.Κυβερνητικό «ψαλίδι» ως 25% στις βουλευτικές αποζημιώσεις

Στην... υπηρεσία του κυβερνητικού πατρόν που επιχειρεί να επιβάλει, με τις μικρότερες κατά το δυνατόν αντιδράσεις, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των εργαζομένων τίθεται το «ψαλίδι» που έρχεται στις αποδοχές των βουλευτών.

 Σε νομοσχέδιο που είναι στα σκαριά, προβλέπεται ότι οι μειώσεις στις αποδοχές του πολιτικού προσωπικού αναμένεται να ξεπεράσουν το 20% (είναι πιθανόν να φτάσουν ακόμα και το 25%). 

Ούτε τυχαία ούτε χωρίς προϊστορία ούτε χωρίς στόχευση είναι η νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κατ' ε... περισσότερα »

.Βουλευτής έριξε δακρυγόνο μέσα στην αίθουσα της Βουλής του Κοσόβου

Ο πρώην αρχηγός και νυν βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κινήματος «Αυτοδιάθεση», Αλμπίν Κούρτι έριξε σήμερα δακρυγόνο στην αίθουσα της Βουλής του Κοσόβου, την ώρα που διεξαγόταν συνεδρίαση παρουσία εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας.
Μετά από πρωινή διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής, τις εργασίες της οποίας εμποδίζει τις τελευταίες εβδομάδες με διάφορους τρόπους η αντιπολίτευση, οι βουλευτές και ο πρόεδρος του Σώματος, Κάντρι Βεσέλι επέστρεψαν στην αίθουσα για τη συνέχιση της συνεδρίασης.
Ο βουλευτής της «Αυτοδιάθεσης» έριξε δακρυγόνο και η αίθουσα γέμισε καπνό. Κάποιοι από τους βουλευτές ένιωσαν έντονη δυσφορία και η βουλευτής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου, Φλιόρα Μπροβίνα λιποθύμησε και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πρίστινας.
Στη συνεδρίαση ήταν παρών ο ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ στο Κόσοβο, Σάμουελ Ζμπόγκαρ, ο οποίος κατόρθωσε με μεγάλη δυσκολία να εξέλθει από τη γεμάτη καπνό αίθουσα. Ορισμένα ΜΜΕ στην Πρίστινα μετέδωσαν ότι και ο κ. Ζμπόγκαρ λιποθύμησε.

Πριν από τη ρίψη δακρυγόνου υπήρξε έντονη φιλονικία μεταξύ βουλευτών της αντιπολίτευσης και του κυβερνητικού συνασπισμού και σε μία στιγμή η βουλευτής της «Αυτοδιάθεσης» Αλμπουλιένα Χατζίου έριξε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο του αντιπροέδρου της Βουλής του Κοσόβου, Τζαβίντ Χαλίτι.

.Μεϊμαράκης: Μη διανοηθεί ο Τσίπρας να φέρει νέα μέτρα στη Βουλή

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατηγορώντας την πως έχει αποκρύψει από τον ελληνικό λαό πρόσθετα μέτρα, τα οποία συνοδεύουν το μνημόνιο.
Εισερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού, ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στα πρόσθετα μέτρα, τα οποία το ΔΝΤ ζητά να ληφθούν από την κυβέρνηση και διεμήνυσε στον Αλέξη Τσίπρα να μη διανοηθεί να φέρει νέα μέτρα στο Κοινοβούλιο.
«Πριν από λίγες μέρες, ο κ. Τσίπρας μάς έλεγε ότι βρήκε ευήκοα ώτα όταν επισκέφθηκε την Αμερική. Σήμερα, το ΔΝΤ μάς στέλνει εγκύκλιο για νέα μέτρα, ύψους 1,5 δισ. Επιβεβαιώνεται, έτσι, αυτό που έλεγα χθες για ουρές και κρυφή ατζέντα. Μη διανοηθεί να φέρει νέα μέτρα στη Βουλή» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, εξαπολύοντας παράλληλα νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την πρόθεσή του να φέρει τα μέτρα την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή σε ένα άρθρο.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.