.Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων, από τον ιό Έμπολα

Η επιδημία του ιού Έμπολα έχει προκαλέσει τον θάνατο 1.229 ανθρώπων στη Δυτική Αφρική, με τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε να δίνουν μάχη για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού, 

ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέροντας τον θάνατο ακόμη 84 ασθενών μέσα σε τρεις ημέρες, μια σημαντική αύξηση παρά τη διεθνή κινητοποίηση.
Μεταξύ 14 και 16 Αυγούστου καταγράφηκαν 113 νέα κρούσματα (επιβεβαιωμένα ή ύποπτα) και 84 θάνατοι στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Νιγηρία και τη Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με το νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΠΟΥ στη Γενεύη.

Συνολικά από τον Μάρτιο που ξέσπασε η επιδημία, ο ΠΟΥ έχει καταγράψει 2.240 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα, μεταξύ τους 1.229 θάνατοι.

.Εκρήξεις ακούγονται στο Ντονέτσκ - Επιδεινώνεται η ανθρωπιστική κατάσταση

Εκρήξεις ακούγονταν σήμερα σε πολλές συνοικίες του Ντονέτσκ, προπύργιου των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία το οποίο εδώ και δύο ημέρες δεν έχει τρεχούμενο νερό.
Ακούσθηκαν εκρήξεις στο ανατολικό τμήμα της πόλης, που προέρχονταν πιθανόν από το προάστιο Μοσπινέ, και άλλες εκρήξεις προερχόμενες από τις δυτικές συνοικίες όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο.

Η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται στην πόλη αυτή, η οποία είχε ένα εκατομμύριο κατοίκους πριν από την έναρξη των εχθροπραξιών, πριν από τέσσερις μήνες.
Το τρεχούμενο νερό κόπηκε εντελώς το βράδυ της Κυριακής αφού η ηλεκτρική γραμμή που τροφοδοτουσε το κύριο εργοστάσιο επεξεργασίας υδάτων υπέστη ζημιές κατά τις μάχες.

Ουρές σχηματίσθηκαν από τα χαράματα σήμερα μπροστά από τα περίπτερα που πωλούν μεταλλικό νερό με το λίτρο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην άλλη περιφερειακή πρωτεύουσα και προπύργιο των εξεγερμένων, το Λουχάνσκ, διεξάγονται εδώ και εβδομάδες μάχες με βαρέα όπλα και οι τοπικές Αρχές έχουν πολλαπλασιάσει τις εκκλήσεις για βοήθεια και χαρακτηρίζουν την κατάσταση "κρίσιμη", καθώς το νερό, το ηλεκτρικό, οι επικοινωνίες και ο ανεφοδιασμός έχουν διακοπεί εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες και οι προσβάσεις στην πόλη έχουν κλείσει.

.Επιχείρηση των κουρδικών δυνάμεων κατά των τζιχαντιστών, στο Ιράκ

Κούρδοι μαχητές και οι ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενοι από τις αμερικανικές επιδρομές, συνέχισαν όλη μέρα χθες την επιχείρησή τους εναντίον των τζιχαντιστών κατά των οποίων ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε να «ακολουθήσει μακροπρόθεσμη στρατηγική». 

Το Ισλαμικό Κράτος, που σπείρει επίσης τον τρόμο στη γειτονική Συρία, αποτελεί στόχο επιδρομών της συριακής πολεμικής αεροπορίας η οποία έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις εναντίον θέσεών του στο βορρά της χώρας.

Η ανακατάληψη την Κυριακή φράγματος στη Μοσούλη του βορείου Ιράκ είναι το σημαντικότερο πλήγμα που υπέστη το Ισλαμικό Κράτος από τότε που η ριζοσπαστική αυτή οργάνωση άρχισε στις 9 Ιουνίου μεγάλη επιχείρηση με την οποία έθεσε υπό τον έλεγχό της σημαντικά εδάφη καθώς αντιμετώπιζε έναν αποδυναμωμένο στρατό. 

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, τις τελευταίες τρεις ημέρες, 35 επιδρομές εναντίον θέσεων του Iσλαμικού Κράτους κοντά στο φράγμα, κατέστρεψαν 90 στόχους. Ήταν οι μαζικότεροι βομβαρδισμοί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους από την έναρξη των αμερικανικών αεροπορικών επιθέσεων στις 8 Αυγούστου.

.Η Μελβούρνη παραμένει η καλύτερη πόλη στον κόσμο

 «Καλύτερη πόλη του κόσμου» ανακηρύχθηκε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Μελβούρνη, σύμφωνα με έρευνα της The Economist Intelligence Unit.Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στην πρώτη δεκάδα των δέκα κορυφαίων πόλεων του κόσμου συμπεριλαμβάνονται άλλες τρεις αυστραλιανές πόλεις (Αδελαΐδα 5η, Σίδνεϊ 7η και Πέρθη 9η). 

Η ετήσια έκθεση του Economist αξιολογεί στοιχεία όπως η σταθερότητα, οι παροχές υγείας, η κουλτούρα και το περιβάλλον, η εκπαίδευση, η ασφάλεια και οι υποδομές.

Υπενθυμίζεται πως η Μελβούρνη θεωρείται και η πόλη με τον μεγαλύτερο ελληνόφωνο πληθυσμό εκτός Ελλάδας. Η πρώτη δεκάδα των καλύτερων πόλεων του κόσμου, σύμφωνα με την έρευνα της The Economist Intelligence Unit έχει ως εξής: Μελβούρνη, Βιέννη, Βανκούβερ, Τορόντο, Αδελαΐδα, Καλγκάρι, Σίδνεϊ, Ελσίνκι, Πέρθη και Όκλαντ.

.Τοπίο στην ομίχλη του ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση

Σε μεγάλο σκόπελο για την κυβέρνηση έχει μετατραπεί το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ με βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ζητούν άμεσα διορθώσεις, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει τους τόνους, έχοντας βρει πρόσφορο έδαφος για σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή. 

Οι διορθώσεις αναμένονται με τη λειτουργία της Βουλής την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν είναι βέβαιο αν θα καλύψουν πλήρως τους βουλευτές και τους πολίτες, καθώς εκτιμάται ότι αν και ο φόρος θα γραφτεί ουσιαστικά από την αρχή, το τελικό ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν οι πολίτες δεν μπορεί να αλλάξει. Ο φόρος εκτιμάται ότι *θα πληρωθεί τελικά σε 7 δ...περισσότερα »

.«Στόχος μια νέα κοινωνική συμφωνία»

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια νέα κοινωνική συμφωνία τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε  νωρίτερα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές αλλαγές για την αποκατάσταση των φορολογικών αδικιών και τη δημιουργία αναπτυξιακού κλίματος με ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Πρόσθεσε ότι πρόθεσή του είναι η σύνταξη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας σε συνεργασία με κοινωνικούς και επιχειρηματικούς φορείς.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.