.''ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ''...

Στην εκτίμηση ότι το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει από 20.000 έως 31.500 μαχητές προχώρησε η CIA...
Αν τα στοιχεία είναι πραγματικά τότε αυτό σημαίνει ότι το ΙΚ τους τελευταίους μήνες έχει τριπλασιάσει τη δύναμή του καθώς η προηγούμενη εκτίμηση της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας ανέβαζε τον αριθμό των τζιχαντιστών σε 10.000.

«Αυτή η αύξηση του αριθμού των μαχητών οφείλεται στην εντατικότερη στρατολόγηση που ακολούθησε τις στρατιωτικές επιτυχίες του Ιουνίου και την ανακήρυξη του χαλιφάτου» ανέφερη ο εκπρόσωπος της CIA Ράιαν Τραπάνι.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το CNN οι ΗΠΑ ξεκίνησαν ήδη τις πρώτες κατασκοπευτικές πτήσεις πάνω από το έδαφος της Συρίας σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν πληροφορίες προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για τον βομβαρδισμό ή όχι θέσεων των Τζιχαντιστών στη χώρα, όπως ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Μπαράκ Ομπάμα.

.Συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας

Κλίμα αισιοδοξίας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις συγκροτημένες προτάσεις που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ του Σαββάτου με την ομιλία του στο Βελλίδειο θα επηρεάσει καταλυτικά το πολιτικό σκηνικό, εκφράζουν κορυφαία κομματικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία με την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, ολοκλήρωσε τη συζήτηση ενόψει της ΔΕΘ.

Το ακριβές περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Τσίπρα δεν είναι γνωστό καθώς θα υπάρξει από τον ίδιο μια τελική ιεράρχηση των δεκάδων θέσεων και προτάσεων που έχουν υποβληθεί σε σωρεία συνεδριάσεων και πολύωρων συζητήσεων της Επιτροπής προγράμματος και της Πολιτικής Γραμματείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει μια συνολική πολιτική αξόνων που αφορούν την δημιουργία περίπου 300.000 θέσεων εργασίας, την πολιτική ανασυγκρότησης της οικονομίας και του κράτους, ενώ ιδιαίτερη φροντίδα θα υπάρξει για τους πλέον κοινωνικά αδύναμους. 

Ειδική αναφορά θα γίνει στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο φορολογικό σύστημα που θα ψηφίσει αν γίνει κυβέρνηση. Ενστάσεις για σειρά θεμάτων, όπως στο θέμα της δημιουργίας τράπεζας ειδικού σκοπού, η διαχείριση των κόκκινων δανείων κλπ έχει διατυπώσει η Αριστερή Πλατφόρμα.

.Η Ελλάδα «τρέχει» για 542 μνημονιακές δράσεις έως τον Ιανουάριο

Όλα ομαλά κύλισαν για την Ελλάδα στο άτυπο Eurogroup του Μιλάνο όπως προέκυψε από την ενημέρωση που παρείχαν τόσο Ευρωπαίοι όσο και Έλληνες αξιωματούχοι.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως το συμβούλιο ενημερώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για την πρόοδο του έχει γίνει αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και για τις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας στο Παρίσι. Μάλιστα χαρακτήρισε τις συζητήσεις αυτές ως «χρήσιμες».

Ο ίδιος αν και ερωτήθηκε για τα ζητήματα που αφορούν στην ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος ανέφερε πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης από την τρόικα θα εξετασθούν στο Eurogroup τα επόμενα βήματα για την Ελλάδας, καθώς το υφιστάμενο πρόγραμμα της ΕΕ λήγει στα τέλη της χρόνιας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε πως η Ελλάδα έχει να λάβει ακόμα μια δόση 1,8 δισ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και 1,8 δισ. ευρώ από τις επιστροφές των κερδών που καταγράφουν οι τράπεζες του Ευρωσυστήματος από τα ελληνικά ομόλογα.

.«Πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας»

«Πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ, προτείνοντας μάλιστα το πρόσωπο που θα επιλεγεί να μην είναι πολιτικός, αφού υπάρχουν - όπως είπε - σημαντικοί Έλληνες γι αυτό το θώκο. 
Δηλώνοντας υπέρ της εξάντλησης των τετραετιών, ο κος Θεοδωράκης πρόσθεσε πάντως πως «αν αυτή η κυβέρνηση νιώθει ασταθής και δεν μπορεί να πατήσει στα πόδια της να συζητήσουμε ημερομηνία εκλογών».
Μεταξύ άλλων, είπε ότι μεγάλο πρόβλημα της πολιτικής είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτικών είναι ανεπάγγελτοι και εκλέγονται είτε προερχόμενοι από τζάκια είτε από τον κομματικό σωλήνα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.