.Εκστρατεία καθαρισμού και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της Αθήνας

Ξεκίνησε σήμερα από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με ομάδες πολιτών, εκστρατεία καθαρισμού και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της πρωτεύουσας. Θα έχει συνολική διάρκεια τριών μηνών και ξεκίνησε από την οδό Αθηνάς και κατ' αρχήν θα επεκταθεί στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ερμού.

Στόχος της εκστρατείας είναι ο συστηματικός καθαρισμός των επιφανειών όλων των κτιρίων, δημόσιων και ιδιωτικών, η επιδιόρθωση και ενίσχυση του φωτισμού, η αποκατάσταση των μικρών στύλων αποτροπής της παράνομης στάθμευσης και η ανανέωση των διαβάσεων κυκλοφορίας πεζών.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η τεράστια βελτίωση στα ζητήματα καθαριότητας στην Αθήνα αδικείται από τη γενικότερη εικόνα. Γι' αυτό είναι άμεσος στόχος μας, σε πρώτη φάση, οι καθαροί τοίχοι στους μεγάλους δρόμους, όπως η Αθηνάς, η Σταδίου, η Πανεπιστημίου και σε σημεία με μεγάλη συμβολική αξία».

.Υπέρ "δυναμικής αντίδρασης" η Γαλλία, "εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες" για τα χημικά στη Συρία

Η Γαλλία τάσσεται υπέρ μίας "δυναμικής αντίδρασης" εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τη χθεσινή σφαγή με χημικά όπλα στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, αποκλείοντας ωστόχο το ενδεχόμενο χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης.
Εάν επιβεβαιωθεί, η θέση της Γαλλίας είναι ότι χρειάζεται να υπάρξει αντίδραση", δήλωσε στο δίκτυο BMF-TV, κάνοντας λόγο, χωρίς άλλες διευκρινίσεις, για "δυναμική αντίδραση" και κρίνοντας "αδύνατη" την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων επί του πεδίου.

Αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι σε θέση να λάβει μία απόφαση για την επίθεση με χημικά όπλα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τότε οι αποφάσεις θα ληφθούν "με άλλους τρόπους", προειδοποίησε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

.Τα βρήκαν Σαμαράς – Βενιζέλος για τους πλειστηριασμούς

Όλα όσα συζήτησαν οι κυβερνητικοί εταίροι στη σύσκεψη του Μαξίμου - 
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα της άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Ωστόσο οι δύο άνδρες συζήτησαν και για θέματα οικονομία αλλά και εξωτερικής πολιτικής.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών.

«Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα εξαιτίας της κρίσης δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους θα προστατευθεί απολύτως. Αυτό δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για το θέμα των πλειστηριασμών.

«Η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει την στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, εντούτοις ερωτηθείς αν υπήρξε σύγκλιση απόψεων για το θέμα το πλειστηριασμών απάντησε: «Νομίζω πως ναι».
«Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη», ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: 
«Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας. Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας.»

Εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου οι κ. Στουρνάρας και Χατζηδάκης παρέπεμψαν σε δήλωση του πρωθυπουργού.
Το θέμα πάντως των πλειστηριασμών φαίνεται πως θα το πάρει πάνω του ο κ. Σαμαράς καθώς έχουν προκληθεί τριγμοί στους κόλπους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με πολλούς βουλευτές να έχουν βγει στο αντάρτικο και να δηλώνουν πως η ρύθμιση για άρση της αναστολής των πλειστηριασμών δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε τις κόκκινες γραμμές όπως η διατήρηση του ποσού των 200 χιλιάδων ευρώ ως αντικειμενική αξία ενός ακινήτου που χρησιμοποιείται ως πρώτη κατοικία για να μην κατασχεθεί.

Ταυτόχρονα πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν πως ο κ. Βενιζέλος επιμένει στη λογική να βρεθούν όσοι δεν πληρώνουν τα στεγαστικά τους δάνεια αλλά τα εισοδήματα τους δεν δικαιολογούν την "αδυναμία" της μη αποπληρωμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη διατήρηση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία μέχρι 200.000 ευρώ, όπως ισχύει μέχρι το τέλος του 2013, αλλά μελετά το ενδεχόμενο η προστασία να μην ισχύει για εμπορικά ακίνητα και εξοχικές κατοικίες.

Πάντως, η κυβέρνηση επιθυμεί να κλείσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά το θέμα και κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν πως πάση θυσία θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία και ειδικά όσων έχουν αποδεδειγμένα χαμηλό εισόδημα.

.«Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών θα προστατευτεί απολύτως»

«Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα», δήλωσε ο πρωθυπουργός για το θέμα των πλειστηριασμών. 

Και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».

«Θα προστατευτεί η κατοικία του μέσου Έλληνα, δεν είμαστε αυτόχειρες», είναι το μήνυμα του Μαξίμου για το θέμα των πλειστηριασμών, υπονοώντας πως μια αυστηροποίηση του πλαισίου θα επιφέρει μια κοινωνική έκρηξη. 

.Επιμένει σε απεργία η ΟΛΜΕ

Επιμένει στις απεργιακές κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ μετά και το τέλος της συνάντησης που είχε το προεδρείο της με τον υπουργό Παιδείας. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο κ. Αρβανιτόπουλος τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία διασφάλιση και ότι υπάρχουν ζητήματα που δημιουργούν βεβαιότητα.

Οι εκπαιδευτικοί πάντως που συνεδριάζουν την επόμενη εβδομάδα ξεκαθάρισαν ότι το αίτημά τους θα είναι η απεργία με το άνοιγμα των σχολείων με την κυβέρνηση από την άλλη να λέει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.