.Στο Λουξεμβούργο μεταφέρει την έδρα της η ΦΑΓΕ


Στο Λουξεμβούργο αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της ΦΑΓΕ η διοίκηση του ομίλου, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εταιρικής του δομής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου η εσωτερική αναδιάρθρωση του ομίλου ΦΑΓΕ με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εταιρικής του δομής προκειμένου αυτή να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον ολοένα και πιο παγκόσμιο χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του.

Ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης αυτής, η FAGE International SA, νεοσυσταθείσα εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, που ελέγχεται από τους Ιωάννη και Κυριάκο Φιλίππου, είναι η μητρική εταιρεία για το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου.

Σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται μέσω της ελληνικής θυγατρικής της ΦΑΓΕ Dairy Industry (πρώην μητρική του ομίλου) ενώ οι δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στο εξωτερικό θα γίνονται μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής στο Λουξεμβούργο, της FAGE Luxembourg S.a.r.l.

.«Αδιανόητο να γίνονται σκέψεις για ελάφρυνση των τραπεζών»


Την αντίδραση και εντός του κυβερνητικού συνασπισμού προκαλεί το αίτημα της τρόικας περί μη επιστροφής από τις τράπεζες του ποσού των 555 εκατ. ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της χαρακτηρίζει ως «αδιανόητο» να γίνονταισκέψεις για ελάφρυνση των τραπεζών και περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Γεννηματά: 

«Στον ψηφισμένο από τη Βουλή προϋπολογισμό του 2012, που εισηγήθηκε η Κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, με Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προβλέπεται η είσπραξη 555 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες για τις ενισχύσεις που έλαβαν από το κράτος το 2004.

Η Τράπεζα της Ελλάδος διατύπωσε επιφυλάξεις για νομικούς και εποπτικούς λόγους. Ζητήθηκε ηγνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που, μετά τις εκλογές, γνωμοδότησε υπέρ της καταβολής του ποσού.

Ο υπουργός Οικονομικών, μετά από ενημέρωση και προτροπή των αρχηγών των τριών κομμάτων που υποστηρίζουν την Κυβέρνηση, αποδέχτηκε τη γνωμοδότηση και ζήτησε από τις τράπεζες να καταβάλουν το ποσό.

Αυτό και πρέπει να γίνει. Είναι αδιανόητο να γίνονται σκέψεις για ελάφρυνση των τραπεζών και περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων».

.Φόρος σε όλα τα ακίνητα από το 2013


Να αντικαταστήσει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας με ένα ενιαίο φόρο που θα επιβαρύνει κάθε ακίνητο, και όχι μόνο τα ηλεκτροδοτούμενα, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. 

Ο νέος φόρος, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από το 2013, θα επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, χωραφιών και οικοπέδων, εντός και εκτός σχεδίου πόλεως, με στόχο ετήσια έσοδα 3 δις. ευρώ. 

Όπως δημοσιεύουν τα Νέα, εξαιρέσεις θα υπάρχουν για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, όμως με συγκεκριμένα όρια στρεμμάτων, που θα οδηγούν σε φορολόγηση των μεγαλοαγροτών. 

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου έχει πέσει και η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας, πλην των ναών.

.H τρόικα ζήτησε να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που ο πληθυσμός τους δεν υπερβαίνει τους 150 κατοίκους


Δεν έχουν τελειωμό οι παράλογες απαιτήσεις της τρόικας, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο. Όπως αναφέρει το protothema.gr, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, σε ομιλία του στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά, οι τροικανοί ζήτησαν την εκκένωση των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «σε συνάντηση που είχα με εκπροσώπους της τρόικας ως υπουργός μου ζήτησαν να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό» είπε ο υπουργός: «Τους απάντησα άμεσα ότι δεν είστε καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε».

.Επίθεση στη Ν.Δ από Σαχινίδη


Βολές εναντίον της Ν.Δ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, καταθέτοντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Αφορμή τα σχόλια που γίνονται από τη ΝΔ για την κατάσταση της οικονομίας τα προηγούμενα χρόνια. «Δώσαμε μια περίοδο χάριτος τεσσάρων μηνών στη ΝΔ» τόνισε, για να ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται η προεκλογική ρητορική κατά του ΠΑΣΟΚ.
Πρόσθεσε ότι «αν ντρέπονται που είμαστε στην κυβέρνηση, ας μας το πουν ή ας μείνουν με τη ΔΗΜΑΡ. Τα λέω όλα αυτά, όχι γιατί θέλω να ασκήσω κριτική στη ΝΔ. 
Αυτή τη στιγμή πολύ συνειδητά, υπερασπίζομαι την ανάγκη επιτυχίας αυτής της κυβέρνησης, γιατί εκτιμώ ότι τυχόν αποτυχία της σηματοδοτεί και για αποτυχία της χώρας. 
Δεν έχω αυταπάτες, ότι σε περίπτωση αποτυχίας της, το ΠΑΣΟΚ θα βγει αλώβητο ή ότι θα έχει πολιτικά οφέλη» 
Άσκησε κριτική σε υπουργούς της παρούσας κυβέρνησης που προσλαμβάνουν την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα με όρους παρελθόντος.

Μάλιστα υπογράμμισε πως «όποιος υπουργός δεν αντιλαμβάνεται και δεν αποδέχεται ότι στις σημερινές συνθήκες καλείται να παράγει το ίδιο ή και περισσότερο έργο με αυτό που παρήγε το υπουργείο του πριν τις περικοπές, 
της ίδιας ή και καλύτερης ποιότητας, με ολοένα και περισσότερους πόρους από τον προϋπολογισμό και τους φορολογούμενους, τότε είναι σε λάθος κυβέρνηση». 

.Φρένο στην δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων


Διάταξη με την οποία θα καθορίζεται επακριβώς ο τρόπος, ο χρόνος και η αιτιολόγηση της δημοσιοποίησης στοιχείων προσωπικού χαρακτήρα προανήγγειλε πριν απο λίγο στη Βουλή, ο υπουργός δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.
Όπως τόνισε ο υπουργός η διάταξη θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και μεταξύ άλλων θα προβλέπει ότι οι εισαγγελικές αρχές προκειμένου να προβάλλουν τα όποια στοιχεία προσωπικών δεδομένων θα πρέπει να επικαλούνται ιδιαιτέρως αιτιολογημένη απόφαση για να δίδονται στη δημοσιότητα.

.Επιμένουν στην παύση των τριετιών


Στην κατάργηση των τριετιών επέμεινε -σύμφωνα με πληροφορίες- το τεχνικό κλιμάκιο της τρόϊκα κατά την σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας.
Στόχος, ο κατώτατος μισθός να παραμένει στα 586 ευρώ χωρίς καμία αύξηση, ενώ για το θέμα των αποζημιώσεων το ποσοστό μείωσης φαίνεται να κλειδώνει στο 30% με παράλληλο περιορισμό του χρόνου προειδοποίησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα εργασιακά ζητήματα ενδέχεται να μην προωθηθούν άμεσα αλλά να περιλαμβάνονται μέσα στο νέο πακέτο  μέτρων με ορίζοντα υλοποίησης εντός του επομένου 6μηνου. 
Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο είχε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τους Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννη Κουτσούκο, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαπα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας ενημέρωση για την πορεία διαλόγου με την τρόικα γύρω από τις εργασιακές σχέσεις, 
τονίζοντας, ότι με δεδομένη τη νομοθετική ρύθμιση του Φεβρουαρίου για τον κατώτερο μισθό, δεν είναι δυνατόν στις παρούσες δύσκολες συνθήκες να υπάρξουν νέες δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, με αιχμή το θέμα των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης.
Επιπλέον, με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με τη χθεσινή τροπολογία για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση και διάλογος πριν από την κατάθεση νομοθετικών ρυθμίσεων και τροπολογιών, σύμφωνα και με την πρακτική που ακολουθείτο από την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
Τέλος, ζητήθηκε πληροφόρηση για το σχέδιο του υπουργείου γύρω από το σύστημα «ΑΡΙΑΔΝΗ», για την πάταξη της παραβατικότητας στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, θέμα που θα συζητηθεί και σε νέα συνάντηση.

.«Αδειάζει» Παπακωνσταντίνου για λίστα


Εν μέσω σφοδρών προσωπικών αντεγκλήσεων ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η ακρόαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αφήνοντας αιχμές τόσο για τον προκάτοχο του Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όσο και για τον πρώηνεπικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιώαννη Διώτη. "Δεν μπορεί κανείς να κάνει αξιολόγηση του υλικού. 
Αν είχα παραλάβει εγώ το αρχείο θα το είχα παραδώσει αμέσως στο ΣΔΟΕ", τόνισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας μάλιστα ότι δεν γνωρίζει αν στον κ. Διώτη δόθηκε το αρχικό υλικό η αντίγραφο του.
Ο κ. Βενιζέλος, εξέφρασε ακόμη αμφιβολίες για το αν το υλικό που παρέλαβε είχε υποστεί αλλοιώσεις πρωτίστως από αυτόν που το υπέκλεψε, 
από διάφορες υπηρεσίες ή και από παράγοντες υπηρεσιών, ενώ τόνισε ότι είχε τη βεβαιότητα ότι το usb που του παρέδωσε ο κ. Διώτης είχε διατηρηθεί και στο ΣΔΟΕ και πως είχε την εντύπωση ότι η λίστα είχε ήδη αξιοποιηθεί ως αφετηρία έρευνας. 

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο τα ποσά από τις καταθέσεις της λίστας αγγίζουν τα 1,9 δις δολάρια, πληροφορία που του αποκάλυψε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο κυριος Παπακωνσταντίνου φέρεται να του είπε οτι τα 20 ονόματα που είχε ξεχωρίσει και στείλει στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη υπερκάλυπταν τα 2/3 του συνολικού ποσού΄. 

Επανέλαβε επίσης ότι το υλικό παρέμενε στο γραφείο του χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί. Τόνισε τέλος, ότι στην υπόθεση της επίμαχης λίστας δημιουργήθηκε εμπλοκή από την κίνηση του γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου να παραδωσει τη λιστα στον οικονομικό εισαγγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη 

και έκανε λόγο για γόρδιο δεσμό που μπορεί να εκθέσει τη χώρα διεθνώς και να την οδηγήσει σε αδιέξοδο τόσο όσον αφορά την αξιοποίηση των στοιχείων όσο και στις διαπραγαμτεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας με την Ελβετία. 

.«Η Ελλάδα δεν σώζεται χωρίς νέο "κούρεμα" χρέους»


Η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί χωρίς νέα αναδιάρθρωση του χρέους της, σημειώνουν τα πέντε κορυφαία ινστιτούτα οικονομικών μελετών της Γερμανίας, σε έκθεσή τους η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί» χωρίς ένα νέο "κούρεμα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου του Κιέλου Γιοάχιμ Σάιντε. 

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αγορά ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών δημιουργεί κίνδυνο πληθωρισμού, ενώ σηματοδοτεί το τέλος της ανεξαρτησίας της ΕΚΤ. 

.Εξηγήσεις από την Άγκυρα απαιτεί η Μόσχα για αναχαίτιση συριακού αεροπλάνου


Η Ρωσία απαιτεί εξηγήσεις από την Άγκυρα μετά την αναχαίτιση, χθες το βράδυ στην Τουρκία, ενός συριακού επιβατικού αεροπλάνου, η οποία "έθεσε σε κίνδυνο" Ρώσους επιβάτες, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ρωσία "απαιτεί από τις τουρκικές αρχές εξηγήσεις για τους λόγους τέτοιων ενεργειών εκ μέρους των τουρκικών αρχών", αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας πως η αναχαίτιση του αεροπλάνου από καταδιωκτικά "έθεσε σε κίνδυνο τους επιβάτες, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν 17 ρώσοι πολίτες".

Το υπουργείο προσθέτει ότι οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν σε ρωσικό διπλωματικό προσωπικό πρόσβαση στους 17 Ρώσους πολίτες που επέβαιναν στο αεροπλάνο στη διάρκεια των οκτώ ωρών που αυτό κρατήθηκε λόγω υποψιών ότι μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό.

.Nέος προπονητής της AEK είναι ο Έβαλντ Λίνεν


Οριστικά νέος προπονητής της AEK είναι ο Εβαλντ Λίνεν, καθώς η ΠΑΕ ανακοίνωσε την Τετάρτη τη συμφωνίαμαζί του. 

Ο Γερμανός προπονητής, που αναλαμβάνει την «Ενωση» ως το τέλος της τρέχουσας περιόδου, έφθασε στην Αθήνα γεμάτος όρεξη και αυτοπεποίθηση: 
«Εγώ δεν κοιτάζω τις πιθανότητες, αλλά κοιτάζω τις προοπτικές που υπάρχουν. Υπάρχουν ταλαντούχοι παίκτες στην ομάδα», δήλωσε ο Γερμανός προπονητής κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος» και συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν κάποιοι νέοι παίκτες στην ομάδα, αλλά έχει και κάποιους έμπειρους. Χρειάζεται δουλειά γιατί υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Δεν έχω δει από κοντά τους παίκτες, 
μπορώ να πω μόνο όσα έχω δει σε βίντεο, αλλά μπορώ να κρίνω έτσι την ποιότητα τους. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως παρότι η ομάδα έχει κάνει ήττες, ήταν στο ένα γκολ. 

Αυτό οφείλεται σε πολλές παραμέτρους. Ξέρω ότι ο κόσμος είναι δεμένος με την ομάδα, αλλά αυτή η τρέλα πρέπει να βγαίνει θετικά. Είναι νέοι παίκτες και χρειάζονται στήριξη. Το σημαντικό είναι να διορθώνουμε τα λάθη που κάνουμε.»

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.