Πορεία διαμελισμού του Αφγανιστάν λόγω εκλογής προέδρου!

Με το που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από την κεντρική εκλογική επιτροπή τα «προσωρινά» αποτελέσματα του δεύτερου γύρου για την ανάδειξη του προέδρου του Αφγανιστάν, η χώρα βρέθηκε εν ριπή οφθαλμού στα πρόθυρα του... εμφυλίου πολέμου και του διαμελισμού της σε τουλάχιστον δύο κράτη! 

Βάσει των ανακοινωθέντων αποτελεσμάτων, πρόεδρος ανακηρύσσεται ο προερχόμενος από την κυρίαρχη εθνότητα των Παστούν, Ασράφ Γκάνι, πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος πήρε το 56,4% των ψήφων. 
Ο προερχόμενος από τη μειονότητα των Τατζίκων και υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ αντίπαλός του, Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ,...περισσότερα »

.Οθόνη τηλεόρασης λεπτή σαν χαρτί, που μπορεί να διπλωθεί

Η νοτιοκορεατική εταιρεία LG παρουσίασε μία νέα οθόνη τηλεόρασης 18 ιντσών, που είναι όχι μόνο λεπτή σαν χαρτί, αλλά διπλώνει και σε ρολό, όπως το χαρτί τουαλέτας, με διάμετρο μόλις τριών εκατοστών, που το μεταφέρει κανείς όπου θέλει. Μάλιστα, η εταιρεία δήλωσε αισιόδοξη ότι έως το 2017 θα έχει κάνει κάτι ανάλογο με τις γιγάντιες οθόνες των 60 ιντσών (1,52 μέτρων).

Η παραγωγή τέτοιου είδους άκρως εύκαμπτων μικρού και μεγάλου μεγέθους οθονών θα επιτρέψει την παρακολούθηση τηλεόρασης με πολύ πιο ευφάνταστους τρόπους από ό,τι έως σήμερα, ακόμη και με φορετό (όχι φορητό) τρόπο. Πάντως, σύμφωνα με αναλυτές, ένα πρόβλημα για τις εύκαμπτες οθόνες μπορεί να αποδειχτεί το υψηλό για τον μέσο καταναλωτή κόστος τους - τουλάχιστον εως ότου η παραγωγή τους πάρει μαζικές διαστάσεις.

.«Όχι» στο δημοψήφισμα αποφάσισε το θερινό τμήμα

Χωρίς κάποια ιδιαίτερη έκπληξη και με το αναμενόμενο πλέον «όχι» ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το δημοψήφισμα στο θερινό τμήμα της Βουλής. Η ψηφοφορία έγινε σε κενά έδρανα, καθώς απήχαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την ψηφοφορία. Στην αίθουσα ήταν βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και της Χρυσής Αυγής. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ είχαν προαναγγείλει ότι θα απέχουν καταγγέλλοντας ως αντισυνταγματική τη διαδικασία που αποφάσισε να ακολουθηθεί η Διάσκεψη των Προέδρων. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να μην αναγνωρισθεί το γεγονός ότι τα κόμματα τις αντ... περισσότερα »

.Επί τάπητος ασφαλιστικό και ανεργία

H αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού και η αντιμετώπιση της ανεργίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της διάρκειας 5,5 ωρών συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών μας. 
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, εξετάστηκε η οικονομική κατάσταση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ενώ το ζήτημα της καθιέρωσης ευέλικτων όρων για την ρύθμιση χρεών προς τα ταμεία, παραπέμφθηκε για συνολική αντιμετώπιση στο πλαίσιο των οφειλών προς το Δημόσιο, γενικότερα.

Στο τέλος Ιουλίου, αναμένεται η οριστική πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμώνων για την ενοποίηση ταμείων σε τρία για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και την επανεξέταση περιπτώσεων πρόωρης συνταξιοδότησης.

Αν υπάρξει ταμειακή ισορροπία έως το τέλος έτους σχεδιάζεται η περαιτέρω μείωση εισφορών κατα μια μονάδα. Παράλληλα, θα προωθηθεί η σύσταση του Εθνικού Φορέα Απονομής Συντάξεων για όλους τους ασφαλισμενους και η καθιερωση του ηλεκτρονικού ασφαλιστικού βιογραφικού που θα καλύψει το σύνολο ασφαλισμένων και συνταξιούχων στο τέλος του 2015.

Για το Σεπτέμβριο, παραπέμπονται οι αποφάσεις για ακανθώδη ζητήματα, όπως:

-Το όριο των ομαδικών απολύσεων.
-Η αλλαγή του λεγόμενου "συνδικαλιστικού νόμου", με άξονες την μεταβολή του τρόπου λήψης αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις, την χρηματοδότηση των συνδικάτων και την συνδικαλιστικά άδεια.
-Το τι μέλλει γενέσθαι με τις "παγωμένες" σήμερα μισθολογικές τριετίες, ενώ θεωρείται δεδομένη η κατάργηση και άλλων κοινωνικών πόρων που κατευθύνονται προς τα ταμεία.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.