.Αντιπαράθεση στη Βουλή για το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Με βασικό επιχείρημα πως ο προϋπολογισμός του 2015 θα εκτελεστεί με επιτυχία, όπως και ο αντίστοιχος του 2014, αρκεί να υπάρξει στη χώρα πολιτική σταθερότητα, εμφανίστηκαν στη συζήτηση του προσχεδίου του, οι εισηγητές της πλειοψηφίας. 

Κατά τη σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, οι κ.κ. Λυκουρέντζος και Κουτσούκος, υπενθύμισαν τις αρνητικές προβλέψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού, οι οποίες - όπως τόνισαν αμφότεροι - διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα. Αντίθετα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ε. Τσακαλώτος, αμφισβήτησε εκ νέου την επιτυχί... περισσότερα »

.Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Η δήλωση περί συγκέντρωσης χρημάτων από επιχειρηματίες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη χθες στο MEGA προκαλεί πολιτική θύελλα και άγρια σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. 

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, προκειμένου να διερευνηθεί αν διαπράττονται αδικήματα που σχετίζονται με δωροδοκίες βουλευτών. O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαιρέτισε την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τι... περισσότερα »

.Μεγάλη «βουτιά» στο Χρηματιστήριο - Στις 960 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκεται η χρηματιστηριακή αγορά, η οποία υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013, εν μέσω αρνητικού κλίματος και στη δευτερογενή αγορά, με την απόδοση του 10ετούς να σκαρφαλώνει πάνω από το 7% για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί προς τα επίπεδα των 960 μονάδων, καταγράφοντας μεγάλες απώλειες.

Πιέσεις δέχονται σήμερα στη δευτερογενή αγορά τα ελληνικά ομόλογα.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου πριν από λίγο είχε αυξηθεί στο 7,03%, με αποτέλεσμα η διαφορά απόδοσης (περιθώριο) από το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο (του οποίου η απόδοση υποχωρεί στο 0,87%) να διευρυνθεί στο 6,16% από 5,78%.
Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στον σκεπτικισμό που επικρατεί στους κόλπους της ΕΕ, όπως αυτός αποτυπώθηκε χθες στις δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών Χανς Γιεργκ Σέλινγκ (Hans Joerg Schelling)- αναφορικά με το σχέδιο πρόωρης εξόδου της χώρας από τον μηχανισμό του Μνημονίου.

Σε ανάλογη τροχιά κινούνται και οι αποδόσεις των υπόλοιπων ελληνικών ομολόγων, με αυτήν του 3ετούς να έχει αυξηθεί στο 4,21% και του 5ετούς στο 4,99%.

.Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον Έμπολα

To Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδριάζει σήμερα στη Νέα Υόρκη για να εξετάσει την εξάπλωση του ιού Εμπολα που έχει προκαλέσει τον θάνατο 4.000 ανθρώπων, ενώ ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της επιδημίας. 

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν (σε τηλεφωνική τους επικοινωνία) στο γεγονός ότι, απέναντι στην απειλή που θέτει ο Εμπολα, η διεθνής κοινότητα πρέπει να επιδείξει όλο και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δέσμευση για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση αυτή» ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα και ο Γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Ολάντ ζήτησαν επίσης να υπάρξει «αυξημένη κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε στενό συντονισμό με τα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις εμπλεκόμενες χώρες» ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία. 

Ο Εμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή ήδη περισσοτέρων από 4.000 ανθρώπων από την έναρξη της χρονιάς μεταξύ των περίπου 7.400 κρουσμάτων που καταγράφηκαν σε επτά χώρες, κυρίως στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.

Οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ αναμένεται να συνεδριάσουν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν κυρίως την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα και τον καλύτερο συντονισμό της πρόληψης απέναντι στον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου.

.Σκηνικό πολιτικής πόλωσης

Εντείνεται το σκηνικό πόλωσης με αφορμή τη συζήτηση για χρηματισμό βουλευτών εν όψει της προεδρικής εκλογής , με φόντο τις συζητήσεις για τη μετά μνημόνιο εποχή και την εκλογολογία. Συνέχεια έδωσε σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλετης. 

«Οποίος έχει τη μύγα μυγιάζεται» ανέφερε και ζήτησε να αφεθεί η Δικαιοσύνη να κάνει την ερευνά της. Απαντώντας η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ανέφερε «οποίος έχει τη λάσπη λασπώνει»  κάνοντας λόγο για «σχέδιο ανωμαλίας» και «ακτιβισμό της λάσπης». 

Η στρατηγική τρομοκράτησης βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ αμαυρώνει τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα, τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Αηδόνης, μιλώντας στο σταθμό μας και τη Νόνη Καραγιάννη. 

Διερωτήθηκε «αν κάποιος δεν ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας και μπει σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα σημαίνει ότι είναι χρηματισμένος», ενώ σημείωσε πως θα ψηφίσει υπό προϋποθέσεις πρόεδρο της Δημοκρατίας, που αφορούν το πρόσωπο, τα επιχειρήματα που θα δώσει η συγκυβέρνηση, αλλά και το πολιτικό κλίμα.

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν δεν συμφωνεί με την επιλογή του προσώπου, εξέφρασε ο «γαλάζιος» βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος, μιλώντας στον ΑΝΤ. 

Αιχμές κατά της ΝΔ άφησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στον Α984 και τη Νόνη Καραγιάννη. Εξέφρασε επιφυλάξεις για τις προτάσεις που διατυπώθηκαν για κυβέρνηση εθνικού σκοπού, τονίζοντας ότι ζητούν συναινέσεις αυτοί που δεν έδωσαν ποτέ τη συναίνεσή τους

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.