.Ολυμπιακός κέρδισε, κέρδισε η Ελλάδα (100-88)


Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός, για μία ακόμη φορά. Την ατυχία να βρεθεί μπροστά στην Ελληνική ομάδα, στον τελικό, είχε η Ρεάλ Μαδρίτης και γνώρισε την ήττα.

Ο Ολυμπιακός τίμησε την Ελλάδα και απέδειξε πως οι Έλληνες έχουν την δύναμη και μπορούν να κοιτάζουν τους υπόλοιπους Ευρωπαίους στα μάτια.

Άξιος νικητής του τελικού πρωταθλητριών Ευρώπης, νίκησε την μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης και απέδειξε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα που αν την υποτιμήσεις, τότε οι Έλληνες σου θυμίζουν το λάθος σου προσφέροντάς σου πικρή ήττα.

Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, συγχαρητήρια σε όλα αυτά τα παιδιά για τη μεγάλη τους νίκη.

Από εδώ και πέρα, κάθε Έλληνας αθλητής, κάθε Ελληνική ομάδα, θα εκπροσωπεί την χώρα μας και θα θυμίζει σε όλους τους Ευρωπαίους (και κυρίως στους μικρόψυχους και ατάλαντους βορειο-ευρωπαίους) πόσο μικροί είναι απέναντι στον γίγαντα της ιστορίας, που λέγεται Ελλάδα.
Ελάχιστη σημασία έχει το σκορ. 

Η Ελλάδα νίκησε και δήλωσε παρούσα στις επόμενες μάχες και νίκες που θα δώσει στην Ευρώπη.

.ΤΣΣΚΑ - Μπαρτσελόνα 74-73


Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατέκτησε την 3η θέση της φετινής Ευρωλίγκας, με τους ρώσους να επικρατούν με
74-73 στο τέλος τηςΜπαρτσελόνα. Το παιχνίδι ήταν μεγάλο ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος, με τον Ετόρε Μεσίνα να έχει σε πολύ καλή μέρα τους Κριάπα (16 πόντους), Ουίμς (14 πόντους) και Τζάκσον (13 πόντους). Από την άλλη πλευρά ξεχώρισε ο Ναβάρο με 17 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετός.

Οι Ρώσοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα να μην βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι στα πρώτα λεπτά του αγώνα. 

Η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε με ένα σερί 11-2, αλλά στη συνέχεια η ισπανική ομάδα αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει το σκορ με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 15-12 υπέρ του συγκροτήματος του Ετόρε Μεσίνα.
Στη συνέχεια οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, ενώ για λίγο πήραν ακόμα και το προβάδισμα. 

Ο Αμπρίνες έδωσε λύσεις στην επίθεση, ενώ από την άλλη ο Βίκτορ Κριάπα βρέθηκε σε καλή μέρα επιθετικά και κράτησε τηνΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ύψος της. Έτσι το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες με 35-35.

Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να πάρει και μία καλή διαφορά απέναντι στην ισπανική ομάδα στο τρίτο δεκάλεπτο με τους Ουίμς καιΚριάπα να χαρίζουν πόντους στην ομάδα τους. 

Η ρωσική ομάδα κατάφερε να πάρει το πάνω χέρι στο παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο, με την Μπαρτσελόνα να παίρνει σκορ κυρίως από τον Τοντόροβιτς. Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 59-54 υπέρ της ομάδας του Μεσίνα.

Αν και οι ρώσοι κράτησαν το προβάδισμα, η ισπανική ομάδα κατάφερε να κάνει το ματς ντέρμπι στο τέλος και να διεκδικήσει τη νίκη και την 3η θέση στην Ευρωλίγκα. Ο Ναβάρο στο πιο κρίσιμο σημείο δήλωσε παρών και έβαλε την ομάδα του μπροστά με 73-72, 30’’ πριν το τέλος του αγώνα. 

Με δύο βολές του Τζάκσον όμως η ΤΣΣΚΑ κέρδισε το ματς και την 3η θέση με 74-73, καθώς η "Μπάρτσα" δεν μπόρεσε να σκοράρει στην τελευταία επίθεση του ματς.

.Προς δραστική μείωση του εφάπαξ


Μαζικότερη από τα προηγούμενα χρόνια ίσως αποδειχθεί για το 2013 η έξοδος από την εργασία, όχι μόνο για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, αλλά και από όλους όσοι, ενώ πλησιάζουν το συντάξιμο όριο αποχώρησης, δεν έχουν απολέσει την εργασία τους στον ιδιωτικό τομέα.

Αιτία, ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, με τη νέα εφαρμογή, η εφάπαξ παροχή θα προκύπτει από ένα σύνθετο μαθηματικό τύπο βάσει του οποίου η όποια ανταποδοτικότητα εισφορών - παροχών ισοπεδώνεται. Η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ προωθείται 

από το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο της μνημονιακής δέσμευσης που εμπεριέχεται στον νόμο 4046/12 και έχει προκαλέσει πανικό ακόμη και στους υπηρεσιακούς υπαλλήλους και προϊσταμένους της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων που την σχεδίασαν.

Διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή (στοιχεία ακόμη και χειρόγραφα για τις εισφορές που καταβλήθηκαν τα παρελθόντα έτη) οι υπηρεσιακοί πρότειναν στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να μην προστρέξει στην ενεργοποίηση του «διανεμητικού συστήματος καθορισμένων εισφορών και νοητής κεφαλαιοποίησης», 

εντός του 2013, αλλά να παρατείνει τουλάχιστον για ένα ακόμη έτος τον υπολογισμό του εφάπαξ με το παλαιό σύστημα των «προκαθορισμένων» ποσών προκειμένου η μετάβαση στο νέο σύστημα να ξεκινήσει από το 2015 και όχι από το 2014, όπως αρχικώς προβλεπόταν.

Σε διαφορετική περίπτωση, τα ήδη απομειωμένα (από 35% έως και κατά 83%) εφάπαξ θα είναι αρκετά χαμηλότερα ακόμη και έναντι των εισφορών που έχουν καταβληθεί για την απόκτησή τους, από την αρχή του ασφαλιστικού βίου των δικαιούχων. 

Και αφού αναφερόμαστε σε ταμεία του ιδιωτικού τομέα που διαθέτουν ακόμη αποθεματικά, θεωρείται βέβαιο ότι τυχόν αβασάνιστη εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης θα οδηγήσει σε «βιομηχανία» δικαστικών προσφυγών.

.Αιχμές Αντ. Ρουπακιώτη για την πορεία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου


Αιχμές αναφορικά με την πορεία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου αφήνει ο Υπ. Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 984.

Ο κ. Ρουπακιώτης υποστήριξε μεταξύ άλλων πως: «Την Παρασκευή, για πρώτη φορά, όταν ολοκληρώθηκε το νομοσχέδιο, απεστάλη στην Γενική Γραμματεία, στον υπουργό Επικρατείας, καθώς επίσης και στα κόμματα του ΠαΣοΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Εάν προηγουμένως δεν γινόντουσαν οι πρώτες παρατηρήσεις, αντιλαμβάνεστε ότι δεν έπρεπε -και γι΄ αυτό και δεν έγινε-, να δοθεί στη δημοσιότητα».

Δήλωσε ανοικτά ότι ουδείς τον ενημέρωσε πως το νομοσχέδιο "αποσύρεται" ενώ πρόσθεσε: «Επιλέγω να υπερασπιστώ το έργο μας και απευθύνω παράκληση μέσω του σταθμού σας. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι κυβέρνηση τριών κομμάτων και όχι ενός. 

Δεύτερον, κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι υπουργοί των τριών κομμάτων ή τουλάχιστον οι υπουργοί που πρότεινε η Δημοκρατική Αριστερά ή τουλάχιστον εγώ, δουλεύω για τη συνοχή της κυβέρνησης και στο πεδίο μου, στην ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης, είμαι υπουργός Δικαιοσύνης, με τις δικαιοπολιτικές μου αναφορές, οι οποίες δεν διεκδικούν να διαμορφώσουν ένα ιδεολογικό πεδίο μακριά από αυτό που η κοινωνία ζητάει και οι ανάγκες απαιτούν.

Αυτό ας το σκεφτούν. Και να αποφεύγουν να κάνουν την μέρα νύχτα και να αποφεύγουν, μέσω των γνωστών διαρροών, να διαστρεβλώνουν τα πράγματα. Από την στιγμή που εκείνοι εκτίμησαν ότι για κάποιους λόγους πρέπει να κρατηθεί το νομοσχέδιο, εγώ θα το σεβαστώ, αλλά είναι λόγοι που αφορούν εκείνους που το αποφάσισαν και όχι το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Ο κ. Ρουπακιώτης πρόσθεσε ακόμη: "Αναμένουμε με ηρεμία, αλλά ωστόσο κι εκείνοι πρέπει να προσέξουν στη συμπεριφορά τους. Όποιοι είναι αυτοί. Και βγάζω τον πρωθυπουργό έξω από αυτούς».

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για νομοσχεδίο σύμφωνα με το οποίο θα εκποιούνται οι περιουσίες των υποδίκων για ξέπλυμα χρήματος, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: "Υπάρχουν ρυθμίσεις, όχι τόσο ανελαστικές. 

Ο βασικός άξονας είναι ότι μέχρι τώρα υπήρχε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων εκείνων οι οποίοι ήταν ύποπτοι για διάπραξη συγκεκριμένων εγκλημάτων. Κι εκεί πάγωναν αυτά. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με άλλα υπουργεία επιδιώκει, αφού έτσι κι αλλιώς είναι κατασχεμένα και παγώνουν, να έχει την δυνατότητα το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι ΟΤΑ να τα αξιοποιούν.

 Και σε περίπτωση που απαλλαγεί εκείνος, τότε θα παίρνει τα οικονομικά μεγέθη, τα οποία αντιστοιχούν, αφού όμως συμψηφιστούν ενδεχόμενες οφειλές του προς το Δημόσιο.. Δεν μπορεί να εκποιηθεί, όμως, κάτι το οποίο δεν μπορεί μετά να αντικατασταθεί".

.Αποφασισμένος να αποτρέψει την πώληση ρωσικών πυραύλων στη Δαμασκό, ο Νετανιάχου


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένγιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος πρόκειται σύντομα να μεταβεί στη Μόσχα, είναι «απόλυτα αποφασισμένος» να αποτρέψει την πώληση ρωσικών πυραύλων στη Συρία, υποστήριξε σήμερα μέλος του υπουργικού συμβουλίου στην κρατική ραδιοφωνία.

Η πιθανή προμήθεια ρωσικών πυραύλων τύπου S-300 στη Συρία «μας ανησυχία σε μεγάλο βαθμό κι ο πρωθυπουργός είναι απολύτως αποφασισμένος να μην υπογραφεί το συμβόλαιο αυτό», δήλωσε ο υπουργός Υδάτων και Ενεργείας Σιλβάν Σαλόμ.

«Μία τέτοια προμήθεια προς τη Συρία θα μετέβαλλε την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή και τα όπλα αυτά θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια της Χεζμπολάχ», της ισλαμιστικής οργάνωσης στον Λίβανο που υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και την κυβέρνηση του Ιράν, επέμεινε ο Σαλόμ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.