.Eurobank: Ανακεφαλαιοποίηση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας


Την άμεση και πλήρη ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ειδικότερα την ολοσχερή κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, με άντληση κεφαλαίων 5,8 δισ.ευρώ, αποκλειστικά από το Ταμείο προέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του της 22ας Απριλίου 2013. Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Eurobank Ergasias Α.Ε. σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Κατά συνέπεια, το Διοικητικό Συμβούλιο ανακάλεσε την από 11.4.2013 πρόσκληση, αποφάσισε τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης της 30.4.2013 με νέα θέματα ημερήσιας διάταξης, κατά τα ανωτέρω, και επίσης προέβη σε δημοσίευση νέας πρόσκλησης με τα θέματα αυτά, επισημαίνεται σχετικά.

.ΕΕ: Έρευνα για την εξαγορά της Olympic από την Aegean


Σε βάθος έρευνα, βάσει του κανονισμού της ΕΕ περί συγκεντρώσεων, για την προτεινόμενη εξαγορά της Olympic Air από την Aegean Airlines, αποφάσισε να κινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην απόφασή της, η  Επιτροπή εκφράζει ανησυχίες ότι η συναλλαγή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα αυξήσεις τιμών και μειωμένη ποιότητα υπηρεσιών σε αρκετά ελληνικά δρομολόγια εσωτερικού με αναχώρηση από Αθήνα, στα οποία η οντότητα που θα προέκυπτε από τη συγκέντρωση θα αποκτούσε το μονοπώλιο ή ισχυρή θέση στην αγορά.

 Η έναρξη σε βάθος έρευνας δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της εν λόγω έρευνας και η  Επιτροπή έχει πλέον προθεσμία 90 εργάσιμων ημερών, δηλαδή έως τις 3 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να λάβει οριστική απόφαση ως προς το κατά πόσο η προτεινόμενη συναλλαγή θα παρακωλύσει σε σημαντικό βαθμό την άσκηση αποτελεσματικού ανταγωνισμού στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ).

.Πρωτογενές πλεόνασμα 520 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο


Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 520 εκατ. ευρώ  παρουσίασε ο κρατικός προϋπολογισμός το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι ελλείμματος 334 εκατ. ευρώ το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2,338 δισ. ευρώ. 

Το ίδιο διάστημα το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 1,354 δισ. ευρώ σημειώνοντας σημαντική βελτίωση έναντι του ελλείμματος 7,279 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο διάστημα του 2012 και του στόχου του πρώτου τριμήνου φέτος για  έλλειμμα 4,185 δισ. ευρώ. 

Τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το τρίμηνο Ιανουάριος- Μάρτιος 2013 δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και καταγράφουν αύξηση σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί τόσο στο ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού όσο και του τακτικού προϋπολογισμού αν και κατηγορίες εσόδων όπως ο ΦΠΑ και οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης απέδωσαν λιγότερα από τους στόχους, λόγω της ύφεσης στην οικονομία και της πτώσης της κατανάλωσης. 

.Η απαγωγή των δύο Σύρων θρησκευτικών ηγετών, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες


Η απαγωγή των δύο θρησκευτικών ηγετών στο Χαλέπι θα απασχολήσει μεταξύ άλλων τους υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ οι οποίοι συμμετέχουν στη Σύνοδο της Συμμαχίας, στις Βρυξέλες.
Στις εργασίες της Συνόδου μετέχει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι: 

«Η κατάσταση στη Συρία κλιμακώνεται. Χθες τη νύχτα, δυο Χριστιανοί θρησκευτικοί ηγέτες απήχθησαν από άγνωστες ομάδες στο Χαλέπι.

Σήμερα θα μιλήσουμε για αυτή τη δραματική εξέλιξη, αλλά και για την ευρύτερη κατάσταση στη Συρία. Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βάλουμε τέλος στο δράμα του συριακού λαού. 

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας δημοκρατικής Συρίας».

.Επικρίνει ο Μάρτιν Σούλτς τις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο


Εντονα επέκρινε τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Eurogroup για την Κύπρο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τη διάσκεψη των προέδρων των κοινοβουλίων της ΕΕ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ο κ. Σουλτς σημείωσε ότι όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ίσα δικαιώματα και υπέδειξε ότι τα μέτρα που πάρθηκαν για την Κύπρο, δεν έπρεπε να ήταν διαφορετικά από τα μέτρα που αποφασίστηκαν για άλλες χώρες.

«Η Κύπρος δεν αντιμετωπίστηκε όπως άλλες χώρες. Δεν είναι ποτέ αργά. Πιστεύω ότι επί του παρόντος έχουμε τη συμφωνία ανάμεσα στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το πακέτο ύψους 11 δισ. 

Αλλά αυτό δεν θα σημαίνει τίποτα, εάν δεν επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας» είπε ο κ. Σούλτς και προσέθεσε ότι επιβάλλεται να υπάρξει στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να δημιουργηθούν δουλειές και οικονομική δραστηριότητα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.