.Παππάς: Τελειώνει η αιματοβαμμένη πορεία του ΚΚΕ – Κανέλλη: Μυρίζετε μούχλα


«Αναψαν τα αίματα» ξανά στη Βουλή, αυτή τη φορά μεταξύ του Νίκου Παππά, και της Λιάνας Κανέλλη εκ μέρους του ΚΚΕ με αφορμή προκλητικές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγήπροσκλήθηκε επίσημα στην πόλη και υποστήριξε ότι αντέδρασαν στην επίσκεψή της οι «υμνητές του Στάλιν, του ΚΚΕ».

Στη συνέχεια δήλωσε με τρόπο προκλητικό ότι «Καθιστώ υπεύθυνο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για ό,τι μέλλει γενέσθαι στα Γιάννενα. Έχουν τελειώσει μια για πάντα . Η αιματοβαμμένη πορεία του ΚΚΕ θα είναι σκελετός στην ντουλάπα της νεοελληνικής ιστορίας».

Εκείνη τη στιγμή πήρε το λόγο η βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος η οποία απάντησε σε έντονο ύφος «Το ποιος τελείωσε η όχι αφήστε το στο μέλλον. 

Έρχεστε από πολύ βαθιά στο παρελθόν και μυρίζετε μούχλα. 
Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει η ιστορία με δημοκρατικές διαδικασίες» και πρόσθεσε «Η βουλή δεν είναι γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής. Τα προβλήματα της να κάνει press conference να τα δίνει».

.Σαμαράς σε Ολάντ: Δυστυχώς, έχασα την περιφερειακή όραση στο δεξί μου μάτι


Μια αποκάλυψη για την υγεία του και συγκεκριμένα για την περιπέτεια που είχε με τα μάτια του έκανε για πρώτη φορά δημόσια ο Ελληνας πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του Γάλλου προέδρου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν, ο Φρανουσά Ολάντ ρώτησε τονΑντώνη Σαμαρά για την όρασή του, για να λάβει την απάντηση: «Δυστυχώς,έχω χάσει την περιφερειακή μου όραση στο δεξί μου μάτι». O Aντώνης Σαμαράς πρόσθεσε πάντως με χιούμορ πως του είπαν ότι ιδεολογικά έπρεπε να είναι στα αριστερά (η απώλεια της περιφερειακής όρασης).

.Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας


Νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας προβλέπει
την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και την αυστηροποίηση των κυρώσεων για τους παραβάτες.

Πυλώνας θα είναι το σχέδιο «Αριάδνη», μέσω του οποίου επιδιώκεται να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα παραβατικότητας στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και η διαμόρφωση ενός αυστηρού πλαισίου κυρώσεων για κάθε δημόσιο λειτουργό που εμπλέκεται σε περιπτώσεις παράνομης καταβολής συντάξεων. 

Από την εφαρμογή αυτού του προγράμματος, το υπ.Εργασίας ευελπιστεί ότι θα προκύψει εξοικονόμηση πόρων ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που θα μπορεί να διοχετευθεί για δράσεις που αφορούν στη στήριξη της απασχόλησης.

Για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, προβλέπεται ότι η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα καταστεί αρμόδια για τη διενέργεια ελέγχων, μαζί με τα ελεγκτικά όργανα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

.Τι έγραψε, σε επιστολή του, ο Άδωνις στον Μπερλουσκόνι


Φαξ στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι έστειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ιταλία την Κυριακή. 

Στην επιστολή, η οποία είναι γραμμένη στα ιταλικά, ο κ. Γεωργιάδης του εύχεται να είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών.

«Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2013

«Κύριε Πρόεδρε,

Με αυτή την επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω την υποστήριξη και τις ευχές μου για τη νίκη σας στις επόμενες εκλογές.

Αυτή η νίκη δεν είναι μόνο για το καλό του λαού σας, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη ώστε να αντιμετωπίσει μια παράλογη πολιτική λιτότητας.

Εμείς εδώ στην Ελλάδα ελπίζουμε ότι θα κερδίσετε τις εκλογές της Κυριακής».

Με τιμή,

Αδωνις Γεωργιάδης

Βουλευτής ΝΔ

Πρώην Υπουργός».

.ΚΚΕ: Ο ελληνικός λαός να γυρίζει την πλάτη στον Ολάντ


«Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από την επίσκεψη του Ολάντ και των Γάλλων επιχειρηματιών, καθώς είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των οξυμένων ανταγωνισμών και αντιθέσεων μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων και τμημάτων του κεφαλαίου για το μοίρασμα της αγοράς σε τομείς, όπως η ενέργεια, οι υδάτινοι πόροι, τα εξοπλιστικά προγράμματα», αναφέρει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την επίσκεψη του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Το ΚΚΕ αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του:

«Ούτε οι γαλλικές, ούτε οι γερμανικές, αμερικανικές, ρωσικές ή άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα, δε θα σώσουν τους εργαζόμενους από τα βάσανα που συσσωρεύει η αντιλαϊκή πολιτική. 
Οι επενδύσεις έχουν στόχο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, εγχώριων και ξένων, εκμεταλλευόμενες τη μείωση μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις φοροαπαλλαγές που εξασφαλίζει η κυβερνητική πολιτική.

Ο Ολάντ εκπροσωπεί εκείνα τα συμφέροντα που τσακίζουν τα δικαιώματα των Γάλλων εργαζομένων, που αιματοκυλούν το λαό του Μάλι, που σχεδιάζουν στην ΕΕ, μαζί με τους άλλους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, τη συντριβή όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

.Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη του γάλλου προέδρου στην Αθήνα


Ποικιλοτρόπως σχολιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την επίσκεψη του γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στην Αθήνα. 

Το Russia Today σχολιάζει ότι ο Φρανσουά Ολάντ έγινε δεκτός με θέρμη στην Αθήνα σε αντίθεση με την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, της οποίας η επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σε κλοιό διαδηλωτών. 

Το Russia Today αναφέρεται και στην απεργία που προκήρυξαν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανήμερα της επίσκεψης του γάλλου προέδρου στη χώρα μας. «Η Ελλάδα υποδέχεται τον Φρανσουά Ολάντ με ενημερωτικό μπλακ άουτ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τον ρόλο της Γαλλίας και ο Αντώνης Σαμαράς επικαλέστηκε την ιστορία για να κάνει τησύνδεση ανάμεσα στη σημερινή κρίση και το μέλλον της Ευρώπης, γράφει το Reuters, σχολιάζοντας την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα.

Την πρώτη επίσκεψη γάλλου προέδρου στην Ελλάδα από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας, σχολιάζει και η Wall Street Journal, υπογραμμίζοντας το μήνυμα στήριξης που έστειλε ο γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας «χαμηλών τόνων, μονοήμερη επίσκεψη στην Αθήνα». 

Η WSJ αναφέρει, επίσης, ότι ο κ. Ολάντ χαιρέτισε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ επιβεβαίωσε τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Χείρα βοηθείας στην Ελλάδα προσέφερε ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, απευθύνοντας έκκληση στους γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, επισημαίνει η βρετανική Telegraph. 

«Δεν ήρθα να πουλήσω όπλα... πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη τους Έλληνες, την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που θα επιτρέψει την επιστροφή της ανάπτυξης», είπε ο κ. Ολάντ.

.Έκλεισε το θρυλικό καφενείο «Λέντζος» στο Παγκράτι


Λουκέτο λόγω κρίσης, ύστερα από 49 χρόνια λειτουργίας, έβαλε το θρυλικό καφενείο «Λέντζος» όπου ανακαλύφθηκε ο καφές φραπέ. 

Ο «εθνικός» καφές μας γεννήθηκε πριν από περίπου μισό αιώνα, όταν ο Δημήτρης Βακόνδιος κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης είχε τη φαεινή ιδέα να μετατρέψει τον στιγμιαίο ζεστό καφέ σε δροσερό ρόφημα. 

Πήρε λοιπόν ένα σέικερ, έβαλε τη δοσολογία της γερμανικής ζεστής συνταγής, πρόσθεσε παγωμένο νερό και δημιούργησε τον καφέ που έχει συνδεθεί άρρηκτα με την καθημερινότητα του Έλληνα. 

Η αρχή έγινε στη συμπρωτεύουσα, όμως ο άνθρωπος που καθιέρωσε το φραπέ ζει και βασιλεύει στην Αθήνα. Ο Χρήστος Λέντζος, που θεωρείται ο πατέρας του κρύου αφράτου καφέ, διατηρούσε μέχρι πρότινος το ομώνυμο καφενείο απέναντι από το άλσος Παγκρατίου.

«Δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω πώς τον φτιάχνω. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι βασικό παράγοντα παίζει η δοσολογία και πως σε καμία περίπτωση δεν χτυπάω μέσα αβγό, όπως πολλοί υποστηρίζουν», έλεγε το 2009 ο Χρήστος Λέντζος.

Ο φραπέ α λα Λέντζος έγινε τραγούδι και η καφετέρια το σημείο συνάντησης, κάποτε, όλης της Αθήνας. 

Το ιστορικό στέκι της νεολαίας του Παγκρατίου, της θρυλικής ομάδας μπάσκετ του Παγκρατίου την περίοδο 1985-1995 και γενικά το σήμα κατατεθέν για ραντεβού, έβαλε λουκέτο. Θύμα και αυτό της κρίσης. 

Η ίδια καφετέρια που ένα καλοκαίρι, όταν έκλεισε για τρεις μήνες, έγινε το μόνο καφενείο στον κόσμο που είχε πελατεία, ενώ δεν λειτουργούσε: «Οι πελάτες μου κάθονταν έξω, με αναψυκτικά από το περίπτερο, και περίμεναν να ξανανοίξω» έλεγε ο Χρήστος Λέντζος. Καλύτερος πελάτης του; «Ένας αστυνομικός που πίνει τέσσερις μέτριους σε δύο ώρες». Αρνητικό ρεκόρ; «Ενας 20χρονος χασομέρης που ήπιε μια φορά τον φραπέ του σε 8 ώρες».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.