.Kαραμανλή για πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνει ο Καμμένος


Την πρότασή του για εκλογή του Προέδρου
της Δημοκρατίας κατευθείαν από το λαό καταθέτει ο Πάνος Καμμένος προτείνοντας μάλιστα για τη θέση αυτή τον Κώστα Καραμανλή.

 Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε συνέντευξή του στη Real News, εκτιμά μάλιστα πως ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας θα πρέπει να έχει αυξημένες αρμοδιότητες. Χαρακτηρίζοντας ανυπόληπτο τον Αντώνη Σαμαρά, 

ο κ. Καμμένος δηλώνει πως αρνείται κάθε επαφή με την τρόικα καλώντας την κυβέρνηση να διακόψει κάθε διαπραγμάτευση μαζί με τους "κατακτητές", όπως χαρακτηρίζει τους εκπροσώπους των δανειστών.

 Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας του κόμματός του με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής τα οποία και χαρακτηρίζει ως "νεοναζιστές" ενώ αφήνει ανοιχτό ένα παράθυρο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ 

καθώς, όπως τονίζει, "η απελευθέρωση της χώρας προϋποθέτει άρση των κόκκινων γραμμών, ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα". 

.Αρνούνται να καταθέσουν στην Προανακριτική οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου


Κανείς από τους τέσσερις συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου 
δεν προτίθεται να προσέλθει να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
Μέσω των δικηγόρων τους σήμερα έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο και τα μέλη της Προανακριτικής, με την οποία ενημερώνουν ότι δεν θα ανταποκριθούν στο αίτημά τους να καταθέσουν ενώπιόν τους. 

Όπως τονίζουν οι δικηγόροι στο έγγραφό τους, οι πελάτες τους έχουν κληθεί ως ύποπτοι από τον οικονομικό εισαγγελέα και ήδη έχουν καταθέσει εκεί.

Σημειώνεται ότι η Προανακριτική προγραμμάτιζε να τους καλέσει να καταθέσουν μέσα στην εβδομάδα, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει και η διαβίβαση αναλυτικών στοιχείων από το ΣΔΟΕ και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για τις κινήσεις των λογαριασμών τους.

Την προηγούμενη Παρασκευή, ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαργκογιαννάκης προέβη σε αυστηρό διάβημα προς τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργο Ζανιά, εφιστώντας την προσοχή του, καθώς τα στοιχεία που εστάλησαν στη Βουλή δεν είναι αξιοποιήσιμα.

Με αυτά τα νέα δεδομένα, η Προανακριτική αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το απόγευμα για να αποφασίσει πώς θα χειριστεί τις νέες εξελίξεις. Θα εξετάσει, δηλαδή, αν υπάρχουν νομικά περιθώρια για να απαιτήσει να παραστούν ενώπιόν της.

.O Πρετεντέρης απαντά στον Ριζοσπάστη, στην Αυγή και το left.gr για το πόσο δημοκράτης ήταν ο Τσάβες


«Τον Τσάβες ανέλαβε να υπερασπιστεί στην ''Αυγή''  πρώην υπάλληλος του ΚΚΕ, ο οποίος το 1986 έσκιζε τα ρούχα του στον ''Ριζοσπάστη'' ότι το Τσερνόμπιλ ήταν κατασκεύασμα της... καπιταλιστικής προπαγάνδας» γράφει σήμερα στα Νέα ο Γιάννης Πρετεντέρης ο οποίος τονίζει ότι για κάποιους η δημοκρατία δεν έχει και πολλή σημασία.

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης:
Θέλω να καθησυχάσω τους αναρίθμητους θαυμαστές του Προέδρου Τσάβες.
Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου Αχμαντινετζάντ, ο Τσάβες πρόκειται να αναστηθεί «μαζί με τον Ιησού Χριστό και τον Τρίτο Ιμάμη».

Η προαγγελία δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
Ο Αχμαντινετζάντ ήταν φιλαράκι του Τσάβες, εκλεγόταν με τις ίδιες περίπου δημοκρατικές διαδικασίες, και άλλωστε βρίσκεται σε απευθείας γραμμή επικοινωνίας με τον Τρίτο Ιμάμη μέσω των ιρανών αγιατολάδων. Αποκλείεται να κάνει λάθος.

Ε, ρε χαρές και πανηγύρια στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και όπου αλλού πλάνταξαν στο κλάμα για τον άδικο χαμό του λεβέντη.
Διότι ότι είναι άδικος, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά και ύποπτος...
Ο διάδοχός του, συναγωνιστής Μαντούρο, ανακοίνωσε ότι «ο καρκίνος του Πρέδρου ήταν προϊόν επίθεσης» και ότι θα συγκροτήσει επιστημονική επιτροπή να διαλευκάνει «πώς επιτέθηκαν στον Τσάβες».

[Αν και τώρα που θα αναστηθεί υποθέτω ότι το ζήτημα του θανάτου του περνάει σε δεύτερη μοίρα...]
Πριν ακόμη φτιάξει την επιτροπή πάντως, ο συναγωνιστής Μαντούρο είναι σε θέση να γνωρίζει ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται «ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός».
Σωστό. 

Αλλωστε ο ίδιος ο Τσάβες είχε αποκαλύψει ότι ο μεγάλος σεισμός στην Αϊτή το 2010 προκλήθηκε από μυστικές δοκιμές όπλων του Αμερικανικού Ναυτικού!..

Και επειδή ούτε η βλακεία ούτε η παράνοια πάνε στα βουνά, η «Αυγή», ο «Ριζοσπάστης» και το left gr. ανέλαβαν να με επαναφέρουν στην τάξη για όσα έγραφα εδώ για τον αδικοχαμένο Κομαντάντε.
Το επιχείρημά τους (περιέργως) κοινό.

Ολα αυτά περί δημοκρατίας, κράτους δικαίου, διαφθοράς, φαυλότητας κ.λπ. στη Βενεζουέλα είναι κουραφέξαλα. Το θεμελιώδες είναι ότι ο Τσάβες «βοήθησε τους φτωχούς» και «αντιτάχτηκε στον νεοφιλελευθερισμό».
Το επιχείρημά τους είναι (ταυτοχρόνως) και αποκαλυπτικό: αποκαλύπτει κυνικά τη διαφορά μας.

Ο γράφων θεωρεί ότι η συντεταγμένη ελευθερία, η πολιτική δημοκρατία και το κράτος δικαίου προέχουν όλων των πραγμάτων. Αποτελούν απόλυτη και θεμελιώδη συνθήκη κοινωνικής οργάνωσης.
Συνεπώς τίποτα δεν μετράει πέρα ή έξω από αυτά - και εκπτώσεις δεν κάνουμε.

Αντιθέτως οι διάφοροι θαυμαστές του Τσάβες προέρχονται από μια κοινή αντιδημοκρατική μήτρα.
Θεωρούν ότι κατά περίσταση προέχουν «οι φτωχοί», η «αντίσταση στον νεοφιλελευθερισμό» ή ο Τρίτος Ιμάμης. Αν έχουμε και δημοκρατία, έχει καλώς. Αν όχι, δεν χάθηκε ο κόσμος.

Τα υπόλοιπα αφορούν το μυαλό που κουβαλάει ο καθένας.
Υπενθυμιζω, ας πούμε, ότι τον Τσάβες ανέλαβε να υπερασπιστεί στην «Αυγή» και πρώην υπάλληλος του ΚΚΕ, ο οποίος το 1986 έσκιζε τα ρούχα του στον «Ριζοσπάστη» ότι το Τσερνόμπιλ ήταν κατασκεύασμα της... καπιταλιστικής προπαγάνδας!
Ε, από το Τσερνόμπιλ στον Τσάβες δεν είχε και μεγάλο δρόμο να βαδίσει!..

.Παράνομα σφαγεία αλόγων


Εισαγγελική διερεύνηση μετά τις σοβαρές καταγγελίες για την δράση κυκλωμάτων που κλέβουν άλογα ή αγοράζουν γερασμένα και υποσιτισμένα ιπποειδή, με στόχο να τα μεταπωλήσουν σε εγχώρια σφαγεία ώστε να προωθηθεί το κρέας τους στην αγορά σαν βοδινό ή αρνίσιο. 
Στόχος της έρευνας να διερευνηθούν συγκεκριμένες καταγγελίες για παράνομα σφαγεία ιπποειδών που φέρονται να λειτουργούν στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας. 
Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία αναφέρουν ότι, εκτός από άλογα, στα παράνομα σφαγεία διοχετεύονται ακόμα και γαϊδουράκια.

.Διαβουλεύσεις με τρόικα


«θέλουμε να κλείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα μπορούμε. Χρειάζεται να κάνουμε μία καλή προετοιμασία για την αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό», δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Εργασίας με τους επικεφαλής της τρόικας.
Στη σύσκεψη δεν συμμετέχει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, καθώς όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου η συμμετοχή του δεν ήταν προγραμματισμένη εξαρχής
Αντίθετος με την παράταση της πληρωμής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον Πρωθυπουργό.
Ο Φώτης Κουβέλης τόνισε -σύμφωνα με πληροφορίες -πως θα πρέπει να ισχύσει η συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών δηλαδή το ειδικό τέλος να ενταχθεί στον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Ο Αντώνης Σαμαράς τον ενημέρωσε για την αυριανή συνάντηση με την τρόικα ενώ και οι δύο συμφώνησαν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για την επιβολή άλλων μέτρων.
Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ σε άτυπη ενημέρωση που εξεδόθη απόψε και ενόψει της τελικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεση του στην πιθανότητα λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων.
Ζητά την άμεση εφαρμογή της πρότασης του για ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας με τη μεταφορά πόρων από τα διαρθρωτικά στο κοινωνικό ταμείο, άλλα τη διεξαγωγή συζήτησης στη βουλή της πρότασης του για την προστασία των ευπαθών ομάδων
Το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι πρέπει να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος ακινήτων υπενθυμίζοντας οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για ενιαίο φόρο ακινήτων.
Τέλος, η Ιπποκράτους τονίζει την ανάγκη αξιολόγησης προσώπων και υπηρεσιών του δημοσίου και εφαρμογής προγράμματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

. Ολοκληρώθηκε η συνάντηση για τις οφειλές στα Ταμεία


Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, στην οποία συμμετείχαν, πολυμελές κλιμάκιο της τρόικας, ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και διοικητές Ταμείων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, κατά τη συνάντηση σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος» και διαπιστώθηκε «σύγκλιση των απόψεων» σε αρκετά σημεία. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται «βήμα- βήμα» ενώ εκφράζουν αισιοδοξία για την επίτευξη τελικής συμφωνίας μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Η ελληνική πλευρά προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ρύθμιση συμβατή με τα διεθνώς ισχύοντα, που να λαμβάνει όμως υπόψη της την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το πρόβλημα ρευστότητας και να δίνει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε αυτήν ο κατά το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός οφειλετών.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των δανειστών, προτείνουν, πάγια ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών έως 18 δόσεις και έκτακτη ρύθμιση, έως 36 δόσεις. 

Ζητούν επίσης διασφαλίσεις, ότι οι προϋποθέσεις που θα διαμορφωθούν για την ένταξη σε αυτήν θα είναι τέτοιες, ώστε όσοι ενταχθούν να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους καθώς και ότι τα Ταμεία θα εισπράξουν τα χρήματα που έχουν προϋπολογισθεί.

.«Όλοι χωράνε σε μία νέα κυβέρνηση, εκτός από ΝΔ και ΧΑ»


Για πέρα από κάθε έννοια αξιοκρατίας και έναντι υψηλών μισθών «ανακύκλωση κολλητών» στις διοικήσεις των οργανισμών του δημοσίου, μίλησε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, τονίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη συγκρότησης αντιμνημονιακής κυβέρνησης, με την συμμετοχή όλων των κομμάτων, εκτός ΝΔ και Χρυσής Αυτής.

«Δεν είχαμε καταλάβει καθ' ολοκληρίαν την ανακύκλωση, την τελευταία δεκαετία, στις διοικήσεις των Οργανισμών, συγκεκριμένων και ίδιων προσώπων. Υπάρχει ένα στρώμα εμπειρογνωμόνων, κολλητών, που χωρίς καμιά αξιοκρατία ανακυκλώνονται σε όλες τις διοικήσεις με παχυλούς μισθούς», είπε ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Alpha».

«Tρία χρόνια μετά την κρίση συνεχίζουν να λειτουργούν έτσι, δείτε τί έγινε με τις παραιτήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ακόμα για «συγκρότηση κυβέρνησης λαϊκής σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων, εκτός από ΝΔ και Χρυσή Αυγή», που θα έχει ως στόχο απεγκλωβισμό από τη λογική των μνημονίων.

«Ακόμα και να είμαστε πρώτο κόμμα αναζητούμε συμμάχους, δεν θέλουμε μόνο την τυπική πλειοψηφία μέσα στη Βουλή αλλά και στο λαό», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Βούτσης.

.Βαρύ το «κατηγορώ» του Συμβουλίου Εφετών για τον πρώην υπουργό


Ως προσωπικότητα που «ρέπει προς το έγκλημα με μοναδικό σκοπό το χρήμα», περιγράφεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, αλλά και οι συγκατηγορούμενοι του, η δίκη των οποίων ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, προσδιορίστηκε για τις 22 Απριλίου.

Με το παραπεμπτικό για 19 από τους αρχικά 21 κατηγορούμενους βούλευμα τους (αρ. 545/2013), οι Εφέτες θεωρούν ότι ο προσωρινά κρατούμενος Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοι του αποτελούσαν εγκληματική οργάνωση, με δομή και συγκεκριμένους ρόλους 

που «τέλεσαν ενεργώντας από κοινού ή και μόνοι τους το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα η οποία συνίσταται στο αδίκημα της κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού στρεφόμενης κατά του ελληνικού δημοσίου».

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι η εν λόγω οργάνωση δημιουργήθηκε στις αρχές του 1998 και δραστηριοποιήθηκε έως και τον Απρίλιο του 2010, με σκοπό να αποκρυβούν «σημαντικότατου ύψους παράνομα έσοδα μέσω ενός καλοστημένου και πολύπλοκου δικτύου». 

Κατά την κρίση των εφετών, όλοι οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν στην οργάνωση αναλόγως του ρόλου που είχε ο καθένας. 

.ΠΑΣΟΚ από την αρχή


Αναδιατάσσει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το επεισοδιακό συνέδριο, που έληξε την περασμένη Κυριακή, με συντριπτική ήττα της παλιάς φρουράς έναντι της νέας γενιάς, σημαντική υποχώρηση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, που πάντως είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την κριτική, αλλά και έναν διχασμό στο εσωτερικό του βενιζελικού μπλοκ, όπου μαίνεται η παρασκηνιακή μάχη για τη νομή της εξουσίας.
Το συνέδριο έδωσε την άνεση στον κ. Βενιζέλο να χειριστεί τα του ΠΑΣΟΚ με σχετικά μεγάλη ευχέρεια. 
Οι γενικοί συσχετισμοί, που καταγράφηκαν στο συνέδριο κατέγραψαν μία υπεροχή των «βενιζελικών» δυνάμεων, με ποσοστό της τάξης του 75%, ενώ οι αμφισβητίες πάσης φύσεως και οι εναπομείνασες παπανδρεϊκές δυνάμεις, δεν ξεπερνούν αθροιστικά το 25%.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλείται να χειριστεί τα δύο μείζονα θέματα, που αφορούν στο μέλλον και το ρόλο του Κινήματος: 
Πρώτον, τι θα γίνει με την παρουσία του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας, δηλαδή εάν θα επιδιωχθεί μία νέα προγραμματική συμφωνία με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ και με ποια πρόσωπα θα συμμετάσχει το Κίνημα στο νέο υπουργικό συμβούλιο, μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό. 
Και δεύτερον, πώς θα διαμορφώσει το παζλ στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς πρέπει να εκλεγεί νέος γραμματέας και να αναδειχθεί το πολιτικό συμβούλιο.
Η βούληση της Ιπποκράτους είναι να μετάσχει πλέον το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής και οι επιλογές του κ. Βενιζέλου θα δείξουν τις διαθέσεις του, τόσο για την ανάδειξη των έμπιστων ανθρώπων του, όσο και για τη σύνθεση των διαφορετικών τάσεων στο κόμμα του. 
Αναλόγως των υπουργείων που θα καταλάβει το ΠΑΣΟΚ με τη νέα διανομή της εξουσίας, μέσω του ανασχηματισμού, θα γίνουν και οι τελικές επιλογές.
Φαίνεται όμως ότι βουλευτές όπως ο κ. Γιάννης Μανιάτης, ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο κ. Θάνος Μωραΐτης, ή και ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης έχουν ένα προβάδισμα, ενώ με αξιώσεις θα διεκδικήσουν ρόλους η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο κ. Κώστας Τριαντάφυλλος, ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο κ. Συμεών Κεδίκογλου. 
Πόστο θα αναλάβει σίγουρα και ο κ. Τάκης Ρήγας, είτε στην κυβέρνηση, είτε στην κοινοβουλευτική ομάδα, ως διάδοχος του κ. Μανιάτη στη θέση του γραμματέα.
Ο κ. Βενιζέλος έχει απορροφηθεί όμως τις τελευταίες ημέρες και στη διευθέτηση των εύθραυστων ισορροπιών στο κόμμα μεταξύ των προσώπων, που βγήκαν πρωταγωνιστές από το συνέδριο. 
Παρά τις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις πολλών στελεχών, ακόμη και ανθρώπων του κ. Βενιζέλου, η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι για τη θέση του γραμματέα προορίζεται ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εξελέγη πρώτος και με μεγάλη διαφορά στην κεντρική επιτροπής, εκφράζοντας μάλιστα το ρεύμα ανανέωσης, που σάρωσε τα πάντα στην τριήμερη κορυφαία κομματική διαδικασία. 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη με τον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος υπήρξε διαχρονικά πιστός υποστηρικτής του – ειδικά στη μάχη του 2007 – και σύμφωνα με πληροφορίες άνοιξε ο δρόμος για την ανάδειξή του στη θέση του γραμματέα, κατά τις επικείμενες αρχαιρεσίες στην κεντρική επιτροπή.
Ως προς τη συγκρότηση του νέου 17μελούς πολιτικού συμβουλίου το ερώτημα είναι εάν ο κ. Βενιζέλος θα θελήσει να μετάσχει ικανός αριθμός ιστορικών στελεχών ή να προωθηθούν κυρίως εκπρόσωποι της νέας γενιάς. 
Από το πώς θα απαντηθεί το ερώτημα θα κριθεί η συμμετοχή στελεχών όπως οι κύριοι Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Ρέππας και άλλοι. 
Πάντως για τη στελέχωση του οργάνου φαίνεται να συζητούνται μεταξύ των άλλων οι κύριοι Γρηγόρης Φελώνης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Άγγελος Βουράκης, οι κυρίες Φώφη Γεννηματά, Τόνια Αντωνίου, Συλβάνα Ράπτη, Νάντια Γιαννακοπούλου,
ενώ από την εσωκομματική αντιπολίτευση πιθανότατα θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στελέχη όπως οι κύριοι Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Μιχάλης Καρχιμάκης, Κώστας Πανταζής και η κυρία Κατερίνα Μπατζελή.

.Κακουργηματική δίωξη για ΔΕΗ και ΜΕΤΚΑ


Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και των υπευθύνων της εταιρείας ΜΕΤΚΑ για σύμβαση που υπέγραψαν το 2007, που φέρεται να ζημίωσε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ την ΔΕΗ.

Η δίωξη αφορά σύμβαση που υπέγραψε το τότε ΔΣ της ΔΕΗ με τη ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου, για την κατασκευή μονάδας της επιχείρησης στο Αλιβέρι παρά το γεγονός, σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση, πως ήταν γνωστό ότι υπήρχαν προβλήματα στην αδειοδότηση του έργου και δεν επρόκειτο να προχωρήσουν έγκαιρα οι εργασίες.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το έργο αφορούσε την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που ήταν προϋπόθεση για τη λειτουργία της επίμαχης μονάδας της ΔΕΗ.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50, που στρέφεται κατά των μελών του ΔΣ της ΔΕΗ της επίμαχης περιόδου και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή, που στρέφεται κατά των νομίμων εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας ΜΕΤΚΑ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα που προηγήθηκε της δίωξης, η ζημιά που προέκυψε για τη ΔΕΗ αφορά ποσό αποζημίωσης που κατέβαλε στον ανάδοχο, ποσό που κατέβαλε ως πριμ επιτάχυνσης κατασκευής του αγωγού στη ΔΕΣΦΑ, ως κατασκευάστρια εταιρεία, ποσά τοκοφορίας που απώλεσε εξαιτίας των πρόωρα εκταμιευθέντων κεφαλαίων, σε επιβαρύνσεις από τόκους δανείων που έλαβε και άλλα.

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος, αφού μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας, θα καλέσει τους υπαίτιους σε απολογία.

.Ευ. Βενιζέλος: Πρέπει να στηριχθεί οικονομικά η Κύπρος


"Στην περίπτωση του  οικονομικού προβλήματος της Κύπρου και του προγράμματος προσαρμογής της Κύπρου γίνεται πολύ πιο έντονα αντιληπτή η σχέση ανάμεσα στην δημοσιονομική κυριαρχία και την εθνική κυριαρχία", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι "πρέπει να στηριχθεί οικονομικά η Κύπρος, να ανακάμψει δημοσιονομικά", γιατί, όπως σημείωσε, "η υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι πρώτη εθνική μας προτεραιότητα".

Αυτό, όπως ανέφερε, ο κ. Βενιζέλος, ήταν και το βασικό αντικείμενο της συζήτησης που είχαν με τον κ. Αναστασιάδη. 

.ΟΗΕ: Στη Συρία πραγματοποιούνται μαζικές δολοφονίες για θρησκευτικούς λόγους


Η συριακή κυβέρνηση φέρεται ότι χρησιμοποιεί τοπικές πολιτοφυλακές γνωστές ως Λαϊκές Επιτροπές για να διαπράττει μαζικές δολοφονίες, οι οποίες κάποιες φορές πραγματοποιούνται για θρησκευτικούς λόγους.

Η ανησυχητική αυτή διαπίστωση περιλαμβάνεται στην τελευταία έκθεση την οποία επέβαλε η υπό το Βραζιλιάνο Πάουλο Πινιέιρο επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ για τη Συρία στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που συνέταξαν την έκθεση επικαλούμενοι μαρτυρίες τόνισαν επίσης ότι πολίτες έχουν κακοποιηθεί ή συλληφθεί από τις επιτροπές αυτές επειδή προέρχονται από περιοχές που θεωρείται ότι υποστηρίζουν την εξέγερση.

"Και οι δυο πλευρές έχουν διαπράξει παραβιάσεις εναντίον πολιτών", τονίζουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, σύμφωνα με τους οποίους οι τοπικές αυτές πολιτοφυλακές καίνε ή ρίχνουν στα ποτάμια τα πτώματα των θυμάτων των σφαγών.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι αντάρτες εκτελούν σύρους στρατιώτες και πολιτοφύλακες τους οποίους συλλαμβάνουν και έχουν δημιουργήσει κέντρα κράτησης στη Χομς και το Χαλέπι.

Ο πρεσβευτής της Συρίας Φαϊζάλ Χαμπάζ Χαμούι απέρριψε στο Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την έκθεση αυτή, υποστηρίζοντας ότι βασίζεται σε "μεροληπτικές πληροφορίες αναξιόπιστων πηγών" και κατηγόρησε το Κατάρ και την Τουρκία ότι "υποστηρίζουν την τρομοκρατία" στη χώρα του.

Εν τω μεταξύ, η συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε σήμερα τη συνοικία Μπάμπα Αμρ της πόλης Χομς, εναντίον της οποίας εξαπέλυσαν εκ νέου επίθεση οι αντάρτες.

.Στο 6,4% η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, το 2012


Σε ύφεση της τάξης του 6,4% κινήθηκε το 2012 η ελληνική οικονομία, μετά και από τη μείωση του ΑΕΠ κατά 5,7% το δ΄ τρίμηνο πέρυσι (είχε καταγραφεί πτώση 6,7% το α΄ τρίμηνο, 6,4% το β΄ τρίμηνο και 6,7% το γ΄ τρίμηνο).

Σε τρέχουσες τιμές, το ΑΕΠ διαμορφώθηκε σε 47,267 δισ. ευρώ και, με εξαίρεση το α΄ τρίμηνο πέρυσι (45,456 δισ. ευρώ), βρέθηκε στο επίπεδο του β΄ τριμήνου 2005 (47,452 δισ. ευρώ).

Σημειώνεται ότι για το τρέχον έτος το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ύφεση της τάξης του 4,5%.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για ύφεση 5,7% το γ΄ τρίμηνο πέρυσι, είναι κατά τι βελτιωμένα σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις (ύφεση 6%). 

Η διαφορά αυτή, είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία εισαγωγών και εξαγωγών για τον Δεκέμβριο) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

Πάντως, η περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ κατά 5,7% είναι αποτέλεσμα τόσο της μεγάλης πτώσης των ιδιωτικών επενδύσεων, όσο και της συρρίκνωσης της κατανάλωσης. Ειδικότερα, οι ιδιωτικές επενδύσεις (ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου) μειώθηκαν κατά 10,3%. 

Ενώ, η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών σημείωσε πτώση κατά 9,6% και συνολικά η τελική καταναλωτική δαπάνη κατά 9% (συμπεριλαμβάνεται η καταναλωτική δαπάνη της Γενικής Κυβέρνησης, που μειώθηκε κατά 5,8%).

Στον αντίποδα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας παρουσίασε το γ΄ τρίμηνο πέρυσι μείωση 17,5%, αντισταθμίζοντας εν μέρει την πτώση του ΑΕΠ. 

Συγκεκριμένα, μείωση 4,8% παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 2,7%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 13,9%). Ενώ, μείωση 8,1% παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 8,5% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 6,3%).

.Κινητοποιήσεις εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό"


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα και την Πέμπτη οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», διαμαρτυρόμενοι για τις  ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής. Όπως καταγγέλλουν στο νοσοκομείο, από τις 50 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), λειτουργούν οι 40, από  τους 24 νοσηλευτές στην Ανάνηψη Καρδιοχειρουργημένων Ασθενών (ΑΚΑ) έμειναν μόνο 14, ενώ εφημερεύουν μέρα παρά μέρα, 

οι τραυματιοφορείς, από 120 που θα έπρεπε κατ΄ελάχιστον να είναι, απέμειναν 67 και πάνω από 150 οργανικές θέσεις μονίμων και 50 ειδικευόμενων γιατρών είναι κενές.

Οι εργαζόμενοι θα  πραγματοποιήσουν στις 8 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου και την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.