.Προσβλητική η στάση της Τουρκίας


Προκλητική και προσβλητική για την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας την άρνηση της Τουρκίας να συνεργαστεί με την κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.
Υποδεχόμενος την υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Μαρκουλλή και σχολιάζοντας την παρατήρησή της ότι η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την κυπριακή Προεδρία, ο κ. Παπούλιας σχολίασε ότι «δεν είναι άρνηση, είναι μια προκλητικότητα και μια προσβολή για την ΕΕ».
«Συμφωνώ ότι έχασε μια ευκαιρία για συνεργασία, όχι με την Κύπρο, αλλά με έναν θεσμό της ΕΕ», είπε κ. Μαρκουλλή και τόνισε: «Θέλουμε μια μεταμορφωμένη Τουρκία στην Ευρώπη. Αποκαλύφθηκε στους άλλους όχι σε μας που την ξέρουμε».
Η Κύπρια υπουργός προσέθεσε ότι η Τουρκία είναι υποψήφια χώρα, αλλά σε αντίθεση με τις υπόλοιπες υποψήφιες χώρες δεν συμπεριφέρεται σύμφωνα με τις επιταγές που θέτει η Ευρώπη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την κ. Μαρκουλλή για την καταπληκτική άσκηση της Προεδρίας της ΕΕ. «Χαίρομαι που δώσατε απάντηση σε εκείνους που αμφέβαλλαν ότι η Κύπρος θα μπορούσε να καταφέρει μια τέτοια Προεδρία», υπογράμμισε.

.Ρουπακιώτης εναντίον Χρυσής Αυγής


Ευθέως καταδίκασε τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, επισημαίνοντας ότι «οι πράξεις της προσβάλλουν παραδοσιακές αρχές δικαίου και δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης νεοφασιστικών πρακτικών στη χώρα». 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι προωθεί ρύθμιση που αυστηροποιεί την ποινική μεταχείριση στις περιπτώσεις ρατσιστικής βίας, με ποινή η οποία θα υπερβαίνει τα τρία χρόνια και θα περιορίζει τη δυνατότητα αναστολής ή μετατροπή της.

."Δίκες εξπρές" για τους φοροφυγάδες


Με διαδικασίες «εξπρές», δηλαδή μέσα σε έναν μήνα, θα εκδικάζονται όλες οι φορολογικές υποθέσεις που έχουν αντικείμενο 150.000 ευρώ και άνω, τόνισε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και παράλληλα έκανε αναφορά στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου, στις αποδοχές των δικαστών κ.λπ.

 Ακόμη, ο Ρουπακιώτης τόνισε ότι επεκτείνεται η εφαρμογή του νόμου για τη διαφθορά των κρατικών αξιωματούχων (πρώην υπουργών, γενικών γραμματέων, διοικητών κ.λπ.) στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων ακόμα στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, ΔΕΚΟ, αλλά και των υπαλλήλων των κρατικών Τραπεζών.
 
Επίσης, για τα περιβόητα «φακελάκια» σε γιατρούς, εφοριακούς κ.λπ. θα είναι υποχρεωτική πλέον (και όχι όπως είναι τώρα δυνητική) η επιβολή χρηματικής ποινής στο 50πλάσιο του ωφελήματος που αποκόμισαν από την παράνομη συναλλαγή.

."Η απειλή της τρόικας για απολύσεις ακυρώνει τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο"


«Βόμβα» στα θεμέλια της τεράστιας και πολυσύνθετης προσπάθειας που επιχειρείται για τη διοικητική μεταρρύθμιση, αποτελεί «η απαίτηση της τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο», αλλά και όσων υποστηρίζουν τις απόψεις των εκπροσώπων των δανειστών ή προκαλούν θόρυβο πάνω στο «καυτό» αυτό ζήτημα, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη.

«Υπό τη δαμόκλεια σπάθη των απολύσεων, μεταρρύθμιση και σημαντική βελτίωση στη δημόσια διοίκηση δεν μπορεί να υπάρξει», τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για μια δημόσια διοίκηση αποτελεσματική, φιλική προς τον πολίτη και την επιχείρηση, δίχως γραφειοκρατία 

και με ελαχιστοποίηση των διεφθαρμένων νησίδων που απαξιώνουν το σύνολο των δημόσιων λειτουργών, δεν θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα, αν συνεχιστεί το γαϊτανάκι δηλώσεων και φημών για απολύσεις στο Δημόσιο, συνεχίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τους κύκλους του υπουργείου, η σύνδεση της απαραίτητης για τον εξορθολογισμό και τη σημαντική βελτίωση της λειτουργίας του Δημοσίου, 
αξιολόγησης με τις απομακρύνσεις από το Δημόσιο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 λιγότερων δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το 2015, ουσιαστικά αναιρεί την αξιολόγηση και τη σημασία της. 

.Από την άλλη εβδομάδα η απόφαση για τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης


Την άλλη εβδομάδα αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για τα κριτήρια καταβολής του επιδόματος θέρμανσης που θα συνοδεύει η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, από τις 15 Οκτωβρίου.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα σε συνάντηση των εκπρόσωπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, στο πλαίσιο του διαλόγου για το φορολογικό σύστημα. 

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν, μεταξύ των άλλων, το θέμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, καθώς, επίσης, και θέματα που έχουν σχέση με τη διαδικασία, τα κριτήρια και τους δικαιούχους του επιδόματος.
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι στη σύσκεψη αντηλλάγησαν απόψεις και την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί ο διάλογος. 

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, θα είναι η γεωγραφική περιοχή διαμονής των φορολογούμενων, καθώς και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.

.Το γερμανικό Συνταγματικό δικαστήριο αποφασίζει για τον ESM


Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ανακοινώνει σήμερα την απόφασή του ως προς την επικύρωση της σύστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, απορρίπτοντας προσφυγή του βαυαρού ευρωσκεπτικιστή βουλευτή Πέτερ Γκαουβάιλερ, σύμφωνα με την οποία η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά κρατικών τίτλων χρέους "δημιουργεί μία τελείως νέα κατάσταση".

Οι οκτώ σοφοί θα αποφανθούν εάν ο πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας Γιοακίμ Γκάουκ μπορεί ή όχι να επικυρώσει τους νόμους για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Σύμφωνο Σταθερότητας που έχουν ψηφισθεί από τη γερμανική Βουλή στα μέσα Ιουλίου, 

έπειτα από τις προσφυγές που έχουν καταθέσει έξι βουλευτές, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από το κόμμα της αριστεράς Die Linke, ο βαυαρός ευρωσκεπτικιστής και μία ένωση που συνοδεύει την προσφυγή της με τις υπογραφές 37.000 πολιτών.

Η γερμανική πολιτική ηγεσία και οι πολιτικοί αναλυτές αναμένουν ότι το δικαστήριο της Καρλσρούης θα δώσει την έγκρισή του για την επικύρωση.

Εν αναμονή της απόφασης, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν με μικτή εικόνα.
Με πτώση κατά 7,38 μονάδες (0,1%) άνοιξε ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 5.748,77 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 0,29% στις 3.547,40 μονάδες.
Στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε επίσης κατά 0,29% και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 7.331,58 μονάδες.

.Δηλώσεις Πούτιν σχετικά με την επικριτική στάση του Ρόμνεϊ απέναντι στη Ρωσία


Η επικριτική στάση του υποψηφίου για την Αμερικανική προεδρία, Μιτ Ρόμνεϊ, απέναντι στη Ρωσία, αποδεικνύει ότι η αντίδραση της Μόσχας σε μια Αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη, αποτελεί τη σωστή πολιτική, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν. 

Όπως μεταδίδει το Πρακτορείο Ρόιτερς, αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Πούτιν αναφέρεται δημοσίως σε δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, ενώ υποστηρίζει ότι υπήρχαν "συν και πλην" στη στάση του Ρόμνεϊ απέναντι στη Ρωσία. 

"Το γεγονός ότι ο Ρόμνεϊ μας θεωρεί ως ο υπ' αριθμόν ένα εχθρό των ΗΠΑ και έχει σχηματίσει κακή άποψη για εμάς, αυτό είναι μείον. Αλλά το γεγονός ότι μιλάει καθ' αυτόν τον τρόπο -άμεσα, ειλικρινά και ξεκάθαρα- δείχνει ότι είναι ένας ευθύς και ειλικρινής άνθρωπος. Κι αυτό αποτελεί ένα συν. Θα επικεντρωθούμε στα συν και όχι στα πλην", ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ρώσος πρόεδρος. 

Ο Ρόμνεϊ είχε παλαιότερα δηλώσει ότι "η Ρωσία αποτελεί χωρίς αμφιβολία το νούμερο ένα γεωπολιτικό εχθρό μας" και είχε υποσχεθεί "λιγότερη ευελιξία και περισσότερη αποφασιστικότητα" στην πολιτική που θα ακολουθήσει όσον αφορά στη Ρωσία, αν καταφέρει να κερδίσει της προεδρικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου. 

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν δήλωσε ότι η επικριτική στάση του Ρόμνεϊ έναντι στη Ρωσία, αποσκοπεί εν μέρει στο να συγκεντρώσει ψήφους, αλλά η εμφανώς εχθρική του στάση επαληθεύει τις υποψίες της Ρωσίας ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν τη δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη.  

Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον είχαν επιδεινωθεί μετά την εισβολή στο Ιράκ υπό την κυβέρνηση Μπους, αλλά βελτιώθηκαν το 2009 υπό την προεδρία του Ομπάμα. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.