20 Μαρτίου. Η κυβέρνηση διατείνεται ότι το ΔΝΤ αποδέχθηκε πως το 2018 δεν θα υπάρξει δημοσιονομική τρύπα, οπότε δεν χρειάζονται μέτρα για εκείνη τη χρονιά.
Κατ’ αρχάς ακόμη δεν έχουμε ακούσει την αντίδραση του Ταμείου, αν συμφωνεί με όσα είπε ο Τσακαλώτος. Πολλές φορές λένε ό,τι θέλουν εδώ και το ΔΝΤ τους διαψεύδει. Αλλά ακόμη κι έτσι να είναι το 2018 δεν το είχαμε θέσει εμείς ποτέ, άλλωστε η Ελλάδα είναι σε πρόγραμμα μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι. Προφανώς θα στραγγαλιστούν οι πολίτες, θα αυξηθούν οι φόροι, αν πάνε καλά και τα έσοδα από τον τουρισμό, δεν θα υπάρξει τρύπα η οποία προσδιοριζόταν στα 400 εκατ. ευρώ.
Αυτές οι προβλέψεις τώρα γιατί τι θα συμβεί αν π.χ. η τρύπα του ΕΦΚΑ ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ που είναι η καλύτερη εκτίμηση; Τι θα γίνει αν αυξηθούν κι άλλο τα ληξιπρόθεσμα στις εφορίες;
Αν πάμε στο καλό σενάριο, λοιπόν, δεν θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα για το 2018. Από την 1η Ιανουαρίου του 2019, όμως, ξεκινά ο «Γολγοθάς» που είναι ανοικτός. Καμιά συμφωνία δεν έκλεισε και όλα είναι στον αέρα. Πόσο θα περικοπούν οι συντάξεις κι αν θα αφορά ακόμη και όσους παίρνουν 700 ευρώ. Τι θα γίνει με τις ομαδικές απολύσεις, τι θα γίνει με τις συλλογικές συμβάσεις και βεβαίως πόσο θα ψαλιδιστεί το αφορολόγητο που θα φέρει φόρους για όλους του Έλληνες.

Όλα τα παραπάνω είναι τα δύσκολα που δεν έχουν κλείσει, όπως βεβαίως και τα «αντίμετρα» που η κυβέρνηση λέει ότι θα φέρει αλλά που είναι μια «φούσκα» του Μαξίμου. Έγινε ένα βήμα προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις και το Γιούργκρουπ της 20ης Μαρτίου έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Μόνο αυτό έγινε και δεν πέρασε ο κίνδυνος των νέων καθυστερήσεων που μπορεί να οδηγήσουν τη συμφωνία στο και πέντε. Να φτάσουμε δηλαδή Ιούνιο και λίγο πριν την αδυναμία αποπληρωμής των 8 δις ευρώ σε χρεολύσια.

Βέβαια, η κυβέρνηση θα έχει πέσει… λεβέντικα αλλά και τι έγινε αν η ζημιά είναι μεγάλη; Ο χρόνος για την αριστερά έχει μια σχετικότητα, όλα κινούνται στους ρυθμούς του μπάρμπα Αλέκου, του Δραγασάκη και του Τσακαλώτου. Κάποια στιγμή θα τα υπογράψουν όλα και θα βγαίνουν να πανηγυρίζουν.

Αν, πάντως, υπάρξει συμφωνία κάποια στιγμή αυτό που τελικά θα συμβεί είναι μια παράταση ζωής για την κυβέρνηση. Αν δηλαδή η τρόικα απαιτούσε μέτρα και το 2018 η κυβέρνηση θα πήγαινε σε εκλογές. Τώρα μπορεί να πάει σε εκλογές μέσα στην επόμενη χρονιά και προτού σκάσει η καταιγίδα από τις αρχές του 2019. Θα βρεθεί άλλο… κορόιδο για να εφαρμόσει τα μέτρα.

.«Τρώνε, τρώνε, και ξανατρώνε»

Κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ το 1981 και μετά, ερωτώμενος κάποια στιγμή για την περίοδο εκείνη και πώς την έζησε είχε πει το αμίμητο, καθότι και χωρατατζής: «Την πρώτη τετραετία φάγαμε, τη δεύτερη γα...ε».
Ήταν τέτοια η πείνα για εξουσία, λεφτά, γκόμενες και όλα όσα ακολουθούν ένα κόμμα που αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας που η φράση αυτή του υπουργού ήταν όλα τα λεφτά. Και εξέφραζε με τον καλύτερο τρόπο το πώς οι Πασοκτζήδες εφόρμησαν σαν ακρίδες στην εξουσία κι έκαναν πλιάτσικο.
Κάπως έτσι συμβαίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που είναι σίγουρο ότι δεν θα έχουν δύο τετραετίες για να φάνε και να γα... ε. Εκτός κι αν το δεύτερο αφορά όλους εμάς που τραβάμε τα πάνδεινα με την κυβέρνηση της αριστεράς.
Ίσως γι' αυτό συμβαίνουν όλα αυτά τον τελευταίο καιρό. Επειδή οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες αποφάσισαν να βουτήξουν για τα καλά το χέρι στο βάζο με το μέλι. Που θα ξαναδούν εξουσία και λεφτά όταν φύγουν κακήν κακώς από το γκουβέρνο;
Γι' αυτό και οι τύποι στον ΑΔΜΗΕ έκαναν τεράστιες αυξήσεις στους μισθούς τους. Όταν φτάνεις να παίρνεις 15 και 20 χιλιάρικα το μήνα με τα μπόνους και πέντε μήνες να παραμείνεις χωρίς να σε πάρουν χαμπάρι χτύπησες την κατοστάρα και δεν χρειάζεται να ξαναδουλέψεις για χρόνια.
Το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ. Σου λέει, αντί να πάρω 160 χιλιάρικα εφάπαξ, δεν με κάνουν οι φίλοι μου οι Συριζαίοι επικεφαλής, να περάσω την κλίμακα και να χτυπήσω και μια ακόμη κατοστάρα; Άλλωστε, με την κάλυψη που του παρέσχε τόσο ο ΔΕΣΦΑ όσο και ο Σταθάκης, η υπόθεση θα ξεχαστεί και κάποια στιγμή αυτός θα βγει στη σύνταξη και θα έχει πάρει 260 χιλιάδες που κάποιοι Έλληνες δεν θα τα δουν σε δέκα ζωές.
Αλλά οι Συριζαίοι δεν έμειναν εκεί. Σε άσχετο νομοσχέδιο πέρασαν και μια διάταξη που διπλασιάζει τους μισθούς στους επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ. Έτσι, από τέσσερα χιλιάρικα plus, θα παίρνουν το φτωχό πλην τίμιο ποσό των 8 χιλιάδων ευρώ και πάνω. Πόσο θα μείνουν στη θέση τους; Έξι μήνες; Ένα χρόνο; Θα έχουν τσεπώσει μερικές δεκάδες χιλιάρικα και μετά θα πάνε στο σπίτι τους και θα ευλογούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που τους έδωσε τέτοια ευκαιρία.
Για να μην πούμε για την εισφορά αλληλεγγύης και τις φοροαπαλλαγές των βουλευτών. Αποκαλύπτεται μάλιστα ότι τα λεφτά που δίνουν οι βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κι αυτά... αφορολόγητα.

Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για την ηθική της αριστεράς. Αυτά είναι μύθος, παραμυθάκι για να περνάνε ωραία τις κρύες νύχτες στα Εξάρχεια και στα κουτούκια που τραγουδούν την «άπονη ζωή». Οι άνθρωποι είναι άξιοι εκπρόσωποι του χειρότερου πασοκιστάν. «Τρώνε, τρώνε, και ξανατρώνε». Τώρα αν θα κάνουν και τα υπόλοιπα, μένει να μην τους αφήσουμε.

.Προς ΝΔ: Η χωρά δεν σώζεται με ευχολόγια

«Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα έχει ένα σαφές μήνυμα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: Μην υπολογίζετε σε εμάς για να διασώσετε την κυβέρνησή σας. Η χώρα χρειάζεται νέες εκλογές, και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα καταψηφίσει τα υπερβολικά δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται από τους πιστωτές για το 2019 και το 2020», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεόραση του Bloomberg. «Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το κόστος που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα εξαιτίας της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Ο κύριος Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι. Ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οπότε ας το κάνει μόνος του».
Μπράβο λοιπόν στον Μητσοτάκη κι όλοι εμείς του λέμε «Κυριάκο προχώρα σε θέλει όλη η χώρα». Όπως έχουμε κι εμείς γράψει «αυτά τα μέτρα, αυτός ο λογαριασμός είναι του Τσίπρα κι αυτός να τον πληρώσει». Με αίμα, με δάκρυα και με ποσοστά κάτω από της Χρυσής Αυγής; Όποιο κι αν είναι το τίμημα ας το πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ψεκασμένοι οι οποίοι θα πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης.
Ως εδώ καλά και σωστά πράττει ο Κυριάκος να επιλέγει τη ρήξη κι όχι της συναίνεση που κάποιοι υποχθόνιοι του εισηγούνται. Όμως, πάνω απ' όλους και απ' όλα είμαστε Έλληνες κι ενδιαφερόμαστε για την πατρίδα, γι' αυτό οφείλουμε να ρωτήσουμε για ακόμη μια φορά: «Ποια είναι η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη ημέρα; Ποιο είναι το όραμά της για τη χώρα, για την οικονομία, τη δημόσια διοίκηση, τα εθνικά θέματα, την ασφάλεια και τα Εξάρχεια».
Είναι πολύ εύκολοι οι αφορισμοί του τύπου «θα καθαρίσω τα Εξάρχεια». Κι ο Σαμαράς είπε ότι θα κατεβάσει τις κουκούλες αλλά οι κουκουλοφόροι κάνουν βόλτες στο κέντρο και δέρνουν όποιον βρουν.
Είναι εύκολο να λέει ο Κυριάκος «θα βγάλω τη χώρα από τα μνημόνια». Και ο Αλέξης το είπε και τώρα είναι έτοιμος να υπογράψει και το δεύτερο ή τρίτο, έχουμε χάσει το μέτρημα πια μ' αυτόν.
Θα πει η ΝΔ «θα λύσω το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης, θα απολύσω αυτούς που δεν θέλω και θα κάνω κινητικότητα και άλλα τέτοια». Και ο ίδιος ο Μητσοτάκης ως υπουργός προσπάθησε να το κάνει αλλά απέτυχε όταν γαλάζιοι και κόκκινοι συνδικαλιστές τον έπιασαν από το πέτο.
Λέει η ΝΔ επίσης ότι θα μειώσει τους φόρους στις επιχειρήσεις για να φέρει επενδύσεις, θα κόψει τον ΦΠΑ ή άμα χρειαστεί θα... κλείσει και την Συριζαίϊκη ΕΡΤ. Τα έχουμε ξανακούσει όλα αυτά, έχουν προσπαθήσει να τα κάνουν και άλλοι πριν από τον Τσίπρα και πριν από τον Μητσοτάκη αλλά απέτυχαν παταγωδώς. Και ξέρετε γιατί απέτυχαν; Γιατί το υπάρχον πολιτικό προσωπικό φοβάται τη σκιά του. Ό,τι κάνει το μελετά πολλές φορές φοβούμενο το πολιτικό κόστος, μη τυχόν και βγει ο πρώτος τυχάρπαστος συνδικάλας και του πάρει το σκαλπ. Γιατί κουμάντο στην Ελλάδα δεν κάνουν οι πολιτικοί αλλά οι παρατρεχάμενοι. Οι συνδικαλιστές, τα κομματόσκυλα, οι σύμβουλοι και οι νταραβεριτζήδες των κομμάτων.
Κι από τέτοιους ο Κυριάκος έχει πολλούς. Όσο κι αν προσπαθεί ή έχει την καλή πρόθεση να δείξει νέο πρόσωπο, έναν σύγχρονο πολιτικό, δεν το καταφέρνει καλά. Άλλωστε, υπάρχουν πολλά δείγματα γραφής που αποδεικνύουν πως όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα ξαναζήσουμε τα ίδια που ζήσαμε την περίοδο 2012-2014, ίσως στο πιο χειρότερο αφού στην κυβέρνηση θα είναι η Ντόρα, τα ντοράκια, τα μητσοτάκια, τα ορφανά καραμανλάκια και τα λοιπά αποπαίδια που αυτή την ώρα ετοιμάζουν τα κοστούμια για να πάρουν καρέκλες εξουσίας.
Καφεδάκια στα μαγαζιά του Κολωνακίου, καμαρίλα στα κυριλέ εστιατόρια του κέντρου, βυζάντιο στο Μαξίμου, λαμογιές στα υπουργεία, καρεκλοκένταυροι που θα κάνουν τα ίδια που κάνουν τα golden boys του ΣΥΡΙΖΑ και από ουσία μηδέν. Δεν κάνουμε δίκη προθέσεων για τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά το παρελθόν είναι φάρος για το μέλλον και δυστυχώς ο φάρος μας οδηγεί σε βράχια.
«Και τι να κάνει δηλαδή ο Κυριάκος; Δεν πάει μια χαρά που είναι 15 μονάδες μπροστά», θα αναρωτηθούν τα troll της Πειραιώς που μπαίνουν κάθε φορά που τολμάμε να ασκήσουμε κριτική στον πολυχρονεμένο. Μπορεί να κάνει πολλά, κυρίως να τιμήσει τη Συμφωνία Αλήθειας η οποία ξαφνικά έχει χαθεί από τις ομιλίες του Μητσοτάκη. Και η αλήθεια είναι αυτή που πρέπει να πει στον κόσμο ξεκάθαρα κι όχι να χαϊδεύει αυτιά ότι τάχα θα μειώσει τους φόρους, θα κάνει μεταρρυθμίσεις, και μάλιστα φιλελεύθερες και θα φέρει ξένες επενδύσεις.

Εντάξει το έχουμε πει. Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι άχρηστη και καταστροφική. Και ότι δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο να φύγει το ταχύτερο. Αλλά να φύγει και να έρθει ένας «γαλάζιος Τσίπρας», δεν έχει νόημα για τη χώρα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.